Ezt nem teljesen értem: Panasonic fényképezőgéppel készített képeket mobiltelefonnal töltesz fel a netre? És ott hova? Mert ha közösségi oldalakra, akkor ott a kliens eleve csökkenti a méretet. Ha meg tárhelyre, akkor nem volna tényleg egyszerűbb és gyorsabb PC-ről feltölteni? És akkor már ott tényleg gyorsan és egyszerűen lehet csökkenteni a kép méretét.Doky586 írta:engem inkább a jpg képek minőségének csökkentése érdekelne (felbontáscsökkentés nélkül), hogy ne kelljen PC a panasonic fényképezőgépemmel készült fényképek internetre töltéséhez. akár telepíthető képszerkesztő progival.herdsman12 írta:Nálad se működik?
Nokia C7-00
- papzi
- 2. szint
- Készüléktípus: Xperia Z1c Android 4.4.4
- Nem: Férfi
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 26 times
Re: Nokia C7-00
- Doky586
- 3. szint
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 47 times
Még nem volt időm letesztelni a Resco-t, de a jpeg minőséget megtaláltam benne, ámbár hogy szerkeszteni kell annak nem túl örülök. A gyári szerkesztőben nem lehet a jpeg minőséget változtatni. Azt még nem próbáltam melyik milyen minőségben dolgozik, nem csonkolja-e pl. az exif adatokat mentéskor, képminőségen mit csinál (eléri-e az XnView minőségét), stb.
Sok használati módban, pl nyaraláskor/túrázáskor/hegymászáskor/buszon nem szoktak az emberek PC-t vinni magukkal, de mobilt és rendes fényképezőgépet igen. Ekkor jól jön ha azonnal fel tudok fotókat tölteni tárhelyre/blogra vagy emailben elküldeni valahova. És nem akarom az eredeti 9-12 Mpixeles fotóimat lerontani 0.5 Mpixelre csak' mert az a divatos.. és háttértárolón is jobban elférnek telefonban vagy pendriveon.
A telefon hsupa-ban 2Mbps-t tud elvileg, vagy wifin többet. OTG-n SD kártyaolvasóval simán fel tudom rakni a 4000x2248 -es fotókat amit készítek akár 18x -os optikai zoomal. ezeket kezeli mindkét fotóprogi. Pl.: 20db 1MB-os fotót simán (akár edge-n) el tudok a mobilnetemmel is küldeni seperc alatt a helyszinről (pl. email-ben), nem úgy mint 20db 6MB-ost.
Még nem csinálom, de így szeretném.papzi írta:Ezt nem teljesen értem: Panasonic fényképezőgéppel készített képeket mobiltelefonnal töltesz fel a netre? És ott hova? Mert ha közösségi oldalakra, akkor ott a kliens eleve csökkenti a méretet. Ha meg tárhelyre, akkor nem volna tényleg egyszerűbb és gyorsabb PC-ről feltölteni? És akkor már ott tényleg gyorsan és egyszerűen lehet csökkenteni a kép méretét.Doky586 írta:engem inkább a jpg képek minőségének csökkentése érdekelne (felbontáscsökkentés nélkül), hogy ne kelljen PC a panasonic fényképezőgépemmel készült fényképek internetre töltéséhez. akár telepíthető képszerkesztő progival.
Sok használati módban, pl nyaraláskor/túrázáskor/hegymászáskor/buszon nem szoktak az emberek PC-t vinni magukkal, de mobilt és rendes fényképezőgépet igen. Ekkor jól jön ha azonnal fel tudok fotókat tölteni tárhelyre/blogra vagy emailben elküldeni valahova. És nem akarom az eredeti 9-12 Mpixeles fotóimat lerontani 0.5 Mpixelre csak' mert az a divatos.. és háttértárolón is jobban elférnek telefonban vagy pendriveon.
A telefon hsupa-ban 2Mbps-t tud elvileg, vagy wifin többet. OTG-n SD kártyaolvasóval simán fel tudom rakni a 4000x2248 -es fotókat amit készítek akár 18x -os optikai zoomal. ezeket kezeli mindkét fotóprogi. Pl.: 20db 1MB-os fotót simán (akár edge-n) el tudok a mobilnetemmel is küldeni seperc alatt a helyszinről (pl. email-ben), nem úgy mint 20db 6MB-ost.
