Ott a pont bár így már könnyű voltDamir írta:LeTV Le Max
Egyébként hogyhogy? Nézem a hátulját,az ujjlenyomat-olvasó egy az egyben olyan mint a most nálam lévő Honor 7-é.
Tehát kellett hozzá egy kulcscsonttörés mint rengeteg szabadidő és elkezdtem nézelődni. Note 5 ugye kiesett a körből és az elsődleges elképzelés az volt hogy minimum 6 colos legyen az utód jóideje mondom már ugye hogy már kicsi az 5,7 számomra.
Tehát elkezdtem keresgélni kijelzőcol alapján és elég sok tavalyi telefont találtam de nagyon hulladék hardverrel így ezek rögtön ki is estek a körből. Tulajdonképpen 1 Oppo, 1 Huawei, 1 Gionee meg ez maradt a lehetőségek közt.
Az Oppo tetszett de borzasztó középkategória volt
A Huawei a középkategória felsőbb fele és tetszett is de 6,8 colt azért már én is picit soknak találtam.
A Gionee (itthon Allview) nem tűnt rossznak hardverileg de a dizájn az nem jött be és nem jött át a birtoklási vágy érzése.
Végül a Letv ahol a hardver az valami brutális, a dizájn az méginkább de elég sok utánnaolvasás után 5 hibát is találtam ami nem tetszett. Ezekből kettőt már sikerült kijavítani mivel ezek szoftveresek (nincs rajta magyar nyelv, nincsenek rajta a Google alkalmazásai), a harmadik hibát időhiányba még nem csináltam meg de ez is idővel letudható (alapból le van a telefonba tiltva a 800mhz-es frekvencia) és van 2 olyan hiba ami nem megoldható (nincs micro sd bővíthetőség és vezetéknélküli töltés) ezekkel együtt kell élni.
Míg a vezetéknélküli töltésre azt mondom hogy nagy ügy az csak 1 kényelmi funkció addig a micro sd hiány az fáj de amikor láttam hogy kapható a telefonból 128 gigás vátozat (itt volt a fordulópont az a bizonyos birtoklási vágy) akkor komolyan elkezdett érdekelni a dolog mert otg funkciója viszont van. Igaz ezt egyelőre elég röhejesen tudom megoldani kell hozzá a telefonhoz kapott tyce c apa- micro usb 2.0 anya átalakító amibe belemegy a micro usb 2.0 apa- usb 2.0 anya átalakító amibe belemegy a micro sd kártyaolvasó de már érkezik a type c- usb átalakítóm is csak még nem ért ide.
Tehát a tegnapom arról szólt hogy cseréljük ki a recovery-t (az eredeti kínai volt...) most épp spanyol (ezt benéztem az olasz fórumon a kínai recovery volt fenn mondom azt talán mégsem a spanyolon írta a srác hogy lefordította. Nos én naiv azt gondoltam hogy angolra de nem hanem spanyolra de mostmár mindegy ez is milliószor érthetőbb mint a kínai...
Romcsere ami tartalmaz magyar nyelvet is (nem teljesen magyar) Aztán supersu telepítés meg play google progik. Első gond a play áruházból nem lehet telepíteni a gmail nem tudja beolvasni a leveleket... Végül frissítette magát a play áruház így már ment és abból lehetett a gmailt is az is jólett.
Második gond hogy nem akarta beolvasni a névjegyzéket és hiába exportáltam a régi telefonon .vcf fájlba azt szépen kiírta hogy dolgozik a beolvasáson de semmi reakció. (ez 184 névnél elég kellemetlen)
Aztán jött az ötlet hogy mi lenne a bt-n próbálnám átküldeni a névjegyként azt végül elfogadta.
Tehát eddig itt tartok van még kismillió megoldandó dolog a végleges beköltözésig ez nem egy ilyen készen kapod telefon hanem egy bütyköld te magad de hát én ezt mindig is szerettem. Ma kezdem a komolyabb ismerkedést a telefonnal de egyelőre nagyon tetszik. Végül a röhögős rész tehát a menü az jelenleg tartalmaz kínait, angolt és magyart a recovery meg spanyol
Pár tulajdonsága a telefonnal
- 6,33 col QHD felbontás, IPS kijelző
- 4 giga RAM (több mint 3 giga szabad )
- Snapdgagon 810
- 128 giga belső tárhely (110 szabad)
- 3500 mAh-s akksi
- ujjlenyomatolvasó
- micro usb type c (3.1) csatlakozó
- 2 sim kártyás
- unibody kialakítás
Végül akkor 1 kép is