Állat ez a wp7, azt biztos. Nagyon sok videót megnéztem már róla, és a lumiákról, várom már, hogy egyszer lehessen egy sajátom. Köszi a leírást. Symbian után a közösségi funkciót felüdülés lesz, mert itt ezek eléggé hanyagolt dolgok. Problémás az elérés, nincs notification, és olyan lassú az egész.Dzsosy írta:lucio05: Egyenlőre nincs, mert nem nyúlhatnak a fejlesztők ilyen mélyen be a rendszerbe, de mivel symbianra is a beta labs-tól jött ez a dolog, így elképzelhető, hogy idővel (főleg inkább a wp8 érkezése után), megvalósul itt is ez a funkció.. Szerintem bőven jó a hangereje.. én is szoktam kihangosítva zenét hallgatni, de N8-hoz képest nem tudom, hogy milyen.. Nekem előtte egy 5230-asom volt, ehhez képest kb ugyanazt hozza hangerőben és annak is meg voltam elégedve a hangerejével, főleg hogy pl egy htc desirét, vagy egy szifon 3gs-t lenyomott..
djzolko: Köszi.. Hirtelen két dolgot tudnék kiemelni.
1. A közösségi oldalak mély integrációja.. pl.: Nem voltam oda soha, a facebook-ért, de főleg azért, mert boldog-boldogtalan bejelöl és az ember vissza igazolja, mert ismeri, csak hát annyira azért mégsem, hogy folyamatosan az üzenőfalára feltöltött dolgokat olvasgassam, és sajnos akiké meg mondjuk érdekelt volna, azok meg elvesztek a sok "szemét" között.. Erre hatalmas megoldás wp-n a Csoportok opció.. Beteszem azokat akik érdekelnek, akikkel közelebbi kapcsolatot ápolok, pl.: haverok és máris csak az ő tevékenységeiket látom legyen az akár fb, akár twitter és erről még a csempe is értesít, ha valakivel a csoportból valami történt, valamit közzé tett és ott egyből reagálhatok rá.. mégcsak nem is kell egyetlen programot sem elindítani.. Plusz minden embernek ott van mindene egy helyen.. ha valakinek a "telefonkönyvben" rábökök a nevére, akkor nem csak a száma és az általam megadott adatok kerülnek be, hanem minden amit a közösségi oldalakról be tud szedni a teló.. plusz ott vannak az események is róla, azonnal indíthatok vele beszélgetést nem sms-ben, hanem msn-en vagy akár fb cseten is és még az fb képei is ott vannak a neve mellett, ugyanúgy ahogy a "galériában" is megtalálhatóak.. De itt nem csak az ismerősök képei vannak, hanem a saját fb képeim, mások képei és természetesen a saját képeim is (ami akár automatikusan mehet is fel felhőbe, hogy azonnal elérhető legyen bárhonnan), persze minden logikusan és ízlésesen elhatárolva egymástól.. Tehát iszonyat mélyen bele van épülve ez a rendszerbe.. Bár lehet így leírva kicsit kusza, de ha kipróbálod, látni és érteni fogod egyből
2. Pedig maga a rendszer letisztultsága és ami lenyűgöz az a sebessége. Öcsémnek Nokia 700-a van és már az is fürgének tűnt.. nem is értettem hogy lehet gyorsabb ennél.. de aztán kiderült.. baromi gyors.. minden azonnal történik, nincsenek laggok, nincs gondolkodás.. max az animációt kell megvárni ami nincs 1 másodperc és nagyon pofás.. Persze itt nem mondjuk a játékok betöltési idejére gondolok, mert azért az más, de a rendszer maga villám (ahogy amúgy már sokan leírták előttem itt is )
Itt megy példa a főképernyő elrendezésére (nem az enyém): http://kepfeltoltes.hu/view/120303/asd_ ... es.hu_.jpg
Aki hosszabb ideje használ már lumiát, és jól be is lakta, telepít, meg töröl programokat, fotóz, tölt rá képet, zenét, filmet, stb.. térképekkel mókol, miegymás, tapasztalt olyat, hogy a rendszer lassul, szemeteli magát, ilyesmi? Nyomon lehet követni, hogy a rendszermemória fogyogat -e?