Samsung Galaxy Ace S5830

Samsung márkájú készülékek témái
Lacika58
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Samsung Galaxy Ace
Nem: Férfi
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0

Re: Samsung Galaxy Ace S5830

Hozzászólás Szerző: Lacika58 »

Elnézést Uraim, de nagyon sokadik oldalnál tartunk ahhoz, hogy visszalapozgassak. Segítsetek plíz.
A T-mobilos masinámon frissítettem a szoftvert 2.3.4-re.
Nomármost tegnap óta nem küld, és nem fogad MMS-t (SMS-t igen).
Most mi a teendő?
1.) van valami megoldás, vagy szervíz, de ott haragudnának, hogy nem az eredeti2.3.3 van rajta.
2.) letöltöttem a hivatalos T-mobil romot (T-mobile: verzió: XWKPK Android: 2.3.3.), de ha vissza akarom csinálni a dolgot, az Odinhoz csak egy .ops és egy .tar fájl van.
az .ops rendben, de a tarral mit csináljak? A leírásban az van, hogy one package módban kell visszaállítani, de akkor a .tar-t nem tudom sehova rakni.
Mit tegyek?
szabox
2. szint
2. szint
Has thanked: 20 times
Been thanked: 65 times

Hozzászólás Szerző: szabox »

Lacika58 írta:Elnézést Uraim, de nagyon sokadik oldalnál tartunk ahhoz, hogy visszalapozgassak. Segítsetek plíz.
A T-mobilos masinámon frissítettem a szoftvert 2.3.4-re.
Nomármost tegnap óta nem küld, és nem fogad MMS-t (SMS-t igen).
Most mi a teendő?
1.) van valami megoldás, vagy szervíz, de ott haragudnának, hogy nem az eredeti2.3.3 van rajta.
2.) letöltöttem a hivatalos T-mobil romot (T-mobile: verzió: XWKPK Android: 2.3.3.), de ha vissza akarom csinálni a dolgot, az Odinhoz csak egy .ops és egy .tar fájl van.
az .ops rendben, de a tarral mit csináljak? A leírásban az van, hogy one package módban kell visszaállítani, de akkor a .tar-t nem tudom sehova rakni.
Mit tegyek?
1. Igen, újra kell írnod az apn beállításokat. Lásd:
viewtopic.php?t=3130#internet

2. Miután betallóztad az ops- fájlt, akkor bal oldalt pipáld be, hogy ONE PACKAGE, ha megvan, akkor ahová a fájlokat kell betallózni, ott legalul a ONE PACKAGE résznél tallózd be a rom fájlt. Ha kész, akkor START!...
Lacika58
Újonc
Újonc

szabox írta:
1. Igen, újra kell írnod az apn beállításokat. Lásd:
viewtopic.php?t=3130#internet

2. Miután betallóztad az ops- fájlt, akkor bal oldalt pipáld be, hogy ONE PACKAGE, ha megvan, akkor ahová a fájlokat kell betallózni, ott legalul a ONE PACKAGE résznél tallózd be a rom fájlt. Ha kész, akkor START!...
Köszönöm.
Az 1,-nél a beállítás pontosan megegyezett. Ezután...

...A 2.-t végig csináltam, 9/9 után újraindult, vártam, az odin még számolt, majd 5:01 után kiírta, hogy PASS.
Ezután "Bocsánat! A(z) Beállítóvarázsló alkalmazás com.sec.android.ugl folyamata váratlanulleállt. Kérjük próbálja újra. Kényszerbezárás".

Újraindítás után ua. Most itt egy nem működő teló. Csináljam újra az Odint?
Úraindítottam az Odint, ugyanaz:-(
szabox
2. szint
2. szint

Lacika58 írta:Ezután "Bocsánat! A(z) Beállítóvarázsló alkalmazás com.sec.android.ugl folyamata váratlanulleállt. Kérjük próbálja újra. Kényszerbezárás".

Recovery-ben (kikapcsoló gomb és középső gomb nyomva tarva addig, amíg újra nem indul a telefon) ott egy Wipe Data/reset-et nyomsz, akkor csinál egy gyári beállítások visszaállítását és ha volt valami hibás beállítás, akkor eltűnik és akkor (nagy)valószínűséggel be fog indulni a telefon...
Lacika58
Újonc
Újonc

szabox írta:
Lacika58 írta:Ezután "Bocsánat! A(z) Beállítóvarázsló alkalmazás com.sec.android.ugl folyamata váratlanulleállt. Kérjük próbálja újra. Kényszerbezárás".

