A nagy szervizes topik
Fórum szabályok
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
-
- Újonc
- Készüléktípus: X6
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: A nagy szervizes topik
Szia!
Imádott X6-osomat a gyerekem leejtette a földre és kitörött a 3 arany akksicsatlakozó közül az egyik, a legbelső, kajakra. A pasim szerint nem forrasztható... Érdemes vele foglalkozni még? (A telefon pöpec, semmi hibája, tökéletesen működik, szeretem is nagyon .((( vagyis inkább szerettem... ) Szerinted? Köszi a választ, Sub
Imádott X6-osomat a gyerekem leejtette a földre és kitörött a 3 arany akksicsatlakozó közül az egyik, a legbelső, kajakra. A pasim szerint nem forrasztható... Érdemes vele foglalkozni még? (A telefon pöpec, semmi hibája, tökéletesen működik, szeretem is nagyon .((( vagyis inkább szerettem... ) Szerinted? Köszi a választ, Sub
- Macika
- 6. szint
- Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
- Nem: Férfi
- Has thanked: 321 times
- Been thanked: 605 times
Valóban nem forrasztható. Ill. de, csak az egész akksi-érintkezősor, az alaplapon. Az meg elég veszélyes, spéci forrasztópáka kell hozzá.subwayZ írta:Szia!
De az átlagnál jobb szervizek rendelkeznek ilyen cuccal. Tehát javítható.
Saját véleményem, hogy ha az az akksiérintkező kitörött, akkor lesz ott más baj is, ezek a készülékek igen rosszul bírják az esést...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Sir Winston Churchill
-
- Újonc
- Készüléktípus: X6
Nagyon köszönöm a gyors választ! És tudsz nekem ilyen "átlagnál jobb szervíz"-t ajánlani Budapesten? Közben bevittem a t-hez, ott azt mondták, alaplapcsere... de sosem tudom eldönteni, h maguknak akarnak kar
csony előtt több zsét vagy tényleg ez a baja---a laikus,ugyebár..
Köszi!
Köszi!
- Macika
- 6. szint
Igen, alaplapcserével oldják meg, az a tuti tiszta munka, a készülék új árának 80%-áért.subwayZ írta:Nagyon köszönöm a gyors választ! És tudsz nekem ilyen "átlagnál jobb szervíz"-t ajánlani Budapesten? Közben bevittem a t-hez, ott azt mondták, alaplapcsere... de sosem tudom eldönteni, h maguknak akarnak kar
Köszi!
lehet gányolni forrasztóállomással, 100%-os sosem lesz talán, de legalább olcsó. Továbbra is fenntartom, hogy ha egy eséstől kitörik az akksiérintkező, akkor ott az alaplapnak más baja is lesz, igen sanszos.
Keress rá a google-ben független mobilszervizre, telefonálj párat. Amiket én ismerek, akik együtt kezdtek velem, azok már általában nem működnek.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Sir Winston Churchill
-
- Újonc
- Készüléktípus: Nokia N8
Szia!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a Nokia N8 készükélem zárlatos lett a töltőnél(ezt mondták a szervízbe). Ha ez így van akkor ez javítható e és ha igen mennyibe kerülne kb? Válaszokat is előre köszönöm.
Üdv
Csabi
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a Nokia N8 készükélem zárlatos lett a töltőnél(ezt mondták a szervízbe). Ha ez így van akkor ez javítható e és ha igen mennyibe kerülne kb? Válaszokat is előre köszönöm.
Üdv
Csabi
- Macika
- 6. szint
Sanszos az alaplapcsere. Ha bekapcsol, akkor TALÁN van esély arra, hogy "csak" egy alaplapi forrasztással, csatlakozócserével javítható, ám általában a zárlat az kíméletlen szokott lenni.csabi891120 írta:Szia!
Üdv
Csabi
Kevesen tudják az ilyen paneleket megbízhatóan forrasztani. És a forrasztóállomás sem olcsó hozzá.
Sir Winston Churchill
Sir Winston Churchill
-
- Újonc
- Készüléktípus: 6301
6301 térerő probléma
A készülék jobb felső részén az akkutöltés mellett jobbra néha feltűnik egy E betű és mellette egy boríték ikon váltakozik egy gémkapoccsal.
