Üdv mindenkinek!
Az utóbbi időben furcsa dolgokat művel a telefonom, folyton kifogy a memóriából, lefagyogat, olyankor csak a kikapcs-bekapcs segít, van, hogy csak akkukivétellel tudom kikapcsolni. Ilyenkor van, hogy elvesznek beállított időpontok az ébresztőórából, illetve legutóbb eltűnnek a telepített alkalmazásaim! Valahol benne maradnak kártyán vagy telefonmemóriában, mert az Ovi storeból nem tudom újratelepíteni őket, mert telepítettnek érzékeli! Már csináltam egy hardresetet, alkalmazások újrateleítése, de kb 5 nap múlva eltűntek megint.
Most nekiálltam egy biztonsági mentésnek, memóriakártyát is szűzre formázom, sőt újrasütöm az egész telefon firmwarejét.
Kérdésem az lenne, hogy van-e különbség a Nokia szervizben végzett szoftverfrissítés meg a házilagos JAF/Phoenix frissítés között?
Szervizes ember váltig állítja, hogy ők teljesen lepucolják a telefont, egy marék műanyag lesz törlés után, és utána frissítik rá a szoftvert, míg házilag nem lehet úgymond olyan alaposan frissíteni, maradhatnak vissza problémák. Ez igaz? Csak mert 6000 forint egy frissítés náluk (pécsi Nokia pont), de ha mégse oldja meg szervizes szoftverfrissítés fenti bajaim, kár rá kidobni a pénzt. Ha meg csak ilyen marketingduma a járatlanok befolyásolására, akkor meg pláne. Ja és azt mondta, még ők se tudnak downgradelni szoftvert. Eddig abban a hitben voltam, hogy hivatalos Nokia szervizben vmi spéci ketyerével ez lehetséges, kívánságra. (Mellesleg valaki magyarázza már el, miért nem lehet downgradelni, miért döglik meg a telefon ha mégis megteszem, ennek mi értelme van, hogyan oldják meg hardveresen/szoftveresen ezt a korlátozást? Olyan ez, mintha mondjuk Vistára frissítés után többet nem lehetne XP-t telepíteni a számítógépre, mert többé nem fog működni.)
Előre is köszi a válaszokat.