Hasznos Android programok!

Minden olyan téma, ami Android operációs rendszert futtató készülékekről szól.
Fórum szabályok
Tilos a fórumban az IGO-s, Electronic Arts és Gameloft-os programok kérése, és bármilyen megosztása, belinkelése!
Az ilyen fajta tevékenység kitiltást von maga után.

Veszel-e programokat a Marketről?

Nem. Sosem vettem még semmilyen programot a Marketen.
287
56%
Igen. Megveszem, amire szükségem van.
76
15%
Volt már, hogy vásároltam.
150
29%

Szavazatok száma: 513

lilalur
1. szint
1. szint
Has thanked: 5 times
Been thanked: 10 times

Re: Hasznos Android programok!

Hozzászólás Szerző: lilalur »

Hasznos android Appok.
Valaki kérdezte miket érdemes felrakni. Az első oldalon valóban van egy jól összeöntött lista. Egy best of the best konfigot kéne összeállítani. Íme az enyém:
Amik legyenek:
Launcher, Élő háttérkép, Task managger, Keyboard, Tárcsázó,contact lista,SMS kezelő, Email kezelő, Csevegő, Szinkronizáló, Naptár,Agenda, Zene,video lejátszó, eBook olvasó, Számológép,Átváltó, Office csomag, Navigáció, Böngésző, Fényképező, Fájlkezelő
Amit PC-n is mindig fontosnak tartottam, hogy jó ha egy alkalmazással több hasonló (!) alkalmazást kiválthatok, de egy program ne erőltesse azt ami nem a feladata. Vagyis a zenelejátszó legyen profi a zenelejátszásban és ne legyen böngésző/fájlkezelő/képnéző és tárcsázó mert nem érdekel :D az sem hogy milyen jól játszik le videót mert ezekre az dolgokra ott a saját appjuk. Videót a videólejátszóval szeretek lejátszani nem a számológéppel.

Mindenek előtt AddFree! A program törli a reklámokat. Érdemes ha netközelben vagyunk frissíteni egyet :D nekem tökéletesen működik. Eltávolít minden nyomorult advertismentet :taps2:

Launcherek:
A GO Launcher EX és az ADW Launcher (a sima nem az ex) A két legjobb választás szerintem. Egyet fogsz használni (!!!) úgyhogy bökj rá a neked szimpire és használd :P Nekem az alsó másodlagos dock megoldása miatt az ADW jött be inkább. Válaszd amelyiket szeretnéd nem tudsz mellényúlni :D

Élő háttérkép:
Na ha már van ilyen én azt mondom tegyük hasznossá. WPclock https://market.android.com/details?id=c ... rch_result de rengeteg hasonló megoldás van. Személy szerint nekem megérte az árát, mert sokáig használtam a simát és egész kellemes + adott azért a párszáz forintért a teljes. És már nincs is szükség óra, milyennap van, mire vagyok csatlakozva...stb widgetre.

Task managger:
Multitask Manager https://market.android.com/details?id=it.mp.multitask! Válthatunk a futó alkalmazások között és bezárhatjuk innen akár, amire nincs szükségünk. Ami jó benne, hogy hozzá lehet kötni egy fizikai gombhoz amit megnyomva előjön. Ezzel meg is teremti azt amire szükséged van egy taskmanaggernél. A rengeteg jópofa appkill sajnos igényli, hogy el tudd érni az asztalról.

Keyboard:
GO Keyboard ha csak a sima keyboardot akarod felruházni minden olyan tulajdonsággal amit ebben a témában elérhetsz (T9/Szótár témahegyek...stb).
Nem tetszik a sima? Ha kedveled az új módszereket ajánlom a Flit Keyboardot. https://market.android.com/details?id=c ... rch_result Nálam remekül tejesít a gyors magyar gépelésnél, igaz megvettem hozzá a licenszet hogy az összes ékezetes karaktert fel tudjam helyezni rá.

Tárcsázó/contact lista/SMS kezelő:
GO Contact, Go Dialer és Go Sms. Standalone alkalmazások, nem igénylik a Go Launchert, szépek/gyorsak/sokat tudnak. Véleményem hogy érdemes lecserélni rájuk a rendszerét.

Email kezelő:
Sajnos a GO erre még nem csinált appot :P Szóval egyenlőre keresem a kedvencet. a pearlGMAIL http://www.google.com/mobile/mail/ amit a google biztosít például remek felületet ad de egy kicsit lassúnak találom. Ide megy is a kérdés, ki mit használ? Miért?

