Nokia N8-00

Kizárólag Nokia N-szériával foglalkozó témák
djzolko
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Lumia 800
Has thanked: 24 times
Been thanked: 61 times

Re: Nokia N8-00

Hozzászólás Szerző: djzolko »

Schumy1 írta:djzolko: melyik az a belle zenéje?
Talán ugyan az mint az n8 reklám zenéje?
Mert én meg azt használom csengőhangnak.

Én igazság szerint nem is tudok felhozni annyi negatívumot.
Talán a legidegesótőbb hogy ha jön egy link emailen és rábökök, akkor a gyári böngészőt nyitja meg nem az operát. Álltalában az opera minit használom ha csak böngészek, ha komolyan dolgot kell csinálni akkor a mobile-t, de mind kettővel meg vagyok elégedve, nekem tökéletesen mennek.
Teló újraindulást nem sokszor vettem észre.
Lehet hogy lenne mit csiszolni a bellen, de valaki így oldja meg az UI-ban a dolgokat, valaki meg úgy. Nekem nagyon tetszik az átláthatósága és egyszerűsége, a szövegbevitel meg frenetikus.
Nagyon sokat írok telóról, és remélema jövőben is meghagyák ezt a remek quertyt.
Az email kliensel nekem semmi gondom, vagy is annyi hogy ha itt törlök akkor a szerveren nem törlödik.
Több email-t úgy lehet törölni egyszerre hogy hosszan nyomsz egyre, és megjelelölés, aztán megjelölöd a többit is, vagy opciók mind megjelelölés. Most néztem a korlátot, nekem 50mb. Elküldtem egy másik emailre egy 46mb-os, videót, kiváncsi leszek átmegy e.
Ez az. :) http://www.youtube.com/watch?v=2l0AkY07PKs Szerintem nagyon jó dallam. Olyan Nokiás, van benne lélek, vagy nem tudom. Imádom. :)

46 megát? Wow. Hogyan? Nekem az is feltűnt, hogy amit a gépen (gmail) megtekintés nélkül törlök, vagy megtekintés után, de a teló még nem szinkronizálta le, hogy olvasott, akkor az onnantól "örökre" olvasatlan marad a telefonon. Nem szeretem használni a klienst egyébként, mert ha válaszolok, akkor nem rakja előzménybe a másik levelet, hanem fullra beszúrja az írásom mögé, és egy levélfolyamban ez egyre csak nő-nő, mígnem teljesen átláthatatlan lesz. Sokat írok levelezőlistára, ezért nekem nagyon hiányzik, hogy nem fűzi össze a leveleket tárgy szerint. Apróságok, amik nélkül lehet élni, de én ezekben látom még a nagy fekete lyukakat. A symbian-ben ezek talán már sosem lesznek javítva, holott már mindegyik OS lekezeli a thread view-t emailnél, már a MeeGo is. Gépelésre én a swipe-ot használom, az tök jól működik.
Schumy1
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Nokia Lumia 520 - Nokia N8
Nem: Férfi
Has thanked: 22 times
Been thanked: 17 times

Hozzászólás Szerző: Schumy1 »

djzolko írta:
Schumy1 írta:djzolko: melyik az a belle zenéje?
Talán ugyan az mint az n8 reklám zenéje?
Mert én meg azt használom csengőhangnak.

Én igazság szerint nem is tudok felhozni annyi negatívumot.
Talán a legidegesótőbb hogy ha jön egy link emailen és rábökök, akkor a gyári böngészőt nyitja meg nem az operát. Álltalában az opera minit használom ha csak böngészek, ha komolyan dolgot kell csinálni akkor a mobile-t, de mind kettővel meg vagyok elégedve, nekem tökéletesen mennek.
Teló újraindulást nem sokszor vettem észre.
Lehet hogy lenne mit csiszolni a bellen, de valaki így oldja meg az UI-ban a dolgokat, valaki meg úgy. Nekem nagyon tetszik az átláthatósága és egyszerűsége, a szövegbevitel meg frenetikus.
Nagyon sokat írok telóról, és remélema jövőben is meghagyák ezt a remek quertyt.
Az email kliensel nekem semmi gondom, vagy is annyi hogy ha itt törlök akkor a szerveren nem törlödik.
Több email-t úgy lehet törölni egyszerre hogy hosszan nyomsz egyre, és megjelelölés, aztán megjelölöd a többit is, vagy opciók mind megjelelölés. Most néztem a korlátot, nekem 50mb. Elküldtem egy másik emailre egy 46mb-os, videót, kiváncsi leszek átmegy e.
Ez az. :) http://www.youtube.com/watch?v=2l0AkY07PKs Szerintem nagyon jó dallam. Olyan Nokiás, van benne lélek, vagy nem tudom. Imádom. :)

