Nokia C7-00

Kizárólag a Nokia C szériával foglalkozó témák
papzi
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Xperia Z1c Android 4.4.4
Nem: Férfi
Has thanked: 8 times
Been thanked: 26 times

Re: Nokia C7-00

Hozzászólás Szerző: papzi »

Doky586 írta:
papzi írta:El vagyok keseredve... A beállítások szerint mindent jól csinálok, megpróbálok kapcsolódni, forog a karika, majd egy idő után: "Socket operation timed out!" hibaüzenet és semmi. Az eTrayz menüjében nincs Webdav... Valahol azt olvastam, hogy alapból, mivel Apache fut rajta, tudja a Webdav kiszolgálást. Annyira nem ismerem a Linux és az Apache lelkivilágát, hogy ki tudnám deríteni, mi a baja. Otthon belső hálón myExplorert használok, az tökéletesen működik, de kívülről azzal sem tudok kapcsolódni. A davi viszont belső hálón sem kapcsolódik, azt mondja: host ismeretlen (not found).
Lehet, hogy a Symbianról azért tüntették el a "távoli meghajtó" lehetőséget, hogy használd pl a SkyDrive-ot (lásd Lumia telefonok, ahol a telefon belső memóriája a specifikációban már úgy szerepel, hogy: +7 GB SkyDrive!)?
Nálad megy a BOX ? csak a NAS nem megy ?
BOX-hoz nem kell routeren/NASon semmit állítani. az 5GB.
SkyDrive nálam csak PC-n (win7) böngészőből működik. Symbian böngészőből már nem. WebDAV beállítást nem találtam hozzá.

Én évekkel ezelőtt olvastam hogy Apache-on kívül még egy csomó mindent kell mélyvízben configolni rajta hogy WebDAV-ot szolgáltasson. ahoz nem értek. valami webadmin fórumon érdeklődj.

Symbian Anna előtt én is használtam a beépített WebDAV funkciót a C7 filekezelőjében, de arra már nem emlékszem hogy http vagy https -el ment. a davi ezen kispórolt funkciót már pótolja.
BOX-ot még nem próbáltam, csak PC-ről. SkyDrive-hoz van alkalmazás: http://store.ovi.com/content/304609?cli ... arch&pos=2 ez fizetős, de van lite verzió is, az kicsit butább.
Az eTrayz WebDav-osítását egyelőre feladtam. Synology túl drága (különösen, hogy ott van az eTrayz 4 TB-ja, amit nyilván nem tudnék csak úgy áthelyezni egy Synology-ba!), egyelőre marad a SkyDrive. Egyébként Dropbox app. is volt, van az áruházban, ahhoz is van accuntom, de nem igen használom...
Doky586
3. szint
3. szint
Has thanked: 19 times
Been thanked: 47 times

Hozzászólás Szerző: Doky586 »

papzi írta:BOX-ot még nem próbáltam, csak PC-ről. SkyDrive-hoz van alkalmazás (itt a fórumon is).
Az eTrayz WebDav-osítását egyelőre feladtam. Synology túl drága ....
Ha a nas-od nem tudja akkor meg kell elégedned 14GB-al a telón extraként. (Box-5GB, DropBox-2GB, SkyDive-7GB)
vagy fizetsz. (vagy új nasra, vagy valamelyik netes tárhelynek)
papzi
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Xperia Z1c Android 4.4.4
Has thanked: 8 times
Been thanked: 26 times

Hozzászólás Szerző: papzi »

Doky586 írta:
papzi írta:BOX-ot még nem próbáltam, csak PC-ről. SkyDrive-hoz van alkalmazás (itt a fórumon is).
Az eTrayz WebDav-osítását egyelőre feladtam. Synology túl drága ....
Ha a nas-od nem tudja akkor meg kell elégedned 14GB-al a telón extraként. (Box-5GB, DropBox-2GB, SkyDive-7GB)
vagy fizetsz. (vagy új nasra, vagy valamelyik netes tárhelynek)
:no:
Igazából ez csak olyan biztonsági tartaléknak kellene, van a telefonban 32G kártya...
Ami többször felmerül igényként, az a NAS-on tárolt anyagok (pl. filmek) letöltése időnként.
Pc-ről elérem távolról, mobilról nem sikerül...
Doky586
3. szint
3. szint

papzi írta:Ami többször felmerül igényként, az a NAS-on tárolt anyagok (pl. filmek) letöltése időnként.
Pc-ről elérem távolról, mobilról nem sikerül...
Megkérdezhetem hogy PC-n milyen protokolt használsz távoli elérésre? (mert eszerint nem WebDAV-ot)
a samba egyáltalán nem biztonságos, sima FTP-t is csak ip-cím szűréssel mertem régebben használni, de így helyhezkötött. Vagy van még az SFTP, de sajna erre nem találtam én se symbian klienst, de mostmár nekem nem is kell.

