Sztereó Bluetooth Headset-ek (A2DP)

Készülék tartozékok, kiegészítők témái, pl akkumulátor, memóriakártya, headset, stb
Avatar
TommyX
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 990
Csatlakozott: 2009-01-06 kedd 21:10:52
Készüléktípus: Nokia Lumia 1520 + 808 PV
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Somogy-megye
Has thanked: 0
Been thanked: 33 times
Kapcsolat:

Sztereó Bluetooth Headset-ek (A2DP)

Hozzászólás Szerző: TommyX »

:jobbra: Eredetileg kavics86 írása :!:

A sztereó bluetooth headsettekről (A2DP) minden!
Tesztek, árak, stb! Ki milyen sztereó headsettet használ? Ki melyiket javasolja? Melyiket érdemes megvenni, hol mennyiért lehet kapni? Várjuk a hozzászólásokat!

A2DP: Advanced Audio Distribution Profile
Az A2DP egy fejlett audió megoldás mozaikszava, amely egy olyan technológiára utal, amely lehetővé teszi a Bluetooton-on keresztüli kiváló minőségű; sztereó audio adást.

Néhányról teszt:

Motorola HT820

A Motorola fejhallgatójáról a teszt előtt nagyon sok jót hallottam, úgyhogy nagy izgalommal álltam neki a kicsomagolásnak. A doboza elég érdekes, gyenge minőségű, nagyon vékony műanyagból készült, formáját tekintve pedig egy lavorra hasonlít. Ennyi pénzért azért többet várna el az ember, de ez legyen a legnagyobb bajunk!
Kép

Kicsomagolás után a következő tartozékokat találtam a HT820 mellett: egy aprócska kézikönyv, hálózati töltő, 3.5mm-es jack kábel. Ez utóbbi abban az esetben szükséges, ha valami oknál fogva kábelen szeretnénk a zenét hallgatni. Erre a többi versenyzőnél is van lehetőség, de a Motorola az egyetlen, ahol ezt jackkel, nem pedig USB kábellel oldották meg. Ennek előnye nyilvánvaló, hiszen nem csak PC-vel tudjuk használni. Hátránya, hogy ha tölteni szeretnék, a miniUSB-s végű hálózati töltőt is be kell dugni.
Kép

A HT820 elméleti működési ideje jónak mondható: 17 óra beszélgetési idő, 12 óra zenehallgatás, 500 óra készenléti idő. A 12 óra tapasztalatom szerint enyhe túlzás, kb. 8 óráig bírta egy töltéssel, ami nagyjából 2 órát vett igénybe. Méretei 165mm x 165mm x 63.5mm, tömege pedig 100 gramm.
Kép
A 3.5mm-es csatlakozó helye

Ahogy az a képeken is látszik, design tekintetében nem lehet okunk panaszra. Az többi tesztalanyhoz hasonlóan merevpántos kialakítású. A pánt füllel érintkező része nem műanyagból, hanem valami keményebb gumiból készült, de sajnos ennek ellenére egy idő után eléggé nyomta a fülem, ami valószínűleg a két irtózatos méretű fülhallgató rovására írható. Ezzel el is érkeztünk a HT820 legnagyobb hibájához: a fülhallgatók nagyon vastagok, ami nagyrészt a füllel érintkező párnáknak köszönhető. Amikor tükörbe néztem benne, elszörnyülködtem, amit családom hangos nevetése csak alátámasztott, amikor megláttak. Nagyon eláll az ember fülétől, ami az én rövid hajamnál még feltűnőbb volt, úgyhogy nem is mertem benne utcára menni.
Kép

Kézbe venni azért nagyon jó, érződik rajta, hogy minőségi eszköz. Színekből a szürke és a fekete dominál, fiatalos, de mégsem hivalkodó.. egészen addig, amíg be nem kapcsoljuk. Ugyanis a kétoldalt található Motorola logók (melyekből a baloldali a hívásfelvevő és ki/be kapcsoló, a jobboldali pedig a pause/play/stop gomb) a bekapcsolást követően kéken világítanak. Pontosabban nem világítanak, hanem szépen felgyulladnak majd elalszanak, mindezt nem egyszerre, hanem egyszer az egyik, azt követően pedig a másik oldalon. Szerencsére azonban ki lehet kapcsolni, amihez az előre és a hátra gombot kell egyszerre lenyomni. Azonban a vastagsága miatt enélkül is elég feltűnő az ember a HT820-ban. Ha valaki nem szereti, hogy sokan megnézik az utcán, akkor ne ezt a modellt válassza.
Kép
A kéken villogó Motorola logó...

Nézzük a további gombokat: a baloldali fülhallgatón felül a hangerőszabályzók, a jobboldalin ugyanott pedig a számléptető gombok kaptak helyet. A mikrofon a jack bemenethez hasonlóan a jobboldalin kapott helyet (ld. fenti kép).

A párosítási folyamattal nem volt gond. A sima Bluetooth headsetekhez hasonlóan ezeket is először párosító üzemmódba kell rakni. A Motorolánál ehhez a baloldali Motorola gombot kell 6 másodpercig nyomni, majd amikor az folyamatosan világít, a telefonnal/PDA-val meg kell keresni, párosítani (a kód a szokásos, négy darab nulla), majd düböröghet is a zene...

...és a HT820-on dübörög is rendesen. A hangok tisztán szólnak, a mélyhangok viszont egy kicsit túlságosan erősek, az volt az érzésem, mintha hardveresen lenne egy enyhe basszuskiemelés benne, mert egyszerűen erősebbek voltak, mint a zeneszámban eredetileg. Persze ez sok embert nem zavar, sőt. A környezet zaja sajnos beszűrődik, utcán ugye nem próbáltam, de a TV-t simán hallottam benne. A telefonálással egyébként semelyik modellnél nem volt gond, úgyhogy ezt nem fogom részletezni.
Kép

Jó kis fejhallgató tehát a Motorola HT820, azonban a kialakítása szerintem nagyon rosszul sikerült, ezért senkinek nem ajánlanám tiszta szívvel. Ha mégis ez a szívünk vágya, vásárláskor ne felejtsünk el egy tükröt vinni magunkkal, és csak a látottak után döntsünk!

A Motorola HT820 megvásárolható a PDAMánia Webáruházban, ára bruttó 20.490 Ft.


Nokia BH-601

A Nokia megoldására szintén nagyon kiváncsi voltam, hiszen telefonok terén a gyártó már bizonyított, de a gyári (kábeles) headsetei nem mindig a legjobbak (bár szerencsére van pár kivétel). A doboz tipikus Nokiás, hasonló a telefonokéhoz. Ez volt az összes közül a legigényesebb - ehhez persze azt is hozzá kell tenni, hogy ez a legdrágább fejhallgató az összes közül.
Kép


Tartozékok tekintetében elég jó a helyzet: töltő, kézikönyv, 2 pót fülpárna, illetve egy USB-s Bluetooth dongle. Ez utóbbi pótolja a Motorolához kapott jack kábelt, viszont ezzel két gond van: az egyik, hogy csak PC-vel tudjuk használni, a másik pedig, hogy nem működik sima Bluetooth adapterként (vagy csak én nem tudtam megoldani), tehát nem tudunk rajta keresztül pl. szinkronizálni. A töltő sem miniUSB-s, hanem vékony Nokia csatlakozós, így a 3250 töltőjével is tudtam tölteni a HS-601-et.
Kép

Az elméleti maximális beszélgetési és készelnéti idő a BH-601 esetében a leggyengébb, a gyakorlatban azonban semmivel sem volt rosszabb, mint a HT820-é (8 óra beszélgetési vagy zenehallgatási, 180 óra készenléti idő).
Kép
Az USB Dongle, rajta a védőfólia

Külsejét tekintva a BH-601 is elég feltűnő. Szintén merevpántos, de mégis más a kialakítása, mert a pánt itt nem megy lefelé, hanem egyenes. A pánt szürke, a négyzet alakú fülhallgatók pedig szürke és fekete kombinációi.

