A nagy szervizes topik

A készülékek szervízes tapasztalataival, illetve szervízeléssel kapcsolatos témák
Fórum szabályok
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
Wahur
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N78
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0

Re: A nagy szervizes topik

Hozzászólás Szerző: Wahur »

Üdv!

Egy N78-as boldog tulajdonosa vagyok. 100%, hogy én csesztem el valamit, mert az a probléma merült fel, hogy a kikapcsoló gomb nem reagál semmire, így hard resetet sem tudok végezni a telefonon. A legutolsó telepített alkalmazás egy oplogo changer volt, előtte meg egy Handy Taskman. Szerintem ezek okozhattak valamit, mert a telefon egyébként teljesen jól működik. Nem tudom, hogy a hibával összefügg -e az, hogy ha kiveszem az akksit és utána visszarakom, akkor beindul a rezgés egy pillanatra. Már csináltam egy soft resetet, de a fent említett jelenség továbbra is fennáll.
A telefonon egyébként nincs garancia.

A választ előre is köszönöm!

Üdv
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Nem: Férfi
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

A kikapcsoló gombnak semmi baja.
Összeomlott a szoftver benne.

Próbálkozz a halott telefon élesztése opcióval Phoenixben.
Ha nincs rutinod/bátorságod hozzá, akkor van fizetős megoldás is...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Wahur
Újonc
Újonc

Köszi a tippet, bele is fognék, mert a leírás alapján nem tűnik veszélyes mutatványnak. Csak az a gond, hogy nem tudom kikapcsolt állapotban elindítani a "No connection" opciót. Mert, ha az akksit kiveszem, akkor evidens, hogy nem fog látni semmit a számítógép. Ha meg visszarakom az akksit, az meg alapból elindítja a telefont. Szóval meg vagyok fogva...Pedig már a firmware is le van töltve...
Walaki01
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Nokia 5800 Xpress Red
Has thanked: 34 times
Been thanked: 130 times

Hozzászólás Szerző: Walaki01 »

Wahur írta:Köszi a tippet, bele is fognék, mert a leírás alapján nem tűnik veszélyes mutatványnak. Csak az a gond, hogy nem tudom kikapcsolt állapotban elindítani a "No connection" opciót. Mert, ha az akksit kiveszem, akkor evidens, hogy nem fog látni semmit a számítógép. Ha meg visszarakom az akksit, az meg alapból elindítja a telefont. Szóval meg vagyok fogva...Pedig már a firmware is le van töltve...
Szia!
Ha a teló bekapcsolt állapotban van és nem tudod kikapcsolni, akkor próbálj meg egy sima szoft frissítést, vagy szoft visszarakást Phoenixszel! ;)
Arra számíts, hogy a telóról minden telepített alkalmazás, + a képek, videók, telefonszámok, eltünnek, mert a Phoenix mindent letakarít róla. Tehát előtte ajánlott egy biztonsági mentést csinálni. Viszont, a beállításokat nem mentsd le, mert ha azt a szoft frissítés után vissza rakod, elképzelhető, hogy újra jelentkezik a probléma,
Kép
Számolj le a negatív hozzáállással, mint a nem fog sikerülni! Legyél pozitív! Biztosan el fogom rontani.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
kovacs_imike
Újonc
Újonc
Készüléktípus: n95
Has thanked: 0

Hozzászólás Szerző: kovacs_imike »

*#7370# ezt próbáltad?Ha igy se jó akkor a gomb van beragadal.
Macika
6. szint
6. szint

Wahur írta:Köszi a tippet, bele is fognék, mert a leírás alapján nem tűnik veszélyes mutatványnak. Csak az a gond, hogy nem tudom kikapcsolt állapotban elindítani a "No connection" opciót. Mert, ha az akksit kiveszem, akkor evidens, hogy nem fog látni semmit a számítógép. Ha meg visszarakom az akksit, az meg alapból elindítja a telefont. Szóval meg vagyok fogva...Pedig már a firmware is le van töltve...
Ha a bekapcsológomb be van ragadva, akkor folyamatosan újraindul a készülék 7-8 másodpercenként...

A *#7370# valóban jó lehet...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Wahur
Újonc
Újonc

Jó reggelt!

A *#7370#-el már próbáltam tegnap előtt, meg most is, de nem rázza helyre a telefont. Mielőtt szervizbe vinném, még megpróbálom azt, hogy lemerítem annyira az akksit, hogy kikapcsoljon a telefon, és utána megpróbálom a "halott telefon" opciót. Szoftfrissítéssel is próbálkoztam (először suit-tal, később Phoenix-szel), de mindig error-t írt ki.
Kb. mennyibe kerülhet sufnituning szervizben egy ilyen művelet? (NOKIA szervizt már meg sem merem kérdezni :))

Üdv
Wahur
Újonc
Újonc

Nem megy, a Phoenix-ben nem tudom bepipálni a firmware frissítésnél a "Dead phone USB flashing" opciót, mert inaktív...
+ hiába merült le az akksi, a billentyűzet fénye akkor is világít. Megpróbálom egy frissebb Phoenix-szel. Ha úgy sem megy, akkor sajnos marad a szerviz...:(
Kösz a segítséget, srácok!
Macika
6. szint
6. szint

Wahur írta:Nem megy, a Phoenix-ben nem tudom bepipálni a firmware frissítésnél a "Dead phone USB flashing" opciót, mert inaktív...
+ hiába merült le az akksi, a billentyűzet fénye akkor is világít. Megpróbálom egy frissebb Phoenix-szel. Ha úgy sem megy, akkor sajnos marad a szerviz...:(
Kösz a segítséget, srácok!
Az butaság is lenne, mert lemerült akksival nem tudod flashelni.

Az a baj, hogy nem vetted a fáradságot, hogy utána olvass ITT A FÓRUMBAN, hogyan kell Dead Mode flasheléshez beállítani a Phoenix-et. Pedig külön topic van neki.

Én már felajánlottam a segítségemet, de a sufnituning szerviz jelzőt kikérem magamnak! ;)

Egyébként ~3e Ft....
Sir Winston Churchill
Wahur
Újonc
Újonc

Elnézést kérek, Mester! :) Tudom, olvastam, hogy vérprofi vagy a szakmában, de ha lehet, inkább házilag oldanám meg a dolgot, mert nem szívesen válnék meg a telefontól (hiányozna!) :)

Tudnál még abban az egyben segíteni (egy link formájában), hogy hol találom ezt a Phoenix beállítós topic-ot? Mert, ha a "Szoftverfrissítés Phoenix-szel" topic-ra gondolsz, akkor az alapján próbálkoztam.
Válasz küldése

Vissza: “Szervíz”