46 megát? Wow. Hogyan? Nekem az is feltűnt, hogy amit a gépen (gmail) megtekintés nélkül törlök, vagy megtekintés után, de a teló még nem szinkronizálta le, hogy olvasott, akkor az onnantól "örökre" olvasatlan marad a telefonon. Nem szeretem használni a klienst egyébként, mert ha válaszolok, akkor nem rakja előzménybe a másik levelet, hanem fullra beszúrja az írásom mögé, és egy levélfolyamban ez egyre csak nő-nő, mígnem teljesen átláthatatlan lesz. Sokat írok levelezőlistára, ezért nekem nagyon hiányzik, hogy nem fűzi össze a leveleket tárgy szerint. Apróságok, amik nélkül lehet élni, de én ezekben látom még a nagy fekete lyukakat. A symbian-ben ezek talán már sosem lesznek javítva, holott már mindegyik OS lekezeli a thread view-t emailnél, már a MeeGo is. Gépelésre én a swipe-ot használom, az tök jól működik.
Tök jó a zene. :)
A swipe-ot kipróbáltam én is, de maradok a hagyományosnál mertgyorsabban megy vele. :)
Ez a része nekem is feltünt az emailnél, de engem nem zavar hogy alá rakja és nem fűzi össze.
Azt a 46 megát nem tudja továbbítani a postafiokom, ezért visszadobta. A 19 megát sem. Próbáltam utánanézni hogy mi a korlát, de nem sikerült megtudnom. A teló mindenesetre csatolja és elküldi.
Telenor emailt használok, de lehet hogy kiprobálok egy indamailest is.
djzolko
3. szint
3. szint

Schumy, nekem a gmail van szinkronizálva, beállítva. Pedig asszem ott 20-25 mega körül lehet egy levél, vagy 4, ha csoportnak megy. Ha telóról akarok küldeni, akkor a rendszer, mármint a symbian kiír egy hibát, hogy túl nagy a fájl, nem csatolható. :)
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Hozzászólás Szerző: Damir »

Kipróbáltam az emailt (gmail acc-al), nekem azt írja, hogy a max méret 2730kb lehet. Videónál ugyanez a korlát 50mb. Én IMAP-al használom az email alkalmazást, működik a törlés, amit törlök, az nem szinkronizálódik át, és nem lesz olvasatlan.

Jópofa ez a zene, használni fogom én is! ;)

Nekem nem indul újra, meg nem fagy meg, pedig sok minden fut a háttérben. Érdekes, hogy nektek igen.
djzolko
3. szint
3. szint

Damir írta:Kipróbáltam az emailt (gmail acc-al), nekem azt írja, hogy a max méret 2730kb lehet. Videónál ugyanez a korlát 50mb. Én IMAP-al használom az email alkalmazást, működik a törlés, amit törlök, az nem szinkronizálódik át, és nem lesz olvasatlan.

Nekem nem indul újra, meg nem fagy meg, pedig sok minden fut a háttérben. Érdekes, hogy nektek igen.
Hol lehet beállítani, hogy imap legyen, vagy más?
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint

djzolko írta:
Damir írta:Kipróbáltam az emailt (gmail acc-al), nekem azt írja, hogy a max méret 2730kb lehet. Videónál ugyanez a korlát 50mb. Én IMAP-al használom az email alkalmazást, működik a törlés, amit törlök, az nem szinkronizálódik át, és nem lesz olvasatlan.

Hol lehet beállítani, hogy imap legyen, vagy más?
Szerintem automatikusan IMAP-ot hoz létre, viszont ha úgy csinálod, hogy Új postafiók/Egyébre mész, megadod a címet és jelszót, majd a Szokásos-t választod a következő ablakban, létrehozza a fiókot, majd Beállítások, kiválasztod a fiókot, amit szerkesztenél, Postafiók-beállítások/További postafiók-beáll.-ok és itt meg tudod adni a pop3-hoz a beállításokat.