Kép
A BH-601nél minden a jobboldali fülhallgatón kapott helyet: a kezelőszervek, a mikrofon, a töltő csatlakozója és a led-ek. Gombokból felül található a hangosító és a halkító, középen a ki/bekapcsoló, alul pedig a tekerést/számváltást szolgálók. A mikrofon érdekes módon hátul van, tehát nem a szánk felé néz, de ezzel telefonálás közben nem volt gond. A töltő csatlakozója és a led-ek jól látszanak a képen. Ezek közül az egyik itt is folyamatosan villogott használat közben, de ez szerencsére kevésbé volt zavaró, mint a Motorolánál.

A párosítással itt sem volt semmi gond, viszont a Pocket LOOX 720-szal valamiért nem működött tökéletesen, pár másodpercenként egy nagyon rövid időre (pár tized másodpercre) megakadt a szám. Szerencsére más gépekkel nem tapasztaltam ezt.

Hangminőség szempontjából holtversenyben a HS-601-et találtam a legjobbnak. Minden hang a helyén van, gyönyörűen, tisztán szól, a mélyek erőteljesek, de nem túlságosan, tehát minden nagyon jó. Egyedüli negatívumként talán a túlságosan merev pántot tudnám felhozni, de akit ez nem zavar, annak nyugodt szívvel ajánlom megvételre a HS-601-et, ha nem gond, hogy kicsit drágább, mint a másik két tesztalany.

Kép
A Nokia BH-601 megvásárolható a PDAMánia Webáruházban, ára bruttó 26.898 Ft.


Jabra BT620s

A Jabra cég a teszt előttig nem igazán volt ismert számomra, pedig egy elég nagy cégről van szó, rengeteg Bluetooth headsetet forgalmaznak. A BT620s egy szétnyithatós műanyag dobozban érkezett, tartozékai: töltő, 2 pót fülpárna, USB kábel, kézikönyv.
Kép

Az elméleti és gyakorlati zenehallgatási idő ennél a modellnél volt a legmagasabb: 16 óra beszélgetési, 14 óra zenelejátszási és 240 óra készenléti időt írnak a dobozon. Ez sem reális, ám egy picivel jobban bírta, mint a konkurencia.

Kép

Designját nézve a Jabra a legvisszafogottabb. Szintén merev pánt, kellemes, ezüstös szürke szín, világító fülhallgatórész. Igen, ez is kéken villog, de szerencsére itt is ki lehet kapcsolni (együtt kell nyomni a bal és a jobboldali gombot kb. 8 másodpercig). Egyébként itt nem zavart annyira a villogás, mint a Motorolánál, volt amikor bekapcsolva hagytam, nem kis feltűnést keltve ezzel a 4-6 villamoson. Egyébként nem csak kéken tud világítani, hanem pirosan, sárgán és zölden is, ezzel jelezve ha lemerült, ha töltődik, és ha feltöltött (ha jól emlékszem).

Kép
A gombok a HT820-hoz hasonló módon helyezkednek el a Jabrán is. Baloldalt felül a hangerőszabályzók, jobbra pedig a számléptetők vannak, illetve oldalt nem a Jabra logó, hanem a fényeken belüli egész kör megnyomható. A baloldali itt is a be/kikapcsoló, illetve a hívás felvevő gomb, a jobboldali pedig a pause/play/stop. A jobboldali fülhallgatón található a mikrofon és a miniUSB csatlakozó, ezen keresztül lehet tölteni, vagy a PC-re kötni. A töltés itt is körülbelül 2 órát vesz igénybe, de pozitívum, hogy PC-re kötve töltődik is, igaz kicsit lassabban.

Kép
A hangerőszabályzónál van egy kis kellemetlenség, ugyanis a BT620s a hangerő változtatását egy apró pittyegéssel konstatálja, a zene pedig úgy fél másodpercre leáll. Több lenyomás után azonban van, hogy a zene hosszú másodpercekre is hallgat, mert kicsit lassan tud ennyi információt feldolgozni szegény Jabra.

Kényelmesnek viszont nagyon kényelmes. A füllel érintkező rész szintén gumi, és a Motorolával ellentétben ez csak több óra után kezdett kényelmetlen lenni. A Nokiával ellentétben pedig nem szorul a fejre, emiatt nekem kevesebb biztonságérzetet adott, pedig azért stabilan ül.

A párosítással itt sem volt probléma, az eljárás itt is ugyanaz, mint a többinél. A hangminőség nagyon jó, még a Nokiánál is tisztábbak a hangok. Egyedül a mélyek egy kicsit gyengék, ezért nem mondom, hogy jobb a Nokiánál. Nem a minőséggel van gond, mert erőteljes a basszus, egyszerűen egy kicsit halkabb a kelleténél, amin mélyhang kiemeléssel lehet segíteni.

A három tesztelt fejhallgató közül a BT620s nyerte el leginkább a tetszésemet. Nagyon jó hangminőség és üzemidő, visszafogott design, kényelmes viselet, és annyira nem is drága. Ha a telefonom tudná az A2DP-t, valószínűleg a teszt után be is ruháztam volna egyre, így azonban várok vele egy új telefonig.

A Jabra BT620s megvásárolható a PDAMánia Webáruházban, ára bruttó 21.999 Ft.


Összegzés

Mindhárom fejhallgatóról elmondható, hogy nagyszerű a hangminőségük. Telefonhívásokkor semelyikkel nem volt gond, a hatótávolságuk is megegyezett (~10 méter). Az A2DP-t egy nagyon ígéretes technológiának tartom, lehetséges, hogy ez lesz a zenehallgatás jövője. Az egyedüli kényelmetlenség velük kapcsolatban az, hogy napi szintű használat esetén 1-2 naponta mindenképp tölteni kell őket. A tesztalanyok közül a Nokia BH-601-et és a Jabra BT620s nagyon tetszett, ezeket ajánlom megvásárlásra.
Kép

* Motorola HT820 - bruttó 20.490 Ft
* Nokia BH-601 - bruttó 26.898 Ft
* Jabra BT620s - bruttó 21.999 Ft

Samsung SBH100

A Samsung versenyzője nem egy új modell, már lassan egy éve kapható itthon is. Szép dobozban érkezett, melynek tetejére egy tasakban volt ráragasztva a magyar nyelvű használati utasítás, mivel a dobozban csak más nyelvűek találhatóak.
Kép

Maga a fülhallgató a hozzá kapott, rendkívül igényes hordtáskában bújt meg. Ez egy nagyon jó megoldás a gyártó részéről, hiszen ebben nyugodt szívvel lehet belerakni a hátizsákba a fejhallgatót, ha éppen nem használjuk. A táska sötétszürke színű, az egyik oldalon egy Samsung logóval díszítve. A kis táska rendkívül esztétikus, masszív kialakítású, kívülről pedig egy nagyon kellemes tapintású anyaggal van bevonva. Belül két hálós rész található, az egyikbe kell beakasztani a fülhallgatót, a másikban pedig bármilyen kisebb dolgot lehet tárolni - gyárilag ide volt betömködve a kábel. Sajnos a táskán és a hálózati töltőn kívül semmi mást nem kapunk az SBH100-hoz.
Kép

Az eszköz pánt nélküli kialakítású, a két fülrészt csak egy kábel köti össze, ami elég hosszúra sikerült, tehát valószínűleg a világ legszélesebb fejű embere is gond nélkül tudja használni (engem pedig zavart a hosszú kábel, mert néha a nyakamnál becsúszott a pólómba). A design nagyon hasonlít a Samsung telefonjaiéra, remekül összepasszol mondjuk egy i300-zal.
Kép

Minden gomb a bal oldali fülrészen kapott helyet, továbbá itt található a mikrofon is, ami ennél a modellnél nem a fülrészen található lyukat jelenti, hanem egy előreugró, külön részt. Ennek hangminőségével szerencsére nem volt gond, ellentétben a fülhallgatóéval, de erről kicsit később. Oldalt mindössze a hívásfelvevő gomb és egy LED kapott helyet, a többi gomb a peremen található. A LED viszont ennél a modellnél tetszett a legjobban, a fénye tompított, ráadásul zenehallgatás közben nem villog, aminek én nagyon örültem. A peremen felül található a hangerőszabályzó billenőgomb, ami kicsit lötyögött, hasonlóan a közvetlenül mellette található play/stop gombhoz, ami nem volt túl jól a helyén. Emellett oldalról nézve függőlegesen középen egy újabb billenőkapcsoló, a számléptető található, alatta pedig az on/off csúszka, amivel értelemszerűen be/ki lehet kapcsolni az eszközt.

