Az N900 és a vélt és valós hiányosságaiKis-Joke írta:Sziasztok!
Csak, hogy egy kis hiányosságot is írjak a készülékről:
Nekem a legfontosabb szempont a telefonálás, így már kb. egy hete felvetettem itt a kérdésemet. Miszerint ha a telefonkönyvbe egy névhez több szám is tartozik, akkor sem hívás fogadásakor, sem pedig nem fogadott híváskor semmilyen módon nem különbözteti meg, hogy melyik telefonszámról történt. Ez szerintem elég nagy hiba, ezen kívül sem alapértelmezett hívószámot, sem másik csengőhangot nem lehet hozzárendelni névhez. A Nokia szerint, majd ha sokan panaszkodnak miatta, a következő frissítésben esetleg benne lehet.
Majd meglátjuk, hogy mennyire fognak igyekezni a hiányosságok pótlása érdekében. Kiváncsi vagyok. A symbian esetén se nagyon törték össze magukat. Persze mondhatják, hogy az ő részükről (Nokia) minden oké, a Symbian Fundation a ludas... Ugyanígy mutogathatnak a Maemora is, de igazából nem is mutogatnak senkire, mert nem is érdekli őket annyira a felhasználók igénye. Érjük be ennyivel. Sose lesz tökéletes termékük, de mégis megvesszük valamiért. A jelenlegi telóm szoftjába is biztosan javítgattak ezt-azt, de a legújabban is ugyanúgy benne maradt pár javítani való. Ez van.
Azoknak akik N900-at akarnak venni (saját vélemény): Fogják fel úgy, hogy egy internet tabletet vettek, amivel telefonálni is lehet és nem pedig egy telefont. Ha annyira fontosak a telefon-és névjegyzékfunkciók stb., akkor vegyenek inkább E szériát. Amúgy nem zárom ki, hogy lesz még jobb is az N900 néhány frissítés után. Szerintem nagyon jó számítógépet csináltak, de a jó telefonra még várni kell. Valahogy így kéne megközelíteni ezt a kérdést. Egy példa: Az iPhone még mindíg nincs kész, de már két éve kiadták. Milyen alapvető dolgok hiányoztak belőle, mégis vették, veszik, mint a cukrot. Az iPhone hiányosságait ellensúlyozza a mondhatni tökéletesre csiszolt szoftver. Úgy is mondhatom, hogy a hardverhez csiszolták. Ja és a rengeteg játék. Az N900 nem biztos, hogy nagy játékos, de az nem az ő hibája lesz, ha nem írnak rá game-eket.
A symbianos mobilokról mindíg azt éreztem, hogy nem eléggé "smart"-ok mondjuk egy PDA-hoz képest. Pl. nem volt touchscreen, erős proci sem stb. A pda-k meg kezdetben gyengék voltak telefon funkciókból, de már felzárkóztak. Hasonló utat kell bejárnia a Nokia Maemo-s vonalának is. Tehát átestek (átugrottak) a ló túlsó oldalára az N900-zal, de én nem bánom, mert ez még csak a kezdet, ami nem is indul rosszul...
Na blogot írtam a fórumba, de kikívánkoztak a gondolatok belőlem.