N97 Mini Főzőtt/Cooked ROM

Készülékek tuningolásával, megváltoztatásával, stb kapcsolatos fórumok
farkas-laci
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Lumia 730 DS
Nem: Férfi
Has thanked: 23 times
Been thanked: 99 times

Re: N97 Mini Főzőtt/Cooked ROM

Hozzászólás Szerző: farkas-laci »

Flashelés előtt töröld a memóriaegységről és a memóriakártyáról a private, resource, sys, system, bin mappákat.
bats
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia N97 mini
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: bats »

bats írta:
farkas-laci írta:
bats írta: Helló!
A véleményedet/tanácsodat szeretném kérni, hogy a JAF-ot vagy a Phoenix-et ajánlod inkább sw telepítésre? Igazából van még 1-2 hónap garanciám (gondoltam ha nem jönne össze bevihetném szervizbe, bár nem erre gyúrok :lol3: ), ezért kérdezem, viszont frissítésem meg nincs -sanda gyanúm, h nem is lesz-, mivel T függő vagyok..
A másik: ezt az általad készített ROM-ot elég rárakni (RM-555 N97 mini v30.0.004 CFW #2) a minimre vagy előtte keresnem kell és fel kell raknom egy alap v30-as szoftvert (és ha igen akkor melyiket,mert értelemszerűen az én product kódomra való nincs 0596970...pl a CB 0585097 jó lenne, és ha igen melyiket, miért van belőle kettő NAVIFIRM-ben, ezt sajna nem értem ) , mert jelen pillanatban még csak a (gyári T-s) v11-es van rajta..
Nagyon tetszik a munkád, gratulálok (és irigykedem..)! .. Már csak a saját készülékemen szeretném működés közben látni, élvezni minden előnyét :Notworty:
Ha T-s vagy, akkor a JAF-ot ajánlom, mivel nem nyúl a produkt kódhoz.
Másik: nyugodtan tedd fel egyből a 30-as főzőttet, nem lesz semmi baja. Amit letöltesz, az kész fw, nem kell hozzá semmi, csak fel kell flashelni.
Ha akarod, privátban el tudom küldeni a gyári T-s v12-est, de szerintem ez a v30-as sokkal jobb
Köszönöm.

Nagyon szépen köszönöm! Én is inkább a v30 mellett teszem le a voksomat, de azért köszönöm :) .. noha nem láttam még a v12-est, de ez a 30-as lényegesen jobbnak tűnik, ami a legfontosabb nekem benne az a gyorsaság, ami igazán ráférne a minimre, akkor...biz én most neki is állok :)
majd írok h hogy ment és mik a tapasztalataim, igaz így is nagyon szeretem a telefonom és még nem akarok megválni tőle -nem mintha beleférne a költségvetésembe egy új N8..- :)
:yeah:

hali.. megint én.. elakadtam..mindent megcsináltam .. ennél a file-nál: RM-555_EMEA_HUNGARY QW CB^0585097^30.0.004^001 az INF lefuttatása után: Languages in ppm: English,Chinese .. akk ez magyar v nem ? :blink:
rákattolok h flash és ezt írja ki: Warning!! You have selected to flash MCU: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-555\RM-555_30.0.004_prd.core.C00
PPM: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-555\RM-555_30.0.004_prd.rofs2.V10
Make sure you have checked the version of the phone before flashing.
downgrading megölheti a telefonod
folytatja?

Most rosszul csináltam valamit v csak ez egy általános kérdés?

jah és elötte leformáztam a készülék memóriaegységét és memóriakártyáját, az elég v kell még valamit törölni és ha igen mit?

bocs, nem akarom elszúrni .. :$
bats
Újonc
Újonc

mivel vagy hogyan tudnám törölni őket?
farkas-laci
3. szint
3. szint

bats írta:mivel vagy hogyan tudnám törölni őket?
Ne aggódj, magyar, én csináltam :)
Az egy általános figyelmeztetés, nyomj igent.
Ha formáztad, akkor mégjobb, nem kell törölni semmit. Hajrá :up:
bats
Újonc
Újonc

ilyenkor mi van?

Detected P-KEY: 9000AAC9
P-key nokia module version 01.02
Init usb communication...
Searching for phone...Found
Reading SW version...ICPR72_09w44.11 v 11.0.102
Reading battery value...4148 mV
Init usb flashing...
Reading flashid...
CMT: 005000EC <=> SAMSUNG (SEC) -> Type not in database
APE: 00000000 <=> Flash -> not detected
Verifing ADL communication... Status byte 7
Rebooting to flash mode...
Waiting for the phone to reboot...
Searching for phone...
Sending RAW loader...
Using Áęą012.005
Elf2flash 10.05.000
CMT RAW loader...
Patching RAW boot step1...
Patching RAW boot step2...
Patching RAW boot step3...
Sending RAW Loader...
....................Loader Sent!
Stage 2 starting.................
bats
Újonc
Újonc

ez alapján .. :
FW frissítés:
1. Víruskergető kikapcs!
2. Telepítsd a JAFSetup_1.98.62 fájlt.
3. Telepítsd a telefon firmware-t, amit a phoenixhez töltöttél le (http://www.handy-flashpage.tk). Alapértelmezett helyre. (C:\Program files\Nokia\Phoenix ...
4. Futtasd az OGM_JAF_PKEY_Emulator_vX file-t. Alapbeállításokon hagyva Step 2 fülre katt és GO (launch selected EXE) gombra katt. Hibaüzenetre ok.
5. A megjelenő ablakban BB5 fülre katt.
6. Teló csatlakoztatása USB kábelen pc suite módban.
7. Kattints az inf-re.
8. Ha minden ok, akkor betölti a product code-hoz tartozó fw-t.
9. Flash!