FTP-t ha használsz mobilon: a routereden leszűrheted a szolgáltatód gprs ip címére/tartományára, hogy mégse az egész világ próbálkozhasson bejutni, de így is csak belföldön működne.

Mégegy ami eszembe jutott: az FTP nem jut át az ingyenes wifi hotspotokon, amíg a webdav átjut. tehát ezzel beülhetek egy mekibe Hawaion és feltölthetem a 6MB-os fotóimat az itthoni nasra biztonságosan.
PC-re még létezik a Http File Server nevű win program ami sima (symbian) webböngészővel érhető el, de sajnos nem https...
herdsman12
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia C7
Has thanked: 10 times
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: herdsman12 »

DoomT írta: Nekem a Handy Blacklist 3.05 tökéletesen működik a c7 en. Bár mint pár hsz el fentebb írtam még az anna előtti alap szoft van rajta.
Ha tiltott számról hívnak, akkor semmi csengés vagy rezgés?
Tiltott számról érkező sms-t beengedi?
DoomT
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia C7 + Lumia 800
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: DoomT »

herdsman12 írta:
DoomT írta: Nekem a Handy Blacklist 3.05 tökéletesen működik a c7 en. Bár mint pár hsz el fentebb írtam még az anna előtti alap szoft van rajta.
Ha tiltott számról hívnak, akkor semmi csengés vagy rezgés?
Tiltott számról érkező sms-t beengedi?
Nah, most az sms el megleptél. Amióta használom, és akik száma fenn van, azoktól sohasem jött sms, de szerintem azt engedi, csak a hívásokat szűri ki. Ha tiltott számról hív valaki, akkor felvillan a kijelző, kijelzi ki hívott meg egyet csippan és ennyi. Listázza ki mikor keresett.
Nokia E51 ---> Nokia C7 + Lumia 800
Feco23
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia Lumia 820 Black
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: Feco23 »

Damir írta: Igen, megoldódhat a probléma. Bár N8-ról van szó, de ugyanezzel a Belle Refresh-sel nincs gondom a maillel, egy gmail és egy indamail fiókom van.
Phoenix-szel újratettem a Belle Refresh-t. A probléma megmaradt, az email kliens teljesen használhatatlan. Esetleg érdemes még újratennem a Belle Refresh-t, hátha...
ssj
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia C7-00
Has thanked: 7 times
Been thanked: 4 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: ssj »

Sziasztok!
Létezik-e olyan alkalmazás amely a teló elsöcamojával arcfelismerö billentyü zár? (arramgondolok ha telo latja az arcomat és feloldja a bill.zárt)
nokiae668
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Xiaomi mi 9 SE
Has thanked: 183 times
Been thanked: 211 times

Hozzászólás Szerző: nokiae668 »

ssj írta:Sziasztok!
Létezik-e olyan alkalmazás amely a teló elsöcamojával arcfelismerö billentyü zár? (arramgondolok ha telo latja az arcomat és feloldja a bill.zárt)
Szia!
Ezt találtam!
http://nokiaprogramok.hu/modules.php?na ... w&id=51443
Nagyon sok ilyen progi nincsen. :) ;)
These users thanked the author nokiae668 for the post:
ssj (2013-01-28 hétf. 17:02:46)
Rating: 2.63%
Doky586
3. szint
3. szint

nokiae668 írta:
ssj írta:Létezik-e olyan alkalmazás amely a teló elsöcamojával arcfelismerö billentyü zár? (arramgondolok ha telo latja az arcomat és feloldja a bill.zárt)
Szia!
Ezt találtam!
http://nokiaprogramok.hu/modules.php?na ... w&id=51443
Nagyon sok ilyen progi nincsen.
Gondolom a kamera miatt zabálja az aksit...
nem túl praktikus emiatt.
Válasz küldése

Vissza: “C-széria”