Telefon váró - Bejelentésre/megjelenésre váró telefonok.

Kötetlen csevegések témái
Segal
Admin segéd
Admin segéd
Készüléktípus: Samsung Galaxy S8+
Has thanked: 119 times
Been thanked: 747 times

Re: Telefon váró - Bejelentésre/megjelenésre váró telefonok.

Hozzászólás Szerző: Segal »

tnorbi írta:Aztán vettek egy Sanpi810-es LeTV-t ami fel is olvasztotta őket. :D :twisted:

Nem akarom bántani a telefont, de azért ne hasonlítsuk már a koreaiakhoz akik fejlesztenek is "1-2" dolgot, míg a LeTV össze"lopkodja" a komponenseket.
Ez a téma pár fórumon már hatalmas veszekedést okozott.
Szerintem manapság már mindenki lop mindenkitől.
Vagyük csak a te példádat hogy a koreaiak fejlesztenek. Mit is?
Ott van pl a Note5 ami kiköpött iPhone klón le sem tagadhatná hogy arról másolták, míg az Apple-nél is veszik át az androidba már működő dolgokat. Tulajdonképpen mindenki kitalál valamit mert valamit ki kell aztán ha működik akkor a többiek minél hamarabb lemásolják, ha meg nem működik akkor meg jön a következő ötlet a gyártótól.
A Snapdragon 810-be viszont igazat adok tényleg tud melegedni de az utód már (a pletykák szerint) 820ast kap.
tnorbi
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei Mate 9
Nem: Férfi
Has thanked: 493 times
Been thanked: 507 times

Hozzászólás Szerző: tnorbi »

Segal írta:
tnorbi írta:Aztán vettek egy Sanpi810-es LeTV-t ami fel is olvasztotta őket. :D :twisted:

Nem akarom bántani a telefont, de azért ne hasonlítsuk már a koreaiakhoz akik fejlesztenek is "1-2" dolgot, míg a LeTV össze"lopkodja" a komponenseket.
Ott van pl a Note5 ami kiköpött iPhone klón le sem tagadhatná hogy arról másolták, míg az Apple-nél is veszik át az androidba már működő dolgokat. Tulajdonképpen mindenki kitalál valamit mert valamit ki kell aztán ha működik akkor a többiek minél hamarabb lemásolják, ha meg nem működik akkor meg jön a következő ötlet a gyártótól.
A Snapdragon 810-be viszont igazat adok tényleg tud melegedni de az utód már (a pletykák szerint) 820ast kap.
Én úgy értettem, hogy a Samsungnál pl ott van a kamera, oprendszer(még ha nem is a legjobb), processzor, memóra fejlesztése, míg a LeTV csak megveszi ezeket. Sony kamera, Sharp kijelző, Snapdragon 810... Garanciáról nem is beszélve. Persze ez nem baj, mert ettől nem lesznek gagyibbak(remélhetőleg) a beépített komponensek, az ár viszont jóval alacsonyabb tud lenni(na nem nálad. :D ) Van magyar bolt, amelyik a Pro-t 120ért árulja...
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

Segal írta:Ott van pl a Note5 ami kiköpött iPhone klón le sem tagadhatná hogy arról másolták,...
Valószínűleg nem láttál még közelről Note5-öt... :D

Mert még ha az S6-ot mondod, arra azt mondom, OK, az tényleg erősen hasonlít (őszintén, vártam is, hogy lesz nagy felháborodás az Alma háza tájáról...)

A Note5 az a Note4-nek a továbbfejlesztett változata, némi S6-os áthallással.

Azért a Samsung az elmúlt 6-7 évben kifejlesztett vagy 100 modellt. Saját ötletből.
Meg nem mellesleg létrehozta a világ legmodernebb chip-gyártósorát.
Valamint a világ legnagyobb AMOLED-panel gyárát is.

Gyakorlatilag egy okostelefonnál adva van az eleje (kijelző + pár kezelőgomb) az oldala (további kezelőgombok) alul a töltőcsati, valahol még a fülesdugó helye, hátul meg a kamera villanóval.

Nos, ennyi kötöttség mellett ALIGHA lehet egyedit alkotni. Óhatatlan, hogy mindegyik készülék hasonlítson mindegyikre...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Segal
Admin segéd
Admin segéd

tnorbi írta:
Segal írta:

