OFF TOPIK - BESZÉLJÜK MEG!

Kötetlen csevegések témái

Eredményes lesz-e a Nokia a WP8-cal?

Igen, mert pótolják a WP7 hiányosságait és egyébként is minden fronton erősítenek
18
29%
Nem, mert a konkurenciát már nem érik utol bármivel is rukkolnak elő
44
71%

Szavazatok száma: 62

Segal
Admin segéd
Admin segéd
Készüléktípus: Samsung Galaxy S8+
Has thanked: 119 times
Been thanked: 747 times

Re: OFF TOPIK - BESZÉLJÜK MEG!

Hozzászólás Szerző: Segal »

Damir írta:LeTV Le Max :)

Egyébként hogyhogy? Nézem a hátulját,az ujjlenyomat-olvasó egy az egyben olyan mint a most nálam lévő Honor 7-é.
Ott a pont bár így már könnyű volt :P
Tehát kellett hozzá egy kulcscsonttörés mint rengeteg szabadidő és elkezdtem nézelődni. Note 5 ugye kiesett a körből és az elsődleges elképzelés az volt hogy minimum 6 colos legyen az utód jóideje mondom már ugye hogy már kicsi az 5,7 számomra.
Tehát elkezdtem keresgélni kijelzőcol alapján és elég sok tavalyi telefont találtam de nagyon hulladék hardverrel így ezek rögtön ki is estek a körből. Tulajdonképpen 1 Oppo, 1 Huawei, 1 Gionee meg ez maradt a lehetőségek közt.
Az Oppo tetszett de borzasztó középkategória volt
A Huawei a középkategória felsőbb fele és tetszett is de 6,8 colt azért már én is picit soknak találtam.
A Gionee (itthon Allview) nem tűnt rossznak hardverileg de a dizájn az nem jött be és nem jött át a birtoklási vágy érzése.
Végül a Letv ahol a hardver az valami brutális, a dizájn az méginkább de elég sok utánnaolvasás után 5 hibát is találtam ami nem tetszett. Ezekből kettőt már sikerült kijavítani mivel ezek szoftveresek (nincs rajta magyar nyelv, nincsenek rajta a Google alkalmazásai), a harmadik hibát időhiányba még nem csináltam meg de ez is idővel letudható (alapból le van a telefonba tiltva a 800mhz-es frekvencia) és van 2 olyan hiba ami nem megoldható (nincs micro sd bővíthetőség és vezetéknélküli töltés) ezekkel együtt kell élni.
Míg a vezetéknélküli töltésre azt mondom hogy nagy ügy az csak 1 kényelmi funkció addig a micro sd hiány az fáj de amikor láttam hogy kapható a telefonból 128 gigás vátozat (itt volt a fordulópont az a bizonyos birtoklási vágy) akkor komolyan elkezdett érdekelni a dolog mert otg funkciója viszont van. Igaz ezt egyelőre elég röhejesen tudom megoldani kell hozzá a telefonhoz kapott tyce c apa- micro usb 2.0 anya átalakító amibe belemegy a micro usb 2.0 apa- usb 2.0 anya átalakító amibe belemegy a micro sd kártyaolvasó :mrgreen: de már érkezik a type c- usb átalakítóm is csak még nem ért ide.
Tehát a tegnapom arról szólt hogy cseréljük ki a recovery-t (az eredeti kínai volt...) most épp spanyol :mrgreen: (ezt benéztem az olasz fórumon a kínai recovery volt fenn mondom azt talán mégsem a spanyolon írta a srác hogy lefordította. Nos én naiv azt gondoltam hogy angolra de nem hanem spanyolra de mostmár mindegy ez is milliószor érthetőbb mint a kínai...
Romcsere ami tartalmaz magyar nyelvet is (nem teljesen magyar) Aztán supersu telepítés meg play google progik. Első gond a play áruházból nem lehet telepíteni a gmail nem tudja beolvasni a leveleket... Végül frissítette magát a play áruház így már ment és abból lehetett a gmailt is az is jólett.
Második gond hogy nem akarta beolvasni a névjegyzéket és hiába exportáltam a régi telefonon .vcf fájlba azt szépen kiírta hogy dolgozik a beolvasáson de semmi reakció. (ez 184 névnél elég kellemetlen)
Aztán jött az ötlet hogy mi lenne a bt-n próbálnám átküldeni a névjegyként azt végül elfogadta.
Tehát eddig itt tartok van még kismillió megoldandó dolog a végleges beköltözésig ez nem egy ilyen készen kapod telefon hanem egy bütyköld te magad de hát én ezt mindig is szerettem. Ma kezdem a komolyabb ismerkedést a telefonnal de egyelőre nagyon tetszik. Végül a röhögős rész tehát a menü az jelenleg tartalmaz kínait, angolt és magyart a recovery meg spanyol :laugh:
Pár tulajdonsága a telefonnal
- 6,33 col QHD felbontás, IPS kijelző
- 4 giga RAM (több mint 3 giga szabad :whistle: )
- Snapdgagon 810
- 128 giga belső tárhely (110 szabad)
- 3500 mAh-s akksi
- ujjlenyomatolvasó
- micro usb type c (3.1) csatlakozó
- 2 sim kártyás
- unibody kialakítás

