Firmware modding

Nokia telefonok szoftverfrissítésével kapcsolatos témák
bladehu2
5. szint
5. szint
Készüléktípus: G2
Nem: Férfi
Has thanked: 59 times
Been thanked: 359 times

Re: Firmware modding

Hozzászólás Szerző: bladehu2 »

Arlekim írta:Sziasztok!
kb 1,5 éve vagyok közepesen boldog tulaja egy t-mobilos dark grey n8-00-nak.
Nagyjából használható volt a telefon, pár áruházas szoftver miatt néhányszor újra kellett telepíteni, amit mindíg a nokia suite-val csináltam.
Lejárt a garancia, és gondoltam rakok rá valami jóféle főzött romot. Elég kalandosan, de végül sikerült a BZS N8 v2.0b8 cfw -felrakni, végre a navigáció talál gpst, de kinézetileg meglehetősen visszabutult, és a belle után az anna nem igazán jön be. Leszedtem olyanokat, mint a B&P_Refresh_toggle_pack, és be is másoltam a telefon megfelelő mappájába, widgetből mégis az a nagyon kevés gyári van, az adatforgalmat kapcsoló gombot nem is találtam, ami a szűkös mobilnet mellé jó volna, sem pedig az androidhoz hasonló 3g watchdog prot-ami mérné az adatmennyiséget.
Most tovább kisérleteznék cfw-kkel, a navifirm plus 1,6-tal találok is garmadával, de nem tudom melyik jobb/újabb a számtalan verzió közül, mert ugye a downgrade miatt azt hiszem :hmm2: mármelyik RM-596 szoftwert felrakhatom, relase függetlenül. Főzött rom is érdekelne, de a fentinél újabbat nem találok.
Valaki valami tanács? :)
akkor kezdjük ott hogy ha n8-ra keresel cfw-t akkor azt ne az általános firmware modding topikban tedd, mert mint látod ez itt nem igazán arról szól. mármint látnád ha olvasnál is.
felraktál egy anna cfw-t (ami ráadásul egy béta annából készült 2 éve), ne csodálkozz hogy nincsenek olyan widgetek amik a belle-vel jelentek meg és csak az alatt működnek. még ha fel is telepítenéd őket (merthogy másolással max skineket raksz fel az meg ugye kicsit kevés) akkor sem működnének anna alatt. adatforgalom mérő progi is van jópár akár az áruházban de itt a letöltések között is csak keresni kellene.
navifirm-el nem fogsz cfw-t találni, azzal max a gyári fw-t tudod letölteni. azok meg a nyelveket meg az előre belepakolt appokat leszámítva mind egyformák. de látom azzal sem vagy tisztéban hogy a cfw = főzött rom.
én azt javaslom hogy mielőtt nekiállsz összevissza kapkodni előtte legyél tisztában azzal a pár fogalommal ami ehez kell, aztán kezdj el gondolkodni (ne várd hogy más tegye helyetted) és logikusan ott keresni a dolgokat ahol azok vannak. pl n8-hoz keresel főzött romot (amiről ugye már tudod hogy cfw-nek is hívják) akkor szépen a topikok közt megkeresed az N8 CFW nevűt ahol elolvasod az első oldalt és nem azzal kezded ott is hogy olyanokat kérdezel ami 300x le van írva a topikon belül mert lehet hogy olyan kérdésre senki se fog válaszolni. részemről ennyit tudok segíteni, sajnálom de az emberek ellustulását/elbutulását elősegítő "mindent készen a szájukba rakni" módszert én nem támogatom :twisted:
These users thanked the author bladehu2 for the post:
Arlekim (2013-02-26 kedd 15:39:51)
Rating: 2.63%
Arlekim
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia N8-00
Has thanked: 4 times
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: Arlekim »

bladehu2 írta: akkor kezdjük ott hogy ha n8-ra keresel cfw-t akkor azt ne az általános firmware modding topikban tedd, mert mint látod ez itt nem igazán arról szól. mármint látnád ha olvasnál is.
felraktál egy anna cfw-t (ami ráadásul egy béta annából készült 2 éve), ne csodálkozz hogy nincsenek olyan widgetek amik a belle-vel jelentek meg és csak az alatt működnek. még ha fel is telepítenéd őket (merthogy másolással max skineket raksz fel az meg ugye kicsit kevés) akkor sem működnének anna alatt. adatforgalom mérő progi is van jópár akár az áruházban de itt a letöltések között is csak keresni kellene.
navifirm-el nem fogsz cfw-t találni, azzal max a gyári fw-t tudod letölteni. azok meg a nyelveket meg az előre belepakolt appokat leszámítva mind egyformák. de látom azzal sem vagy tisztéban hogy a cfw = főzött rom.
én azt javaslom hogy mielőtt nekiállsz összevissza kapkodni előtte legyél tisztában azzal a pár fogalommal ami ehez kell, aztán kezdj el gondolkodni (ne várd hogy más tegye helyetted) és logikusan ott keresni a dolgokat ahol azok vannak. pl n8-hoz keresel főzött romot (amiről ugye már tudod hogy cfw-nek is hívják) akkor szépen a topikok közt megkeresed az N8 CFW nevűt ahol elolvasod az első oldalt és nem azzal kezded ott is hogy olyanokat kérdezel ami 300x le van írva a topikon belül mert lehet hogy olyan kérdésre senki se fog válaszolni. részemről ennyit tudok segíteni, sajnálom de az emberek ellustulását/elbutulását elősegítő "mindent készen a szájukba rakni" módszert én nem támogatom :twisted:
Köszönöm a választ!