Elviekben ez működik, legalábbis egy 1,5 éve még jó volt. Remélem nem voltam túl bonyolult, már késő van.... :)

Szerk.: Késő van... :D
Szóval, nem úgy van, hanem így:
Új postafiók/Egyéb. Megadsz egy hamis címet, pl.: damir@g.com, jelszó maradhat az eredeti, pipára böksz. Következő ablaknál kiválasztod a POP/IMAP-ot, megadod a szerverek, hozzáférési pont, biztonság és port adatait, be tudod állítani, hogy IMAP vagy POP3 legyen, de az email címet ne változtasd még meg! Majd továbbmész, a Szokásost választod, ekkor létrehozza a fiókot, de nyilván nem fog tudni semmit se csinálni, mivel hamis email van megadva. Most mész be a Postafiók-beállítások/További postafiók-beáll.-ok részbe, és beállítod a helyes adatokat a Ki- és Bemenőnél is, és voilá, már megy is a POP3 :)
Bonyolult, de leteszteltem, működik. ;)
janek69
2. szint
2. szint
Készüléktípus: N8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 24 times

Hozzászólás Szerző: janek69 »

djzolko írta:Damir,

nem is feltétlen a mb korláttal van gondom, de elég unfriendly, hogy a kamerájával készült képet nem tudom megosztani emailben másokkal, ha úgy tartja kedvem. :) Erre a többi gyártó képes, tudom, láttam. Android és iOS is. Ilyenkor, ha a szolgáltató nem tudja fogadni, visszajön egy mailer daemon, sokszor futok ebbe google groups-ban, ott 4mg a korlát, ha egy csoportnak megy a mail. Egyébként a kliensben akkor zavar főleg, ha többet akarok egyszerre törölni. Viszont azt nem is figyeltem még, akkor is működik a hosszú érintés -> törlés? Kipróbálom majd. :) Fagyásokról nincsen álomképem. Csinálta pr1.2-vel, Anna-val és Belle-vel is. Persze ne úgy képzeld, hogy rendszeres, vagy mindennapos. Tök random, de éppen annyiszor, hogy már feltűnik. Egy-két hetente egyszer :) Semmi rendszer nincs benne, nem kötődik semmilyen apphoz. Hozzászoktam már az évek alatt, az N73 és a 7610 is képes volt erre. :D Nem veszem fel. Viszont valamiért mégis imádom. Nagyon szuper ez a telefon. A Belle hivatalos reklámzenéje a csengőhangom, és az olyat jó érzéssel tölt el mindig, ha meghallom. Mármint, örülök, hogy N8-at vettem tavaly nyáron. Vágytam rá és sosem bántam meg. Biztos vagyok benne, hogy a többi OS-nél sincs kolbászból a kerítés, éppen ezért félve fogok váltani, ha eljön az ideje, mert azoknak nem ismerem a gyengeségeit.
Az emailt még véletlen se kendd a telefonodra,mert a 3MB-s képeket is elküldi,de a 12MB-osat is símán.
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint

janek69 írta:

nem is feltétlen a mb korláttal van gondom, de elég unfriendly, hogy a kamerájával készült képet nem tudom megosztani emailben másokkal, ha úgy tartja kedvem.
Az emailt még véletlen se kendd a telefonodra,mert a 3MB-s képeket is elküldi,de a 12MB-osat is símán.
Milyen fiókkal? :hmm2:
golan7
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Note2 LTE+HUAWEI IDEOS S7 Slim
Has thanked: 141 times
Been thanked: 138 times

Hozzászólás Szerző: golan7 »

Damir írta:
janek69 írta:

nem is feltétlen a mb korláttal van gondom, de elég unfriendly, hogy a kamerájával készült képet nem tudom megosztani emailben másokkal, ha úgy tartja kedvem.

Most küldtem egy 1 kb.:5,5mb-os képet, simán elment!
Gmail fiók!
Samsung Galaxy Note II LTE (T-mobil) DN3 Rom
Megosztásom
Mielőtt valamit megkérdeznél használd a keresőt és nézd meg az első oldalt és ha van, a GY.I.K. oldalt!!!
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint

golan7 írta:
Damir írta:
janek69 írta:Az emailt még véletlen se kendd a telefonodra,mert a 3MB-s képeket is elküldi,de a 12MB-osat is símán.
Most küldtem egy 1 kb.:5,5mb-os képet, simán elment!
Gmail fiók!
Az érdekes, mert nekem nem engedi csatolni a 2730kb-nál nagyobb képet. Ez mitől lehet? :hmm2:
Válasz küldése

Vissza: “N-széria”