Nokia N8-00

Kizárólag Nokia N-szériával foglalkozó témák
klaussn95
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Nokia N8 16GB + 8GB microSD
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Re: Nokia N8-00

Hozzászólás Szerző: klaussn95 »

kacsa7 írta:
klaussn95 írta:Hello Srácok. LEnne egy kérdésem. Még pedig az hogy az N8ba beleteszek bármilyen sztereo fülest (még a gyárit is) és csak egy szól.. ez az jelenti hogy mono? vagy csak nekem rosszalkodik valami? :(
Próbáld meg tövig belenyomni a jack csatlakozót, ugyanis az utolsó pár milliméternél eléggé megakad. Ha valóban totál be van dugva, akkor viszont szar az aljzat, irány a gari.
Igen miután leírtam a gondot, megpróbáltam benyomni teljesen! És siker! :D Köszi :)

Ja igen és meg egy kérdés. Nektek hány megabájt egy 12mpixeles kép? Mert nekem 1-2 megbájt között van :| Ami szerintem kevés..
Nokia N8 16GB + 8GB Kingston Mermory Card
H*cked Belle
NokiaProgramok Mindörökké!! :D :yes:
Nyugodj békében [-KILLER-]!!!
djzolko
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Lumia 800
Has thanked: 24 times
Been thanked: 61 times

Hozzászólás Szerző: djzolko »

kacsa7 írta:
nsee írta:
kacsa7 írta: A probléma megoldása roppant 1xű. Van kismillió camera mod N8-hoz, ami átállítja a tömörítést. Nekem pl 12mpx-ben 10-12mb-os képeket csinál, bár még mindig ott tartok, hogy nem tudom eldönteni 90 v. 95%-on csinálja a legjobb képeket. Mert a 10-12mb-os képeket a telefon is és a számítógép is lassan nyitja meg. 90%-nál meg 6-8mb körül.
Annyival jobb is a kép amennyi a különbség méretben jelentkezik??? 8-10mega plusz méret nem kevés!
Egyértelműen nem, de nálam ez ilyen pszichés dolog :D Ha rázoomolok a képre pl számítógépen, akkor ne legyen gond. Vhol 90% környékén van az arany középút, ahol érezhetően jobb a minőség, de nem óriási a mérete.
Arra, hogy bármilyen körülmények között készült fénykép 1:1 nézetben is tökéletes legyen, a DSL gépek sem képesek, nem hogy egy telefon. A szenzor kompakt méretű, az optika előtte még akkora sincs, mit vártok tőle? Komolyan.. A képet feldolgozó algoritmus pedig valószínüleg butább, mint egy középkategóriás kompakté, de sokkal kezdetlegesebb, mint egy DSL gépé. Szerintem ahhoz képest, hogy miből kellett jót alkotni, csúcs az N8 kamerája, de ha ez 20Mb méretű képeket gyártana, akkor sem lehetne jobb látványosan a minősége.
djzolko
3. szint
3. szint

t65a írta:
szia djzolko!

senki ilyet le nem írt, hogy "SZÉP FELBONTÁS"!! amibe beleköthetnél az az, hogy esetleg helytelenül alkalmaztam a –ba, -be, -ban, -ben ragokat! én azt írtam, hogy "… melyik felbontásba szebb"!!!
és ezt, valamit, hogy van e komolyabb fényképezője, abból az apropóból írtam, mert elvész 3mp a két felbontás között, ráadásul elég komoly tömörítő-algoritmussal dolgozik az n8. számomra elég életlenek, és zajosak a képek. eddig még nem tudtam 12mp-es képet 2mb-nál nagyobbat készíteni. ami számomra azt jelenti, hogy elég sok adat elvész. a "régi" SLR fényképezőm 10mp -ben 3-6mb -os, és láthatóan szebb képeket csinál. én személy szerint maradok a fényképezőmnél, ha az nincs kéznél, használom ezt.

t65a
Hali!

Te írtad, idézted is magad, hogy melyiknek szebb a felbontása. Csak a félreérthetőség miatt írtam, hogy a felbontásra nem használjuk a szép jelzőt. A 16:9-es képarányú kép ebből a szempontból meg pláne tök ua., mint a 4:3-as, csupán az alja és a teteje le van vágva, a megmaradt pixelek tökre nem változnak semmit. Egyszerű crop az egész. Szóval a képminőség szempontjából teljesen azon a kettő.
testfarago
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N8-00
Nem: Férfi
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: testfarago »

Hááát ez a füles dolog engem is megszívatott az elején...

Franc gondolta volna, hogy ütközés után még egy újabb mélység is fog következni!

Szóval: nyomni kell tövig! :lol:

Illetve még egy apróság. Van egy profi fülesem. Ha az N-8on rajta van egy szilikon borító akkor a Jack eltérő szélessége miatt a gumitól nem megy elég mélyre. Ezt a fülest így most otthon használom, mert borítás nélkül nem szivesen viszem el a gépet sehova. "Meztelen" meg a konyhai kötényemben szépen elfér a (három méter) kábellen együtt ha ép alkotok /- ha úgyvan, de általában úgyvan../.

