Nokia 5800XM/NE(1.oldalon fontos infók.Kérdés előtt olvass!)

3xxx, 5xxx, 6xxx, 7xxx -es és N-Gage Nokia telefonokkal foglalkozó témák
DOKI33
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia 5800 xp ne
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Nokia 5800XM/NE(1.oldalon fontos infók.Kérdés előtt olva

Hozzászólás Szerző: DOKI33 »

Üdv mindenkinek!

Azt szeretném megkérdezni, hogy létezik olyan progi, ami vissza tud hozni adatokat pl.: sms-t amik már nincsenek a telón??

Leírom mi történt és hogy miért kellene.
Na szóval. Egyik este a mobilomat csatlakoztattam a gépre (tárolóhely módban) mert zenéket akartam fölrakni rá. Ki is jelöltem a zenéket másolás megy minden és kaptam ez az idő alatt pár sms-t. Persze türelmetlen voltam és meg akartam nézni őket! Hát nem kellett volna! :) Mert mikor megnyitottam az egyiket valamit kiírta mobil le okéztam és eltűnt az összes sms-em! :)
theo23
Újonc
Újonc
Készüléktípus: NokiaNokiaNokia
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: theo23 »

Üdvözletem a tisztelt egybegyülteknek.

Nem tudom kinek volt már olyan problémája mint nekem, ha valaki tudna valami iránymutatást adni az jól esne, nem vagyok anyira kezdő, még a nokia3650 óta foglalkozom a témával de most megakadtam. Hozzám került egy 5800as "szoftverbajos" készülék, mondok oké, nem gond, death flash, aztán jóéccakát. Nah itt jön a képbe a probléma. Szépen phoenixel végig is megy a dolog, telón bejön a local mod ahogy kell, phoenix végez kiírja h a teló mindjárt bootol, és akkor kapcsol is a teló nokialogo be, ráerősödik a fény, és eltünik minden, majd pár másodperc mulva fehérség, aztán csíkozott képernyővel kikapcs. A másik verzió, h ugyanígy végig megy minden, nokialogo be, és akkor jön az üzenet h phone startup failed. Contact to retailer. Itt megállt a tudomány, valami ötlete esetleg valakinek?

Üdv.
blpub
2. szint
2. szint
Készüléktípus: LG G3 + Nokia 808 PureView
Has thanked: 2 times
Been thanked: 9 times

Hozzászólás Szerző: blpub »

Nem downgrade-elték véletlenül azt a telót előtted? Vagy te nem downgrade-elted?
Esetleg Macika fórumtársat tudom javasolni, eszköze és tudása is van a szoftveresen javítható telókhoz.
Üdv!
theo23
Újonc
Újonc

Jó kérdés, elvileg ott akadt meg a dolog h a 60as szoftot akarták rátenni. Ezzel nem is lenne gond, gyorsan rájöttem h nem gyári product kódja van, mert azt nem vette be. Amit nagyon furcsálok, h van 5 EURO3as rom a navifirmben természetesen különböző product kóddal, mind az 5 felmegy, úgy h nem írom át előtte, eleve nem is tudom átírni mert nem jut alapból a teló olyan állapotban h simán olvassa a phoenix, vagy nss. Most előbb odáig eljutottam h szoftverfrissítésnél bepipáltam h a local modban maradjon, phoenixen átkapcsoltam sima USB kapcsolatra, beolvastattam vele a telós, faján be is olvassa, átraktam test modba, át is kapcsol, de normálban ezt az üzit kapom:

The mode setting request failed.
There were problems in communication with the product. Check that the product is connected properly and that the connection has been established.

HRESULT 0x80042007 (-2147213305)

Dtl: Could not send data to the driver, reason: 0x8400440E. Common USB DCM: Connection to device lost, check that the cable is properly plugged and the device's power is on. ??????????????e
Connection: Driver message send failed;MTI32=0x8004201d
PNMsgIO: Message send timeout, no OnSent event;MTI32=0x80042007

CMtcFN::TryReadProductMode, failed;MTCFN=0x80042007
CMtcFN::RefreshMode, failed;MTCFN=0x80042007

Macika felhasználóval h tudok kapcsolatba lépni esetleg?

