7-8 ezer sms??? úristen azért azt ne gondold hogy azok pár kb-ot foglalnak. amugy mit értesz azon hogy xplore nem látja? hackelt a teló? ha igen akkor szépen végigmész a c: -n lévő könyvtárakon, mindegyiken nyomsz egy menu-fájl-adatok -at és előbb aztán ha megvan melyikbe van ez a 70-80MB cucc akkro lenyitod azt a könyvtárat és végigmész az abban lévő mappákon. türelemjáték, de előbb utóbb meglesz a bűnös (tartok tőle hogy a private mappa alatt lesz az az egyik, amelyikben az sms-eid vannak) és mivel a full c: -t nem lehet pc-ről nézni így maradnak a symbis fájlkezelők.nvapa70 írta:Én csak azt nem értem, hogy mi foglal el a telefonból 75-76 Mb-ot egyéb fájl néven amit a telefon és az xplore se lát, rejtett fájl megjelenítés bekapcsolása mellet sem.A navigáció fájljai a memóriakártyán vannak, gondolom.
Egyedi firmware 5230-ra (csak óvatosan!)
- bladehu2
- 5. szint
- Készüléktípus: G2
- Nem: Férfi
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 359 times
Re: Egyedi firmware 5230-ra (csak óvatosan!)
- Rating: 2.63%
-
- Újonc
- Készüléktípus: nokia C5-00
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 0
7-8 ezer sms??? úristen azért azt ne gondold hogy azok pár kb-ot foglalnak. amugy mit értesz azon hogy xplore nem látja? hackelt a teló? ha igen akkor szépen végigmész a c: -n lévő könyvtárakon, mindegyiken nyomsz egy menu-fájl-adatok -at és előbb aztán ha megvan melyikbe van ez a 70-80MB cucc akkro lenyitod azt a könyvtárat és végigmész az abban lévő mappákon. türelemjáték, de előbb utóbb meglesz a bűnös (tartok tőle hogy a private mappa alatt lesz az az egyik, amelyikben az sms-eid vannak) és mivel a full c: -t nem lehet pc-ről nézni így maradnak a symbis fájlkezelők.[/quote]
Szia! Hát ez a gondom pont! ezeket végigcsináltam, a telcsit vadi újan vettem Tré Mobilos,nem hackelt, gyári!
végigmentem a c-n (Xplore-el)ahogy mondtad, egyiken se találom azt a most 75 Mb.egyéb fájlt. Nem emlékszem hogy újonan mennyi volt a szabad hely de legalább 40 Mb. nak kellene lenni nem?
És a telefon szerint 7-8 ezer sms 4,1 Mb.-t!az nem sok sz.tem.
Esetleg egy jobb fájkezelő? Az explore ami nekem van az a 1.53 verzió demó(ez a visszaszámolós 3-2-1-ok), és pl. priváte mappa tök üres(O kb.szerinte) és nem találom azt a 75 megát sehol. a rejtett fájlok be vannak kapcsolva.És minden mappán végigmentem a c:-n és sehol sem mutatja ezt az adatmennyiséget.Azt kiirja, hogy a c:-n 82Mb-ból 1,8 Mb a szabad hely.
üdv.
Szia! Hát ez a gondom pont! ezeket végigcsináltam, a telcsit vadi újan vettem Tré Mobilos,nem hackelt, gyári!
végigmentem a c-n (Xplore-el)ahogy mondtad, egyiken se találom azt a most 75 Mb.egyéb fájlt. Nem emlékszem hogy újonan mennyi volt a szabad hely de legalább 40 Mb. nak kellene lenni nem?
Esetleg egy jobb fájkezelő? Az explore ami nekem van az a 1.53 verzió demó(ez a visszaszámolós 3-2-1-ok), és pl. priváte mappa tök üres(O kb.szerinte) és nem találom azt a 75 megát sehol. a rejtett fájlok be vannak kapcsolva.És minden mappán végigmentem a c:-n és sehol sem mutatja ezt az adatmennyiséget.Azt kiirja, hogy a c:-n 82Mb-ból 1,8 Mb a szabad hely.
