Nokia N8 vs iPhone 4

Kötetlen csevegések témái

Melyiket választanád?

Nokia N8
111
72%
iPhone 4
44
28%

Szavazatok száma: 155

realbalu
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Samsung Salaxy S
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Nokia N8 vs iPhone 4

Hozzászólás Szerző: realbalu »

Macika írta:
realbalu írta:Köszi, de a samsungokról nincs jó benyomás, úgyh azt hagyom.
B.
Kár, hogy előítéletes vagy.
Ha azt mondom, hogy nekem 1995 óta nem létezett más mobil, csak a Nokia és ma boldog tulajdonosa vagyok egy Galaxy S-nek, akkor az mond valamit Neked? ;)
Idén dec. 31-én - ha csak nem történik valami csoda - már a Samsung lesz a világelső. És nem érdemtelenül.

IGAZ, ez nem kizárólag a Samsung érdeme, a Nokia impotenciája is közre játszik vastagon.

Üdv mindenkinek!

Hátőőőő... a ip4 nem, de helyette a Samsung Galaxy S vs N8 (Macika írta a Galaxyt, úgyh köszi :) )

Az N8-as ahogy a kezembe vettem, nem igazán látok javulást a gyorsaság terén, az n95 8gb-hoz képest, holott a Galaxy tetszik felhasználásánál nem látom a Nokiámnál megszokott fektetett sávot tölésnél,+úgy eleve gyorsabb.
Sajna ugye adatátvitelt nem volt ehetőségem próbálni, ill wifit sem, sem pedig wifin keresztül ugye leszedni monnyuk 1 mixet netről, v hasonlót. Ezekre lennék kíváncsi, ilyen videót nem tud vki belinkelni youtube-ról, mert nem lelek?

Hiányolok 1 kis vakut monnyuk a galaxyból, de a szép, nagy, éles kijelzője nagyon tetszik. Más hátrány?

Köszi,
Balu
3310 -> 3410 -> 3650 -> 6630 -> N95 8Gb -> SGS :))
fonix232
5. szint
5. szint
Készüléktípus: ZTE Blade
Nem: Férfi
Has thanked: 2 times
Been thanked: 44 times

Hozzászólás Szerző: fonix232 »

realbalu írta:
Macika írta:
realbalu írta:Köszi, de a samsungokról nincs jó benyomás, úgyh azt hagyom.
B.
Kár, hogy előítéletes vagy.
Ha azt mondom, hogy nekem 1995 óta nem létezett más mobil, csak a Nokia és ma boldog tulajdonosa vagyok egy Galaxy S-nek, akkor az mond valamit Neked? ;)
Idén dec. 31-én - ha csak nem történik valami csoda - már a Samsung lesz a világelső. És nem érdemtelenül.

IGAZ, ez nem kizárólag a Samsung érdeme, a Nokia impotenciája is közre játszik vastagon.

Üdv mindenkinek!

Hátőőőő... a ip4 nem, de helyette a Samsung Galaxy S vs N8 (Macika írta a Galaxyt, úgyh köszi :) )

Az N8-as ahogy a kezembe vettem, nem igazán látok javulást a gyorsaság terén, az n95 8gb-hoz képest, holott a Galaxy tetszik felhasználásánál nem látom a Nokiámnál megszokott fektetett sávot tölésnél,+úgy eleve gyorsabb.
Sajna ugye adatátvitelt nem volt ehetőségem próbálni, ill wifit sem, sem pedig wifin keresztül ugye leszedni monnyuk 1 mixet netről, v hasonlót. Ezekre lennék kíváncsi, ilyen videót nem tud vki belinkelni youtube-ról, mert nem lelek?

Hiányolok 1 kis vakut monnyuk a galaxyból, de a szép, nagy, éles kijelzője nagyon tetszik. Más hátrány?