Csevegő:
Trillian Pro-t használom már egy ideje az asztali gépemen így értelemszerűen nekem a trillian teljesít a legjobban a telefonomon is (a szinkronizálás miatt nagyon kényelmes) Ingyenes IM kliens amivel rengeteg csevegőt összefoghatunk. Nem a legjobb a mobil appja sajnos de nem cserélem le.

Szinkronizáló:
Dropbox a maga 10GB-os nyitásával szerintem kezdetnek elegendő mindenkinek. Továbbá nem árt valamilyen PC kliens sem hogy az értékes adatainkat biztonságba tudjuk. A My Phone Explorert használom, de okozott már problémát amikor például visszaállította az összes névjegyemet a telefonon amikor nemrégen szemeteltem ki a gmailból. A telefon természetesen azonnal visszaállította a gmailba is :D Szerencsére az egész szemetelési procedúra után csináltam egy biztonsági mentést ami után mindent kitöröltem mindenhonnan és a gmail szinkronizálással kezdtem majd onnan az explorerbe. És persze utána még voltak vele gondok mert megjegyezte hogy egyes névjegyeket töröltem és... Brr. Kemény mecs volt. Valakinek esetleg valami jobb szinkronizáló megoldása van?

Naptár/Agenda:
Fontos lehet, de a beépített androidnál eddig nem találtam kényelmesebbet. Hozzáteszem természetesen a google calendart használom mellé aminek a szinkronizálására van szükségem többnyire. Nem vagyok kíváncsi rá hányadika van...stb. Az kinn van ezer helyen. Ellenben a napi beosztásomat jó ha tudom követni, mivel többen is írhatnak a naptáramba ami esetleg megváltozik ezáltal. Elsősorban ezért egy olyan widgetre volt szükségem ami mutatja a napi programot, idővel a lehető legteljesebben, a lehető legkevesebb csicsával. https://market.android.com/details?id=c ... rch_result

Zene/video lejátszó:
A winamp android app nagyon gyengére sikerült. Zenére Power AMP vagy Player Pro.
Hogy a kettő közül melyik a jobb hirtelen nem is tudom megmondani. De két nagyon erős és jól testreszabható lejátszóról van szó. Bármelyiket választod jól jársz vele. Én még nem tudtam dönteni közöttük, egy kis tesztet igényel a téma. Esetleg aki jól ismeri mind a kettőt be tudna számolni róluk? Itt is dönteni kell a kettő közül mert nem használsz úgy se egyszerre kettőt.
Videóra pedig én a Mobo Video Playert ajánlom.... Mert jó. Erre különösebb indokom nincs. Sok videómat felismer és mivel elvetemült anime szerető vagyok ez egy fontos tulajdonság.

eBook:
Cool Reader. https://market.android.com/details?id=o ... rch_result Egész jól testreszabható, nem túl bonyolult és rengeteg formátumot ismer. Ami nekem a legfontosabb volt hogy imeri a .prc formátumot is. Mivel a Nokiámról rengeteg ilyen könyvem van (egész kis gyűjtemény). Sajnáltam volna őket újból összeszedni.

Számológép/Átváltó:
Egy jó számológép nem árt ha kéznél van. A magam részéről az egyszerű típusokat nem erőltetem viszont a Mathlab Calculator https://market.android.com/details?id=u ... rch_result kipróbálását erősen ajánlom főleg azoknak akik szeretik a matematikát. Maga a program kifejezetten az a fajta amilyent az ember egy PDA-s számológéptől elvárna :love: (a gyök része még kicsit nehézkes, ha bonyolítani akarjuk, de megoldható :P).
Átváltónak a Converter Pad alkalmazást ajánlom https://market.android.com/details?id=c ... rch_result mert nem hagyott cserben mikor szükségem volt rá. A legtöbb konverterpadból ugyanis hiányoznak bizonyos mértékegységek és persze mindig az amire éppen szükséged van, ebből nem fog :P

Office csomag:
A Picsel Smart office nekem bevállt. Szép jól kezelhető és egy komplett M.A.G.U.S. pdf szabálykönyvön letesztelve gyorsabb volt a többi próbált irodai csomagnál megjelenítésben. A legolcsóbbak között van (7 euróért a tiéd) persze először leszedheted kipróbálni innen: http://www.nokiaprogramok.hu/modules.ph ... w&id=44314