Nos, az utolsó symbian nokiám egy 3650volt, az pedig nem mostanában, utána Sonyericson 900-asaim voltak. Hosszú évekig nem jártam erre, de azért elhiheted hogy nem úgy kezdtem hogy regisztáltam, aztán mindjárt írtam is egy kérdést.
Elég sokat böngésztem, az N8 GYIK-topicban, stb. Olvaskattam, próbálkoztam. Akkor sem jöttem mikor lehalt a telefon, mert nem is ismertem a downgrade fogalmát, de olvastam, és megoldottam végül.
Sajnálom hogy nem vagyok tájékozott eléggé hozzád képest, és hogy voltak / vannak olyan infók amiket gyarló emberi mivoltom nem vett észre, ami miatt a kérdezés ősi eszközéhez mertem folyamodni.
Mezei user vagyok, nem ismerem a műszavakat, röviditéseket, de a gyárival nem elégszem meg, ezért szeretnék valami többet, jobbat, mégsem kívánok megtanulni mindent, épp elég ha a saját szakmámban boldogulok.
Utána fogok nézni a tanácsolt topicban, és köszönöm a linket is. Csak bánt a lekezelő stílusod, és hogy egyszeri gyakorikérdésekes józsikaként bánsz velem.
bladehu2
5. szint
5. szint
Készüléktípus: G2
Has thanked: 59 times
Been thanked: 359 times

Hozzászólás Szerző: bladehu2 »

Arlekim írta:Nos, az utolsó symbian nokiám egy 3650volt, az pedig nem mostanában, utána Sonyericson 900-asaim voltak. Hosszú évekig nem jártam erre, de azért elhiheted hogy nem úgy kezdtem hogy regisztáltam, aztán mindjárt írtam is egy kérdést.Elég sokat böngésztem, az N8 GYIK-topicban, stb. Olvaskattam, próbálkoztam. Akkor sem jöttem mikor lehalt a telefon, mert nem is ismertem a downgrade fogalmát, de olvastam, és megoldottam végül.
Sajnálom hogy nem vagyok tájékozott eléggé hozzád képest, és hogy voltak / vannak olyan infók amiket gyarló emberi mivoltom nem vett észre, ami miatt a kérdezés ősi eszközéhez mertem folyamodni.
Mezei user vagyok, nem ismerem a műszavakat, röviditéseket, de a gyárival nem elégszem meg, ezért szeretnék valami többet, jobbat, mégsem kívánok megtanulni mindent, épp elég ha a saját szakmámban boldogulok.
Utána fogok nézni a tanácsolt topicban, és köszönöm a linket is. Csak bánt a lekezelő stílusod, és hogy egyszeri gyakorikérdésekes józsikaként bánsz velem.
sajnálom, nem szántam lekezelőnek. nem volt rádírva hogy évekig nem jártál erre se semmi más, én csak annyit látok hogy de bizony most regisztráltál. ráadásul olyanokat kérdeztél amiket pikkpakk meg lehet találni. nem a keresővel hanem józan paraszti ésszel NP főoldal -> fórum -> Nokia S60 okostelefonok -> Modding. Az alatt rögtön ott van az N8 CFW/MOD topik (meg még sok más hasznos is ami előbb-utóbb ugyis kelleni fog) aminek elolvasod az első oldalát (általános/hasznos infok amik ugyan néhol régiek -mint pl a BZS73 féle, még a béta anna-ból készült cfw letöltés-), aztán átugrasz az utolsóra oldalra és onnan visszafelé átfutsz még 2-3 oldalt (hogy aktuális infokat találj). szerintem ehez nem kell mobilgurunak lenni, én minden fórumon így keresem meg ami kell tök8 hogy mobilról, törvényekről vagy traktorokról van szó, és akkor kérdezek amikor az én problémámat nem találom egyik topikban sem. de azért magát a topikot megtalálni nem olyan nagy kihívás szerintem, akinek meg mégis azt nehéz nem gyakorikérdésesjózsikaként kezelni. főleg hogy manapság divat lusta hülyegyereknek lenni és azt várni hogy a sült galambot valaki a szájába röptesse, arról nem beszélve amikor kvázi az jön le hogy az illető azt gondolja hogy neki az alanyi jogon JÁR hogy valaki más megkeresse neki a választ a problémájára mert neki nincs ideje a matyizás meg az xbox-ozás miatt. aztán még neki áll feljebb ha valaki megkéri hogy talán olvasson egy kicsit. persze ezeket ne vedd magadra, csak tudd hogy miért fordulnak elő ilyen válaszok. amugy ha csak annyit írtál volna hogy szeretnél valami jobb romot feltenni a gyárinál de nem tudod hogy kezdj neki akkor egy teljesen kezdőnek látszottál volna és egész más választ kaptál volna. de a navifirm meg downgrade miatt inkább úgy tünt hogy nem vagy te teljesen laikus (és mint kiderült tényleg nem) és ha akarnád megtalálnád, csak nem nagyon akarod. de nyilván csak rosszul jött le a kérdésed és valójában nem úgy van ahogy az elsőre látszott.
These users thanked the author bladehu2 for the post:
Arlekim (2013-02-27 szer. 12:16:23)
Rating: 2.63%
drodee1
Újonc
Újonc
Készüléktípus: nokia 5800xpm
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: drodee1 »

