Egyedi firmware 5230-ra (csak óvatosan!)

Készülékek tuningolásával, megváltoztatásával, stb kapcsolatos fórumok
rockstaar
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia 5230
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Egyedi firmware 5230-ra (csak óvatosan!)

Hozzászólás Szerző: rockstaar »

Sziasztok!

Fel szeretném tenni a 3.88-as mg ROM-ot. Korábbi verzió már volt fent, aztán azért szedtem le, mert gondolkoztam rajta,h eladom a telót és a garanciával többet ért volna. Végül megtartottam és még kb egy évig marad. Letöltöttem a csomagot, ami az első oldalon van. A JAF-nál akadtam el, ugyanis nem látja a file-okat, amiket betettem a Program Files\Nokia\Phoenix\Products\rm-588 mappába. Azt írja ki, hogy "FBUS INTERCACE NOT CONNECTED!!!".

Ha beírtam ezt a hibaüzenetet a google-ba, akkor csak külföldi oldalakat talált és ott sem igazán találtam megoldást. Meg tegnap hajnali egykor már a szemem is majd' kifolyt, a nyakam meg rángatózott már az idegtől... Nem voltam ideális állapotban problémamegoldásra... :D

Bemásolom a JAF által kiírtakat:

JAF version 1.98.62
Detected PKEY: 90009699
Card life counter: 99.99%
P-key nokia module version 01.02
FBUS INTERFACE NOT CONNECTED!!!
USB Cable Driver version: 7.1.45.0
Changing mode...Done!
FILES SET FOR FLASHING:
MCU Flash file: NONE
PPM Flash file: NONE
CNT Flash file: NONE
APE Variant file: NONE
Searching for JAF saved location of ini...
Checking path: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-588\

Searching for default location of ini...
Checking path: \Products\RM-588\
Searching for JAF saved location of ini...
Checking path: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-588\
No ini files found...
FILES SET FOR FLASHING:
MCU Flash file: NONE
PPM Flash file: NONE
CNT Flash file: NONE
APE Variant file: NONE

Előre is köszönöm a segítséget!
naughty
Újonc
Újonc
Készüléktípus: nokia 5230

Hozzászólás Szerző: naughty »

nekem egy nokia 5230om van rm-588 v50.0.001 FWel olvasgattam itt ezt azt , a menut szeretnem atalakitani es egy C6os portolt FW akarnak ra tenni, de nemtudok sehogyse mert mindenhol csak a rofs2 fajlt adjak es az nemeleg es nemtudom hogy kell berakni a tobbit es honnan, vagyis mar beraktam flasheltem de nem kapcsol be a telom ugy. igyhat most visszaraktam a gyarit es aval megy, de SEGITSEN mar valaki kerem hogy tudjam mar kicserelni, mert ezt mar nagyon unom.... Elore is koszi a valaszotokat irjatok barhogy csak segitsetek:)
jeti88
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia 5230
Been thanked: 2 times

Hozzászólás Szerző: jeti88 »

naughty írta:nekem egy nokia 5230om van rm-588 v50.0.001 FWel olvasgattam itt ezt azt , a menut szeretnem atalakitani es egy C6os portolt FW akarnak ra tenni, de nemtudok sehogyse mert mindenhol csak a rofs2 fajlt adjak es az nemeleg es nemtudom hogy kell berakni a tobbit es honnan, vagyis mar beraktam flasheltem de nem kapcsol be a telom ugy. igyhat most visszaraktam a gyarit es aval megy, de SEGITSEN mar valaki kerem hogy tudjam mar kicserelni, mert ezt mar nagyon unom.... Elore is koszi a valaszotokat irjatok barhogy csak segitsetek:)
Szia!
1. Regisztrálj be ide!: http://s60v5.andras555.hu/
2. Majd olvasd el figyelmesen ezt: http://s60v5.andras555.hu/viewtopic.php?f=3&t=49
3. És rakd fel ezt a Firmware-t: http://s60v5.andras555.hu/viewtopic.php?f=3&t=116
Remélem segítettem! Sok sikert, és további szép napot! :yeah: :bye1:
Nokia 5230, CFW: Photon C6-04, RM-588
Dzsosy
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia Lumia 800
Nem: Férfi
Has thanked: 2 times
Been thanked: 14 times

Hozzászólás Szerző: Dzsosy »

Üdv!
Van arra mód, hogy ha nekem fent van a mg 3.88-as romja egy v21.6.005-ös szoftververzióval, és szeretném feltenni a 40-es gyárit, akkor azt nsu-val csináljam gari vesztés nélkül? Mert navifirmnél meg vagyok lőve, hogy melyik lenne ténylegesen az én gyári telenoros 40-es fw-m (magyar).
Nokia Lumia 800 + InvisibleSHIELD
potter55
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Nokia N73
Has thanked: 10 times
Been thanked: 551 times