- Damir
- Kiemelt 6. szint
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 349 times
Igazból egy telefonról beszélünk ám, nem egy számítógépről. Elég egyedi amit szeretnél(a jpeg tömörítés változtatása), oké, hogy gépen van progi rá. Szerintem barátkozz meg egy tárhellyel, dropbox, vagy hasonlók. Időbe telik mire feltesz ennyi képet, de nem hiszem, hogy sokkal gyorsabb 20 képet átméretezni, majd feltölteni. Nem beszélve arról, hogy amíg tölti, addig bármi mást csinálhatsz. Ha meg valakit szeretnél, hogy lássa a képeket, akkor van megosztható mappa.
- Doky586
- 3. szint
Igazból egy telefonról beszélünk ám, én csodálkozok is mi a francnak rá játék meg hasonló. mégis sokan telepítenek ilyesmit rá. pedig a telefon kommunikációra való. eszerint különböző az emberek igénye.Damir írta:Igazból egy telefonról beszélünk ám, nem egy számítógépről. Elég egyedi amit szeretnél(a jpeg tömörítés változtatása), oké, hogy gépen van progi rá. Szerintem barátkozz meg egy tárhellyel, dropbox, vagy hasonlók. Időbe telik mire feltesz ennyi képet, de nem hiszem, hogy sokkal gyorsabb 20 képet átméretezni, majd feltölteni. Nem beszélve arról, hogy amíg tölti, addig bármi mást csinálhatsz. Ha meg valakit szeretnél, hogy lássa a képeket, akkor van megosztható mappa.
Szerinted inkább telepítsem a Droppert és az majd a 6x os méretű filet 6x os idő alatt feltőlti automatikusan a teló egy megosztott mappájából, azt' el van intézve? nem érdemes fileméret csökkentéssel bajlódni? (ámbár a 2,5GB tárhely kicsit szűknek tünik)
az otthoni NASra csak ftp-vel tudnám felnyomni korlátlanul. PC nélkül.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Doky586 2013-01-20 vas. 14:38:55-kor.
- Damir
- Kiemelt 6. szint
Az átmásolás,szerkesztés, majd feltöltés mennyivel kevesebb? Plusz ha nem vagy gépnél, akkor még azt is számítsd bele míg odakerülsz. Így meg elindítod a feltöltést, aztán nem kell vele foglalkozni.Doky586 írta:Igazból egy telefonról beszélünk ám, én csodálkozok is mi a francnak rá játék meg hasonló. mégis sokan telepítenek ilyesmit rá. pedig a telefon kommunikációra való. eszerint különböző az emberek igénye.Damir írta:Igazból egy telefonról beszélünk ám, nem egy számítógépről. Elég egyedi amit szeretnél(a jpeg tömörítés változtatása), oké, hogy gépen van progi rá. Szerintem barátkozz meg egy tárhellyel, dropbox, vagy hasonlók. Időbe telik mire feltesz ennyi képet, de nem hiszem, hogy sokkal gyorsabb 20 képet átméretezni, majd feltölteni. Nem beszélve arról, hogy amíg tölti, addig bármi mást csinálhatsz. Ha meg valakit szeretnél, hogy lássa a képeket, akkor van megosztható mappa.
Szerinted inkább telepítsem a Droppert és az majd a 6x os méretű filet 6x os idő alatt feltőlti automatikusan a teló egy megosztott mappájából, azt' el van intézve? (ámbár a 2,5GB tárhely kicsit szűknek tünik)
az otthoni NASra csak ftp-vel tudnám felnyomni korlátlanul. PC nélkül.
A játékos példa azért nem jó, mert ott rengeteg igény van, ilyet pedig amit te szeretnél, még itt a fórumon nem láttam, pedig itt vagyok jó ideje már.
- Doky586
- 3. szint
az átszerkesztés 15sec/db, feltöltés 6MB helyett 1MB azaz 5perc/db nyereség lenne és beleférek akár 30db fotóval pl ebbe a mobilnetbe. konvertálás nélkül 30 helyett csak 5db fotó fér bele. persze ennyi (30) fotó nem kell, de használom másra is a mobilnetet a telefonon.Damir írta:Az átmásolás,szerkesztés, majd feltöltés mennyivel kevesebb?