A krémleves megvolt már nálam, megyek is mosogatni. Sam Brown-al... /Stop/ God Dag!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára testfarago 2011-11-12 szomb. 13:33:29-kor.
testfarago
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N8-00
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: testfarago »

Na most valamit nem értek. Ezért lennék buta?:

A karakterkiosztásos dologgal a Nokia szervízben voltam. Ott említették a srácok, hogy svédül nem fogok tudni írni, mert erre az én gépem nincs felkészítve. /Az én gépemből ez derül ki: nyelvbeállítás nálam csak 7 nyelvet támogat. És nincs kiegészítési lehetőségem. A gép itthoni Tmobilos. És még nincs meghekkelve.../
Imho: svédül ért, menű és karakterek is olyanok lesznek ha átállítják. Ellenben magyar el fog tünni.
/Gondolom ők azért jobban értenek hozzá mint én./

Swype ezt megoldja számomra.

Továbbá az sem butaság, hogy a T alulkészletelt, mert valakik úgy gondolták nem lesz sikeres az új Nagy Nokia.
Ezt majd megoldják pillanatok alatt.

Azon mindenesetre elgondolkodnék, hány százalékot is emelkedtek a Nokia részvényei az idei gödör után.
/És ez a legjobb hír nekünk! Továbbra is lesz Nokia./
djzolko
3. szint
3. szint

Belle-t használóktól kérdezem: olyat tapasztaltatok már, hogy nem tudtok hdmi-n kivezetve filmet nézni? A fájt minden gond nélkül lejátsza a telefon, amikor csatlakoztatom a hdmi-t, akkor beszarik. A big screen pedig totál nem működik. Anna-n szuper volt.
Salmi
Admin segéd
Admin segéd
Készüléktípus: N808 + N9 + Mate 10 Pro
Has thanked: 68 times
Been thanked: 135 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Salmi »

Annyi "főzött" FW van, hogy sajnos nem csoda, ha valami nem működik úgy ahogy kéne. Lehet egy reflash megoldaná...
bladehu2
5. szint
5. szint
Készüléktípus: G2
Has thanked: 59 times
Been thanked: 359 times

Hozzászólás Szerző: bladehu2 »

testfarago írta:Na most valamit nem értek. Ezért lennék buta?:
A karakterkiosztásos dologgal a Nokia szervízben voltam. Ott említették a srácok, hogy svédül nem fogok tudni írni, mert erre az én gépem nincs felkészítve. /Az én gépemből ez derül ki: nyelvbeállítás nálam csak 7 nyelvet támogat. És nincs kiegészítési lehetőségem. A gép itthoni Tmobilos. És még nincs meghekkelve.../
Imho: svédül ért, menű és karakterek is olyanok lesznek ha átállítják. Ellenben magyar el fog tünni.
/Gondolom ők azért jobban értenek hozzá mint én./
Én nem azt mondtam hogy buta vagy hanem hogy butaságot beszélsz (szerintem a kettő közt van különbség) de azt is a "csődbe megy" dologra amit máig sem tudok hogy komolyan mondtad vagy ironikusan de mindegy is.
Ahogy azt sem mondtam hogy szervízben megoldják, mivel ők a hivatalos dolgot felrakják kb eddig terjed a tudásuk/akarásuk. A hivatalos pedig az hogy régiókra vannak szétosztva a nyelvek, ez amióta telefon létezik azóta így van és mivel a telefon ROM-ja ahová a nyelv kerül közel sincs olyan méretű mint a pc-d hdd-je ahová letölthetsz 5GB-nyi nyelvet, így értelemszerűen magyarországra nem fognak kínai vagy skandináv nyelveket belerakni. Azt hogy ez gyárilag így működik kénytelen vagy elfogadni. Viszont egy főzött romba gyakorlatilag bármilyen nyelveket össze lehet válogatni, persze a ROM kapacitásának határáig ami kb 5-6 nyelv.
Továbbá az sem butaság, hogy a T alulkészletelt, mert valakik úgy gondolták nem lesz sikeres az új Nagy Nokia.
Ezt majd megoldják pillanatok alatt.
Ha figyelmesen olvasol nem arra írtam hogy butaság hogy a T vagy bármelyik szolgáltató alulkészletelt, hanem hogy attól még nincs csődben a nokia hogy nem rendelt a T eleget az N9-ből.
fegaf
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N8

Hozzászólás Szerző: fegaf »

Kb. 2 nap alatt közel 1000 Ft adatforgalmat csinált a teló. Elvileg minden kivan kapcsolva, de valami mégis forgalmaz. Látom a számlálón is.
Van valami ötlet mi lehet az? :wacko:
Todo
5. szint
5. szint
Készüléktípus: Galaxy S7
Has thanked: 56 times
Been thanked: 444 times

Hozzászólás Szerző: Todo »

fegaf írta:Kb. 2 nap alatt közel 1000 Ft adatforgalmat csinált a teló. Elvileg minden kivan kapcsolva, de valami mégis forgalmaz. Látom a számlálón is.
Van valami ötlet mi lehet az? :wacko:
Egy task progival meg kellene nézned,hogy milyen progik futnak a háttérben! Vagy esetleg navigáció? Email?
Válasz küldése

Vissza: “N-széria”