Ilyenkor megszűnik a térerő, kidob beszélgetésből, üres lesz a képernyő.
Mi lehet a probléma?
Mi lehet a probléma?
- Walaki01
- 4. szint
- Készüléktípus: Nokia 5800 Xpress Red
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 130 times
Re: 6301 térerő probléma
Az E nagy eséllyel error, azaz hiba. Ez általában szoft ,vagy beállítási hibát jelez.zsoszi írta:A készülék jobb felső részén az akkutöltés mellett jobbra néha feltűnik egy E betű és mellette egy boríték ikon váltakozik egy gémkapoccsal.
Mi lehet a probléma?
Mentsd le a készülékről a telefonszámokat, képeket zenéket, aztán csinálj rajt egy resetet! Utána tedd vissza az adatokat! A beállításokat ne mentsd le és ne tedd vissza, mert akkor nagy eséllyel ugyanott leszel, ahol most vagy.
Számolj le a negatív hozzáállással, mint a nem fog sikerülni! Legyél pozitív! Biztosan el fogom rontani.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
- skyrush7
- 3. szint
- Készüléktípus: Nokia Lumia 620 Black
- Has thanked: 60 times
- Been thanked: 88 times
- Kapcsolat:
Error is lehet, csak a gémkapocsos boríték miatt eléggé ellentmondásos ez így. Ha ez a bizonyos "boríték" is megjelenik az E mellett, akkor az E nagy valószínűséggel a hálózatot jelzi, magyarán EDGE. Az EDGE a 3G-nél lassúbb hálózat, 2G néven is ismert. Az a boríték elvileg valamilyen üzenetet kell jelölnie amihez valamilyen csatolmány tartozik. Nem lehet, hogy a telefon a háttérben a telefon üzeneteket küld(de hova?)? Vírus is lehet ha ez a gond.Walaki01 írta:Az E nagy eséllyel error, azaz hiba. Ez általában szoft ,vagy beállítási hibát jelez.zsoszi írta:A készülék jobb felső részén az akkutöltés mellett jobbra néha feltűnik egy E betű és mellette egy boríték ikon váltakozik egy gémkapoccsal.
Mi lehet a probléma?
Mentsd le a készülékről a telefonszámokat, képeket zenéket, aztán csinálj rajt egy resetet! Utána tedd vissza az adatokat! A beállításokat ne mentsd le és ne tedd vissza, mert akkor nagy eséllyel ugyanott leszel, ahol most vagy.
Mindenesetre szerintem is az jó ha megcsinálod azt amit Walaki01 kollega írt
- Walaki01
- 4. szint
- Készüléktípus: Nokia 5800 Xpress Red
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 130 times
Az E betűvel kapcsolatban, azért tippelek error jelzésre, mert a tulaj azt írja jobb oldalon, a töltösség ikon mellett jelenik meg. A Nokiáknál viszont, a hálózat jelzése, általában a bal oldalon, a térerő jelző ikon környékén (alatt, mellett) jelenik meg.skyrush7 írta:Error is lehet, csak a gémkapocsos boríték miatt eléggé ellentmondásos ez így. Ha ez a bizonyos "boríték" is megjelenik az E mellett, akkor az E nagy valószínűséggel a hálózatot jelzi, magyarán EDGE. Az EDGE a 3G-nél lassúbb hálózat, 2G néven is ismert. Az a boríték elvileg valamilyen üzenetet kell jelölnie amihez valamilyen csatolmány tartozik. Nem lehet, hogy a telefon a háttérben a telefon üzeneteket küld(de hova?)? Vírus is lehet ha ez a gond.Walaki01 írta: Az E nagy eséllyel error, azaz hiba. Ez általában szoft ,vagy beállítási hibát jelez.
Mindenesetre szerintem is az jó ha megcsinálod azt amit Walaki01 kollega írt
Számolj le a negatív hozzáállással, mint a nem fog sikerülni! Legyél pozitív! Biztosan el fogom rontani.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.