A nagy szervizes topik

A készülékek szervízes tapasztalataival, illetve szervízeléssel kapcsolatos témák
Fórum szabályok
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
subwayZ
Újonc
Újonc
Készüléktípus: X6
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: A nagy szervizes topik

Hozzászólás Szerző: subwayZ »

Szia!
Imádott X6-osomat a gyerekem leejtette a földre és kitörött a 3 arany akksicsatlakozó közül az egyik, a legbelső, kajakra. A pasim szerint nem forrasztható... Érdemes vele foglalkozni még? (A telefon pöpec, semmi hibája, tökéletesen működik, szeretem is nagyon .((( vagyis inkább szerettem... ) Szerinted? Köszi a választ, Sub
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Nem: Férfi
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

subwayZ írta:Szia!
Imádott X6-osomat a gyerekem leejtette a földre és kitörött a 3 arany akksicsatlakozó közül az egyik, a legbelső, kajakra. A pasim szerint nem forrasztható... Érdemes vele foglalkozni még? (A telefon pöpec, semmi hibája, tökéletesen működik, szeretem is nagyon .((( vagyis inkább szerettem... ) Szerinted? Köszi a választ, Sub
Valóban nem forrasztható. Ill. de, csak az egész akksi-érintkezősor, az alaplapon. Az meg elég veszélyes, spéci forrasztópáka kell hozzá.

De az átlagnál jobb szervizek rendelkeznek ilyen cuccal. Tehát javítható.

Saját véleményem, hogy ha az az akksiérintkező kitörött, akkor lesz ott más baj is, ezek a készülékek igen rosszul bírják az esést...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
subwayZ
Újonc
Újonc
Készüléktípus: X6

Hozzászólás Szerző: subwayZ »

Nagyon köszönöm a gyors választ! És tudsz nekem ilyen "átlagnál jobb szervíz"-t ajánlani Budapesten? Közben bevittem a t-hez, ott azt mondták, alaplapcsere... :( de sosem tudom eldönteni, h maguknak akarnak kar
csony előtt több zsét vagy tényleg ez a baja---a laikus,ugyebár.. :(
Köszi! :)
Macika
6. szint
6. szint

subwayZ írta:Nagyon köszönöm a gyors választ! És tudsz nekem ilyen "átlagnál jobb szervíz"-t ajánlani Budapesten? Közben bevittem a t-hez, ott azt mondták, alaplapcsere... :( de sosem tudom eldönteni, h maguknak akarnak kar
csony előtt több zsét vagy tényleg ez a baja---a laikus,ugyebár.. :(
Köszi! :)
Igen, alaplapcserével oldják meg, az a tuti tiszta munka, a készülék új árának 80%-áért.

lehet gányolni forrasztóállomással, 100%-os sosem lesz talán, de legalább olcsó. Továbbra is fenntartom, hogy ha egy eséstől kitörik az akksiérintkező, akkor ott az alaplapnak más baja is lesz, igen sanszos.

Keress rá a google-ben független mobilszervizre, telefonálj párat. Amiket én ismerek, akik együtt kezdtek velem, azok már általában nem működnek.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
csabi891120
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia N8

Hozzászólás Szerző: csabi891120 »

Szia!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a Nokia N8 készükélem zárlatos lett a töltőnél(ezt mondták a szervízbe). Ha ez így van akkor ez javítható e és ha igen mennyibe kerülne kb? Válaszokat is előre köszönöm.
Üdv

Csabi
Macika
6. szint
6. szint

csabi891120 írta:Szia!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a Nokia N8 készükélem zárlatos lett a töltőnél(ezt mondták a szervízbe). Ha ez így van akkor ez javítható e és ha igen mennyibe kerülne kb? Válaszokat is előre köszönöm.
Üdv

Csabi
Sanszos az alaplapcsere. Ha bekapcsol, akkor TALÁN van esély arra, hogy "csak" egy alaplapi forrasztással, csatlakozócserével javítható, ám általában a zárlat az kíméletlen szokott lenni.
Kevesen tudják az ilyen paneleket megbízhatóan forrasztani. És a forrasztóállomás sem olcsó hozzá.
Sir Winston Churchill
zsoszi
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 6301

6301 térerő probléma

Hozzászólás Szerző: zsoszi »