Végül akkor 1 kép is
Kép
tnorbi
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei Mate 9
Nem: Férfi
Has thanked: 493 times
Been thanked: 507 times

Hozzászólás Szerző: tnorbi »

Segal írta: Végül akkor 1 kép is
Bátor vagy. :D Érdekes választás... Azt elmondod, hogy mennyiért osztogatják? Snapdragon a 2.1, vagy ebben is süt? Szerencsés vagy, hogy neked nem számít a Note tolla... Én még megvárom, mit hoz a 6, de ha ilyen lesz, mint az 5, akkor hagyom a francba a Samsungot. Lehet, hogy már előtte is. Az új LG nagyon csecse cucc, kár, hogy elcseszik S808 és társaival.
Segal
Admin segéd
Admin segéd

tnorbi írta:
Bátor vagy. :D Érdekes választás... Azt elmondod, hogy mennyiért osztogatják? Snapdragon a 2.1, vagy ebben is süt? Szerencsés vagy, hogy neked nem számít a Note tolla... Én még megvárom, mit hoz a 6, de ha ilyen lesz, mint az 5, akkor hagyom a francba a Samsungot. Lehet, hogy már előtte is. Az új LG nagyon csecse cucc, kár, hogy elcseszik S808 és társaival.
Ez nem batorsag volt hanem kenyszer... Feladtam hogy varom a Samsungtol a megvaltast a Note 6 is el lesz cseszve. Ez megtetszett persze ez sem tokeletes de megis mas es ez most nagyon tetszik.
Az ara 700 dollar plusz afa plusz vam meg kezelesi koltseg. Nagyjabol 250.
Ez meg a regebbi snapi de egyelore nem erzem hogy sutne igaz brutal jatekot meg nem engedtem ra. Annak orulok hogy megjelent az elso fozelek igaz meg eleg verszegeny mert lenyegebe csak a kinai appok vannak kiszedve meg rootolva van plusz par aprosag ami akar otthon is elvegezheto de a lenyeg hogy elindult.
Majd irok rola bovebb velemenyt is de igy a telefonrol inkabb lenyegretoro vagyok.
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

Segal írta:Nagyjabol 250.
HUHHHH...
These users thanked the author Macika for the post:
tnorbi (2015-10-02 pén. 19:24:03)
Rating: 2.63%
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
tnorbi
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei Mate 9
Has thanked: 493 times
Been thanked: 507 times

Hozzászólás Szerző: tnorbi »

Segal írta:
tnorbi írta:
Ez nem batorsag volt hanem kenyszer... Feladtam hogy varom a Samsungtol a megvaltast a Note 6 is el lesz cseszve. Ez megtetszett persze ez sem tokeletes de megis mas es ez most nagyon tetszik.
Az ara 700 dollar plusz afa plusz vam meg kezelesi koltseg. Nagyjabol 250.
Ez meg a regebbi snapi de egyelore nem erzem hogy sutne igaz brutal jatekot meg nem engedtem ra. Annak orulok hogy megjelent az elso fozelek igaz meg eleg verszegeny mert lenyegebe csak a kinai appok vannak kiszedve meg rootolva van plusz par aprosag ami akar otthon is elvegezheto de a lenyeg hogy elindult.
Majd irok rola bovebb velemenyt is de igy a telefonrol inkabb lenyegretoro vagyok.
Hát 250K egy "noname" gyártó telefonjáért, garancia meg minden nélkül gondolom, az bátorság. :D Nem gondoltam, hogy ennyibe kerül. Ennyiért már inkább az új Mate S... Persze az "csak" 5.5 colos. :D

