Nokia E72

Kizárólag Nokia E-szériával foglalkozó témák
kiosz
1. szint
1. szint
Készüléktípus: samsung galaxy ace 5830i
Has thanked: 4 times
Been thanked: 0

Re: Nokia E72

Hozzászólás Szerző: kiosz »

Hogy tobb RAM-od legyen a telón meg kellett volna tartanod a régi jó E71-est. Azon mindig 70 MB körül van a szabad RAM :lol:
seradavid
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia Lumia 800
Nem: Férfi
Has thanked: 2 times

Hozzászólás Szerző: seradavid »

Csak az a gond, hogy nem e71ről váltottam. :D De sehogyse lehet, valami rendszerfájlba átírni vagy valahol?
air
2. szint
2. szint
Készüléktípus: N78 E72
Has thanked: 17 times
Been thanked: 8 times

Hozzászólás Szerző: air »

B@sszus, ne már!
Te sem gondolod komolyan, hogy ilyen módszerrel több RAM-hoz jutsz a telóban!
droland1978
1. szint
1. szint
Készüléktípus: C5-00
Been thanked: 9 times

Hozzászólás Szerző: droland1978 »

ELFOGYOTT A MEMÓRIA.

Nem pont ide való az eset, mert nem E72-vel történt meg, hanem C6-tal de tanulságos. Volt rajta egy fénykép a sok 100 közül, amit a delikvens készített. Először - sok formázás után - azt hittem, hogy a memkártya a hibás, mert a rejtett fájlokat is látva (hogy ne kelljen annyit másolnom) az image, sounds és a videos mappát tartottam meg.

Aztán átrakva a memkártyát (a 3 mappát meghagyván megint csak, hogy ne kössem össze a két rendszert) az e75-be az is néha elkezdte kiirni, hogy ELFOGYOTT A MEMÓRIA.

A memkártyát LEFORMÁZVA két napig soha nem írta vissza. A delikvens kép, zene és videófájljait visszamásolva igen.

Summa summárum a 100 képből az egyikkel valami bithiba lehetett, mert megtaláltam az 1, azaz 1 bűnös képfájlt, ami miattt az egész történet volt.

Ha a telefonon a képet megnyitottuk semmi gond, de ha rámentünk a szerkesztésre, elfogyott a memória.

Egy szó mint száz, ez az egy kép, csak úgy magától néha bezuzta a telefon ramját (talán néha a symbian is átnézi a gallériának a fájlokat, mint az android, csak csendben, nem irja ki).

Szóval, vannak dolgok az biztos...
seradavid
Újonc
Újonc

air írta:B@sszus, ne már!
Nem a RAM méretét akarom növelni, nyilván nem vagyok ennyire elborult. :) Arra gondoltam, hogy a térképek programnál is van olyan opció hogy "használt memória: memóriakártya és memóriahasználat x%", és pl windowsban is van olyan, hogy ha nincs elég RAM, akkor a merevlemez egy erre a célra lefoglalt részét használja memóriaként. Na én ilyesmire gondoltam. Nem RAMot szeretnék bővíteni, hanem a memóriakártya egy részét akarom, hogy memóriaként használja. Nálam a kettő nem egy és ugyanaz, de világosítsatok fel ha tévedek. :)
air
2. szint
2. szint

seradavid írta:
Nem a RAM méretét akarom növelni, nyilván nem vagyok ennyire elborult. :) Arra gondoltam, hogy a térképek programnál is van olyan opció hogy "használt memória: memóriakártya és memóriahasználat x%", és pl windowsban is van olyan, hogy ha nincs elég RAM, akkor a merevlemez egy erre a célra lefoglalt részét használja memóriaként. Na én ilyesmire gondoltam. Nem RAMot szeretnék bővíteni, hanem a memóriakártya egy részét akarom, hogy memóriaként használja. Nálam a kettő nem egy és ugyanaz, de világosítsatok fel ha tévedek. :)
Kevered a szezont a fazonnal.
Ami a Nokia Maps-nál van memóriahasználat, az a térképek tárolási helyére vonatkozik. És nem is állítható át a memóriakártyáról más opcióra. Nincs is értelme, RAM-ot nem szabadít fel.
Ami a Windowsban van az pedig a swap vagy más néven virtuális memória. Na ilyet a telefon nem tud.
seradavid
Újonc
Újonc

air írta:
seradavid írta:
Kevered a szezont a fazonnal.
Ami a Nokia Maps-nál van memóriahasználat, az a térképek tárolási helyére vonatkozik. És nem is állítható át a memóriakártyáról más opcióra. Nincs is értelme, RAM-ot nem szabadít fel.
Ami a Windowsban van az pedig a swap vagy más néven virtuális memória. Na ilyet a telefon nem tud.
Oké rendben, akkor ez volt az amit kerestem. Kár érte. :(
Bazsi007
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia E72
Has thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: Bazsi007 »

Üdv.
Lehet hogy már kiveséztétek a kérdést, de nem találom sehol sem, és szeretném ha segítene ha valaki tud esetleg!
A kérdés/probléma pedig az hogy nem tudok az e-mail varázslóval e-mail-t beállítani? Megadom a címet és jelszavat (gmail-es) és azt írja ki hogy nem hozható létre postafiók! (mondjuk E5-ön is ezt csinálja) Van valami trükk vagy beállítás amit figyelmen kívül hagytam. Az az igazság hogy eddig ez nekem jól működött, csak most kellett egyet formáznom és vissza szeretném állítani a mail-t.
Valakinek valami ötlete esetleg lenne?
Ja és még egy, hogy tudom a főképernyőről eltüntetni "A csevegés telepítése" cuccot örökre?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat, ha lesznek! Nem vagyok nagy szaki azért kérdezek mások számára butaságokat!
Köszi!
air
2. szint
2. szint

Bazsi007 írta:Üdv.
Lehet hogy már kiveséztétek a kérdést, de nem találom sehol sem, és szeretném ha segítene ha valaki tud esetleg!
A kérdés/probléma pedig az hogy nem tudok az e-mail varázslóval e-mail-t beállítani? Megadom a címet és jelszavat (gmail-es) és azt írja ki hogy nem hozható létre postafiók! (mondjuk E5-ön is ezt csinálja) Van valami trükk vagy beállítás amit figyelmen kívül hagytam. Az az igazság hogy eddig ez nekem jól működött, csak most kellett egyet formáznom és vissza szeretném állítani a mail-t.
Valakinek valami ötlete esetleg lenne?
Ja és még egy, hogy tudom a főképernyőről eltüntetni "A csevegés telepítése" cuccot örökre?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat, ha lesznek! Nem vagyok nagy szaki azért kérdezek mások számára butaságokat!
Köszi!
Furcsa, hogy nem találtad meg, pedig jó néhányszor le lett írva. Email fiók első beállításához mindenképpen mobilnet kell. Később a szinkronizálás már megy wifin is, de elsőre kell a mobilnet. És mielőtt megkérdeznéd, hogy miért: csak. Nokián ez így megy.
Bazsi007
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia E72
Has thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: Bazsi007 »

Köszi szépen! Akkor ezt becumiztam, mert töröltem minden szolgáltatói internet hozzáférési pontot, csak a wifit hagytam hogy nehogy véletlenül is arról szívja a netet. De nem baj akkor nem lesz beállítva a mail...
Válasz küldése

Vissza: “E-széria”