Hozzászólás Szerző: potter55 »

Dzsosy írta:Üdv!
Van arra mód, hogy ha nekem fent van a mg 3.88-as romja egy v21.6.005-ös szoftververzióval, és szeretném feltenni a 40-es gyárit, akkor azt nsu-val csináljam gari vesztés nélkül? Mert navifirmnél meg vagyok lőve, hogy melyik lenne ténylegesen az én gyári telenoros 40-es fw-m (magyar).
Az aksi alatt ott van a product kód. Az alapján töltsd le Navifirm-mel a szoftvert.
These users thanked the author potter55 for the post:
Dzsosy (2011-09-18 vas. 20:42:28)
Rating: 2.63%
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.

Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki. :)

Nokia mobilok zenei klipekben. :D
Dzsosy
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia Lumia 800
Has thanked: 2 times
Been thanked: 14 times

Hozzászólás Szerző: Dzsosy »

potter55 írta:
Dzsosy írta:Üdv!
Az aksi alatt ott van a product kód. Az alapján töltsd le Navifirm-mel a szoftvert.
Meg lett.. köszi.. Csak nem találtam hirtelen hol lehet pc kódra szűrni navfirmben.. :D
Nokia Lumia 800 + InvisibleSHIELD
potter55
Moderátor
Moderátor

Dzsosy írta: Meg lett.. köszi.. Csak nem találtam hirtelen hol lehet pc kódra szűrni navfirmben.. :D
Összefoglaló a programról.
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.

nvapa70
Újonc
Újonc
Készüléktípus: nokia C5-00
Has thanked: 7 times

Hozzászólás Szerző: nvapa70 »

Üdv!
Hozzáértők segítségét várom! Az 5230 navi telefonom c meghajtóján nincs hely. Asszem 82 mega a szabad de ebből 76 Mb egyéb fájl foglalja a helyet. Ezt még Xplore se látja..kitöröltem minden játékot minden progit a telefonról. A saját memória ellenőrzésekor az üzenetek 4-5 Mb helyet foglalnak el a gép szerint. Hogy lehetne ezt megoldani? a 7-8 ezer db. üzenet van tárolva a telefonon, de mind sms. Nem netezek, kétszer használtam még a navigációt hosszabb távon. Nem tudok biztonsági mentést se csinálni mert kiirja, hogy "kevés a memoria"(most 1,8 Mb. szabad) Mit lehet tenni? Aki tud kérem segitsen! Formázás előtt az üzeneteket menteni akarom, mert fontosak, csak nem tudom hogy.
potter55
Moderátor
Moderátor

nvapa70 írta:Üdv!
Hozzáértők segítségét várom! Az 5230 navi telefonom c meghajtóján nincs hely. Asszem 82 mega a szabad de ebből 76 Mb egyéb fájl foglalja a helyet. Ezt még Xplore se látja..kitöröltem minden játékot minden progit a telefonról. A saját memória ellenőrzésekor az üzenetek 4-5 Mb helyet foglalnak el a gép szerint. Hogy lehetne ezt megoldani? a 7-8 ezer db. üzenet van tárolva a telefonon, de mind sms. Nem netezek, kétszer használtam még a navigációt hosszabb távon. Nem tudok biztonsági mentést se csinálni mert kiirja, hogy "kevés a memoria"(most 1,8 Mb. szabad) Mit lehet tenni? Aki tud kérem segitsen! Formázás előtt az üzeneteket menteni akarom, mert fontosak, csak nem tudom hogy.
Próbáltad már lementeni a memóriakártyára az sms-eket?
(Fájlok lementése memóriakártyára, felhasználói kézikönyv 140. oldal.)

nvapa70
Újonc
Újonc
Készüléktípus: nokia C5-00
Has thanked: 7 times

Hozzászólás Szerző: nvapa70 »

Köszi a gyors választ!
Persze próbáltam backup-t csinálni de azt irja, hogy "felkészülés a mentésre-kevés a memória,zárjon be néhány alkalmazást és próbálja újra-memória megtelt másik művelet van folyamatban..!"ha jól emlékszem.Erre tudsz valamit mondani?hogy tudom az üziket menteni?
Egyébkén az n73-am volt régebben egy ki-bekapcsolás megoldotta a problémát,a kevés memóriára, de ezen a... ez sem.
Én csak azt nem értem, hogy mi foglal el a telefonból 75-76 Mb-ot egyéb fájl néven amit a telefon és az xplore se lát, rejtett fájl megjelenítés bekapcsolása mellet sem.A navigáció fájljai a memóriakártyán vannak, gondolom.
Válasz küldése

Vissza: “Modding”