üdv.
- bladehu2
- 5. szint
ha nem hackelt a telód akkor persze hogy az xplore nem fogja mutatni olyan könyvtárak méretét amiben nem is látja a fájlokat. hackeld (pl így viewtopic.php?f=82&t=3260&p=293065#p293065), utána ha már látod xplore-al pl a private mappa tartalmát akkor nézd végig. cfw-kkel kb 70MB szabad hely szokott lenni, de gyárival is olyan 50-60MB -nak kellene lennie.nvapa70 írta:Szia! Hát ez a gondom pont! ezeket végigcsináltam, a telcsit vadi újan vettem Tré Mobilos,nem hackelt, gyári!végigmentem a c-n (Xplore-el)ahogy mondtad, egyiken se találom azt a most 75 Mb.egyéb fájlt. Nem emlékszem hogy újonan mennyi volt a szabad hely de legalább 40 Mb. nak kellene lenni nem?
üdv.
-
- Újonc
Bladehu2!
Köszi megpróbálom! a cfw az a rambővitő vagy mi? bocsi, hogy ennyit kérdezek, de nem nagyon vagyok jártas ebben.
És ez a hackelés ugye nem olyan beavatkozás ami ugrasztja a garit?
üdv
Köszi megpróbálom! a cfw az a rambővitő vagy mi? bocsi, hogy ennyit kérdezek, de nem nagyon vagyok jártas ebben.
üdv
- bladehu2
- 5. szint
CFW = custom firmware, egyedi firmware. pl ez a topik is arról szól azaz ami nem gyári hanem némileg módosított hogy kicsit jobb/szebb/gyorsabb/hibátlanabb legyen a teló. ez a fajta hackelés nem jár garivesztéssel mivel csak programokat telepítesz nem módosítod a készülékben lévő firmware-t. ráadásul egy reset-el el is tűnik a telefonról.nvapa70 írta:Bladehu2!
üdv
-
- Újonc
Még egyszer köszi a segítséget!Még egy utolsó "buta"kérdés: ez csak frissítés, nem formáz ugye?(az üzik megmaradnak)bladehu2 írta:CFW = custom firmware, egyedi firmware. pl ez a topik is arról szól azaz ami nem gyári hanem némileg módosított hogy kicsit jobb/szebb/gyorsabb/hibátlanabb legyen a teló. ez a fajta hackelés nem jár garivesztéssel mivel csak programokat telepítesz nem módosítod a készülékben lévő firmware-t. ráadásul egy reset-el el is tűnik a telefonról.nvapa70 írta:Bladehu2!
üdv
üdv
- ferret
- Fő moderátor
- Készüléktípus: RedmiNote4+250 old nokia
- Has thanked: 112 times
- Been thanked: 348 times
Minden felhasználói adatot eltüntet(üzenetek, telepített alkalmazások, névjegyek, stb.).nvapa70 írta:Még egyszer köszi a segítséget!Még egy utolsó "buta"kérdés: ez csak frissítés, nem formáz ugye?(az üzik megmaradnak)
üdv
- bladehu2
- 5. szint
attól függ mire gondolt, ha a cfw felrakásra akkor igen.ferret írta:Minden felhasználói adatot eltüntet(üzenetek, telepített alkalmazások, névjegyek, stb.).nvapa70 írta:Még egyszer köszi a segítséget!Még egy utolsó "buta"kérdés: ez csak frissítés, nem formáz ugye?(az üzik megmaradnak)
üdv
de ha a hackelésre gondolt (ami ahoz kellene neki h megtalálja mi foglal el annyi helyet a c: -n) az nem töröl semmit lévén az gyakorlatilag csak "programtelepítés".
-
- Újonc
Üdv!
Igen az utóbbira gondoltam a hackelésre!