Én még egy évig nem veszek telefont, minimum. Sokkal értelmesebb dolgokra is el tudom most külteni a pénzt. Viszont ha megnyekkenne a Note, nem tudom mit csinálnék. Nagyon nem én vagyok a célközönsége a mostani telefonoknak. :bolond2:

Várom a beszámolót, kíváncsi vagyok mit tud! :whaaa:
These users thanked the author tnorbi for the post:
Segal (2015-10-02 pén. 20:30:53)
Rating: 2.63%
Segal
Admin segéd
Admin segéd

tnorbi írta: Hát 250K egy "noname" gyártó telefonjáért, garancia meg minden nélkül gondolom, az bátorság. :D Nem gondoltam, hogy ennyibe kerül. Ennyiért már inkább az új Mate S... Persze az "csak" 5.5 colos. :D

Én még egy évig nem veszek telefont, minimum. Sokkal értelmesebb dolgokra is el tudom most külteni a pénzt. Viszont ha megnyekkenne a Note, nem tudom mit csinálnék. Nagyon nem én vagyok a célközönsége a mostani telefonoknak. :bolond2:

Várom a beszámolót, kíváncsi vagyok mit tud! :whaaa:
Nekem lesz egy elado Note3 biztositsd be magad.
Erre is van 1 ev garancia csak ki kell kuldeni csajnaba.
Amugy meeg a note3-am is elso nap
rootoltam ami ugye garivesztessel jar.
Hidd el sokat olvastam meg sok videot neztem mire belevagtam es itt is tobb koltsegcsokkento megoldas van. Ha ezt a telefont szeretned is meguszhatod 200 alatt ha a 32 gigas mellett voksolsz de ertelemszeruen a 64 gigas is olcsobb. Ha meg beeri az ember 5.5 collal az is van a gyartonak es az is lenyegesen olcsobb. Itt foleg az a baj hogy itthon nem kapni hivatalosan ugy ugye nyilvan olcsobb lenne de ez van nem veletlen irtam hogy szerintem ez az 1 van az orszagba.
Segal
Admin segéd
Admin segéd

Elnézést a témanyitás késéséért de éjjel úgy kinyírtam a telefont hogy megszólalni alig tudott és ugye abszolute nem vagyok járatos még a helyrerakásába tehát hosszú éjszakám volt de jelenleg működik újra.
Elég durva a jelenség (és főleg ijesztő elsőre na jó második pillanatba atomdurván). Arról van szó hogy elkezdtem felrakni az xposed instalert és ehez egy zip-et is telepíteni kell recoveryből. Eddig no para xda-n írta is az egyik tag hogy melyiket kell felrakni meg is csináltam bootlop lett a vége. Itt még csak nem tetszett hogy kezdhetek mindent előlről de mindent kijelőltem formatra aztán had szóljon. Ezután jött a para hogy csak a LeTV feliratig tudott bekapcsolni a készülék és még a bootlopot jelző animációig sem ment el. Namost ugye itt nincs micro sd lehetőség hogy arra másolok fel egy romot. Megpróbáltam számítógépre kötni semmi életjel. Beléptem recovery-be így legalább össze tudtam kötni számítógéppel és itt jött a durvaság csak a TWRP volt a telefonon...
Felmásoltam a romot telepítettem szépen be is bootolt de a sim kártyámat nem akarta felismerni...
Megtettem még 2 másik rommal is a helyzet hasonló volt (itt már izzadtam rendesen pedig nem volt meleg éjjel) míg ma reggel az egyik telepítés után fellépett a hálózatra a telefon :cool3:
Igaz ebbe a romba 1 szó sincs magyarul de most ez zavar a legkevésbé...
Szóval ez az a kép amit kib@szottul nem szeretnél látni a (spanyol nyelvű) recoverydbe :mrgreen: :mrgreen:
Kép
reddoors
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint
Készüléktípus: Huawei MATE 9
Has thanked: 16 times
Been thanked: 550 times

