Nokia N8-00

Kizárólag Nokia N-szériával foglalkozó témák
djzolko
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Lumia 800
Has thanked: 24 times
Been thanked: 61 times

Re: Nokia N8-00

Hozzászólás Szerző: djzolko »

janek69 írta:
knorby98 írta:BLAUZOO....

Én ezt használom most : http://www.nokiaprogramok.hu/modules.ph ... w&id=49300
De lehet kipróbálom az ujat is.
Nem teszteltem, de ha jól működik az,hogy oda fókuszál,ahova a képernyön bökök,akkor nagyon szuper ez az új.Lehetne olyan fotókat csinálni,aminek nem a közepén van a fókusz.
Olyat most is lehet .... a gyárival. Fókuszálsz, és amikor zöldre váltott átkomponálsz. Ennyi. Persze a gombot nem engeded el. Félig lenyomva tartod.
These users thanked the author djzolko for the post:
golan7 (2012-05-09 szer. 07:29:55)
Rating: 2.63%
djzolko
3. szint
3. szint

Letöltöttem a Nokia Drop-ot a betalabsról, de nem nagyon akar csatlakozni. Mi kell ennek? Sem wifi-n, sem mobilneten.. Hogyan kell működésre bírni? És a Nokia Reader sem megy, azt írja, hogy az ovi notifications service is not available. Mi lelte?
Schumy1
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Nokia Lumia 520 - Nokia N8
Nem: Férfi
Has thanked: 22 times
Been thanked: 17 times

Hozzászólás Szerző: Schumy1 »

Áldom a napot mikor N8-at vettem. Nem hiába, a megérzéseim nem szoktak cserben hagyni. Meg hát mindörökké nokia ugyebár.
Nem idetartozik de leirom.
Kezembe kaptam egy Samsung Omnia 2-öt hogy próbálgassam mert húú meg háá. Gyerekek, ennyire szar valamit már rég fogtam a kezembe. Összehasonlítottam az N8-al, és hát semmiben nem jobb. Nem a kijelző nagyságról beszélek.
Felhasználói élménye számomra egy nulla, olyan nyögvenyelős minden, írásnál az ékezetek bevitele nehézkes.
Jut eszembe. Szerintetek megmaradt a Nokia eme remek megoldásnál?
Számomra az N8 olyan magasra tette a mércét kezelhetőség, felhasználói, tudásilag, hogy nehéz lesz majd olyan telefont találni ami rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal.
Amik eddig a kezem ügyében voltak más márkák azok közül, SEMELYIK nem tudott meggyőzni!
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Hozzászólás Szerző: Damir »

Schumy1 írta:Áldom a napot mikor N8-at vettem. Nem hiába, a megérzéseim nem szoktak cserben hagyni. Meg hát mindörökké nokia ugyebár.
Nem idetartozik de leirom.
Kezembe kaptam egy Samsung Omnia 2-öt hogy próbálgassam mert húú meg háá. Gyerekek, ennyire szar valamit már rég fogtam a kezembe. Összehasonlítottam az N8-al, és hát semmiben nem jobb. Nem a kijelző nagyságról beszélek.
Felhasználói élménye számomra egy nulla, olyan nyögvenyelős minden, írásnál az ékezetek bevitele nehézkes.
Jut eszembe. Szerintetek megmaradt a Nokia eme remek megoldásnál?
Számomra az N8 olyan magasra tette a mércét kezelhetőség, felhasználói, tudásilag, hogy nehéz lesz majd olyan telefont találni ami rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal.
Amik eddig a kezem ügyében voltak más márkák azok közül, SEMELYIK nem tudott meggyőzni!
Azért az Omnia 2 nem éppen kiindulási alap összehasonlításnál, mivel még a régi Windows mobile-t futtatja, ami egy rakat fos. Mondjuk számomra az új is, de az most más tészta. :D
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint

Woodash írta:Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy a telefonom (t-s belle) észlelt szoftver frissítéseket (térkép csomag 2.0, naptár, meg valami közösségi) és megjelent az elérhető frissítést jelző kis nyíl a képernyő tetején. A számomra szükséges térképcsomagot és naptár frissítést telepítettem, azonban a közösségi-re nincs szükségem ezért nem. De sajnos a nyíl még mindig ott van és nem hajlandó eltűnni... Erre esetleg valami megoldást (azonkívül, hogy felteszem az a frissítést is) tudna valaki?

