OFF TOPIK - BESZÉLJÜK MEG!

Kötetlen csevegések témái

Eredményes lesz-e a Nokia a WP8-cal?

Igen, mert pótolják a WP7 hiányosságait és egyébként is minden fronton erősítenek
18
29%
Nem, mert a konkurenciát már nem érik utol bármivel is rukkolnak elő
44
71%

Szavazatok száma: 62

Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Nem: Férfi
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Re: OFF TOPIK - BESZÉLJÜK MEG!

Hozzászólás Szerző: Macika »

Damir írta:
huppe írta:Sziasztok!

remélem jó helyre írok :)

Nem tudom van-e rajtam kívül olyasvalaki, akinek szintén fontos egy telefonban a GPS. Nos, eddig akármilyen android készüléket vettem kézbe, mindig nagyon pocsékul teljesített ezen a téren (adatkapcsolat nélküli helymeghatározásról van szó). A régi Nokia E71-esem is kb 10-30 mp alatt lokalizál félborús időben. Androidos társaikkal meg csak a szívás van. Viszont a legújabb lumiák még a régi nokiákra is rákontráznak. Keresgéltem, megtudtam, hogy ezek már nem csak a GPS műholdjait használják, hanem az orosz Glonass rendszerét is...erre tippeltem, de nem. Vettem egy glonass+gps-es android telót, és mégrosszabbul teljesített, mint a Defy-m. Mentem futni, sports-tracker bekapcs, megvártam hogy lock-oljon...kb 5 percbe tellett, majd indít...a futás végén az a szomorú hír fogad, hogy nincs track, mert az első 5m után leállt, és azóta nem is kapott jelet :(((

-jártam az üzleteket - lumia gps tesztelése céljából :D, wifi kikapcs, Here maps megnyit, láss csodát - épületen belül megtalál. Egy másik példa: haverom előveszi autóban a 610-esét, hátsó ülésen ül, 10-20mp alatt van jel 90km/h sebességgel haladva, a szélvédőn alatti tartóban lévő teló meg csak keres...

-valaki meg tudja mondani mégis mi a titok nyitja? csak ezért is megérné nekem venni most egy Lumiát...de már minden szempontból érik a platformváltás :)
A GPS vevő..... :)
Nekem a Nokia telóim mind szépen navigáltak, erre azért figyelt a Nokia a tervezéskor, kivéve 1-2 bakit. Nem azt mondom, hogy azok másik szar lenne, csak a Nokia még az alsó szegmensben is odafigyelt. Az alsó kategóriás android kütyükkel nagyon vigyázni kell, könnyen bele lehet futni valami szarba :)
Így bizony!!!

Androidos kütyü NEM= Androidos kütyüvel.

Nekem általában mindig felső kategóriás van (az utóbbi évekből: Samsung Galaxy S2, N1, N2, N3, aztán pedig LG D838) mind szinte azonnal talált műholdat, legutóbb Kínában (ahol ugye problémás lett volna a GPRS-es segítség) annyi volt megtalálni a GPS-pozíciót, míg elővettem fotózáshoz az övtáskából a készüléket, bekapcsoltam, beállítottam a HDR funkciót és lőttem. Tehát 4-5...

Ismerősöm Galaxy Y-ja 20 perc alatt nem tudott stabil jelet fogni.

Hát ennyi...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
huppe
1. szint
1. szint
Készüléktípus: e71 + gs3
Has thanked: 8 times
Been thanked: 3 times

Hozzászólás Szerző: huppe »

Htc One S milyen kategóriának számít? gps+glonass ellenére nagyon gagyi a vevője... szóval ami a helymeghatározást illeti:
Nokia Lumia xxx > Nokia E71 > Motorola Defy >> Htc One S

- más andridos telót is max az E71 mellé sorolnék be, de inkább a defyhez..sajna ezt tapasztaltam
Mindent a szemnek!
fireman
2. szint
2. szint
Has thanked: 10 times
Been thanked: 42 times

Hozzászólás Szerző: fireman »

huppe írta:Htc One S milyen kategóriának számít? gps+glonass ellenére nagyon gagyi a vevője... szóval ami a helymeghatározást illeti:
Nokia Lumia xxx > Nokia E71 > Motorola Defy >> Htc One S

- más andridos telót is max az E71 mellé sorolnék be, de inkább a defyhez..sajna ezt tapasztaltam

A jelvétel gyorsaságáért nem az OS felel, hanem a GPS hardver. Az Android is csak az értékeket kérdezi le a célhardvertől.
Inkább azt nyomozd ki, hogy milyen típusú GPS vevő van beépítve. Nálam az S2 és az S3LTE is igen gyorsan talál jelet.
OnePlus One 11S + (Samsung Galaxy S3 LTE + S2)
huppe
1. szint
1. szint

valami akkor is fura nekem, mert altán alatt vagy akár fedett helységekben pl mediamarkt, vagy áruház alsó szintén is behatárolt a lumia :D
Mindent a szemnek!
saca1
1. szint
1. szint
Készüléktípus: OnePlus 3
Has thanked: 2 times
Been thanked: 22 times

Hozzászólás Szerző: saca1 »

reddoors írta:Találtam egy alkalmazást ami méri a telefon áramfelvételét :mrgreen: USB kábelen keresztül. Remélem nem tör ki vita ismét .... Az alkalmazás arra jó , hogy nagyjából megállapítsuk melyik kábel mire képes .
Csak érdekességképpen : Lg kábel ugyanazon 1,8A töltőfejjel.
Kép
Átlagban 1400 mA