Üdv néktek kedves nokia fan barátaim!
A következőben szeretném a segítségeteket kérni.
Szeretnék új firmwarert tenni a tube-ra (rm-356) személy szerint a köv:
---------(Nokia 5800 XpressMusic Fastest Custom Firmware - Starsoft)
Viszont sehonnan sem tudom letölteni.
Kérlek segítsetek egy használható linket találni!
Köszönöm
mobiusz001
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Huawei Ascend Y300
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: mobiusz001 »

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, egy hibával kapcsolatosan. Ugyan is a mai napon a Huawey Ascend Y300-0100-as telóm lefagyott és semmire nem reagált, aksi kivesz, vár, visszatesz, de sajnos a szolgáltató logónál megállt. megróbáltam a factory resetet, hátha ez segít, de ez sem. Próbáltam feltenni egy másik romot, de mire installálni akarta volna Sárga háromszög és megállt. A log fájlban ezt a hibát találtam:

filename = /mmc1/dload/update.app
call RCV_MODULE_END_EVENT failed,module = OEMSBL_VER_LIST
CMD=0xf,moduleaddr = 0xd2000000, len_tmp=0x4000

Azóta a telefonom csak a hálozati logoig tölt be és ott meg is áll. Mi lehet a gond és újra lehet éleszteni a telefont?

Köszi
GepAllat
1. szint
1. szint
Készüléktípus: 500
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Hozzászólás Szerző: GepAllat »

Üdv!

Nokia C5-re szeretnék angolnyelvű fw-t tenni, hogyan tudom belevarázsolni a magyar nyelvet? Régen 5800-ám volt és egyszer csináltam így, de most nem találom azt a leírást....

Köszönöm aki segít ebben :)
A kockaházak és mellékrakások teringettében oltassa el a retektájékoztatót vagy térdelje meg keresőfoltosát gyógyszemészét! :D
Béla
2. szint
2. szint
Készüléktípus: C7 charcoal black
Has thanked: 28 times
Been thanked: 54 times

Hozzászólás Szerző: Béla »

GepAllat írta:Üdv!

Nokia C5-re szeretnék angolnyelvű fw-t tenni, hogyan tudom belevarázsolni a magyar nyelvet? Régen 5800-ám volt és egyszer csináltam így, de most nem találom azt a leírást....

Itt van amit keresel: viewtopic.php?f=64&t=26

Pár magyar produkt kód:

059C4Z3: EURO 3 BLACK
059C277: EURO 3 PINK
0593671: EURO 3 WHITE
0593722: EURO 3 WM GREY
NOKIA E 51 400., 410 hack fájlok
klikk ide
V és patkó menü:
Innen letöltheted

CODERSUS féle S^3 hack
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

Namost nem értem a kérdést.
Angol nyelvű FW-t szeretnél rátenni, és ABBA szeretnéd belevarázsolni a magyar nyelvet? MINEK??
Az összes magyar nyelvű FW-ben van angol.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
nagy.renato
3. szint
3. szint
Készüléktípus: In my signature
Been thanked: 118 times

Hozzászólás Szerző: nagy.renato »

Itt van az 5800-ra vonatkozó hozzászólás, ami segíthet.

viewtopic.php?f=82&t=2103&p=127251&hilit=nyelv#p127251

Itt meg egy angol nyelvű leírás, rossz minőségű képekkel, régi leírás, de sokat nem változhatott.

http://www.blogfornoob.com/add-language-cfw-2011-02-24/
Nokia Lumia 625

Samsung Galaxy Tab 2 [P3110]
GepAllat
1. szint
1. szint
Készüléktípus: 500
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Hozzászólás Szerző: GepAllat »

Macika írta:

Namost nem értem a kérdést.
Angol nyelvű FW-t szeretnél rátenni, és ABBA szeretnéd belevarázsolni a magyar nyelvet? MINEK??
Az összes magyar nyelvű FW-ben van angol.
Leszedtem egy külföldi oldalról egy romot, amit egy angol srác csinált de csak angol nyelv van benne semmi több. és ebbe a romba szeretném belerakni a magyar nyelvet és ugy rárakni a telóra
találtam egy leírást, csak nem tudom hogy c5-re ez jóe?

http://www.smartnews.hu/2010/08/nyelv-h ... mware-hez/
A kockaházak és mellékrakások teringettében oltassa el a retektájékoztatót vagy térdelje meg keresőfoltosát gyógyszemészét! :D
Válasz küldése

Vissza: “Szoftverfrissítés”