A jobb fülrészen semmi nincs, a hívásfelvevő gomb helyén egy Bluetooth logó van, meg persze az elmaradhatatlan Samsung felirat.

Kép
A párosítással nem volt probléma, ahogy a telefonálással sem, kiválóan működött a Qtek 8500-zal és a módosított Bluetooth vezérlővel ellátott Pocket LOOX 720-szal is.

A kényelmes viselettel és a hangminőséggel azonban sajnos akadtak problémák. Már a felhelyezés is elég érdekes, mivel a "kampó", ami az ember fülén tartja az SBH100-at, nem a hasonló kialakítású modelleknél megszokott rugós megoldás, hanem ahogy a képen is látszik, teljesen ki lehet hajtani. Ennek őszintén szólva nem tudom mi értelme, mivel teljesen kihajtva csak elég érdekes módon lehet visszahajtani a fülre. Viszont talán éppen a megoldás miatt egy fokkal kényelmesebb, mint a többi fülre akasztós eszköz, amikkel eddig találkoztam. Azért általánosságban véve nem mondanám kényelmesnek, sajnos ennél a modellnél is jelen vannak a hasonló eszközök általános gondjai: nem ül jól a fülön, az embernek olyan érzése van, mintha bármelyik pillanatban leeshetne a fejéről. A fülre nem simul rá, ami hangos helyen való használatkor különösen nagy gond. Szemüveg viselésekor még kevésbé nyújt biztonságérzetet, mint egyébként, bár szerencsére a teszt során egyszer sem esett le a fülemről, se szemüveggel, se anélkül.
Kép

Jöjjön a lényeg, a hangminőség. Ezen a téren vannak a legnagyobb gondok. A hangok nem erőteljesek, nem tiszták, a mélyek és a magasak is gyengék (pontosabban ez utóbbiak szinte nincsenek is), ráadásul mint már említettem, a tömegközlekedési eszközökön elég hangosra kell állítani, ha szeretnénk hallani valamit a zenéből. Sajnos azt kell mondanom, hogy az eddig tesztelt 6 fejhallgató közül ez és a Cellink szóltak a leggyengébben. Persze egy alsókategóriás MP3 lejátszóhoz gyárilag kapott fülhallgatónál sokkal szebben szól, de egy drágának nem nevezhető Senheiser MX400 már jobb minőséget produkál.
Kép

Az üzemidő átlagosnak mondható, a specifikáció szerint egy töltés 8 óra aktív használatot tesz lehetővé, a készenléti idő pedig 200 óra. Ára 24.990 forint - ennyiért bizony jobb megoldást is lehet kapni.


Cellink BTST 8010D

A Cellink az első gyártók között volt, akik sztereó Bluetooth headsetet dobtak a piacra, ám a 9000A típusú modelljük kissé idétlen design-ja miatt nem aratott oszlatlan sikert. Szerencsére a gyengécske próbálkozást jelen tesztalanyunk, a 8010D követte, ami design szempontjából már nagyon ütősre sikeredett! Két színben, feketében és ezüstben lehet kapni, nálam ahogy a képeken is látszik, ez utóbbi járt. A kicsomagolás után egyből beleszerettem, úgyhogy nagyon szívesen használtam egészen a Platronics Pulsar megérkezéséig - de róla később, most nézzük a 8010D-t.
Kép

A 8010D egy kissé megviselt, piros/fehér/szürke kdobozban érkezett - nem nálam járt először. Maga a fülhallgató kicsomagolás nélkül is jól látható. Tartozékokból itt sem vagyunk túlságosan ellátva, azonban a hálózati töltő mellett egy nagyon hasznos dolog is van a dobozban, méghozzá egy 3.5mm-es jack csatlakozós Bluetooth dongle! Fontos megjegyezni, hogy ez csak a 8010D mellé jár, ugyanis létezik sima 8010 is.
Kép

Hogy mi is ez a dongle? Egy saját akkumulátorral rendelkező Bluetooth adó, mely csak és kizárólag a 8010D-vel tud együttműködni. Elég ezt bedugni bármilyen 3.5mm-es jack csatlakozóval rendelkező eszközbe (legyen szó iPod-ról, PDA-ról, vagy akár egy TV-ről), majd máris élvezhető a vezeték nélküli szabadság - nincs tehát szükség se Bluetooth-ra, se A2DP-re, se semmire. Sajnos azonban valamiért a dongle-t használva a maximális hangerő kb. a fele az egyébként megszokottnak, ami valószínűleg a dongle "hibája". Metrón mindenesetre nem sokat hallottam a zenémből, amikor ezt használtam, de esti zenehallgatáshoz tökéletes volt. A dongle-vel való használathoz mindössze arra van szükség, hogy a fejhallgatót párosító-üzemmódban indítsuk el (ehhez a rajta található jog-dialt kell nyomva tartani bekapcsolás közben), majd a dongle-t az egyszem gombjával bekapcsolva pár másodperc alatt meg is történik a párosítás. Itt jegyezném meg, hogy a normál (tehát PDA-val/telefonnal való) párosítás jelszava a Cellink-nél valamiért nem a megszokott négy darab 0, hanem "1234".

A hálózati töltőn kívül még egy töltő elosztó is található a dobozban, melynek segítségével egyszerre lehet tölteni a dongle-t és magát a fejhallgatót - még szerencse, hogy erre is gondoltak a készítők.
Kép

Természetesen a 8010D nem csak a dongle-vel képes együttműködni, hanem bármely A2DP Bluetooth-t támogató készülékkel. A módosított Bluetooth vezérlővel ellátott Pocket LOOX 720-ammal valamiért nem működött jól, körülbelül másodpercenként megállt a zene 1-2 tized másodpercre (ilyen gondja egyébként a Nokia fülesével is volt a 720-nak, csak ott nem pár másodpercenként, hanem pár percenként történt mindez). Ez persze nem a fülhallgató hibája, mivel a 720 hivatalosan nem tudja az A2DP-t, ám ha valaki ilyen géphez szeretne venni egy fejhallgatót, az másik modellt válasszon. Sajnos azonban más gondok is akadtak, a Qtek 8500-zal valamiért nem működött a mikrofon, pedig a készülék elvileg minden szükséges Bluetooth profilt ismert. Mindenesetre meglepődtem, amikor az első telefonhívást fogadtam vele, mert a másik fél semmit nem hallott, pedig én egyre hangosabban beszéltem. Maga a mikrofon egyébként nem túl szerencsés helyen, a kábelen kapott helyet (a fenti képen látható kis "gömböc" az, a jobb oldali fülrészhez közel), tehát metrón valószínűleg akkor sem értették volna amit mondok, ha működött volna a 8500-zal.
Kép

A rögzítőkampók itt nem kihajthatósak, hanem a megszokott rugósak, ám ettől függetlenül ugyanazok a problémák voltak vele, mint az SBH100-zal (nem ült rendesen a fülön, stb.). Szépnek viszont nagyon szép, elképesztően kicsi és vékony, el nem tudom képzelni, hogy fért bele az akkumulátor és minden más szükséges dolog. Valószínűleg kicsit kompromisszumosan, mivel a Cellink-nek a legkisebb az üzemideje (6.5 óra), továbbá a jelet is hamarabb elvesztette, mint 10 méter. Kényelmesnek viszont elég kényelmes, bár egy idő után ugyanúgy nyomta a fülem, mint a Samsung, továbbá szemüveghez ez sem ideális választás.