Én úgy értettem, hogy a Samsungnál pl ott van a kamera, oprendszer(még ha nem is a legjobb), processzor, memóra fejlesztése, míg a LeTV csak megveszi ezeket. Sony kamera, Sharp kijelző, Snapdragon 810... Garanciáról nem is beszélve. Persze ez nem baj, mert ettől nem lesznek gagyibbak(remélhetőleg) a beépített komponensek, az ár viszont jóval alacsonyabb tud lenni(na nem nálad. :D ) Van magyar bolt, amelyik a Pro-t 120ért árulja...
Halkan megjegyzem a felső kategóriás Samsungokba is Sony kameraszenzor van...
Amúgy meg ez gyakorlatilag csak a Samsungra igaz ennyi erővel rajtuk kívül MINDENKI megveszi az alkatrészeket és "csak" összeszereli őket. Tehát gyakorlatilag szoftevrbe van eltérés hogy ki milyen irányba módosítja az alap androidot. Itt viszont vannak jobban és kevésbé jobban sikerült modellek minden gyártónál. Nekem speciel bejön a Samsungé annak ellenére is hogy sokan szidják, de szerintem pl az utóbbi időbe az LG is sokat fejlődött szoftver téren.
Viszont összkép alapján vásárolunk tehát ahol a legközelebb áll az elképzelésünkhöz a kész eszköz ami tartalmazza a dizájnt, a műszaki paramétereket és a szoftvert. Nálam ebbe az összképbe lett MOST az első ez a telefon de persze lehet hogy holnap vagy holnapután ez változik. Akkor max tettem egy kitérőt.
Nálam a garancia tudod mennyit ér ha első nap rootolom a Samsungot akkor ugyanott vagyok mintha kínából jött volna a készülék...

Macika írta:
Segal írta:Ott van pl a Note5 ami kiköpött iPhone klón le sem tagadhatná hogy arról másolták,...
Valószínűleg nem láttál még közelről Note5-öt... :D

Mert még ha az S6-ot mondod, arra azt mondom, OK, az tényleg erősen hasonlít (őszintén, vártam is, hogy lesz nagy felháborodás az Alma háza tájáról...)

A Note5 az a Note4-nek a továbbfejlesztett változata, némi S6-os áthallással.

Azért a Samsung az elmúlt 6-7 évben kifejlesztett vagy 100 modellt. Saját ötletből.
Meg nem mellesleg létrehozta a világ legmodernebb chip-gyártósorát.
Valamint a világ legnagyobb AMOLED-panel gyárát is.

Gyakorlatilag egy okostelefonnál adva van az eleje (kijelző + pár kezelőgomb) az oldala (további kezelőgombok) alul a töltőcsati, valahol még a fülesdugó helye, hátul meg a kamera villanóval.

Nos, ennyi kötöttség mellett ALIGHA lehet egyedit alkotni. Óhatatlan, hogy mindegyik készülék hasonlítson mindegyikre...
Igen előlről meg hátulról nem sok a mozgástér dizájnba ez tény de azért a Sony és az LG bizonyította hogy van más út is viszont a többiek mintha kifejezetten arra mennének hogy minél jobban hasonlítson az almára a telefonjuk. Meg kell csak nézni az oldalsó keretet ugyanolyan hangszorórács, gombok stb. Egyre több telefonnál az akkumulátor csere és micro sd elhagyása.
1 év múlva látszik majd ez leginkább mert megint jön majd az új dizájn az iPhone 7-el és ide a rozsdás bökőt hogy megint mindenki azt fogja másolni...
fefe86
3. szint
3. szint
Készüléktípus: iPhone 5S 32GB + Nokia N9 64GB
Has thanked: 23 times
Been thanked: 47 times

Hozzászólás Szerző: fefe86 »

minden részrehajlás nélkül, de az i6 után a copy elég jól beindult.....
https://i.ytimg.com/vi/MA8lhpaexS8/maxresdefault.jpg és akkor ezek mellé még vehetjük a HTC M9-et is... :D :D :D :hmm2: :hmm2: :hmm2:
tnorbi
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei Mate 9
Has thanked: 493 times
Been thanked: 507 times

Hozzászólás Szerző: tnorbi »

fefe86 írta:minden részrehajlás nélkül, de az i6 után a copy elég jól beindult.....
https://i.ytimg.com/vi/MA8lhpaexS8/maxresdefault.jpg és akkor ezek mellé még vehetjük a HTC M9-et is... :D :D :D :hmm2: :hmm2: :hmm2:
Vagy az M7 mellé a szifont. :D
Macika
6. szint
6. szint

Segal írta:a Sony és az LG bizonyította hogy van más út is
SONY-t épp a kinézete miatt nem veszek. Mert igazad van, egyedi, de az egyediséget kenhetik a hajukra, számomra elfogadhatatlan a dizájnnak nevezett szögletes-sarkos jegyzettömb-forma.
Ráadásul ALIG láttam olyan SONY telefont, amiben kiemelkedő minőségű kijelző lett volna, ami fogható lenne az LG vagy a Samsung kijelzőminőségéhez.