Ugyanez a fej Samsung S4 kábel 900mA
Nokia 610 kábel kb. 450-500 mA

A program ingyenes :

Kód: Egész kijelölése

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.manor.currentwidget&hl=hu
persze akit érdekel ...
Jónak találom a programot ! Nem felejteném el megemlíteni a hátteredet- így 30fok környékén hűsítőleg hat... :-D MyBeach HD.... cooooool :-)
tnorbi
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei Mate 9
Has thanked: 493 times
Been thanked: 507 times

Hozzászólás Szerző: tnorbi »

reddoors írta: Kép
Időjárás widgetedet át lehet varázsolni Nova Launcherre? Gondolom LG-s Samsung koppintás, de a MW-es nem megy Nován... :crazy:
Limahl
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Samsung galaxy s7 edge
Has thanked: 264 times
Been thanked: 1859 times

Hozzászólás Szerző: Limahl »

Óriási csökkenés a Samsung bevételeiben(meglepi?,nekem nem,sanyatlik,megjön az emberek esze,talán.)

http://pdafanclub.hu/oriasi-csokkenes-s ... eteleiben/
Samsung galaxy s7 edge
tnorbi
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei Mate 9
Has thanked: 493 times
Been thanked: 507 times

Hozzászólás Szerző: tnorbi »

Limahl írta:Óriási csökkenés a Samsung bevételeiben(meglepi?,nekem nem,sanyatlik,megjön az emberek esze,talán.)

http://pdafanclub.hu/oriasi-csokkenes-s ... eteleiben/
Inkább sok ember van aki nem vesz évente telefont.
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

BRA71L
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
huppe
1. szint
1. szint

Macika írta:
Damir írta:
huppe írta:Sziasztok!

remélem jó helyre írok :)

Nem tudom van-e rajtam kívül olyasvalaki, akinek szintén fontos egy telefonban a GPS. Nos, eddig akármilyen android készüléket vettem kézbe, mindig nagyon pocsékul teljesített ezen a téren (adatkapcsolat nélküli helymeghatározásról van szó). A régi Nokia E71-esem is kb 10-30 mp alatt lokalizál félborús időben. Androidos társaikkal meg csak a szívás van. Viszont a legújabb lumiák még a régi nokiákra is rákontráznak. Keresgéltem, megtudtam, hogy ezek már nem csak a GPS műholdjait használják, hanem az orosz Glonass rendszerét is...erre tippeltem, de nem. Vettem egy glonass+gps-es android telót, és mégrosszabbul teljesített, mint a Defy-m. Mentem futni, sports-tracker bekapcs, megvártam hogy lock-oljon...kb 5 percbe tellett, majd indít...a futás végén az a szomorú hír fogad, hogy nincs track, mert az első 5m után leállt, és azóta nem is kapott jelet :(((

-jártam az üzleteket - lumia gps tesztelése céljából :D, wifi kikapcs, Here maps megnyit, láss csodát - épületen belül megtalál. Egy másik példa: haverom előveszi autóban a 610-esét, hátsó ülésen ül, 10-20mp alatt van jel 90km/h sebességgel haladva, a szélvédőn alatti tartóban lévő teló meg csak keres...

-valaki meg tudja mondani mégis mi a titok nyitja? csak ezért is megérné nekem venni most egy Lumiát...de már minden szempontból érik a platformváltás :)
A GPS vevő..... :)
Nekem a Nokia telóim mind szépen navigáltak, erre azért figyelt a Nokia a tervezéskor, kivéve 1-2 bakit. Nem azt mondom, hogy azok másik szar lenne, csak a Nokia még az alsó szegmensben is odafigyelt. Az alsó kategóriás android kütyükkel nagyon vigyázni kell, könnyen bele lehet futni valami szarba :)
Így bizony!!!

Androidos kütyü NEM= Androidos kütyüvel.

Nekem általában mindig felső kategóriás van (az utóbbi évekből: Samsung Galaxy S2, N1, N2, N3, aztán pedig LG D838) mind szinte azonnal talált műholdat, legutóbb Kínában (ahol ugye problémás lett volna a GPRS-es segítség) annyi volt megtalálni a GPS-pozíciót, míg elővettem fotózáshoz az övtáskából a készüléket, bekapcsoltam, beállítottam a HDR funkciót és lőttem. Tehát 4-5...

Ismerősöm Galaxy Y-ja 20 perc alatt nem tudott stabil jelet fogni.

Hát ennyi...
Azt hiszem megtaláltam a titok nyitját :)

S-GPS FTW!!!! :whaaa: :whaaa: :whaaa:

"S-GPS is technically a type of assisted GPS but doesn't need a data connection. As Auzo pointed it out it can simultaneously use both GPS and network, so it's theoretically faster than traditional aGPS above. The distinction is that it directly looks at signal strength to cell towers versus the provider sending it via the data network. So even without a data connection, you'll still get a faster fix. If you have no signal at all, the GPS will still work from satellites, but will take longer to get a fix."

http://forums.androidcentral.com/genera ... -agps.html
Mindent a szemnek!
Válasz küldése

Vissza: “Kötetlen”