Nokia Térképek

GPS-ekkel kapcsolatos témák
papzi
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Xperia Z1c Android 4.4.4
Nem: Férfi
Has thanked: 8 times
Been thanked: 26 times

Re: Nokia Térképek

Hozzászólás Szerző: papzi »

Nekem a céges telefonhoz nem jár adatforgalom (SIC! 2012-ben ezen spórolnak...), ezért van rá eset, hogy jó pár percig is várni kell.
Azt szoktam csinálni, hogy elindítva a térképek alkalmazást elindítom a saját pozíciót, ott kiírja, hogy keres.
Ha nem találja meg 2-3 percig, akkor kilépek vissza a térképek menübe és újra rányomok a saját pozícióra. Max a harmadik ilyen próbálkozásra bejön a helyzetem.
Próbáld ezt a módszert.
GepAllat
1. szint
1. szint
Készüléktípus: 500
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Hozzászólás Szerző: GepAllat »

Damir írta:
GepAllat írta:rendben holnap kipróbálom, remélem beindul mert kellene navigálni, köszi az infót
Szabad ég alatt, egyhelyben állva max 10 perc alatt jelet kell, hogy találjon.
igazad lett, kb 10 perc alatt 60km/h-val haladva talált jelet, szóval frankó.
csak azt nem vágom, hogy lakásban mért nem talál? amikor az 5800-ám volt aztán n97 mini azok találtak 5 perc alatt bennt is.
most egy nokia 500-asom van 3.06 os nokia mapsal.
A kockaházak és mellékrakások teringettében oltassa el a retektájékoztatót vagy térdelje meg keresőfoltosát gyógyszemészét! :D
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Hozzászólás Szerző: Damir »

GepAllat írta:
Damir írta:
GepAllat írta:rendben holnap kipróbálom, remélem beindul mert kellene navigálni, köszi az infót
Szabad ég alatt, egyhelyben állva max 10 perc alatt jelet kell, hogy találjon.
igazad lett, kb 10 perc alatt 60km/h-val haladva talált jelet, szóval frankó.
csak azt nem vágom, hogy lakásban mért nem talál? amikor az 5800-ám volt aztán n97 mini azok találtak 5 perc alatt bennt is.
most egy nokia 500-asom van 3.06 os nokia mapsal.
Sok minden függ attól, hogy mikor talál jelet, főleg lakásban. Műholdak helyzete, felhők, stb.....
Doky586
3. szint
3. szint
Has thanked: 19 times
Been thanked: 47 times

Hozzászólás Szerző: Doky586 »

GepAllat írta:nekem olyan gondom van hogy csak akkor talál jelet a gps ha wifire vagyok csatlakozva, de offlineba van állítva, van erre megoldás h ne kelljen wiifre mennem?
Engedélyezd az adatforgalmat és akkor nemcsak otthon lesz gyors..

Egyébként a térképprogram offline módja teljesen független az agps adatkérésétől. Ha az agps engedélyezve van akkor csatlakozni fog ha talál az internet hozzáférési csoportban olyat amihez lehet csatlakozni, wifit vagy akár gprs-t is.. (akkor is ha a térkép offline van; vagy el sem indítottad, csak az endomondót..)
papzi
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Xperia Z1c Android 4.4.4
Has thanked: 8 times
Been thanked: 26 times

Hozzászólás Szerző: papzi »

Ha nincs GPRS előfizetésed, akkor ne engedélyezd az agpst, az is gyorsít. Viszont ha van wifid, akkor engedélyezd a hálózat alapú helymeghatározást és akkor wifire csatlakozva kéri le a holdak adatait és így szobában is találhat jelet.
admins
Újonc
Újonc
Készüléktípus: nokia 5800 xpress music
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: admins »

Sziasztok 5800- beépitett gps-hez szeretnék magyar hangutasitást letölteni! Nokia suite-rol szerettem volna de mivel másik teloval regiztem ezzel nem enged hozzáférni! Help és kösz!
bobvosgy
2. szint
2. szint
Készüléktípus: LG G2 mini + N8
Has thanked: 68 times
Been thanked: 83 times

Hozzászólás Szerző: bobvosgy »

admins írta:Sziasztok 5800- beépitett gps-hez szeretnék magyar hangutasitást letölteni! Nokia suite-rol szerettem volna de mivel másik teloval regiztem ezzel nem enged hozzáférni! Help és kösz!
Semmi köze a regisztrációnak a telód tipusához ,állítsd át a tipust és már mehet is :mrgreen: Nekem 3 telót is kezel :hmm2:
These users thanked the author bobvosgy for the post:
admins (2012-10-15 hétf. 12:14:00)
Rating: 2.63%
zottty
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia E51
Has thanked: 4 times
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: zottty »

Sziasztok! Nekem egy N79-el kapcsolatban lenne olyan problémám, hogy feltettem a v3.03-as ingyenes maps verziót, de nem akarok semmit elcsellózni ezért inkább kérdezek, hogyha most térképet szeretnék rá feltölteni, akkor ugyanúgy rádughatom a gépre és Ovi suiteval feltölthetem, vagy akkor teljesen bezavarodik?

Illetve a másik kérdésem, hogy ezelőtt e52-őm volt, nagyon szerettem a gps részét, mostmár ennek is hasonló, de esetleg a 3d-s térképeket hozzá lehet valahogy varázsolni vagy nem éri meg szenvedni vele?

Válaszotokat előre is köszönöm!
Minden jó, ha a vége jó!
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Hozzászólás Szerző: Damir »

zottty írta:Sziasztok! Nekem egy N79-el kapcsolatban lenne olyan problémám, hogy feltettem a v3.03-as ingyenes maps verziót, de nem akarok semmit elcsellózni ezért inkább kérdezek, hogyha most térképet szeretnék rá feltölteni, akkor ugyanúgy rádughatom a gépre és Ovi suiteval feltölthetem, vagy akkor teljesen bezavarodik?

Illetve a másik kérdésem, hogy ezelőtt e52-őm volt, nagyon szerettem a gps részét, mostmár ennek is hasonló, de esetleg a 3d-s térképeket hozzá lehet valahogy varázsolni vagy nem éri meg szenvedni vele?

Válaszotokat előre is köszönöm!
Szia!

Igen, rádughatod. A 3D alatt mit értesz, a műholdas képet? Mert ahhoz net kell, folyamatosan.
skyrush7
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Nokia Lumia 620 Black
Has thanked: 60 times
Been thanked: 88 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: skyrush7 »

Igazából csak akkor igényel netet, ha a telefonra nincs letöltve az adott térkép vagy a műhold képet szeretnéf megnézni. Ugyanis ezt "darabokban" tölti le a telefon, de el nem menti.
3D alatt meg szerintem te arra gondolsz, hogy pl a London Eye meg hasonlók modellezve vanak a térképen.

A telefon nem zavarodik be, nyugodtan tolhatod rá, de; Ne az Ovi Suitot használd, hanem a legfrisebb verziót, a Nokoa Suite-t. Azt hiszem a 3.5.x.x a legújabb, de már van 3.6 béta is.
Kép
Válasz küldése

Vissza: “GPS és navigációs szoftverek”