A kezelőszervek itt is a jobb oldalon kaptak helyet. A bekapcsológomb egy csúszka, tovább haladva mellette található egy nagyon erőteljesen világító kék színű LED, ami bár nem a zenére villog, bekapcsolt állapotban pár másodpercenként megvillan, ráadásul előrefelé, ami a barlangászokon kívül nem hiszem, hogy bárkinek is hasznára válna. A megfelelően nagy méretű play/pause gomb mellett érdekes még, hogy a számváltó egy jog-dial, azaz egy tekerő, amit be is lehet nyomni (mint már említettem, erre a párosítási procedúránál van szükség). A hangerőszebályzók találhatóak felül, itt két külön gombról van szó, a méretük jól eltalált.
Kép

A hangminőségről kb. azt lehet elmondani, amit az SBH100 esetében lehetett, talán a magasok jobbak, viszont a mélyek még gyengébbek. Fontos különbség viszont, hogy 7.000 forinttal olcsóbb (17.989 forint), ráadásul itt a hordtáska helyett egy univerzális adaptert kapunk hozzá. Tehát ha valakinek a vezeték nélküliség a legfontosabb szempont, a hangminőség pedig csak másodlagos, a Cellink BT8010D-vel nagyon jól fog járni, hiszen a buszon remekül lehet vele zenét hallgatni (akármiről!), otthon pedig jó lehet megnézni a film végét, ha a család már alszik. Ráadásul külsejét tekintve véleményem szerint ez állt az egyik legközelebb a "hétköznapi" fülhallgatókhoz, ezzel a fejemen csak este, sötétben, a villogás miatt néztek furcsán az emberek.


Platronics Pulsar 590

Kép
A Platronics Pulsar 590A-t a hazai forgalmazótól kaptuk tesztelésre. Az átvétel előtt nem igazán néztem utána, hogy mit is tud az 590A, tehát nem tudtam, hogy mire számítsak - bár a Platronics nevét már ismertem kiváló minőségű, kizárólag játékosoknak készített USB-s headseteik miatt.

Az átvételkor ért az első meglepetés, hiszen a méretes doboz sok kiegészítőt sejtetett, ráadásul ekkor vettem észre, hogy ez végre egy "normális" kialakítású fejhallgató. A második meglepetés a kicsomagoláskor ért, hiszen gyakorlatilag minden kiegészítő ott lapult a dobozban, ami az eddig tesztelt modelleknél előfordult - sőt, annál is több.

Nézzük őket sorban. Az már a dobozban is látszott, hogy neki is van egy hordtáskája, ami leginkább egy CD tartóhoz hasonlít. Ez is nagyon masszív, kivitelezése igényes, a tetején egy fém Platronics logó található. Bent nem kimondottan kényelmesen, de pont elfér az összecsukott fejhallgató (erről később), felül pedig itt is található egy hálós rész, amibe sok mindent be lehet rakni...
Kép
Kép
... például a hozzá kapott Bluetooth dongle-t. Igen, ehhez is kapunk egyet, ráadul az 590-es ugyanolyan hangosan szól közvetlenül a lejátszóról, Bluetooth-on keresztül, mint a dongle-vel. Egy gond viszont van vele, mégpedig hogy a dongle-t használva úgy egy másodpercet késik a hang. Ez zenehallgatásnál nem, viszont filmnézéskor elég nagy gond, mivel "utószinkron" van, ami roppant zavaró. Filmnézésre tehát nem alkalmas a Pulsar, legalábbis a dongle-val nem (PDA-n, Bluetooth-on keresztül természetesen nincs ilyen gond).

A dongle-vel tehát (majdnem) minden esetben élvezhető a vezeték nélküli szabadság, ám amolyan "tartalékként" egy sima jack kábelt is kapunk hozzá (ilyen volt a Motorola HT820-hoz is). Ennek szerintem akkor veheti hasznát a felhasználó, ha a dongle-t elfelejtette feltölteni, vagy mondjuk egy hosszabb vonatúton nem akarja feleslegesen meríteni. Dícséretes!

Kép
Azonban itt még messze nincs vége. A sima hálózati töltőn kívül egy USB-s töltőkábel is jár hozzá, a 220V-os töltő végén pedig két csatlakozó van, így egyszerre lehet tölteni magát a fülhallgatót és a dongle-t. A fejhallgatót pedig nem csak úgy simán, hanem egy dokkolóban lehet tölteni: ennél igényesebb körítést el sem tudok képzelni. A gazdag tartozéklista egyébként a Pulsar 590A sajátja, a sima 590-hez nem jár ennyi minden, viszont az ezáltal olcsóbb.

Kép
Az 590A egy hagyományos kialakítású fejhallgató, ám a hordozhatóság miatt összecsukható. A töltő csatlakozói viselet közben felfelé állnak, és kicsit kilógnak a "keretből", ez elsőre kicsit furcsának tűnhet, ám nem ront különösebben a design-on. Ahogy az előző képen is látszik, tölteni összecsukva kell, ilyenkor pirosan villog a jobb oldali fülrészen LED-kör, majd kéken világít, amikor a töltés befejeződött. Ez egyedül este lehet zavaró, egyik éjjel beraktam tölteni, majd amikor felébredtem, jó pár másodpercbe telt, mire rájöttem, hogy mi világít. Sajnos zenehallgatásnál is kéken villog, ám nem túl erősen, tehát nappal nem is látszik, este meg nem világítja be a fél utcát, de így is kicsit zavaró.

Használat közben nagyon kényelmes, ez volt az egyetlen modell, ami több óra után sem nyomta a fülemet, ráadásul az állítható méret miatt nem is szorul az ember fejére.
Kép

A csuklós rész szintén jól lett megcsinálva, a fülrészeket egy rövidke kábel köti össze a pánttal (azaz egymással), ám ezek se nyitott, se csukott állapotban nem feszülnek, tehát az a veszély nem fenyeget, hogy az egyik elszakadna vagy megsérülne.
Kép

A kezelőszervek itt is a jobb oldali fülrészen kaptak helyet, a mikrofonnal egyetemben. A mikrofon egy kicsit "Terminátoros" kinézetű, kihúzható műanyag cső. Utcán betolva is tökéletesen hallott a másik fél, a metróban azonban szükség volt rá, hogy kihúzzam, aminek hatására még ott is tudtam telefonálni.

A ki/bekapcsoló csúszka a peremen, a mikrofon fölött kapott helyet. Maguk a kezelőszervek oldalt találhatóak. Kör alakban van a két hangerőállító (balra és jobbra), illetve a számléptetők (fent és lent). A középen lévő fekete lap két helyen is megnyomható, a fentivel lehet a hívásokat fogadni (illetve bekapcsolás közben ezt kell nyomni a párosító üzemmódba lépéshez), alsóval pedig némítani lehet.
Kép

Jöjjön a legfontosabb rész, a hangminőség. Ezen a téren a Pulsar-nak nincs szégyenkeznivalója, ugyanis messze ez szólt a legszebben az összes közül! A mélyet és a közepet meseszépen adja vissza, azonban sajnos ez sem tökéletes, ugyanis bizonyos frekcencia fölött a magasok egy kicsit gyengék. Ezt leszámítva gyakorlatilag hibátlan, még a legvájtfülűbbek sem köthetnek bele. Persze egy hasonló árkategóriás kábeles fejhallgatónál gyengébben szól, ám egy fele ennyibe kerülővel gond nélkül versenyre kelhet.
Kép

A Platronics Pulsar 590A ára 28.880 forint. Bár ez elsőre kicsit soknak tűnhet, ám ezért a vásárló gyakorlatilag minden tartozékot megkap, amire csak szüksége lehet, ráadásul nagyon kényelmes, a hangminősége pedig kiváló. Ha valaki kompromisszumok nélkül szeretne zenét hallgatni, ezzel a típussal jár a legjobban. Hátránya viszont, hogy a dongle használatával alkalmatlan filméznésre. Az üzemidő egyébként átlagosnak mondható, zenehallgatásnál 10, telefonáláskor pedig 12 óra.
Összegzés

Örömteli, hogy újabb három kiváló minőségű fülhallgatót sikerült tesztelnünk. A Samsung megoldása tulajdonképpen nem lenne rossz, ám ennyi pénzért már majdnem meg lehet kapni egy Pulsar 590A-t is, minősége pedig hasonló, mint a Cellink BTST 8010D-é, ám az 7.000 forinttal olcsóbb, ráadásul van hozzá dongle is. Épp ezért Cellink-et már nyugodt szívvel ajánlanám azoknak, akik elsősorban nem zenehallgatáskor szeretnék élvezni a vezeték nélküliséget, hanem más esetekben, pl. filmnézéskor. A Cellink ugyanis nem hangminőségével, hanem a kategórián belüli, relatív alacsony árával, illetve a dongle-val hódít.