Köszi,
Balu
Attól függ mire kell. Ha fényképezésre: akkor az N8.
Ha a stabilitást, a rengeteg ROMot, személyre szabhatóságot, frissítést, és támogatást szeretnéd, akkor a Galaxy S.
Ha a legszebb játékokat, és az almavillantást, akkor i4.
  • ZTE Blade - CyanogenMod 7
  • Haipad M7 - PhoenixMod [0805] v1.1
  • Asus Transformer TF101 32GB - Revolver 2.5, Clemsyn kernel v9, custom sound mod
talamascaproject
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Nokia Lumia 920
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: talamascaproject »

fonix232 írta: Ha a legszebb játékokat, és az almavillantást, akkor i4.
Ha nagyon kellene, akkor almavillantást a másik két platformon is lehet csinálni! :D
PH: NOKIA 3210-->7110-->SONY J6-->NOKIA 5510-->6510-->7650-->6630-->N91-->MIO A701-->NOKIA N95-->5800 XM-->iPhone 3G 16GB--›iPhone 4,iPad 3G,16GB;iPhone 4S, iPad 2--->Nokia Lumia 920
pinkarga
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Iphone4

Hozzászólás Szerző: pinkarga »

Sziasztok!
Végigolvastam az egész topikot, s úgy éresztem, hozzá kell szólnom.
Igaz, én is iphone4 tulaj lettem Samsung OMNIA1 után, de ezt 4hónapos, napi minimum 3-4 órás kutató munka előzte meg.
Sajnos azt tapasztaltam, hogy ami nekem kell, azt 2 készülék elégíti ki:
Nokia N900, amiről sajnos elég közeli tapasztalatom volt a silány minőségéről (a vadi új telefonbol az üzletben kihullott az USB, a csere készülék meg nem töltött), egyébként ő Mameo linuxot futtat, ment volna vele minden cuccom, de amikor 2 nekifutásból 2 BAGATEL HIBÁS volt a bontatlan készülék, teszem hozzá, hogy Nokia márkakereskedésben, elment a Nokiától a kedvem. Amúgy az "ifon=ficsur, ifon=villogás" kijelentésekkel egyet értek, de:
Ugyan JB-vel, mennek rajta a cuccaim, amiből élek (gcc, c++, php, apache, stb), úgyhogy ezért választottam. Nem villogok vele, utcán, bkv-n csak szükségből veszem elő, s visszatermelte már az árát.
S még valami: tegnap néztem, N900 még mindig 180.000 Ft, ilyen hardver bugokkal, ehhez hasonlítva az ip4 összes idegesítő, de megkerűlhető dolgait, s a 200.000ft-s árát...
De ez nem fika, én szükségből vettem, nem janizni. Akinek meg nem munkaeszköz, az megveheti janizni, sajna átlag magyar felhasználónak másra nem kell. Ha nem lenne szükségem bárhol, bármikor a fent leírt cuccokra, nem vettem volna meg, maradtam volna az OMNIÁNÁL.
realbalu
Újonc
Újonc

Hyhy!

NEM kis suttyókélnt gondolkkozva vennék telefont a dizsibe villogni apa pénzén apa kocsijában a kislányoknak, hanem magamnak.
Funkciók+minőséget figyelembevéve, ugyenez volt az N95 8gb-nál is, szeretem a mai napig, bár most azt csinálja, ha ha jön sms nem nevet ír ki, hanem csak számot :S Ilyen még nem volt ,sőt nem is volt még vele smemi bajom!
Azért az még a mai napig jobb mint néhány új teló, most nem az ip4 és N8 ra gondolok.
Találtam 1 N8-ast, de szerintem leejtették és 75körül van az ára használtan, így nem olyan jó vétel lenne.
B.
fonix232
5. szint
5. szint
Készüléktípus: ZTE Blade
Has thanked: 2 times
Been thanked: 44 times

Hozzászólás Szerző: fonix232 »

realbalu írta:Hyhy!

NEM kis suttyókélnt gondolkkozva vennék telefont a dizsibe villogni apa pénzén apa kocsijában a kislányoknak, hanem magamnak.
Funkciók+minőséget figyelembevéve, ugyenez volt az N95 8gb-nál is, szeretem a mai napig, bár most azt csinálja, ha ha jön sms nem nevet ír ki, hanem csak számot :S Ilyen még nem volt ,sőt nem is volt még vele smemi bajom!
Azért az még a mai napig jobb mint néhány új teló, most nem az ip4 és N8 ra gondolok.
Találtam 1 N8-ast, de szerintem leejtették és 75körül van az ára használtan, így nem olyan jó vétel lenne.
B.
Ha esetleg nem sajnálod az árát, hamarosan kijön itthon is az új, Tegra2 alapú telefonok hada. Na azokban lesz kakaó, duplamagos proci, 1 giga RAM, társai. Közel annyiba fognak fájni mint egy i4 (180-200k forint) de viszont sokkal nagyobb lesz a választék ;)
  • ZTE Blade - CyanogenMod 7
  • Haipad M7 - PhoenixMod [0805] v1.1
  • Asus Transformer TF101 32GB - Revolver 2.5, Clemsyn kernel v9, custom sound mod
realbalu
Újonc
Újonc