Ez sikerült is. Most látom a private mappát, de az csak kb. 20MB. A többi mappa a c:-n elenyésző kb.1,5 Mb. Gyárilag,újonnan, utánaolvastam kb. 60 MB szabad hely kellene, hogy legyen.Most nyertem 5 Mb-ot a főoldalon olvasott cikk segítségével, valami frissítés "reserved.bin"fájl törlésével a private-ból.
De ez még mindig kevés bár lett 7 Mb. szabad a telón, de biztonsági mentést nem tudok csinálni a memóriakártyára, mert "kevés a memória"nem engedi a telóm.
Esetleg valami ötlet hol bújik meg az a 50 Mb.?
Néztem a nokia.hu van az 5230-hoz újabb szoftverfrissítés töltsem le azt? vagy ezt a cfw-t?
Egy másik kérdésem:
Szintén a főoldalon van egy cikkben leírva, hogy
"Menjünk a C:\Private könyvtárba és keressük meg a “1000484b” mappát. Itt tárolja a Symbian operációs rendszer az üzeneteket különböző mappákban.[/Fogjuk az egész 1000484b mappát, másoljuk ki és kész a biztonsági mentés.b]
Ez müködik? Megmaradnak és visszaállithatóak az sms-ek?
Igen az utóbbira gondoltam a hackelésre!
Ez sikerült is. Most látom a private mappát, de az csak kb. 20MB. A többi mappa a c:-n elenyésző kb.1,5 Mb. Gyárilag,újonnan, utánaolvastam kb. 60 MB szabad hely kellene, hogy legyen.Most nyertem 5 Mb-ot a főoldalon olvasott cikk segítségével, valami frissítés "reserved.bin"fájl törlésével a private-ból.
De ez még mindig kevés bár lett 7 Mb. szabad a telón, de biztonsági mentést nem tudok csinálni a memóriakártyára, mert "kevés a memória"nem engedi a telóm.
Esetleg valami ötlet hol bújik meg az a 50 Mb.?
Néztem a nokia.hu van az 5230-hoz újabb szoftverfrissítés töltsem le azt? vagy ezt a cfw-t?
Egy másik kérdésem:
Szintén a főoldalon van egy cikkben leírva, hogy
"Menjünk a C:\Private könyvtárba és keressük meg a “1000484b” mappát. Itt tárolja a Symbian operációs rendszer az üzeneteket különböző mappákban.[/Fogjuk az egész 1000484b mappát, másoljuk ki és kész a biztonsági mentés.b]
Ez müködik? Megmaradnak és visszaállithatóak az sms-ek?
-
- Újonc
- Készüléktípus: nokia 5140i
- Has thanked: 0
Sziasztok.
Főzött romot szeretnék tenni az 5230-asomra. Leszedtem először is a kell szoftvert, majd feltettem a telefonra phoernix-el. Eddig simán ment minden. Aztán e szerint a leírás szerint:
http://s60v5.andras555.hu/viewtopic.php?f=3&t=49
Elkezdtem a JAF-al. Megcsináltam mindent, végigfutott minden, megjelent a done felirat. A telefonon pedig egy fektetett fehér képernyő volt, melyen a Nokia Local Phone felirat állt. Kivettem az akksit ahogy a leírásban szerepel, majd vissza. De nemtudom bekapcsolni. Mi lehet a gond? :S
Főzött romot szeretnék tenni az 5230-asomra. Leszedtem először is a kell szoftvert, majd feltettem a telefonra phoernix-el. Eddig simán ment minden. Aztán e szerint a leírás szerint:
http://s60v5.andras555.hu/viewtopic.php?f=3&t=49
Elkezdtem a JAF-al. Megcsináltam mindent, végigfutott minden, megjelent a done felirat. A telefonon pedig egy fektetett fehér képernyő volt, melyen a Nokia Local Phone felirat állt. Kivettem az akksit ahogy a leírásban szerepel, majd vissza. De nemtudom bekapcsolni. Mi lehet a gond? :S