Nos, akkor egy újabb felhasználói vélemény:
Elöljáróban annyit, hogy az utóbbi 4 évben csak Nokiát használtam (6230i, E50, E51), mert 2005-ben a SonyEricsson elkezdett "játéktelefonokat" gyártani, és az addigi nagy lojalitásomat a csilli-villi animált menükkel és átgondolatlan konstrukciókkal sikerült is padlóra küldeniük. Én az a típusú mobilhasználó vagyok, aki elsősorban sokat telefonálok (napi 100-150 hívás) - kézből és bluetooth kihangosítóról egyaránt - ezen felül azonban szeretem ha a készülék tud olyan plusz funkciókat, amit az utóbbi években a nokia s60-as készülékeiben találtam meg (rugalmas testreszabhatóság, kényelmes telefonkönyv, e-mailkliens, wifi, stb.). Ezt csak azért írtam le, hogy lássátok, bennem aztán semmi nokiaellenesség nincsen. Még akkor sem, ha az e50-essel megjártam a hadak útját - lassúsága, olykor 40-60mp-es "üresjáratai" az én ritmusomba nem fértek bele. Ezért lett az e51-es az új mobilom, ami mindvégig kiválóan működött (szoftveresen). Ezzel mindössze annyi bajom volt, hogy félévente új klaviaturát és új beszéd-hangszórót kellett bele aplikálni. Előbbit hihetetlen ütemű kopása miatt, utóbbit pedig a doboz mélyéig távolódó érthetetlen hangja miatt (ez elvileg konstrukciós hiba, hogyha a zsebed és nem tokban hordod, akkor elszennyeződik az egyébként is érzékeny hangszoró, és a készülék hátulján jobban hallod a másik fél hangját, mint a hangszóró irányából...).
De nem ez a lényeg. Megvettem az új E üdvöskét, a sorozat harmadik tagját. Műszaki specifikuma, külleme megnyerővé tette.
1(!) nap használat tényei:
- nem lehetett az elején bekapcsolni (boot-oláskor mindig összeesett) - kis töltés, majd 1 perc múlva kiírta, hogy 100%-on aksi és utána be lehetett kapcsolni.
- elkezdtem volna használni, jöhet a pc-suitos mentés e51-ről... illetve csak jöhetne, mert a telefon belefagy (többszöri kísérletezés után és reset után a telefonkönyvet sikerült átlőnöm - hurrá!)
- megszámlálhatatlan újraindulás (hol kér hol nem pin-kódot)
- fagyás mérhetetlen mennyiségben szinte minden funkcióból eredően (elmozdulásérzékelő, képnézegető, beépített software-installer, és még sorolhatnám)
Úgy voltam vele, hogy nem gond, húzza ki néhány hétig, hátha egy firmware-update, aztán minden visszaáll az e51-nél megszokott kerékvágásba.
Sajnos nem örülhettem a magamat megnyugtató eszmefuttatásomnak sokáig, mivel szűk egy nap használat után, egy program indítása annyira felkavarta a telefon gyomrát, hogy kb. 20 újraindítási kísérlet után közölte velem, akkor most irány a szerviz (Phone start-up failed. Contact the retailer).
Megpróbáltam a zölt+*+3 kombinációval a bekapcsolást, de mindig oda jut, hogy kevés a memória és lefagy újraindul.
Itt kívánom leszögezni, hogy soha egy telefonomat sem buheráltam. Soha nem használtam hackelést, signózást és még ki tudja milyen furmányságok léteznek. Én kérem csak telefonálni szeretnék, és a készülékhez az alapcsomagban értékesített software-eket ha másnem csak kipróbálni. De eddig már nem jutottam el. Szűk egy nap után van egy bár bekapcsolhatatlan, de nagyon szép ÚJ NOKIA TELEFONOM. Köszönöm NOKIA. Mivel ajándékba kaptam, a 3 napos cseregarancia már éppen lejárt - egyébként is az utolsó készülék volt akkor az E betűs multinál - most nem tudom mitévő legyek. Tudom, irány a szerviz, aztán majd vagy lesz valami, vagy nem. Még jó, hogy nem sikerült eladnom az e51-est. Lehet, hogy szükségem lesz rá

-