Az LG-vel nincs vita közöttünk, az tényleg egyedi, van innováció, mert ők nem vezető gyártó és ezért tepernek. Erősen sanszos, hogy az N4 után LG-re váltok (megint, mint a N3 után tettem).
Segal írta:...viszont a többiek mintha kifejezetten arra mennének hogy minél jobban hasonlítson az almára a telefonjuk.
Az S6 megjelenéséig nem láttam semmi számottevő hasonlóságot az Alma és a többi között. Aztán az S6-tal pótolta a Samsung az egészet :D
Segal írta:Meg kell csak nézni az oldalsó keretet ugyanolyan hangszorórács, gombok stb.
A Samsungnál azonos a hangszórórács gyakorlatilag a legelső Samsung modell óta.
Gombokban az Apple is kitart az egyetlen gombnál, ahogyan a kezdetektől fogva a 3-nál a Samsung.
Az oldalsó keret csak a fémkeret óta hasonlít, de az is amiatt, mert a fizika ezt írja elő. Muszáj megszakítani a keretet, különben oda a térerő. Műanyagnál nincs, fémnél van. MINDEN gyártónál, ez nem másolás. A fizika írja elő.
Segal írta:Egyre több telefonnál az akkumulátor csere és micro sd elhagyása.
Az pedig végképp nem Apple-majmolásból van, a Googlre kezdetektől fogva így tervezte a készülékeit, a készülékgyártók azok, akik prüszköltek ellene és igyekeztek szoftveres módosításokkal megoldani a háttértár bővíthetőségét.
Ez egészen addig ment is, míg a 4.4-ben(?) meg nem jelent, hogy nem lehet többet 3rd party programmal (root nélkül) használni a külső SD-kártyát. Innentől már csak egy lépés volt, hogy itt az idő olyan fejlesztésekkel előállni, ami pl. extragyors belső háttértár használatát teszi lehetővé. Emiatt már okafogyott bizonyos modelleknél a külső háttértár használata.
Nem tartom jónak, de ez egyáltalán nem utánzás.
Segal írta:1 év múlva látszik majd ez leginkább mert megint jön majd az új dizájn az iPhone 7-el és ide a rozsdás bökőt hogy megint mindenki azt fogja másolni...
Meglátjuk. Eddig - az S6 kivételével - nem másolták. De lehet, hogy majd a iPhone 7-esnél máshogyan lesz....
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Segal
Admin segéd
Admin segéd

Macika írta:
Segal írta:a Sony és az LG bizonyította hogy van más út is
SONY-t épp a kinézete miatt nem veszek. Mert igazad van, egyedi, de az egyediséget kenhetik a hajukra, számomra elfogadhatatlan a dizájnnak nevezett szögletes-sarkos jegyzettömb-forma.
Ráadásul ALIG láttam olyan SONY telefont, amiben kiemelkedő minőségű kijelző lett volna, ami fogható lenne az LG vagy a Samsung kijelzőminőségéhez.

Az LG-vel nincs vita közöttünk, az tényleg egyedi, van innováció, mert ők nem vezető gyártó és ezért tepernek. Erősen sanszos, hogy az N4 után LG-re váltok (megint, mint a N3 után tettem).
Segal írta:...viszont a többiek mintha kifejezetten arra mennének hogy minél jobban hasonlítson az almára a telefonjuk.
Az S6 megjelenéséig nem láttam semmi számottevő hasonlóságot az Alma és a többi között. Aztán az S6-tal pótolta a Samsung az egészet :D
Segal írta:Meg kell csak nézni az oldalsó keretet ugyanolyan hangszorórács, gombok stb.
A Samsungnál azonos a hangszórórács gyakorlatilag a legelső Samsung modell óta.
Gombokban az Apple is kitart az egyetlen gombnál, ahogyan a kezdetektől fogva a 3-nál a Samsung.
Az oldalsó keret csak a fémkeret óta hasonlít, de az is amiatt, mert a fizika ezt írja elő. Muszáj megszakítani a keretet, különben oda a térerő. Műanyagnál nincs, fémnél van. MINDEN gyártónál, ez nem másolás. A fizika írja elő.
Segal írta:Egyre több telefonnál az akkumulátor csere és micro sd elhagyása.
Az pedig végképp nem Apple-majmolásból van, a Googlre kezdetektől fogva így tervezte a készülékeit, a készülékgyártók azok, akik prüszköltek ellene és igyekeztek szoftveres módosításokkal megoldani a háttértár bővíthetőségét.
Ez egészen addig ment is, míg a 4.4-ben(?) meg nem jelent, hogy nem lehet többet 3rd party programmal (root nélkül) használni a külső SD-kártyát. Innentől már csak egy lépés volt, hogy itt az idő olyan fejlesztésekkel előállni, ami pl. extragyors belső háttértár használatát teszi lehetővé. Emiatt már okafogyott bizonyos modelleknél a külső háttértár használata.
Nem tartom jónak, de ez egyáltalán nem utánzás.
Segal írta:1 év múlva látszik majd ez leginkább mert megint jön majd az új dizájn az iPhone 7-el és ide a rozsdás bökőt hogy megint mindenki azt fogja másolni...
Meglátjuk. Eddig - az S6 kivételével - nem másolták. De lehet, hogy majd a iPhone 7-esnél máshogyan lesz....
Nem feltétlen csak a Samsungra értettem az Apple majmolását. Egyre több készüléknél kerül előtérbe a fém, az akksi és micro sd elhagyás (halkan mondom pont az első Nexus volt micro sd-vel bővíthető a hátlapja meg többnek is leszedhető volt) tehát tutira nem így volt tervezve gyárilag. Persze az más kérdés hogy a késöbbiekbe a micro sd tényleg szivatva lett de attól még támogathatnák a gyártók mert multimédiát simán lehetne tárolni rajta...
Az első gombokat én 1 szóval sem említettem az oldalsókról írtam ott meg tényleg semmi fantázia. Egyedül az LG jött ki a hátlapra szerelt gombokkal de lehetne valakinél akár érintős is az oldalsó gomb vagy szögletes vagy bármi csak nem tök ugyanaz mint almánál.
Mindenesetre én továbbra is azt mondom jövőre előáll az Apple valami újal és hírtelen a többi gyártónál megint a fizikai korlátok miatt lesz tökugyanaz a formaterv.
Macika
6. szint
6. szint