ilyen hibaüzenetet dob ki: Can't make IMEI backup using pm field 208 !!! folytatom ?
kattolok h igen..de nem találja a készüléket..(ha kikapcsolt állapotban csatlakoztatom..) ..
nincs valmi nagyon részletes útmutató, mert biztos h én vok a b@lf@sz

meguntam..egyszerűen nem megy..folyton ezeket írja ki..v h nem találja a telefont..v azt h rossz leütés v micsoda .. próbáltam Phoenix-el de ott meg valmi hibát írt ki h hiányzik rm555_rm553_103_000_m009_8g.fpsx ... most eléggé megfeszültem..azt hiszem félrerakom a dolgot egy kicsit..és várom a nálam tapasztaltabbak tanácsát.. am ha phoenix-el flashelném, át tudnám írni később a product kódot, garancia vesztés nélkül ? ..
mára ennyi belőlem..kész.. :asit:
aaaaaaaaa :cry3:
lordwolf88
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N97 mini CB
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: lordwolf88 »

lordwolf88 írta:M i lehet a baj, ha nem tudom bekapcsolni a fényérzékelőt :blink: ??? feltettem a TweakS nevű progit, bekapcsoltam vele, de még így sem működik :cry: :cry2: tudna valaki segíteni?? jah még anyi, hogy farkas laci féle 30-as szoft van fent N8 ikonos verzióban.

erre még senki nem talált megoldást??
Siemens A50->Siemens C60->Nokia N-Gage->Nokia 6630->Siemens C35->Nokia 6230->Samsung Monte->Nokia N97 Mini->ZTE Blade->Nokia N97mini
Basslovers
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia Lumia 620 + Nokia E7
Has thanked: 22 times
Been thanked: 2 times

Hozzászólás Szerző: Basslovers »

bats írta:[...]próbáltam Phoenix-el de ott meg valmi hibát írt ki h hiányzik rm555_rm553_103_000_m009_8g.fpsx ... most eléggé megfeszültem..azt hiszem félrerakom a dolgot egy kicsit..és várom a nálam tapasztaltabbak tanácsát.. am ha phoenix-el flashelném, át tudnám írni később a product kódot, garancia vesztés nélkül ? ..
Phoenix-nél nyugodtan nyomj egy továbbot arra a hibaüzenetre, nekem is kijött és utána ment fel a szoftver. Én utána Phoenixben visszaírtam a product codot, mert az enyém is T-s. (Bár mondjuk tök mindegy, ha látják, hogy 30-as főzött rom van rajta.. ígyis-úgyis bukta.)
farkas-laci
3. szint
3. szint

lordwolf88 írta:
lordwolf88 írta:M i lehet a baj, ha nem tudom bekapcsolni a fényérzékelőt :blink: ??? feltettem a TweakS nevű progit, bekapcsoltam vele, de még így sem működik :cry: :cry2: tudna valaki segíteni?? jah még anyi, hogy farkas laci féle 30-as szoft van fent N8 ikonos verzióban.

erre még senki nem talált megoldást??
De sajnos én tudom már... Amint észrevetted, a kijelző fényerejét sokkal finomabban lehet állítani, halványabbra is lehet venni mint gyárilag. Sajnos ez kikapcsolta a fényérzékelőt. Szét kell szedni a rofs2-t és ki kell cserélni ezt a fájlt a gyárira:

Kód: Egész kijelölése

sys/bin/StaticFeatures.dll
Bocs mindenkitől, amint tudom javítom...
bats
Újonc
Újonc

Basslovers írta:
bats írta:[...]próbáltam Phoenix-el de ott meg valmi hibát írt ki h hiányzik rm555_rm553_103_000_m009_8g.fpsx ... most eléggé megfeszültem..azt hiszem félrerakom a dolgot egy kicsit..és várom a nálam tapasztaltabbak tanácsát.. am ha phoenix-el flashelném, át tudnám írni később a product kódot, garancia vesztés nélkül ? ..
Phoenix-nél nyugodtan nyomj egy továbbot arra a hibaüzenetre, nekem is kijött és utána ment fel a szoftver. Én utána Phoenixben visszaírtam a product codot, mert az enyém is T-s. (Bár mondjuk tök mindegy, ha látják, hogy 30-as főzött rom van rajta.. ígyis-úgyis bukta.)
Köszi.. felraktam [(végre sikerült)].. feldobtam az általam használt 14db programot és még így is 51mega szabad memóriám marad, indítás után .. :)

.. viszont én is észrevettem h nem használható a fényérzékelő..ezt meg lehet oldani valamiféle okoskodással, v majd újra kell rakni a kijavított szoftvert ? :blink:

u.i.: Gratula és ezer köszönet a FőzőMesternek :Notworty:
Válasz küldése

Vissza: “Modding”