Az abszolút kedvencem pedig - mint az már kiderült - a Platronics Pulsar 590A. Az eddig tesztelt fejhallgatók közül ez szólt a legszebben (bár a Nokia BH-601 hangminőség szempontjából elég közel áll hozzá), kivitelezése elsőosztályú, a tartozéklista pedig egyedülálló. Ha valakinek a zenehallgatás a lényeg, a Pulsar-ban biztosan nem fog csalódni!

Mégegyszer a fejhallgatók árai:

* Samsung SBH100 - 24.990 Ft - megvásárolható a Webáruházban
* Cellink BTST 8010D - 17.989 Ft - megvásárolható a Webáruházban
* Platronics Pulsar 590A - 28.800 Ft

/Forrás: 2006-10-06. Bodnár Csaba, http://www.pdamania.hu/

Southwing SA505 bluetooth headset


Kép
Kép
Kép

Összeegyeztethető minden Bluetooth telefonnal és Bluetooth kapcsolatra képes zenei eszközzel, adapterrel. Sztereo zenehallgatásért a használni kívánt eszköznek A2DP (Bluetooth hifi) profilt kell támogatnia.
# Kivételes sztereó audió minőség
# A jobb hangminőségért csúsztatassa ki a mikrofont
# Akár 17 óra beszélgetési idő
# 400 óra készenléti idő
# Fontosabb jellemzők: Szabványos lejátszás funkciók, Push4TM multifunkciós gomb, hangtárcsázó, automata hívásfelvétel, némítás funkció, alacsony akkuszint kijelző
# DSP - digitális jelfeldolgozás
# Bluetooth verzió 2.0
# Akár 5 eszközzel is párosítható
# Súly 68 gramm

A doboz tartalma:
# Bluetooth hifi fejhallgató SA505
# Töltő
# USB kábelt (töltéshez is jó)
# Felhasználói kézikönyv

Specifikációs adatok:
Gyártó : Southwing
Bluetooth verzió: 2.0
Hatótávolság: 10 m
Beszélgetési idő: 16 óra
Készenléti idő: 380 óra
Töltési idő: nincs adat
Tápellátás: Li-Polymer akkumulátor
Támogatott funkciók: hívásfogadás és -befejezés, némítás, hanghívás
Extrák: pilóta mikrofon, DSP - digitális jelfeldolgozás, sztereo kivitel, zenelejátszási lehetőség
Méretek: nincs adat
Súly: 68 g

Értékelések:

"...Minden Nokia 5200 és 5300 telefon tulajnak szívből ajánlom mind zenehallgatásra mind beszélgetésre. A zene minősége nem cd minőségű a magasak lecsippentése mégjobban előjön a bluetooth miatt.Viszont megfelelő bitrátájú (320Kbit/sec) mp3-mak meglepően jól szólnak
rajta. A füles nagyon ajánlott, anyaga minőségi nem recsegős a műanyag
burkolata,ergonómikus a kiépítése és a mikrofon megoldása egyszerűen zseniális. A zeneszámokat a fülhallgatón irányíthatjuk,állíthatjuk meg léptethetjük előre. Összeségében megéri az árát...aki ilyet vesz nem jár rosszul..."

"volt alkalmam összehasonlitani a motorola ht-820 al, és azt kell mondanom, hogy a régi jó
moto jobban szól.... úgyhogy vedd az olcsóbb motot :-)"

Forrás: http://www.edigital.hu/product.php?prod ... at=0&page=#[/b]

Motorola S9 teszt

Csinos könnyű és sportos

Az aktív életmódot kedvelőknek fejlesztette a Motorola ezt a sportos, víz- és izzadságálló Bluetooth fülhallgatót, ami akár 6 óra zenehallgatást bír egy feltöltéssel!
Kép
A Motorola S9 jellemzői

* Akár 6 óra zenehallgatás egy feltöltéssel
* Egy gombos hívás/zene átkapcsolás
* Akkumlátor 180 mAh lithium-ion újratölthető
* Bluetooth® 2.0, A2DP-T és AVRCP támogatás
* 1.14 oz
* 126mm x 130mm x 48mm
Kép
Motorola S9 video:
http://www.youtube.com/watch?v=uR5ygNV-P7I

"Az összepárosítás - használati utasítás hiányában - eltartott egy darabig, de végül kiderült, hogy én voltam béna. Miután sikerült összehozni a két Motot, gyorsan mediaplayerre kapcsoltam és hallj csodát! Nagyon szépen jól a headset, vezeték hiányában ugyebár teljes kényelmet biztosít az S9. Hosszú hajúak elonyben, hiszen alig látszik, hogy épp kedvenc zenénkre rángunk a buszon, villamoson. További különlegessége a tartozéknak, hogy az S9 por- és vízálló kivitelu, így akár poros vagy nedves környezetben is megállja a helyét. Beépített akkumulátora egy töltéssel akár 6 órán keresztül biztosítja a zeneljetszást. Szóval nekünk bejött."

UBSH NC1-3D, LC1-3D

Fejlett hangrendszer a Bluetotth fülesben

3D hangzás a fülesben, nem is rossz! Ráadásul nyakba akasztható, ezért hiányát könnyen észrevesszük. Két modell kerül bemutatásra, nézzük meg mindkettőt képriport formájában!

Két típus (NC1,LC1), közötti alapvető különbség, hogy az LC1 rendelkezik kijelzővel. Hangzásuk és elegáns nyakláncszerű megjelenésük, sok hölgy szívét megdobogtathatja, ráadásul sokkal nőiesebbek, mint a Bluetooth fülesek nagy része. Ez azt is jelentheti, ha elterjednek, kevesebb hölgy telefonál kocsijában bluetotth fülhallgató segítsége nélkül...

UBSH NC1-3D
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

UBSH LC1-3D

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Forrás: http://www.ubixon.net

Új kialakítású vezeték nélküli headset jön!

A sztereó headsetek nem túl népes táborát hamarosan egy újdonság dobja fel.

Az Ety8 névre hallgató sztereó Bluetooth headset érdekes kialakítást kapott. Nem olyan merev mint a Motorola nyak mögé tehető fülese, hanem egy vékony kis vezeték kapcsolja csak össze a két fülbe-valót. Így értelemszerűen kénytelenek voltak mindent a fülhöz tenni. Így az akkumulátort és a kezelőszerveket is. Érdekes, távirányító alakúak lettek így, de picik tudtak mégis maradni, tehát azért a fülünket nem húzza majd le. Támogatja a kis headset az A2DP és az AVRCP Bluetooth protokollokat. Nem csak egyszerű kékfogas telefonnal, de az összes iPod modellel, iPhone-nal, PC-vel és Leopárdos Mac-kel is hajlandó kommunikálni, amennyiben Bluetooth található bennük.
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

:jobbra: Szafi77 írása:
Plantronics Pulsar 260

Kép

Lassan egy éve meg van, mert a Nokia N95-ös telefonomhoz kapott füles elég gyenge volt, és a kábellel is meggyült a bajom.
A vásárlásnál szempont volt hogy fülbedugható legyen és akkor ez volt az egyetlen a piacon.
A hangja jó - de nem kiváló. A vezérlőgombokból csak a hangerőszabályzó működik, nem lehet léptetni vele a számokat! Ezért csak bekapcsolásra használom a vezérlőjét a többi funkciót a telefonról intézem, a vezérlőt meg zsebre vágom, vagy felcsíptetem.
Kb. 8 órát működik egy feltöltéssel. Kaptam hozzá egy töltőt de még nem bontottam ki, mert mini usb-m van otthon, és a cégnél is, és ezekre rádugom 2 óra alatt fel is van töltve.
az időjárásra egy kicsit allergiás, párás időben szereti ha egy oldalon van a telefonommal a vezérlője.

