1 ideje próbálok már találni egy megfelelő kamerás szemüveget kerékpározáshoz. Jelentem végre sikerült.
Tehát az alapprobléma hogy ugyan kormányon van fényképezőgép (nem akciókamera de lényegébe annak használom és meg vagyok vele elégedve) viszont szerettem volna egy fejen viselhető rögzítési lehetőséget is. A probléma ott kezdődik (tudom hogy hülye vagyok) de nem vagyok hajlandó bukósosakot felvenni akkor sem ha 70km/órával száguldok lefelé akár forgalomba is...
Maradt tehát a szemüveg mint lehetőség (na jó lehetett volna fejpánt is de az mégsem az igazi)
A nagyobbik baj hogy szemüvegek közt 90% fölötti a számomra szemét kategória.
Tulajdonképpen az volt a lényeg hogy jó minőségbe rögzítsen FullHD minőségbe, az se baj ha tömörít is és nem csak nyers aviba vesz fel (vagy sz*rrá tömörít)
Tulojdonképpen 3 féle kategória vol.
1 "720p kategória"
Na ez a röhögtető kategória mert a 720p az annyit takar hogy 480x720-ba tud rögzíteni... Igazi filléres hulladékok.
2 "HD kategória"
Egy fokkal jobb mert ez már 720x1280 felbontást tud de jellemzően faék dizájnal, hulladék akksival rendelkeznek readásul aviba vesznek fel és a tesztvideó hát közelebb állt a VHS szinthez mint a HD-hoz.
2,5 " az új FullHD"
Ebbe a kategóriába mindössze egyetlen darab tartozott ezért lett csak plussz 0,5 szintes. Dizájn elmegy bár az optika úgy kiállt mint sportközvetítéseken a több méteres objektívek...
Ez is aviba rögzített de ez már elmegy minőségű volt (legyen dvd szint) viszont hiába volt a képeken FullHD meg 1080p felirat a leírásba 1080x1440 felbontás szerepelt (az életbe nem hallottam még róla...)
Már gondolkodtam is hogy esetleg legyen ez mert épp le volt akciózva amikor rátaláltam a harmadik kategória szintén egyetlen képviselőjére.
3 "aztaqrva kategória"
Valódi 1080p, H.264-es mpeg, komoly akksi, durva dizájn, vibrás jelzések, UV 400 védelem, 8 gigás ajándék micro sd

(eladó)
ő az

(halkan megjegyzem én a harmadik vásárló voltam azóta jött egy negyedik is de én voltam az egyedüli aki fehérbe vette az összes többi feketébe aminél sokkal kevésbé észrevehető a kamera de biztos nem kémkedési célokra vették...

)
Az első meglepetés ma ért csöngettek...
Október 16-tól jöhetett volna így nem is ennek az érkezésére gondoltam hanem egy másik rendelésemre de amikor nem a postás szállt ki a liftből hanem a dhl-es srác már játszottam a gondolattal hogy csak nem?? (doboz csomagolása alapján meg végképp)
Mivel amúgy is terveztem a kazettámon a legkisebb fog kicseréltetését ezért gondoltam egybekötöm egy tesztel.
Legelősször is kényelmes a szemüveg, egyszerű a kezelése mint a faék, valóban rezeg, ahoz képest hogy milyen hangyf*sznyi optika van benne számomra bőven jó minőségbe rögzít (persze ezt se a FullHD szintre sorolnám de magasan a legjobb) az egyetlen kényelmi negatívum hogy a töltésre szolgáló kábel nem ismeri fel pendrive-ként az eszközt pc-s összeköttetésnél így mindenképp kártyaolvasóval kell a videót pc-re juttatni.
Végül jöjjenek a képek
Mivel nem szeretnék mégegy hozzászólást csinálni ezért itt említem meg az új kilóméterórámat is