Köszi a segítséget
Szia!

A frissítéseknél a Beállításokban legyen kikapcsolva az automatikus frissítés.
Schumy1
2. szint
2. szint

Damir: Tudom én is, csak gondoltam leírom.
Volt a kezemben androidos telók, iphone, de egyikse nyújtotta azt amit az N8-al egy élmény, és könnyedség.
Próbáltam megtapasztalni, rájönni hogy miért is istenítik az androidot vagy iOS rendszert, de nem tudtam rájönni. :)
A lumiákra kíváncsi lennék, de az nincs az ismerőseim körében.
Igaz olvastam olyan tulajdonságait ami érthetetlen a microsoft részéről, de majd csak dűlőre jutnak és akkor jó lesz az.
djzolko
3. szint
3. szint

Schumy1 írta:Damir: Tudom én is, csak gondoltam leírom.
Volt a kezemben androidos telók, iphone, de egyikse nyújtotta azt amit az N8-al egy élmény, és könnyedség.
Próbáltam megtapasztalni, rájönni hogy miért is istenítik az androidot vagy iOS rendszert, de nem tudtam rájönni. :)
A lumiákra kíváncsi lennék, de az nincs az ismerőseim körében.
Igaz olvastam olyan tulajdonságait ami érthetetlen a microsoft részéről, de majd csak dűlőre jutnak és akkor jó lesz az.
Annak ellenére, hogy rajongással vagyok az N8 iránt, nagyon szeretem, engem az őrületbe tud kergetni száz, meg száz baromsággal a mindennapokban. :) Pl. nem szeretem, hogy bár csevegőnézet az alapértelmezett az üzeneteknél, ha akarok valamit tenni vele (törölni, vagy továbbküldeni) akkor már sokat kell nyomogatni. Pl. azt is utálom, hogy az emaileket nem tudom egy gombnyomásra törölni, még mindig az opricók -> törlés-t kell matatni. Továbbá képes a leglehetetlenebb helyzetben random újraindulni, vagy lefagyni. :) A redőnyt is félig megoldottnak érzem, sokkal jobban ki lehetne aknázni. Nem szeretem benne, hogy a gyári közösségi alkalmazás egy nagy rakás tehéntúró, és az is furcsa, hogy 2 megánál nagyobb képeket nem enged emailen elküldeni. :) Valszeg sorolni tudnám még hosszan, ahogy természetesen azt is, amit nagyon szeretek benne. Egyik ilyen pl. a térképekre épülő többletszolgáltatások. Fantasztikus. Kicsit üröm az örömben, hogy elég korlátozott a vas képessége, nem valami gyors, ha city lens-ezek, vagy ilyesmi. :) A hsz-emet véletlenül sem vitaindítónak írtam, de én azért még nagyon sokat tudnék csiszolni ezen a bellén, már ami az UI-t és a kezelhetőséget illeti. Nincs egy rendes panoráma készítő progi, nincs egy rendes könyvolvasó progi, ráadásul a symbianos opera mini is teljesen meg tud kergülni. :) A gyári böngésző egy vicc számomra és az email klienst sem szeretem. Ennek ellenére mégis imádom. Hsz-em talán negatív hangvételű, csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy nem olyan tökéletes ez azért. Viszont nagyon szép a kijelzője (csak lilásak a középszürkék benne :D), iszonyat jó kézbe fogni, csudajó a kamerája, szépen videóz, minőségi, összerakott darab. Jó a hívás hangminősége, általában stabil a térerő, stabil a wifi jel, ezen szempontok alapján pl. simán ver egy KO-t mondjuk egy Nexus S-re. Ahogy a videókat elnézem, 1.4 (vagy 1,3?) ghz-en a 808 már elég villám, ilyen az n8 sosem lesz. A 680mhz szerintem éppencsak elég neki. Lassan 8 éve vagyok symbian user, több készülékem is volt és mondhatom, vannak dolgok, amik tipikusan nokiásak. :) A jövőben szerintem én kipróbálok valami újat. Az ICS pl. már egészen korrekt rendszer, sőt, nagyon is az, a sony rendes hardvert is képes alá pakolni (aluminium unibody ház, hdmi, értelmes méretű kijelző, jó kamera, stb...), egészen vonzó alternatíva. Vagy akár a lumia sorozat, a 800-as nagyon vonz engem. (persze a régi winmo6.5-höz hasonlítani nem érdemes az n8-at, mert ahhoz képest tényleg mérföldekkel előre van. viszont a többiek szerintem már elhajóztak, szigorúan az UI logikáját, és praktikumát, a kezelhetőséget tekintve. szerintem.)
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint

djzolko:

Az újraindulás és fagyás egyéni probléma lehet, nekem nem csinált ilyet már jó ideje, pedig használom rendesen, hidd el ;)

Az emailes dolog lehet azért van, mert jópár szolgáltató nem tud ennél nagyobb fájlokat fogadni, szóval ezt nem kenném rá 100%-ra a Nokiára.