A készülék jobb felső részén az akkutöltés mellett jobbra néha feltűnik egy E betű és mellette egy boríték ikon váltakozik egy gémkapoccsal.
Ilyenkor megszűnik a térerő, kidob beszélgetésből, üres lesz a képernyő.
Mi lehet a probléma?
Walaki01
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Nokia 5800 Xpress Red
Has thanked: 34 times
Been thanked: 130 times

Re: 6301 térerő probléma

Hozzászólás Szerző: Walaki01 »

zsoszi írta:A készülék jobb felső részén az akkutöltés mellett jobbra néha feltűnik egy E betű és mellette egy boríték ikon váltakozik egy gémkapoccsal.
Mi lehet a probléma?
Az E nagy eséllyel error, azaz hiba. Ez általában szoft ,vagy beállítási hibát jelez.
Mentsd le a készülékről a telefonszámokat, képeket zenéket, aztán csinálj rajt egy resetet! Utána tedd vissza az adatokat! A beállításokat ne mentsd le és ne tedd vissza, mert akkor nagy eséllyel ugyanott leszel, ahol most vagy.
Kép
Számolj le a negatív hozzáállással, mint a nem fog sikerülni! Legyél pozitív! Biztosan el fogom rontani.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
skyrush7
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Nokia Lumia 620 Black
Has thanked: 60 times
Been thanked: 88 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: skyrush7 »

Walaki01 írta:
zsoszi írta:A készülék jobb felső részén az akkutöltés mellett jobbra néha feltűnik egy E betű és mellette egy boríték ikon váltakozik egy gémkapoccsal.
Mi lehet a probléma?
Az E nagy eséllyel error, azaz hiba. Ez általában szoft ,vagy beállítási hibát jelez.
Mentsd le a készülékről a telefonszámokat, képeket zenéket, aztán csinálj rajt egy resetet! Utána tedd vissza az adatokat! A beállításokat ne mentsd le és ne tedd vissza, mert akkor nagy eséllyel ugyanott leszel, ahol most vagy.
Error is lehet, csak a gémkapocsos boríték miatt eléggé ellentmondásos ez így. Ha ez a bizonyos "boríték" is megjelenik az E mellett, akkor az E nagy valószínűséggel a hálózatot jelzi, magyarán EDGE. Az EDGE a 3G-nél lassúbb hálózat, 2G néven is ismert. Az a boríték elvileg valamilyen üzenetet kell jelölnie amihez valamilyen csatolmány tartozik. Nem lehet, hogy a telefon a háttérben a telefon üzeneteket küld(de hova?)? Vírus is lehet ha ez a gond.

Mindenesetre szerintem is az jó ha megcsinálod azt amit Walaki01 kollega írt :)
Kép
Walaki01
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Nokia 5800 Xpress Red
Has thanked: 34 times
Been thanked: 130 times

Hozzászólás Szerző: Walaki01 »

skyrush7 írta:
Walaki01 írta: Az E nagy eséllyel error, azaz hiba. Ez általában szoft ,vagy beállítási hibát jelez.
Error is lehet, csak a gémkapocsos boríték miatt eléggé ellentmondásos ez így. Ha ez a bizonyos "boríték" is megjelenik az E mellett, akkor az E nagy valószínűséggel a hálózatot jelzi, magyarán EDGE. Az EDGE a 3G-nél lassúbb hálózat, 2G néven is ismert. Az a boríték elvileg valamilyen üzenetet kell jelölnie amihez valamilyen csatolmány tartozik. Nem lehet, hogy a telefon a háttérben a telefon üzeneteket küld(de hova?)? Vírus is lehet ha ez a gond.

Mindenesetre szerintem is az jó ha megcsinálod azt amit Walaki01 kollega írt :)
Az E betűvel kapcsolatban, azért tippelek error jelzésre, mert a tulaj azt írja jobb oldalon, a töltösség ikon mellett jelenik meg. A Nokiáknál viszont, a hálózat jelzése, általában a bal oldalon, a térerő jelző ikon környékén (alatt, mellett) jelenik meg.
Kép
Számolj le a negatív hozzáállással, mint a nem fog sikerülni! Legyél pozitív! Biztosan el fogom rontani.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
Válasz küldése

Vissza: “Szervíz”