Hozzászólás Szerző: reddoors »

Segal írta:Elnézést a témanyitás késéséért de éjjel úgy kinyírtam a telefont hogy megszólalni alig tudott és ugye abszolute nem vagyok járatos még a helyrerakásába tehát hosszú éjszakám volt de jelenleg működik újra.
Elég durva a jelenség (és főleg ijesztő elsőre na jó második pillanatba atomdurván). Arról van szó hogy elkezdtem felrakni az xposed instalert és ehez egy zip-et is telepíteni kell recoveryből. Eddig no para xda-n írta is az egyik tag hogy melyiket kell felrakni meg is csináltam bootlop lett a vége. Itt még csak nem tetszett hogy kezdhetek mindent előlről de mindent kijelőltem formatra aztán had szóljon. Ezután jött a para hogy csak a LeTV feliratig tudott bekapcsolni a készülék és még a bootlopot jelző animációig sem ment el. Namost ugye itt nincs micro sd lehetőség hogy arra másolok fel egy romot. Megpróbáltam számítógépre kötni semmi életjel. Beléptem recovery-be így legalább össze tudtam kötni számítógéppel és itt jött a durvaság csak a TWRP volt a telefonon...
Felmásoltam a romot telepítettem szépen be is bootolt de a sim kártyámat nem akarta felismerni...
Megtettem még 2 másik rommal is a helyzet hasonló volt (itt már izzadtam rendesen pedig nem volt meleg éjjel) míg ma reggel az egyik telepítés után fellépett a hálózatra a telefon :cool3:
Szóval ez az a kép amit kib@szottul nem szeretnél látni a (spanyol nyelvű) recoverydbe :mrgreen: :mrgreen:
Kép
Hát én azt nem értem miért adsz ki 250 ezret egy ismeretlen márkára . Itt az új NEXUS amiben majdnem azonos cuccok vannak mint a jelenlegi telefonodba és hivatalos garanciával olcsóbban megkaptad volna a 128 Gb-os verziót. Nem is beszélve arról , hogy "büntetlenül" tudsz romolgatni ....
Huawei MATE 9 Android 7
Segal
Admin segéd
Admin segéd

reddoors írta:
Segal írta:Elnézést a témanyitás késéséért de éjjel úgy kinyírtam a telefont hogy megszólalni alig tudott és ugye abszolute nem vagyok járatos még a helyrerakásába tehát hosszú éjszakám volt de jelenleg működik újra.
Kép
Hát én azt nem értem miért adsz ki 250 ezret egy ismeretlen márkára . Itt az új NEXUS amiben majdnem azonos cuccok vannak mint a jelenlegi telefonodba és hivatalos garanciával olcsóbban megkaptad volna a 128 Gb-os verziót. Nem is beszélve arról , hogy "büntetlenül" tudsz romolgatni ....
A huawai ugyanugy kinai mint ez...
Readasul kib@szott ronda lett szegenykem. Az mar csak.hab a tortan.hogy.ugyanugy 5.7 colos mint a note3 am volt en meg.nagyobbat szerettem volna.
Az ara.nem.erdekel a telefonnak.csak.azt nyujtsa amit szeretnek. Meg varjuk.meg mennyi lesz.itthon.a.128 gigas valtozat.ara.
reddoors
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint
Készüléktípus: Huawei MATE 9
Has thanked: 16 times
Been thanked: 550 times

Hozzászólás Szerző: reddoors »

Persze kínai de az a NEXUS esetében teljesen mindegy ki a gyártó , a lényegen nem változtat . A módszer ugyanaz az összesnél , én ugyanúgy flashelem a samsung féle Nexust mint a jelenlegi Motorolat. Semmi különbség nincs. Ha meg a kínaiaknál tartunk a Huawei már letett valamit az asztalra , és jelenleg a világ harmadik legnagyobb telefongyártója megelőzve az LG-t stb. Nem keverném a többi tapasztalatlan huszadrangú kínai céggel . Én biztos NEXUSt vettem volna , hiszen az új Huawei minden igényt kielégít (szerintem) . Előbb utóbb jómagam is váltok :) ....
Huawei MATE 9 Android 7
Válasz küldése

Vissza: “Kötetlen”