Email törlése hosszú bökés, majd törlés. Ennél nagyon nem lehet kevesebb, hiszen valahogy ki kell választani, hogy mit akarsz törölni, plusz a törlés, 2-nél kevesebb nyomással hogyan oldod meg? Emailen belül meg csak egy bökés a kuka ikonra.

Ja, és nekem nincs lilásodás, kopp-kopp :) Bár lehet, hogy azért, mert egy decemberi darabot fogtam ki.

A többivel egyetértek :)
djzolko
3. szint
3. szint

Damir,

nem is feltétlen a mb korláttal van gondom, de elég unfriendly, hogy a kamerájával készült képet nem tudom megosztani emailben másokkal, ha úgy tartja kedvem. :) Erre a többi gyártó képes, tudom, láttam. Android és iOS is. Ilyenkor, ha a szolgáltató nem tudja fogadni, visszajön egy mailer daemon, sokszor futok ebbe google groups-ban, ott 4mg a korlát, ha egy csoportnak megy a mail. Egyébként a kliensben akkor zavar főleg, ha többet akarok egyszerre törölni. Viszont azt nem is figyeltem még, akkor is működik a hosszú érintés -> törlés? Kipróbálom majd. :) Fagyásokról nincsen álomképem. Csinálta pr1.2-vel, Anna-val és Belle-vel is. Persze ne úgy képzeld, hogy rendszeres, vagy mindennapos. Tök random, de éppen annyiszor, hogy már feltűnik. Egy-két hetente egyszer :) Semmi rendszer nincs benne, nem kötődik semmilyen apphoz. Hozzászoktam már az évek alatt, az N73 és a 7610 is képes volt erre. :D Nem veszem fel. Viszont valamiért mégis imádom. Nagyon szuper ez a telefon. A Belle hivatalos reklámzenéje a csengőhangom, és az olyat jó érzéssel tölt el mindig, ha meghallom. Mármint, örülök, hogy N8-at vettem tavaly nyáron. Vágytam rá és sosem bántam meg. Biztos vagyok benne, hogy a többi OS-nél sincs kolbászból a kerítés, éppen ezért félve fogok váltani, ha eljön az ideje, mert azoknak nem ismerem a gyengeségeit.
Schumy1
2. szint
2. szint

djzolko: melyik az a belle zenéje?
Talán ugyan az mint az n8 reklám zenéje?
Mert én meg azt használom csengőhangnak.

Én igazság szerint nem is tudok felhozni annyi negatívumot.
Talán a legidegesótőbb hogy ha jön egy link emailen és rábökök, akkor a gyári böngészőt nyitja meg nem az operát. Álltalában az opera minit használom ha csak böngészek, ha komolyan dolgot kell csinálni akkor a mobile-t, de mind kettővel meg vagyok elégedve, nekem tökéletesen mennek.
Teló újraindulást nem sokszor vettem észre.
Lehet hogy lenne mit csiszolni a bellen, de valaki így oldja meg az UI-ban a dolgokat, valaki meg úgy. Nekem nagyon tetszik az átláthatósága és egyszerűsége, a szövegbevitel meg frenetikus.
Nagyon sokat írok telóról, és remélema jövőben is meghagyák ezt a remek quertyt.
Az email kliensel nekem semmi gondom, vagy is annyi hogy ha itt törlök akkor a szerveren nem törlödik.
Több email-t úgy lehet törölni egyszerre hogy hosszan nyomsz egyre, és megjelelölés, aztán megjelölöd a többit is, vagy opciók mind megjelelölés. Most néztem a korlátot, nekem 50mb. Elküldtem egy másik emailre egy 46mb-os, videót, kiváncsi leszek átmegy e.
Válasz küldése

Vissza: “N-széria”