A nagy szervizes topik

A készülékek szervízes tapasztalataival, illetve szervízeléssel kapcsolatos témák
Fórum szabályok
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
telefonhirmondo
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia 5230
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: A nagy szervizes topik

Hozzászólás Szerző: telefonhirmondo »

Köszönöm -Dr-Strust- nak és Walaki01-nek a gyors segítséget !
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Nem: Férfi
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

-Dr-Strust- írta:
yamael írta:Akkor mi lehet a probléma? :?

szerk: nah szétszedtem megint.... Jól megnéztem, ... Akinek van n95-öse az mondja már meg, hogy a mikrofonnak a panelen az érintkezö kis helyeken ugye mind a 2 réz szinű? ( sárgaréz) mert nekem az egyik ugy nézem h mintha le lenne cinezve. Azt nem hiszem, hogy szoftverbaja lenne mert akkor a headset sem müködne felvételnél, vagy igen? :? :?
az komoly... forrasztás nincsen az érintkezőkön!
Olyankor szoktak ilyet csinálni, ha sérült a mikrofon érintkezője, ezzel akarják megemelni az érintkezőfelületet és helyreállítani az érintkezést.
Konyhamunka...
These users thanked the author Macika for the post:
yamael (2011-05-01 vas. 08:56:10)
Rating: 2.63%
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Macika
6. szint
6. szint

Walaki01 írta:
kovacs_imike írta:Helló.Azt szeretném kérdezni ha beázik egy kijelző azt ki lehet száritani valahogy?
Ki,de ezt jobb lenne, ha szakemberre bíznád és minél előbb. Ugyanis a készülékben lévő nedvesség és pára, tönkre teheti az egész készüléket. Viszont a szétszereléséhez és a kiszárításához, ill a vízzel bekerült szennyeződések kitakarításához, speciális eszközök kellenek.
Ne haragudj meg, hogy ellentmondok, de a kijelzőben lévő hártyavékony kis fényvezető lapocskák (van belőlük sok, akár 8-10 darab is) ha egyszer megáznak, akkor azok foltosak lesznek kiszáradva is.
Nem tudom, milyen anyagból csinálják, de legalább tucatnyi alkalommal próbáltam már kiszárítani ilyen kijelzőt (általában rosszakat, törötteket, azokat nem kár beáztatni). Soha nem sikerült nyomtalanul. Pedig óvatosan szétszedtem lapokra, egyenként kiszárítva őket, majd óvatosan összerakva.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Walaki01
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Nokia 5800 Xpress Red
Has thanked: 34 times
Been thanked: 130 times

Hozzászólás Szerző: Walaki01 »

Macika írta:
Walaki01 írta:
kovacs_imike írta:Helló.Azt szeretném kérdezni ha beázik egy kijelző azt ki lehet száritani valahogy?
Ki,de ezt jobb lenne, ha szakemberre bíznád és minél előbb. Ugyanis a készülékben lévő nedvesség és pára, tönkre teheti az egész készüléket. Viszont a szétszereléséhez és a kiszárításához, ill a vízzel bekerült szennyeződések kitakarításához, speciális eszközök kellenek.
Ne haragudj meg, hogy ellentmondok, de a kijelzőben lévő hártyavékony kis fényvezető lapocskák (van belőlük sok, akár 8-10 darab is) ha egyszer megáznak, akkor azok foltosak lesznek kiszáradva is.
Nem tudom, milyen anyagból csinálják, de legalább tucatnyi alkalommal próbáltam már kiszárítani ilyen kijelzőt (általában rosszakat, törötteket, azokat nem kár beáztatni). Soha nem sikerült nyomtalanul. Pedig óvatosan szétszedtem lapokra, egyenként kiszárítva őket, majd óvatosan összerakva.
Dehogy haragszom. Ebben te vagy a szakember. :Notworty: Én csak arra gondoltam,ha a víz belekerült a készülékbe, akkor komolyabb gondot, pl a készülék halálát is jelentheti.
Kép
Számolj le a negatív hozzáállással, mint a nem fog sikerülni! Legyél pozitív! Biztosan el fogom rontani.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
Macika
6. szint
6. szint