Navigáció:
Nekem ezen a téren a PDA vs jó öreg 5800 okostelefon közül az utóbbi vitte a prímet, az ok pedig egyszerű. Az 5800 egy teljes napos navigálást végig tudott csinálni és este még egyet telefonáltam is vele, a PDA ezzel szemben 3-4 óra után a porban könyörgött egy kis töltésért :P. Mindenesetre érdemes rá pár navigáló dolgot is beszerezni. Ilyen például a google maps továbbfejlesztett változata amivel letárolhatunk egy általunk választott térképrészletet (illetve inkább egy pont körüli jókora sugarú térképdarabot) így amikor navigálunk nem kell online netkapcsolat. Nagyon más érzés a műholdképen figyelni merre tartunk. Biciklisként ez sokkal hasznosabb mivel látom hogy előttem hamarosan mi lesz, így okosan tudom "korrigálni" a tervezett útvonalat :P
Ha sportolunk érdemes tartani egy valamilyen edző alkalmazást. Én futni szoktam és a runkeeperrel mert ingyenes, lehet postolni, visszajelzést ad a teljesítményedről stb. De ki akarom próbálnia Runtasticot is. Akit érdekelnek ezek járjon utána, mindenesetre érdemes tudni hogy van ilyen :P

Böngésző:
Mióta tudja az OPERA is a flasht nekem nem volt kérdés, hogy az Operát pakoljam fel. Kicsi, egyszerű és könnyen használható. Jól lehet az oldalak között váltani, és a funkciói miatt nagyon jól dolgozik. Az opera mini egy kliens az operaszerverekhez. Ő nem tud flasht és arra jó ha valamit csak gyorsan meg akarsz nézni a mobile egy teljes értékű böngésző, flash támogatással. Könnyen lehet szinkronizálást kérni az otthoni böngésződdel (ami egyébként szintén a "felhőben" tárolja az infókat). Cska azt sajnálom hogy a Chrome nem készült el még el ilyen formában, de aki figyelte mostanában a google lapok változását az észrevehette hogy itt valami készül :)
Van még sok jó böngésző, de ebből is csak egyet fogsz használni tehát válasz ki egyet és ne pakolj fel 35 másikat mellé :P

Fényképező:
Az alap se rosz de például érdemes kipróbálni a Photaf panorámakép készítőt. http://www.nokiaprogramok.hu/modules.ph ... w&id=44740 egész jól működik.

Fájlkezelő: Erre a jó öreg X-plore a legalkalmasabb. Az astro és társai szépek meg minden, de az X-plore mindent tud amit azok, kezeli a tömörített állományokat, van kép/videónézője, rendszerkönyvtárak között is bogarászhatunk és bár nincsen taskmanaggere, de a fájlkezelőben nincs is szükségem ilyenekre (mint írtam van egy nagyszerű taskmeneggerem, nem kell más programnak is ilyennel trollkodnia :P). Ellenben kijelölni több állományt és navigálni a mappák között jóval egyszerűbb vele (nincs menüben kotorászás, válogatás és egyszerre több fájl összegyűjtése se gond akár teljesen random sorrendben is lehetnek). A jó öreg fa struktúra jól teljesít a PDA kijelzőn. Átlátható (bár bizonyos apró segítők jól jönnének néha) Mindenesetre le a kalappal. Remek program még mindig.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára lilalur 2011-10-31 hétf. 23:05:07-kor.
These users thanked the author lilalur for the post (total 3):
tarcsihunn (2011-10-31 hétf. 06:46:25) • wmiki (2011-10-31 hétf. 09:25:09) • pax41 (2011-10-31 hétf. 09:42:43)
Rating: 7.89%
lilalur
hun_milo
3. szint
3. szint
Készüléktípus: E 72 Lumia710
Nem: Férfi
Has thanked: 52 times
Been thanked: 17 times

Hozzászólás Szerző: hun_milo »

Macika írta:
Tudom, hogy a legkényelmesebb nem gondolkozni...
Épp az a lényeg hogy el kellene gondolkodni, az aksival kapcsolatba persze igazad van, egy fél decis pohárba nem tudunk bele erőszakolni egy decit ugyebár, persze vannak akik ezt is meg tudják dumálni, :laza2:
basaja
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Motorola Moto G2
Has thanked: 35 times
Been thanked: 19 times

Hozzászólás Szerző: basaja »

ferret kolléga!
köszi az új black marketet,a power amp 2 már a telón figyel és jobb mint az első verzsön...:-)
wmiki
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Defy
Has thanked: 11 times
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: wmiki »

Macika írta: Visszatettem a Green Power-t.

Appkillert nem használok, sosem használtam.

KJ1 ROM, SpeedMod K2-12 kernel, 1650-es gyári akksi.
mit érzel, mennyire használ az app?
"Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja." /Albert Einstein/
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

wmiki írta:
Macika írta: Visszatettem a Green Power-t.

Appkillert nem használok, sosem használtam.

