sharpey írta:csáó! Lenne egy nagyon hülye kérdésem! lassan 1 éves az n8-om (most 10 hónapos asszem), és sajnos keletkezett rajta pár esztétikai hiba. többek között a gyakori jack-fedőlapi repedés. azonkívül alul felül a "takarósapkák" is megsérültek, viszonylag komolyabban, és a kijelző is sz*rrá karcolódott... sajnos csak most jutottam el oda hogy vegyek 2500ft-ért szilikontokot, és arra gondoltam h kicseréltetném a telefon egész burkolatát (max a hátlapot nem). ezekre a dolgokra még vonatkozik a garancia (pl karcos kijelző) vagy fizetnem kell? és ha fizetni kell kb mennyire számoljak?
a válaszokat elöre is köszi
A kérdés valóban nagy hülyeség. Röviden, a nokia nyilván nem fogja garanciában kicserélni a szétkarcolt és dörzsölt alsó-felső takarót, valamint nyilván a kijelző sem azért karcolódott szét, mert folyamatosan tokban volt a készülék. Ezt max saját kontóra fogják kicserélni, esetleg még a felső jack repedéssel bepróbálkozhatsz, ha épp vmi beszívott, jókedvű szervizes fogsz ki, talán azt cserélik ingyen, a többiért keményen csengetned kell.
Egyébként az alsó-felső takarók cseréjét én már régóta tervezem, csak épp lusta vagyok vissza annásítani a telefont, hogy bevigyem szervizbe, viszont az árak iránt már érdeklődtem. Az a döbbenetes, hogy szerviz és szerviz között is van árkülönbség. Pesten az arany jános utcaiban pl 2 hónapja 3e-ért cserélték volna csak az alsót és 6e-ért az alsó-felsőt. Ezzel szemben a váci úton 5e-ért cserélték volna csak az alsót. A dolgot még jobban bonyolítja, hogy a felső takarón van az imei szám, szóval ha azt kell cserélni, az sanszos h. beküldik a központi szervizbe...