Mikeanonime írta:Angol nyelvű qwerty billentyűzettel használom az E71-m. Kérdésem az, hogy magyar ékezetes betük nincsennek feltüntetve, viszont rájöttem ha a jobb alsó sarokban lévő CTRL CHR gombot nyomva tartom, és magánhangzókat nyomogatom előhozom az ékezeteket. De a bevitel nyelvet hiába állítom magyarra vagy angolra, egyszerüen a kérdőjelet, és a kettőspontot mindig felcseréli. A kérdőjel felkiáltó jel gombommal felső macskakörmöt írok ha lenyomom, ha a SHIFT-et és a gombot akkor dupla macskaköröm. Ha a SHIFT-et lenyomom és a kettőspont vessző gombot akkor ír kérdőjelet. Ez a két gombom felvan cserélve, bár felkiáltó jelet egyik sem ír, se az amelyikre rálenne írva. Igaz, hogy a CTRL CHR gombot megnyomva kitudom pörgetni a felkiáltó jelet.
Mi lehetne a megoldás rá ? Rossz feliratozás, és csak akkor müködne ha magyar ékezetes qwerty billentyüzetetre kicseréltetném ? (Fényképen láttam ott pont felvan cserélve a kérdőjel és kettőspont jelölés a két gombon)
Nekem tetszik az angol nyelvű qwerty billentyüzet is, de ha ez rá a megoldás akkor...
Előre is köszönöm a segítséget!
Az elején leírtad a lényeget.
HW-esen különbözik az angol és a magyar qwerty (értve ezalatt máshol vannak bizonyos - amúgy alap - karakterek).
Ez nem a telefon 'hibája', hanem a lokalizációé. Ezért kell magyar piacra szánt telefont venni, vagy elfogadni, hogy azért volt olcsóbb a külföldről behozott teló, mint az itthon, tiszta forrásból beszerzett, mert nem 100%-ig kompatibilis a magyar elvárásokkal.