Így bizony!!!Damir írta:A GPS vevő.....huppe írta:Sziasztok!
remélem jó helyre írok
Nem tudom van-e rajtam kívül olyasvalaki, akinek szintén fontos egy telefonban a GPS. Nos, eddig akármilyen android készüléket vettem kézbe, mindig nagyon pocsékul teljesített ezen a téren (adatkapcsolat nélküli helymeghatározásról van szó). A régi Nokia E71-esem is kb 10-30 mp alatt lokalizál félborús időben. Androidos társaikkal meg csak a szívás van. Viszont a legújabb lumiák még a régi nokiákra is rákontráznak. Keresgéltem, megtudtam, hogy ezek már nem csak a GPS műholdjait használják, hanem az orosz Glonass rendszerét is...erre tippeltem, de nem. Vettem egy glonass+gps-es android telót, és mégrosszabbul teljesített, mint a Defy-m. Mentem futni, sports-tracker bekapcs, megvártam hogy lock-oljon...kb 5 percbe tellett, majd indít...a futás végén az a szomorú hír fogad, hogy nincs track, mert az első 5m után leállt, és azóta nem is kapott jelet((
-jártam az üzleteket - lumia gps tesztelése céljából, wifi kikapcs, Here maps megnyit, láss csodát - épületen belül megtalál. Egy másik példa: haverom előveszi autóban a 610-esét, hátsó ülésen ül, 10-20mp alatt van jel 90km/h sebességgel haladva, a szélvédőn alatti tartóban lévő teló meg csak keres...
-valaki meg tudja mondani mégis mi a titok nyitja? csak ezért is megérné nekem venni most egy Lumiát...de már minden szempontból érik a platformváltás
Nekem a Nokia telóim mind szépen navigáltak, erre azért figyelt a Nokia a tervezéskor, kivéve 1-2 bakit. Nem azt mondom, hogy azok másik szar lenne, csak a Nokia még az alsó szegmensben is odafigyelt. Az alsó kategóriás android kütyükkel nagyon vigyázni kell, könnyen bele lehet futni valami szarba
Androidos kütyü NEM= Androidos kütyüvel.
Nekem általában mindig felső kategóriás van (az utóbbi évekből: Samsung Galaxy S2, N1, N2, N3, aztán pedig LG D838) mind szinte azonnal talált műholdat, legutóbb Kínában (ahol ugye problémás lett volna a GPRS-es segítség) annyi volt megtalálni a GPS-pozíciót, míg elővettem fotózáshoz az övtáskából a készüléket, bekapcsoltam, beállítottam a HDR funkciót és lőttem. Tehát 4-5...
Ismerősöm Galaxy Y-ja 20 perc alatt nem tudott stabil jelet fogni.
Hát ennyi...