Üdv.
blpub
2. szint
2. szint
Készüléktípus: LG G3 + Nokia 808 PureView
Has thanked: 2 times
Been thanked: 9 times

Hozzászólás Szerző: blpub »

Itt a fórumon írhatsz neki PÜ-t, vagy talán van mailcíme is megadva.
Amúgy nem frissítetted mostanában a PC Suite-ot, vagy az OVI Suite-ot (mostani nevén Nokia Suite)?
Mert azzal frissül a cable driver meg a pc connectivity solution, ami nálam azt okozta, hogy az 5800 local módban maradt, hiába volt beállítva, hogy menjen normálba flashelés után (vért izzadtam, mire levadásztam és visszaraktam a régi, jól működőket). Továbbá a PC-re mentett biztonsági mentésőbl az SMS-eket se tudta így visszaállítani a Suite. Ja, és én JAF-ot használok, az nem foglalkozik a product code-dal, nem is írja át, más PC-re szóló szoftot is simán feltesz a telóra.
Üdv!
theo23
Újonc
Újonc

Már sikerült vele felvennem a kapcsolatot, megadtam neki minden adatot, azt mondta menthető és 3eFt ért meg is csinálja. Am Jaf al nem tudom megpróbálni, mert nem tudom letölteni, csak rapidon találtam, nekem pedig a net szolgáltatómnál le van tiltva a rapid (mobilnet)
ferret
Fő moderátor
Fő moderátor
Készüléktípus: RedmiNote4+250 old nokia
Has thanked: 112 times
Been thanked: 348 times

Hozzászólás Szerző: ferret »

theo23 írta:Már sikerült vele felvennem a kapcsolatot, megadtam neki minden adatot, azt mondta menthető és 3eFt ért meg is csinálja. Am Jaf al nem tudom megpróbálni, mert nem tudom letölteni, csak rapidon találtam, nekem pedig a net szolgáltatómnál le van tiltva a rapid (mobilnet)
Itt a JAF:
part1
part2
part3
part4
part5
és hozzá segítség
Kép Kép
theo23
Újonc
Újonc

Haleluja :) Köszönöm a linkeket, rendben meg is van, bár a telóm nem lett jó, de régen is használtam a progit csak elkallódott valahol. Így belegondolva am jó nagy mulya vagyok h nem jutott eszembe rákeresni :D Nah de mégegyszer nagyon köszönöm a linkeket :)
Gyongyosi
Újonc
Újonc
Készüléktípus: x8
Has thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: Gyongyosi »

Hali énis igy jártam a bátyám 5800xm-val.DE atirtam a productkodot nss-el es jafal halottmodbol ujraélesztettem es azota mindenjo.De a Phoenix nem engedte mert valamit nem talalt a frimware fálylbol pedig mindenn levolt töltvehozzá.Probáld meg JAF-AL biztos segit halottmodban élezd ujra sok sikert.
Walaki01
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Nokia 5800 Xpress Red
Has thanked: 34 times
Been thanked: 130 times

Hozzászólás Szerző: Walaki01 »

Gyongyosi írta:Hali énis igy jártam a bátyám 5800xm-val.DE atirtam a productkodot nss-el es jafal halottmodbol ujraélesztettem es azota mindenjo.De a Phoenix nem engedte mert valamit nem talalt a frimware fálylbol pedig mindenn levolt töltvehozzá.Probáld meg JAF-AL biztos segit halottmodban élezd ujra sok sikert.
Gondolom, az E: meghajtó gyári fájljait kereste, ami kb 1 Giga.
Kép
Számolj le a negatív hozzáállással, mint a nem fog sikerülni! Legyél pozitív! Biztosan el fogom rontani.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
Válasz küldése

Vissza: “S60 - egyéb készülékek”