Köszi, de sajna az nem 1 átlag magyar fizujához lesz mérhető+félek belevágni az újba, nehogy ne tetszen.
Ezért voltam kíváncsi a használt készülékekre; ill az, h ha újat veszek, 3 év használat után nincs ára :(
B.
lipiN70
4. szint
4. szint
Készüléktípus: P8 Lite
Has thanked: 36 times
Been thanked: 79 times

Hozzászólás Szerző: lipiN70 »

realbalu írta:...bár most azt csinálja, ha ha jön sms nem nevet ír ki, hanem csak számot...
Ilyenkor nem az szokott lenni, hogy egy szám 2 emberhez is fel van véve, és nem tudja melyiket írja ki...? :hmm2:
múlt: ericsson337>768>motorola3690>panasonicGD70>siemensC45>nokia3510i>3200>6230i>N70&6233>N958GB&3110C>E72&2700C>SGS&C5>Note I
realbalu
Újonc
Újonc

lipiN70 írta:
realbalu írta:...bár most azt csinálja, ha ha jön sms nem nevet ír ki, hanem csak számot...
Ilyenkor nem az szokott lenni, hogy egy szám 2 emberhez is fel van véve, és nem tudja melyiket írja ki...? :hmm2:
Dede, köszi :)
Csak sajna 1szer van elmentve, mert 1ik pillanatban működött, a másikban már senkinek nem ír ki nevet :(
Szerintem mivel még nem szoftvereltem, és mióta megvan ugyanazokkal a prograokkal fut, így ideje lenne 1 frissítésnek.
B.
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

fonix232 írta:
realbalu írta:Üdv mindenkinek!

Köszi,
Balu
Attól függ mire kell. Ha fényképezésre: akkor az N8.
Ha a stabilitást, a rengeteg ROMot, személyre szabhatóságot, frissítést, és támogatást szeretnéd, akkor a Galaxy S.
Ha a legszebb játékokat, és az almavillantást, akkor i4.
Maximálisan egyuetértek fonix-szel, de megjegyzem, hogy eddig akárhány vakus (xenon) ill. LED-es kamerájú telóm volt, mindig volt valami bajom a képével.
A K810 kiégette a közeli vakus fotókat. Az n82 jobb volt egy fokkal.
A 2-3 LED-es telókkal az volt a baj, hogy 2 méteren túl már nem igazán volt hatása a pótfénynek.
De ha volt is, nem volt jó a kép színhőmérséklete. Mivel automata a fehéregyensúly ezeken általában (legalábbis úgy érdemes használni), a kb. 4500-5000 K-es LED/vaku-fény és a 2700-2800 k-s izzólámpa-fény keveredett.
Az automatika meg vakarta a fejét, hogy hová állítsa a színhőmérsékletet (ez professzionális kameráknál is gondot okoz, csak ott nagyságrendekkel nagyobb a vaku teljesítménye). Aztán kiadott az agya egy középértéket.
Amiből az következett, hogy az inkább a vaku által megvilágított részek kékültek, az inkább izzólámpával megvilágítottak meg vörösödtek.
Na, ennek nincs nyoma szerencsére az SGS-en!

Ennek ellenére ha a fotózás NAGYON, de nagyon fontos Neked, akkor az N8-at válaszd, abban kiválót kapsz. Ugyanakkor szinte minden másban jobbat kapsz, ha az SGS-t választod.

Nekem is fontos a fotózás, tetszik, hogy 16:9-es fotókat is lehet csinálni az SGS-sel, de nem hiányzik az N8 12 MP-e, profi munkára ott a Canon 40D 5 db obival.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Válasz küldése

Vissza: “Kötetlen”