A mostani ára : 15.490 Ft

http://www.pdamania.hu/shop/shop.php3?d ... 66415#desc
Kép

Hand's Up Music isn't dead as long as we're alive \O/
Kezdő N8 tulajok számára ajánlott!
Nyugodj Békében KilleR! :cry3:
Avatar
TommyX
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 990
Csatlakozott: 2009-01-06 kedd 21:10:52
Készüléktípus: Nokia Lumia 1520 + 808 PV
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Somogy-megye
Has thanked: 0
Been thanked: 33 times
Kapcsolat:

Re: Sztereó Bluetooth Headsett-ek (A2DP)

Hozzászólás Szerző: TommyX »

:arrow: Eredetileg starwing írása :!:

Pénteken vettem egy olyan BT-donglét,amiről írtam.Igaz,"csak"
Jabra A120s-t találtam,de örömmel jelentem,BEVÁLT!
Bedugtam a telóba,bekapcsoltam a donglét,aztán a BT-fülest,rádió bekapcs a telón,és láss csodát,hallani a fülesben!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Mindenkinek,akinek számít a telefonról történő vezetéknélküli rádióhallgatás,csak ajánlani tudom!!!!!

Mérete:45mm x 30mm x 13mm
Szerintem egyáltalán nem nagy.Szép,letisztult,igényes kialakítású.

Kép

Sőt kapsz hozzá még egy kb. 1x2cm-es öntapadós tépőzárat/fekete/,amivel bárhová(én a teló hátlapjára raktam)rögzítheted.

Szóval nekem nagyon bejött!!!!! 8-)

Ebbe a hszbe még bele illesztem az újabb A2DP-s füleseket:

JABRA BT-8030:

Kép
A világ első kombinált Bluetooth® fejhallgatója és hangszórója egyben

A BT8030 olyan, mint semmi más, semmihez nem hasonlítható! Eddig sohasem sikerült a Bluetooth technológiát ilyen innovatív és dinamikus köntösbe csomagolni. A Jabra BT8030 olyan flexibilitást kínál, mint eddig semmi - ott, ahol van és akkor, amikor akarja.

Hallgasson zenét a mobiltelefonjáról, PC-jéről, notebook-járól vagy kompatibilis zenelejátszójáról, fejhallgatón vagy éppen kihangosított hangszórón keresztül. Minden klasszikus Bluetooth headset funkció természetesen elérhető, ezen kívül a beépített mikrofon biztosítja a telefonbeszélgetést, eddig nem tapasztalt minőségben.

A Zirene® POWER BASS áramkör segítségével a Jabra BT8030 kiemelkedően gazdag zenei élményt kínál. Az igazi zenerajongóknak, akik szeretnék magukkal vinni a HiFi minőségű zenehallgatás élményét, szinte kötelező megvásárolni ezt a terméket. Ha egyszer kipróbálta, nem is fogja érteni, hogyan tudott eddig e nélkül zenét hallgatni!

Specifikációk:
● Alap tulajdonságok: sztereó Bluetooth kihangosítható headset Zirene Basszus-javító áramkörrel, kihangosítás üzemmóddal
● Bluetooth szabvány: Bluetooth v2.0
● Támogatott Bluetooth profilok: Headset, Handsfree, A2DP, AVRCP
● Kompatibilitás: a Jabra BT8030 kompatibilis minden olyan eszközzel, amely képes Bluetooth-on zenét sugározni (támogatja az A2DP profilt). A Jabra BT8030 ezen kívül, USB kábelen PC-hez vagy notebook-hoz csatlakoztatva, képes USB hangszóróként is működni
● Hatótávolság: 10 m
● Üzemidő: 8 óra folyamatos zenehallgatás headset és hangszóró üzemmódban is!
● Készenléti idő: 240 óra
● Töltési idő: 3 óra
● Tömeg: 310 g
● Mikrofon: 2 db. ECM típusú, 1 db. a handsfree módhoz, 1 db. a speaker módhoz
● Frekvencia-átvitel: 20 Hz ~ 34000 Hz
● Felhasznált anyagok: TPE; Polykarbonát; termoplasztikus ployurethene; akril, fém
● Áramellátás: beépített, Lithium-polymer akkumulátor
● Erősítő: D osztályú, össz. 4 W (2x2W)
● Hangszórók: 2 X 1¼”; AM3D Zirene áramkör
● Hangszóró mód frekvencia-átvitel: 100 Hz ~ 20 kHz
● Hangszóró mód max. akusztikus kimenet: 80 dB SPL @ 1kHz / 1m
● Fejhallgató mód frekvencia-átvitel: 20 Hz ~ 20 kHz
● Fejhallgató mód max. akusztikus kimenet: 104 dB SPL @ 1kHz
● Kihangosított mód frekvencia átvitel: 300 Hz ~ 3400 Hz
● Kihangosított mód max. akusztikus kimenet: 75 dB SPL @ 1kHz / 1m
● Handsfree mód frekvencia-átvitel: 150 Hz ~ 3400 Hz
● Handsfree mód max. akusztikus kimenet: 107 dB SPL(A) @ 1kHz according to ITU P360
● Működési hőmérséklet: 0° C ~ 40° C
● Tárolási hőmérséklet: -20° C ~ 60° C
● Töltés: 5V @ 1 A, 3.5 mm-es, kerek töltőaljzat

A doboz tartalma:
● Jabra BT8030 headset
● Hálózati töltő
● MiniUSB kábel
● Leírás
● CD


Ez egy gyári JABRA termék.
További információ a http://www.jabra.com oldalon található.

Nokia BH-503

Kapható színek:FEKETE / EZÜST - FEKETE / PIROS
Kép
A BH-503 fejhallgatóval vezetékek és kötöttségek nélkül élvezheti kedvenc zenéit, kiváló minőségben úgy, hogy közben biztosan nem mulaszt el egyetlen telefonhívást sem. A készüléken található nyomógombokkal vezérelheti a zenelejátszást, valamint telefonhívásait is. A tökéletes hangminőségen túlmenően a kényelemre is nagy hangsúlyt fektettek a tervezők, a BH-503 hosszú távon is kényelmes viselet. A beépített tölthető akkumulátorral a teljes feltöltést követően 11 órán át hallgathat zenét, illetve telefonálhat.

A headset használható a legtöbb Bluetooth-képes mobiltelefonnal és egyéb eszközökkel.

Jellemzők:
● Bluetooth 2.0 EDR-rel
● Headset Profil (HSP)
● Handsfree Profil (HFP)
● Advanced Audio Distribution Profil (A2DP)
● Audio Video Remote Control Profil (AVRCP)
● Készenléti idő: akár 210 óra
● Működési idő: 11 óra
● Működési hőmérséklet: -15C és +55C között
● Mérete: 150 x 75 x 155 mm
● Súly: 105 gramm

A csomag tartalma:
● Nokia BH-503 Bluetooth Sztereó Headset
● Nokia AC-5 hálózati töltő
● Hordtáska
● Dokumentáció

Nokia BH-501

Kép
Nokia BH-501 bluetooth headset

Éljük át a zene minden hangját
Hallgathatunk sztereó zenét a kompatibilis készülékünkről, élvezve a vezeték nélküli szabadságot, és könnyedén átkapcsolhatunk zenehallgatásról a telefonhívásokra a BH-501 Nokia Bluetooth fülhallgatóval.
A telefonhívásokat a fülhallgató gombjaival vezérelhetjük. A fülhallgató körülöleli a fület, így mindig biztosak lehetünk benne, hogy nem esik le mozgás közben. Használaton kívül a fülhallgatót összecsukhatjuk.