Most te miről beszélsz? Én mobiltelefonról. ami nálam van mindig. nem kell odajutnom hozzá. telón pl. az ajánlott Resco-val csökkenteném a fileméretet képtartalom és látható minőségvesztés nélkül.Plusz ha nem vagy gépnél, akkor még azt is számítsd bele míg odakerülsz.
telefonon a Dropper-re célzol ?? vagy FTP kliensre ?Így meg elindítod a feltöltést, aztán nem kell vele foglalkozni.
ezek kérdések. nem ragaszkodok a konvertáláshoz, csak vizsgálom mi a jó megoldás.
eszerint senki se szokott fotókat neten feltölteni eredeti felbontásban sehova a neten, csak lekicsinyítetteket pl. FB-ra?
- Damir
- Kiemelt 6. szint
Azt hittem gépről feltöltöd a képet, miután átkonvertálod, ezért írtam, hogy az is idő, míg odakerülsz.
Sajnos szerintem nem fogsz mást tudni csinálni, mint eredetiben feltölteni.
Én ritkán töltök, eredeti méretben, és dropboxba. Nem szoktam átkonvertálgatni, és nem is a Droppert használom, nem tudom, hogy melyik tölti fel automatikusan a képeket.
Sajnos szerintem nem fogsz mást tudni csinálni, mint eredetiben feltölteni.
Én ritkán töltök, eredeti méretben, és dropboxba. Nem szoktam átkonvertálgatni, és nem is a Droppert használom, nem tudom, hogy melyik tölti fel automatikusan a képeket.
- Doky586
- 3. szint
OK, akkor elhagyom a konvertálgatást nehogy csökkenjen a minőség, vagy megváltozzon a file dátuma (geokódoláshoz) vagy bármi exif adat.Damir írta:Sajnos szerintem nem fogsz mást tudni csinálni, mint eredetiben feltölteni.
A dropbox (2,5GB) is jó Dropperel de regisztráltam a Box-ra is (5GB) amihez akár a symbian beépített webböngészője is elég, de találtam még itt egy WebDAV progit amivel közvetlen NAS-al is tudok másolgatni oda/vissza, és a Box-al is tökéletesen működik..
-
- Újonc
- Készüléktípus: Nokia Lumia 820 Black
- Nem: Férfi
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Sziasztok!
A következő a probléma az email klienssel kapcsolatban:
Frissítettem a 111.040.1511 - Nokia Belle Refresh-re.
/előző verzió 111.030.609 - Nokia Belle /
Egy kis problémám van a "Nokia Mail" alkalmazással.
A @ovi.com - fiókomat hozzáadva a kapcsolódásnál a következő üzenet fogad " Nem sikerült bejelentkezni. Próbálja újra." Sajnos pár napos próbálkozás után tudok csak 1 db. e-mailt elküldeni, ezekután mind bejövő és elküldendő e maileknél a fenti üzenet jön elő.
Próbáltam, hogy már töröltem a postafiókot és újra létrehoztam, de ekkor csak legelőször töltötte le a "bejövő" fiókot. A "kimenő" leveleknél csak az első küldés volt sikeres, utána a fenti üzenet fogad.
Volt már *#7370#, majd Belle Refresh újratelepítés de sajnos nincs változás.
A Refresh előtti Belle-vel nem olt ilyen problémám.
Van erre valami megoldás?
Nagyon zavaró, hogy a Belle Refresh-re frissítés után teljesen megbízhatatlan lett - legalábbis használhatatlan - az "e-mail szolgáltatás" funkció, alkalmazás.
Gratulálok Nokia, ezért érdemes Nokia telefont vásárolni, hogy a kiforratlan frissítésekkel "hazavágnak" mindent.
A @ovi.com - fiókomat hozzáadva a kapcsolódásnál a következő üzenet fogad " Nem sikerült bejelentkezni. Próbálja újra." Sajnos pár napos próbálkozás után tudok csak 1 db. e-mailt elküldeni, ezekután mind bejövő és elküldendő e maileknél a fenti üzenet jön elő.
Próbáltam, hogy már töröltem a postafiókot és újra létrehoztam, de ekkor csak legelőször töltötte le a "bejövő" fiókot. A "kimenő" leveleknél csak az első küldés volt sikeres, utána a fenti üzenet fogad.
Nagyon zavaró, hogy a Belle Refresh-re frissítés után teljesen megbízhatatlan lett - legalábbis használhatatlan - az "e-mail szolgáltatás" funkció, alkalmazás.
Gratulálok Nokia, ezért érdemes Nokia telefont vásárolni, hogy a kiforratlan frissítésekkel "hazavágnak" mindent.
- Damir
- Kiemelt 6. szint
Szia!Feco23 írta:Sziasztok!
Phoenix-el telepítsd újra a szoftvert, van itt a fórumon külön téma hozzá.