Segal írta:Az első gombokat én 1 szóval sem említettem az oldalsókról írtam ott meg tényleg semmi fantázia.
Oldalt valóban van fantázia az almánál, DE CSAK OTT! Az egy mozdulattal némítható gomb (kapcsoló) zseniális, de senki sem utánozza (legjobb tudomásom szerint).
A többi, a bekapcsoló és a hangerő gomb szintén fizikai szükséglet, kell legyen, a helyét pedig az ember kezének felépítése határozza meg.
Megjegyzem, a SONY-nál a jobb oldal közepén lévő KEREK bekapcsológombtól a hideg kiráz...
Segal írta:Egyedül az LG jött ki a hátlapra szerelt gombokkal de lehetne valakinél akár érintős is az oldalsó gomb vagy szögletes vagy bármi csak nem tök ugyanaz mint almánál.
Nekem épp a hátlapon lévő gombok nem jöttek be annyira az LG-nél, minden más nagyon.
Segal írta:Mindenesetre én továbbra is azt mondom jövőre előáll az Apple valami újal és hírtelen a többi gyártónál megint a fizikai korlátok miatt lesz tökugyanaz a formaterv.
Meglátjuk, kinek lesz igaza... ;)
Sir Winston Churchill
Segal
Admin segéd
Admin segéd

Macika írta:
Segal írta:Az első gombokat én 1 szóval sem említettem az oldalsókról írtam ott meg tényleg semmi fantázia.
Oldalt valóban van fantázia az almánál, DE CSAK OTT! Az egy mozdulattal némítható gomb (kapcsoló) zseniális, de senki sem utánozza (legjobb tudomásom szerint).
A többi, a bekapcsoló és a hangerő gomb szintén fizikai szükséglet, kell legyen, a helyét pedig az ember kezének felépítése határozza meg.
Megjegyzem, a SONY-nál a jobb oldal közepén lévő KEREK bekapcsológombtól a hideg kiráz...
Segal írta:Egyedül az LG jött ki a hátlapra szerelt gombokkal de lehetne valakinél akár érintős is az oldalsó gomb vagy szögletes vagy bármi csak nem tök ugyanaz mint almánál.
Nekem épp a hátlapon lévő gombok nem jöttek be annyira az LG-nél, minden más nagyon.
Segal írta:Mindenesetre én továbbra is azt mondom jövőre előáll az Apple valami újal és hírtelen a többi gyártónál megint a fizikai korlátok miatt lesz tökugyanaz a formaterv.
Meglátjuk, kinek lesz igaza... ;)
De utánozza 1 gyártó a LeTV :mrgreen:
Kép
Bocsi nem találtam jobb képet.
UPDATE: Találtam jobb képet oldalra állítva látszik a gomb
Kép
Szerintem is az Apple féle megoldás a legkézenfekvőbb és engem is kiráz a hideg a Sony féle megoldástól de legalább nem utánzás. Meglepő módon még az LG-be is egyetértünk de ott is pont az tetszik hogy legalább megpróbálnak egy másik utat. Ez számomra mindenképp értékelendő.
Tulajdonképpen olyan érzésem van a többi gyártónál hogy minek erőlködjön a dizájnal majd ugyis jön az Apple vele inkább csak a gyártóra jellemző szoftvert kelljen megírni tökugyanarra a hardverre amit a konkurencia is kínál.
Válasz küldése

Vissza: “Kötetlen”