* Kiváló sztereó hangminőség Bluetooth vezeték nélküli technológiával ötvözve.
* Hallgathatjuk a kompatibilis számítógépen, PDA-n vagy MP3-lejátszón tárolt kedvenc digitális zenéinket.
* Az összecsukható kialakítással helyet takaríthatunk meg használaton kívül.
* Még jobb tartás a kényelmes kialakításnak köszönhetően.



A csomag tartalmaz egy AC-3 hálózati töltőt is.

Nokia BH-604

Kép
Az új Bluetooth sztereó fülhallgató a zenerajongók megbízható útitársa. A kiváló, hifi-hangminőséget biztosító fülhallgató gyorsan feltölthető és a fülre hajtható kagylóval kényelmesen hordható. Az intelligens zene-, és multimédia gomboknak köszönhetoen könnyedén használható kompatibilis mobiltelefonunkkal, vagy más készülékkel (pl. Bluetooth képes MP3 lejátszóval, Számítógéppel, stb.)

Specifikációk:

* Beszélgetési idő: 18 óra
* Zenehallgatási idő: 19 óra
* Készenléti idő: 336 óra
* Tömeg: 250 g
* Akku: 500 mAh Lithium-Ion Polymer
* Hatótávolság: terepviszonyoktól függően 10m
* Hosszúság / Szélesség / Magasság: 190 x 180 x 75 mm
* Bluetooth v2.0 + EDR specification
* A2DP profil támogatása sztereó lejátszáshoz
* AVRCP profil támogatása a zenelejátszó szoftver távvezérléséhez
* Handsfree és Headset profil támogatása mobiltelefonáláshoz
* Muködési hőmérséklet: - 15°C up to +50°C
* Töltési ido: kevesebb, mint 1.5 óra
* Könnyű kezelhetőség

Nokia BH-903

Kép
A keresztségben Nokia BH-903 nevet kapott termék nem más, mint egy a mérlegen egész pontosan 32 grammot nyomó, Bluetooth kompatbilis, vezeték nélküli headset. A csúcskategóriás headsetek piacán hadrendbe állítandó BH-903 vezetékes kezelőpaneljén egy monokróm OLED kijelzőt találunk, mely nem csak az akkumulátort töltöttségi szintjéről, hanem akár az éppen lejátszott digitális muzsika címéről és hátralévő időtartamáról is képes némi vizuális információval szolgálni. Amennyiben zenehallgatás közben bejövő hívásunk érkezik, a zenelejátszás automatikusan leáll, a hívás befejeztével pedig újraindul.

Specifikációk:

* Beszélgetési idő: 11 óra
* Zenehallgatási idő: 11 óra
* Készenléti idő: 150 óra
* Tömeg: 32g
* Hatótávolság: terepviszonyoktól függően 10m
* Bluetooth v2.0 + EDR specification
* Hosszúság / Szélesség / Magasság: 63 x 32 x 8mm
* Töltési ido: kevesebb, mint 50 perc
* Handsfree 1.5 és Headset 1.1 profil támogatása mobiltelefonáláshoz
* A2DP profil támogatása sztereó lejátszáshoz
* AVRCP 1.0 profil támogatása a zenelejátszó szoftver távvezérléséhez
* OLED kijelző
* Könnyű kezelhetőség.

Sony Ericsson HBH-DS200

Kép
Nyugodtan elteheti telefonját
Csíptesse fel a könnyu fejhallgatót felsojére, a zene és a hívások fogadása így mindig egyszeru marad.

Keverjen és társítson
A szabványos 3.5 mm dugasznak köszönhetoen a fejhallgatókat bármikor kicserélheti

Zenehallgatás sztereóban, vezetékek nélkül
Magas hangminőségben hallgathat zenét úgy, hogy telefonját ki sem kell vennie zsebéből vagy táskájából. Fogadja a hívásokat a telefon megérintése nélkül.

Jellemzők

* 3,5 mm-es csatlakozó
* Bluetooth™ technológia
* Két fülhallgató
* Sztereó hang
* Zeneböngészés

Sony Ericsson HBH-DS970 STEREO

Kép
HBH-DS970 Sztereo Bluetooth™ Headset

Streaming zene sztereóban
Engedje, hogy a zeneáradat eljusson telefonjáról a fülébe akadályozó zsinórok nélkül. A HBH-DS970 Stereo Bluetooth™ Headset - átalakítva mobiltelefonját egy igazi zenelejátszóvá - kiváló hangminőségű zenehallgatást tesz lehetővé.

Amikor csörög a telefon, egy gyors pillantással a nyakában lógó kijelzőre megtudhatja a hívó nevét vagy telefonszámát, és eldöntheti, hogy válaszol-e vagy elutasítja a hívást.

A multipoint funkciót támogatva a HBH-DS970 hozzáférést biztosít a számítógépén, PDA-n vagy más Bluetooth™ készülékén lévő zenefájlok sokaságához. Állandóan csatlakoztatva a telefonjához a könnyen kezelhető gombok, billentyűk és az intuitív kijelző segítségével élvezheti a számítógépes zenéket anélkül, hogy elszalasztana akár csak egyetlen bejövő hívást is.

* Streaming zene és hívásfogadás vezetékek nélkül
* Kiváló hangteljesítmény - zenehallgatáskor és hívások fogadásakor egyaránt. Bluetooth™ 2.0, Gyors automatikus hangerő-szabályozás, Digitális jelfeldolgozás (Digital Signal Processing - DSP) és Adaptív frekvenciaváltás (Adaptive Frequency Hopping - AHF)
* Multipoint - egyszerre csatlakoztatható két vezeték nélküli készülékhez, lehetővé téve a zenefájlokhoz való hozzáférést a számítógépen, PDA-n vagy más Bluetooth™-képes készüléken
* Egyszerű használat praktikus kijelzővel - zenelejátszó és vezeték nélküli headset egyben, könnyen hozzáférhető, nyakba akasztható kijelzővel.



A csomag tartalmaz egy CST-61 hálózati töltőt is.

Sony Ericsson HBH-DS980

Kép
Sztereo Bluetooth™ Fejhallgató HBH-DS980
Kapcsolódjon több ponton a zenéjéhez
Vezeték nélkül csatlakoztathatja telefonjához PDA-ját vagy laptopját és zenéket tölthet le. Így sem kell egyetlen hívásról sem lemondania.

Minden apró részlet
A magas minőségű alkatrészek, technológia és design együttesen eredményeznek kiváló hangminőséget. Helyezze föl a fejhallgatót, hallgasson zenét és beszélgessen kiemelkedően tiszta hangminőségben.
HBH-DS980 áttekintés Bluetooth™Tartozékok megtekintése

Zenei élmény
Bármilyen hangulatban is van, élvezze a tökéletes zenei kiegészítő által nyújtott lenyűgöző hangminőséget.

Önre és telefonjára tervezve
Egy szép készüléknek szép kiegészítőkre van szüksége. Élvezze a varázslatos OLED kijelzőt és a nagyszerű, vezeték nélküli hangminőséget.