Walaki01 írta:Én csak arra gondoltam,ha a víz belekerült a készülékbe, akkor komolyabb gondot, pl a készülék halálát is jelentheti.
Jaaa, az biztos, teljesen igazad van! :)
Sir Winston Churchill
kovacs_imike
Újonc
Újonc
Készüléktípus: n95

Hozzászólás Szerző: kovacs_imike »

Köszönöm a válaszokat. A telót én is kitudom száritani meg szoktam javitgatni is.Én is szétszedtem már ilyen kijelzőt de nekem se sikerült.
Macika
6. szint
6. szint

kovacs_imike írta:Köszönöm a válaszokat. A telót én is kitudom száritani meg szoktam javitgatni is.Én is szétszedtem már ilyen kijelzőt de nekem se sikerült.
A szétszedés-szárítás önmagában nagyon kevés.
Ultrahangos mosó és spéci folyadék (pl. izopropil-alkohol-alapú) kell ahhoz, hogy meg lehessen akadályozni a beázás miatti korrodálódás elhatalmasodását.
Sir Winston Churchill
kmisi99
1. szint
1. szint
Készüléktípus: ZTE BLADE kelzsoca r11 2.2

Hozzászólás Szerző: kmisi99 »

Van ismerősömnek egy Tmobile G1 es telója és valami gond van a kijelzőjével. Van hogy érzékeli van hogy nem a nyomást. Ez képernyő hiba vagy szoftveres? Kalibrálásnál van ahol sokadik nyomásra (10-20) érzékeli de van ahol azonnal. Volt próbálva stylus al ujjal is de szórakozik. Szerintem még az alap oprendszer van rajta
Siemens C55>Nokia 3650>SE z520i>SE W300>Samu D600>Samu D900>Nokia N82 a király:)
http://gepigeny.hu<---- Ha imádsz játszani és jó társaságot keresel itt a helyed:)
Sakab
Újonc
Újonc
Készüléktípus: nokia n97 mini

Hozzászólás Szerző: Sakab »

Sziasztok remélem jó topikba irok de egy igen nem válasz nekem elég.
Szóval lenne egy Telenoros N97 mini-m függizhető e kóddal?Vagy sem. Googlizok 2odiknapja több videot találtam több programot találtam amivel ez megoldható elvileg bár nekem eddig nem sikerült. Viszont egy nokia szervizes ismerösöm azt mondta h ezeket már nem lehet kóddal mert nem DC3 DC4esek hanem vmi "s" betüs vmis. Igy 8ezerért a Telenorosok generálnak nekem vmi belső kódot imei alapján és kábel nélkül kitudják ütni de ez vmi olyan kód amit én a neten található programokkal nem tudok megcsinálni. Most akkor kinek van igaza? Bújjam tovább a netet egy normális kód generátor után vagy felejcsem el? Teljesen tanácstalan vagyok :cry3:
potter55
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Nokia N73
Has thanked: 10 times
Been thanked: 551 times

Hozzászólás Szerző: potter55 »

Sakab írta:Sziasztok remélem jó topikba irok de egy igen nem válasz nekem elég.
Szóval lenne egy Telenoros N97 mini-m függizhető e kóddal?Vagy sem. Googlizok 2odiknapja több videot találtam több programot találtam amivel ez megoldható elvileg bár nekem eddig nem sikerült. Viszont egy nokia szervizes ismerösöm azt mondta h ezeket már nem lehet kóddal mert nem DC3 DC4esek hanem vmi "s" betüs vmis. Igy 8ezerért a Telenorosok generálnak nekem vmi belső kódot imei alapján és kábel nélkül kitudják ütni de ez vmi olyan kód amit én a neten található programokkal nem tudok megcsinálni. Most akkor kinek van igaza? Bújjam tovább a netet egy normális kód generátor után vagy felejcsem el? Teljesen tanácstalan vagyok :cry3:
Azt nem tudod sehogy se (csak a szolgáltatótól megvásárolt kóddal) függetleníteni és az oldal nem is foglalkozik a témával.
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.

Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki. :)

Nokia mobilok zenei klipekben. :D
Válasz küldése

Vissza: “Szervíz”