Recovery-ben (kikapcsoló gomb és középső gomb nyomva tarva addig, amíg újra nem indul a telefon) ott egy Wipe Data/reset-et nyomsz, akkor csinál egy gyári beállítások visszaállítását és ha volt valami hibás beállítás, akkor eltűnik és akkor (nagy)valószínűséggel be fog indulni a telefon...
Köszönöm, visszaraktam a 2.3.4-et, az működik (de továbbra sem küld MMS-t). Holnap újra magpróbálom a 2.3.3-ast.
Addig áruld el mi az a wipe data/reset?
Jó icukát mindenkinek.
DAv7
3. szint
3. szint
Készüléktípus: GT-S5830
Has thanked: 7 times
Been thanked: 90 times

Hozzászólás Szerző: DAv7 »

A beállításvarázsló általában mindig összeomlik, nálam is voltak hasonló gondok. A full wipe-pal pedig teljesen lenullázod a telefont, a gyári beállításokat hozod vissza. Úgy képzeld el, mint nokiákon a hard reset-et.
Egy kis kiegészítés, hogy értsd. A 2.3.* ROM-ok lefelé-felfelé kompatibilisek egymással elvileg(felfelé biztosan). Az egyes újabb ROM-ok viszont tartalmazhatnak olyan dolgokat, frissítéseket, amik a régebbi ROM szabályos működését zavarhatják. Azt mondtad, hogy a 2.3.4-es gondok nélkül fut. Amikor feltelepítetted, az első indításkor feltöltötte a cache-seket(ez teszi lehetővé a rendszer gyors felállását, újraindítás, vagy kikapcsolás után), többek között ezért is lassabb az első indítás. Ha jól értettem, akkor egy régebbi ROM-ot telepítettél, ráadásul egyfájlosat, ami megtartja a beállításokat az előző verzióból. Itt jön képbe a beállításvarázsló. A 2.3.4-es verziója előfordulhat, hogy tartalmaz olyan dolgokat, amik nem működnek a 2.3.3-as verziójú ROM-on. Ezért nem lép tovább, és ezért kényszerbezárja mindig. Ha elindítod recoveryben a telefont, és rányomsz a full wipe-ra, akkor az előző ROM beállításai eltűnnek, és a jelenlegi ROM alapértelmezettjei lépnek a helyükbe. Olyan, mintha ezzel a ROM-mal került volna ki a gyárból. (a beállításvarázsló is visszaáll a régebbi verzióra).
Természetesen ez nem pont így megy, sok részletet kihagytam, előfordulhat, hogy rosszul tudok valamit. Ezt tudtam kicsi szösszenetként összeszedni a késő esti órákban, hogy azért valami fogalmunk legyen. Persze ez csak rizsa, ebből annyi a lényeg, hogy egyfájlos telepítés után előfordulhat, hogy a varázsló nem indul, ilyenkor egy full wipe helyreteszi ;)

Szerk.: Majd elfelejtettem. Az internet és MMS beállításokat a GYIK első felében, pontosabban ITT találod.

Sok sikert. Ha gond van, írj bátran ;)
These users thanked the author DAv7 for the post (total 2):
lekka (2011-12-31 szomb. 08:11:54) • Lacika58 (2011-12-31 szomb. 10:06:38)
Rating: 5.26%
Lacika58
Újonc
Újonc

Mégegyszer köszönöm.
Csak azt a fránya wipe/resetet hol találom? Mit kell hozzá megnyomni, és mikor?
szabox
2. szint
2. szint

Lacika58 írta:Mégegyszer köszönöm.
Fentebb, egy hozzászólásomban már leírtam egyszer, viszont akkor leírom mégegyszer, egy kicsit kibővítve...

Recovery-ben - kikapcsoló gomb és középső gomb nyomva tarva addig, amíg az újraindulás utáni a SAMSUNG GALAXY ACE feliratot nem látod, akkor elengedheted azt a két gombot és be fog hozni egy ilyet alapban:

Kép
These users thanked the author szabox for the post:
Lacika58 (2011-12-31 szomb. 11:43:53)
Rating: 2.63%
Lacika58
Újonc
Újonc

szabox írta:
Lacika58 írta:Mégegyszer köszönöm.
Fentebb, egy hozzászólásomban már leírtam egyszer, viszont akkor leírom mégegyszer, egy kicsit kibővítve...

Recovery-ben - kikapcsoló gomb és középső gomb nyomva tarva addig, amíg az újraindulás utáni a SAMSUNG GALAXY ACE feliratot nem látod, akkor elengedheted azt a két gombot és be fog hozni egy ilyet alapban:

Kép
ISTEN VAGY! Mindent úgy csináltam, ahogy mondtad, életre kelt. MMS-t is küld. Minden nagyon Gromek!!! :lol3: :lol3: :lol3:
:Notworty: :Notworty: :Notworty:
karoka01
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Samsung Galaxy Ace Hugo Boss
Has thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: karoka01 »

Sziasztok!Nekem is lenne egy ilyesfajta problémám. Telepítettem 2.3.6-os Androidot,viszont én se sms-t nem tudok küldeni,se hívást kezdeményezni. Mit lehet ezzel kezdeni?
Köszi a válaszokat!
Válasz küldése

Vissza: “Samsung”