KJ1 ROM, SpeedMod K2-12 kernel, 1650-es gyári akksi.
mit érzel, mennyire használ az app?
Most normál napi (kicsit azért hét végi) használat mellett 65%-on áll a gép, 22 óra 47 perce váltak el a töltőtől.
A Green Power-t úgy állítottam be, hogy minden képernyő-bekapcsoláskor automatikusan engedje a WLAN-t (vagy ha az nincs, akkor a GPRS-t), ha pedig nincs képernyőkapcsolás, akkor 15 percenként 1 percre engedje fel a netre a készüléket, ha van WLAN-on, ha nincs, akkor 3G-n). Tehát kézzel nem kell kapcsolgatnom sem a WLAN-t, sem a 3G-t.

Nekem ez a beállítás jött be nagyon. Megvettem a Juice Defendert is, használtam sokáig, de az nem nyújtott ilyen jó készenléti időt.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
wmiki
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Defy
Has thanked: 11 times

Hozzászólás Szerző: wmiki »

miért, mekkora a különbség a kettő között?
most, hogy használod a gp-t, meg amikor nem használtad?
"Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja." /Albert Einstein/
Macika
6. szint
6. szint

wmiki írta:miért, mekkora a különbség a kettő között?
A JuiceDefender - érzéseim szerint - jóval többet fogyaszt, sok órával megrövidítve a készenléti időt.
De ez csak az egyik bajom volt vele.
A másik - nagyobbik - az volt, hogy hiába állítottam be az egyedi beállításaimat (sok képernyőn keresztül), majd mentettem el, pár indítás múlva sehol sem volt.
Emiatt orroltam meg a programra.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
nagy.balynt
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Samsung Galaxy Ace 2.3.4
Has thanked: 24 times
Been thanked: 37 times

Hozzászólás Szerző: nagy.balynt »

Macika írta:
wmiki írta:miért, mekkora a különbség a kettő között?
A JuiceDefender - érzéseim szerint - jóval többet fogyaszt, sok órával megrövidítve a készenléti időt.
De ez csak az egyik bajom volt vele.
A másik - nagyobbik - az volt, hogy hiába állítottam be az egyedi beállításaimat (sok képernyőn keresztül), majd mentettem el, pár indítás múlva sehol sem volt.
Emiatt orroltam meg a programra.
nekem is ilyen gondjaim voltak, most én sem használok semmilyen ilyen nemű programot.
CyanoAce 7.1.
Deviney
1. szint
1. szint
Has thanked: 4 times

Hozzászólás Szerző: Deviney »

Macika írta:... , ha pedig nincs képernyőkapcsolás, akkor 15 percenként 1 percre engedje fel a netre a készüléket, ha van WLAN-on, ha nincs, akkor 3G-n).
Még nem használtam soha ilyen programot, megkérdezhetném, hogy ha így állítod be, mit csinálnak az időzített frissítésű programok? Tehát, pl egy időjárás widget, ami óránkénti frissítésre van beállítva, és mondjuk időzítés szerint 21:00-kor frissítene, de ez a green power csak 21:05, 20, 35...-kor engedi fel a telefont a netre? Akkor addig vár és ha felmehet netre akkor frissül minden, vagy elmarad a frissítés, mert nem volt akkor netkapcsolat?
Macika
6. szint
6. szint

Deviney írta:
Macika írta:... , ha pedig nincs képernyőkapcsolás, akkor 15 percenként 1 percre engedje fel a netre a készüléket, ha van WLAN-on, ha nincs, akkor 3G-n).
Még nem használtam soha ilyen programot, megkérdezhetném, hogy ha így állítod be, mit csinálnak az időzített frissítésű programok? Tehát, pl egy időjárás widget, ami óránkénti frissítésre van beállítva, és mondjuk időzítés szerint 21:00-kor frissítene, de ez a green power csak 21:05, 20, 35...-kor engedi fel a telefont a netre? Akkor addig vár és ha felmehet netre akkor frissül minden, vagy elmarad a frissítés, mert nem volt akkor netkapcsolat?
Manuálisan tudok ilyenkor frissíteni (ahogy bekapcsol a képernyő, pár mp-en belül van net, vagy WLAN vagy 3G). Nekem a készenléti idő fontosabb, mint hogy teljesne naprakész legyen az időjárás-widgetem. Mindenkinél a preferencia győz.
Sajnos az nem megy, hogy minden programot egyenként kiszolgálni, mert abból az van, hogy semmi fogyasztás-spórolás nincs...

A negyedórát azért állítottam be, mert az E-mailfrissítésnek szerintem elég.
De akinek kell, az állíthatja sűrűbbre is, mondjuk 5 percenként 1 percre, vagy ahogyan tetszik...
Sir Winston Churchill
Válasz küldése

Vissza: “Android”