Tömeg: 27g
Hatótávolság: 10 méterig
Beszélgetési idő: 6 óra
Zenehhallgatás: 6 óra
Készenléti idő: 300 óra
Méretei: 74 mm hosszú
Bluetooth verzió: Bluetooth 2.0 + EDR

Egyéb jellemzők:
- Könnyű kezelhetőség
- OLED kijelző
- Digitális zajszűrő, zajcsökkentő, visszhang és háttérzaj csökkentés

Samsung SBH500EBE

Kép
# Zenehallgatásiidő: 11 óra
# Beszélgetési idő: 12 óra
# Készenléti idő: 205 óra
# Tömeg: 74g
# Hatótávolság: 10 méterig
# Hosszúság / Szélesség / Magasság: 150.5mm x 169mm X 50mm
# Bluetooth version 2.0
# Bluetooth headset és hands-free üzemmód támogatás A2DP (zene lejátszáshoz)
# Audió videótávirányító profil (AVRCP)

Samsung SBH600

Kép
Funkciók
"*ICE Power® Bang & Olufsen ICE Power technológia
Hangszínszabályozó (Mélykiemelés/térben széthúzott-3D hang)
*Zajcsökkentés 2 mikrofonnal
*Kompatibilis a 3.5mm csatlakozójú nem BT MP3 lejátszókkal
*Többszörös csalakozás
Vezetéknélkül csatlakozás eg"

Specifikáció
" - Méretek : 35pi (Speaker)
- Tömeg : 150g
- Bluetooth® Version : v 2.0
- HFP verzió : v 1.5
- Jack csatlakozó: 3.5mm
- Beszélgetési idő : legfeljebb 11 óra
- Lejátszási idő : legfeljebb 11 óra
- Készenléti idő : 300 óra

Samsung SBH700

Kép

Samsung SBH 170

Kép
Kép
Sportos és luxuskivitel Vezetéknélküli hang streaming és telefonhívások

Specifikáció
"Kialakítás: Formatartó anyagú tarkópántos
Tömeg: 57 g
Bluetooth Ver.: 1.2
HFP Ver.: 1.0
Beszélgetési idő: 10 óra
Készenlét: 170 óra
Music Streaming
Hívás némítás/ elutasítás
Utolsó újrahívása
3 hívásmód
Hang felismerés

Jabra BT-3030

Kép
# Zenei lejátszás: 7 óra
# Beszélgetési idő: 8 óra
# Készenléti idő: 230 óra
# Tömeg: 30g
# Hatótávolság: 10 méterig
# Hosszúság / Szélesség / Magasság: 53, 3mm x 33, 6mm x 9, 9mm
# Zenehallgatásra és beszélgetésre egyaránt kívállóan alkalmas
# Könnyű kezelhetőség
# Cserélhető füllhallgató
# Távvezérlő funkciók
# Csipesszel és nyakpánttal is viselhető, stílusunknak megfelelően
# Bluetooth version 2.0 + EDR
Kép

Hand's Up Music isn't dead as long as we're alive \O/
Kezdő N8 tulajok számára ajánlott!
Nyugodj Békében KilleR! :cry3:
Avatar
keyzer_soze
1. szint
1. szint
Hozzászólások: 77
Csatlakozott: 2009-01-13 kedd 10:34:14
Készüléktípus: Samsung i8510
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Sztereó Bluetooth Headsett-ek (A2DP)

Hozzászólás Szerző: keyzer_soze »

Végigolvasva a leírásokat, azt nem találtam meg, hogyan lehet rádiót hallgatni a vezeték nélküli fejhallgató használatakor. Vagy csak nem vettem észre, hogy le van írva?
Avatar
TommyX
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 990
Csatlakozott: 2009-01-06 kedd 21:10:52
Készüléktípus: Nokia Lumia 1520 + 808 PV
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Somogy-megye
Has thanked: 0
Been thanked: 33 times
Kapcsolat:

Re: Sztereó Bluetooth Headsett-ek (A2DP)

Hozzászólás Szerző: TommyX »

keyzer_soze írta:Végigolvasva a leírásokat, azt nem találtam meg, hogyan lehet rádiót hallgatni a vezeték nélküli fejhallgató használatakor. Vagy csak nem vettem észre, hogy le van írva?
A feleted lévő hszembe van leírva :yes:
:cool3:
Kép

Hand's Up Music isn't dead as long as we're alive \O/
Kezdő N8 tulajok számára ajánlott!
Nyugodj Békében KilleR! :cry3:
danceking1989
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 15
Csatlakozott: 2009-01-14 szer. 20:29:58
Készüléktípus: Nokia N82
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Sztereó Bluetooth Headsett-ek (A2DP)

Hozzászólás Szerző: danceking1989 »

Plantronics Pulsar 260
Erre mondjuk kiváncsi lennék de egy vmi azért böki a p....m miért nem lehetet ugy megoldani h a luzer a nyakába akasztja és ugy hordja nem tom h van e rajta vmi csiptető de azért nem a legpraktikusabb lenne azzal hordani :S
Avatar
keyzer_soze
1. szint
1. szint
Hozzászólások: 77
Csatlakozott: 2009-01-13 kedd 10:34:14
Készüléktípus: Samsung i8510
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Sztereó Bluetooth Headsett-ek (A2DP)

Hozzászólás Szerző: keyzer_soze »

DjTommy írta:
keyzer_soze írta:Végigolvasva a leírásokat, azt nem találtam meg, hogyan lehet rádiót hallgatni a vezeték nélküli fejhallgató használatakor. Vagy csak nem vettem észre, hogy le van írva?
A feleted lévő hszembe van leírva :yes:
:cool3:
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Szóval akkor egy plusz kiadás még a fülhallgató mellett, ami amúgy se olcsó. Még gondolkodom mit tegyek :hmm2:
Avatar
TommyX
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 990
Csatlakozott: 2009-01-06 kedd 21:10:52
Készüléktípus: Nokia Lumia 1520 + 808 PV
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Somogy-megye
Has thanked: 0
Been thanked: 33 times
Kapcsolat:

Re: Sztereó Bluetooth Headsett-ek (A2DP)

Hozzászólás Szerző: TommyX »

keyzer_soze írta:
Szóval akkor egy plusz kiadás még a fülhallgató mellett, ami amúgy se olcsó. Még gondolkodom mit tegyek :hmm2:
Sajna ez az egyetlen megoldás :confused2:
Tudom nem olcsó, de neked kell dönteni, hogy megéri-e :yes:
:cool3:
Kép

Hand's Up Music isn't dead as long as we're alive \O/
Kezdő N8 tulajok számára ajánlott!
Nyugodj Békében KilleR! :cry3:
Avatar
Segal
Admin segéd
Admin segéd
Hozzászólások: 5661
Csatlakozott: 2009-01-06 kedd 14:47:33
Készüléktípus: Samsung Galaxy S8+
Has thanked: 119 times
Been thanked: 747 times

Re: Sztereó Bluetooth Headsett-ek (A2DP)

Hozzászólás Szerző: Segal »

keyzer_soze írta:
DjTommy írta:
keyzer_soze írta:Végigolvasva a leírásokat, azt nem találtam meg, hogyan lehet rádiót hallgatni a vezeték nélküli fejhallgató használatakor. Vagy csak nem vettem észre, hogy le van írva?
A feleted lévő hszembe van leírva :yes:
:cool3:
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Szóval akkor egy plusz kiadás még a fülhallgató mellett, ami amúgy se olcsó. Még gondolkodom mit tegyek :hmm2:
több sztereó bt headset is van ami ezzel a kiegészítővel együtt is kapható és úgy valamivel kedvezőbb az ára tehát nézz körül kicsit
Avatar
Csubakka456
2. szint
2. szint
Hozzászólások: 367
Csatlakozott: 2009-01-12 hétf. 20:37:38
Készüléktípus: Nokia E7-00
Tartózkodási hely: Szeged
Has thanked: 7 times
Been thanked: 15 times

Re: Sztereó Bluetooth Headsett-ek (A2DP)

Hozzászólás Szerző: Csubakka456 »

Holnap valószínűleg hozzájutok egy Bh-903-hoz Ákcijósan :)
Az elvileg játsza a rádiót dongle nélkül. Nah majd holnap kiderül
Avatar
Segal
Admin segéd
Admin segéd
Hozzászólások: 5661
Csatlakozott: 2009-01-06 kedd 14:47:33
Készüléktípus: Samsung Galaxy S8+
Has thanked: 119 times
Been thanked: 747 times

Re: Sztereó Bluetooth Headsett-ek (A2DP)

Hozzászólás Szerző: Segal »

Csubakka456 írta:Holnap valószínűleg hozzájutok egy Bh-903-hoz Ákcijósan :)
Az elvileg játsza a rádiót dongle nélkül. Nah majd holnap kiderül
én már találkoztam vele picit kényelmetlennek találtam evégett nem vettem meg de szépen szól tehát ajánlom a rádiót sajna nem próbáltam ki de várjuk az észrevételt. Szerintem nem fog menni :|
Válasz küldése

Vissza: “Kiegészítők”