Egyedi firmware 5230-ra (csak óvatosan!)

Készülékek tuningolásával, megváltoztatásával, stb kapcsolatos fórumok
potter55
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Nokia N73
Nem: Férfi
Has thanked: 10 times
Been thanked: 551 times

Re: Egyedi firmware 5230-ra (csak óvatosan!)

Hozzászólás Szerző: potter55 »

kendru írta:Sziasztok!
Most kezdtem el olvasgatni a fw csere módszereit, lehetőségeit, tehát még tanulok. Lenne néhány kérdésem:
1., 40.0.003-as szoft van a vodás telómon, miben gondolkozzak, mik a lehetőségeim?
2., Honnan tudom meg, hogy egy fw mit tartalmaz (mondjuk ez még csak-csak kiderül) illetve hogyan néz ki, mit tettek bele? Leginkább az itt fellelhetők érdekelnek.
3., A "Terminator" által kreált fw mindenki által dícsért cucc, kinézetre a c6 unleashed tribute is tetszik. Netán a kolléga fw-je is hasonlóan néz ki, ugyanazon alapokra épül? Annyi verzió van itt is, melyik az amit elégedetten használtok?
4., Frissítések. Ami a nokia pc-s programokkal letölthető (ovi suite) jelenleg, beleértve a sw frissítést is, azok a lehetőségek megszünnek egy c6 fw rápakolása után? Tehát kiválasztom a megfelelőt, felteszem és ezzel vége is? Azt használom amíg rá nem szánom magam újra a procedúrára és egy újabb fw rá nem variálok?
5., Ha egy c6-os fw lesz rajta, akkor a többi progi amit használok az is c6-hoz való kell legyen?

Nagyjából ennyi. Szivesen olvasnék még néhány tapasztalatot is aki ezt a vodás szoftot lecserélte: mire és mi a véleménye?
Köszönöm előre is!
1. Kb ugyanaz, mint a függetlennél. A szolgáltatós telefonok csak abban különböznek, hogy később jön ki rájuk az új szoftver.
2. Általában oda szokták írni, hogy mi változott meg benne. A letöltések közt is így vannak fent a főzött ROM-ok.
3. Ezekről véleményeket ebben a topikban olvashatsz.
4. Ezt olvasd el.
5. Ugyanazok a programok jók rá, mint egy sima 5230-ra.
These users thanked the author potter55 for the post:
krisz222 (2011-08-07 vas. 12:03:36)
Rating: 2.63%
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.

Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki. :)

Nokia mobilok zenei klipekben. :D
kendru
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 5230
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: kendru »

És amikor azt írják, hogy nem lehet régebbit feltenni, akkor az mire érvényes?
Nekem ugye a 40.0.003-as gyári van most rajta, akkor erre a c6 v20-asok felmennek?
Pl. ez: 5230_C6_Unleashed_Darkem_Edition_Hun_RM-588.rar
Az 588 az stimmelne...
potter55
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Nokia N73
Has thanked: 10 times
Been thanked: 551 times

Hozzászólás Szerző: potter55 »

kendru írta:És amikor azt írják, hogy nem lehet régebbit feltenni, akkor az mire érvényes?
Nekem ugye a 40.0.003-as gyári van most rajta, akkor erre a c6 v20-asok felmennek?
Az 588 az stimmelne...
Azok mehetnek, mert az a C6-os 20-as szoftveréből készült. Csak utána gyárból 40-esnél kisebb verziószámút nem tudsz visszarakni.
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.

Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki. :)

Nokia mobilok zenei klipekben. :D
Jables
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Galaxy Ace + N8
Been thanked: 4 times

Hozzászólás Szerző: Jables »

Én azt olvastam a leírásában, hogy ez az 5230 v21-es szoftjához készült, szóval én nem tenném fel...
Lirion
Újonc
Újonc
Készüléktípus: SE G900

Hozzászólás Szerző: Lirion »

kendru írta:És amikor azt írják, hogy nem lehet régebbit feltenni, akkor az mire érvényes?
Az 588 az stimmelne...
Ha a c6 unleashed-ben gondolkozol, akkor a tribute v40-hez készült verzióját kell felraknod. Az pedig 40.6.003-as, tehát a gyári szoftot nem fogod tudni visszarakni. A Darkem edition-t se próbáld meg, mert az v21-es 5230-ra készült, tehát ez downgrade lenne neked, ami megölné a telód.
kendru
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 5230

Hozzászólás Szerző: kendru »

Nagyon köszönöm a válaszokat, de még mindíg ott vagyok, ahol a part szakad: mit tudok feltenni?
MG (terminator) sziftjai közül sem tudom, melyiket tehetem fel.
Nameg a gyári szoft visszapakolása sem lenne egy utolsó szempont. Mert, ugye, ha nem válik be...
Nem feltétlenül unleashed, de az tetszik kinézetre és úgy veszem ki a különböző leírásokból, hogy nagyon profi csapat csinálta.
Ami lényeg nekem:
-a főképernyő a c6 tulajdonságait tartalmazza (jó lenne telepakolni sűrűn használt cuccal.)
-a főmenü 5x4 lehetne, azt nagyon bírnám.
-mindenképp legyen megbízhatóbb, mint a jelenlegi, gyári szoft. Ezzel nem vagyok megelégedve. Ezelőtt Motorola K1-em volt, ezerszer stabilabban működött.
-ha picivel gyorsabb lenne, az is jó lenne, de nem fő szempont.
stefun
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: stefun »

Hello.
A telepitö segitöképekben az van irva, ha sikerült az update, a telo ujraindul, és kérni fogja a pin kódot.
Minden esetben kéri, vagy aki nem szokta használni (régi sim - uj készülék) azoknál nem kéri?
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Hozzászólás Szerző: Damir »

stefun írta:Hello.
A telepitö segitöképekben az van irva, ha sikerült az update, a telo ujraindul, és kérni fogja a pin kódot.
Minden esetben kéri, vagy aki nem szokta használni (régi sim - uj készülék) azoknál nem kéri?
Szia!
Nem pontosan értem mit akarsz kérdezni. Minden bekapcsolásnál kéri a kódot, kivéve ha kikapcsoltad a beállításoknál.
stefun
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: stefun »

Damir írta:
stefun írta:Hello.
Szia!
Nem pontosan értem mit akarsz kérdezni. Minden bekapcsolásnál kéri a kódot, kivéve ha kikapcsoltad a beállításoknál.
Igen. Elötte nem volt beállitva hogy kérje. Csak paráztam... mert elég ritkán lehet hallani hogy "pin kód".
Köszi!
Lirion
Újonc
Újonc
Készüléktípus: SE G900

Hozzászólás Szerző: Lirion »

kendru írta:Nagyon köszönöm a válaszokat, de még mindíg ott vagyok, ahol a part szakad: mit tudok feltenni?
MG (terminator) sziftjai közül sem tudom, melyiket tehetem fel.
Nameg a gyári szoft visszapakolása sem lenne egy utolsó szempont. Mert, ugye, ha nem válik be...
Nem feltétlenül unleashed, de az tetszik kinézetre és úgy veszem ki a különböző leírásokból, hogy nagyon profi csapat csinálta.
Ami lényeg nekem:
-a főképernyő a c6 tulajdonságait tartalmazza (jó lenne telepakolni sűrűn használt cuccal.)
-a főmenü 5x4 lehetne, azt nagyon bírnám.
-mindenképp legyen megbízhatóbb, mint a jelenlegi, gyári szoft. Ezzel nem vagyok megelégedve. Ezelőtt Motorola K1-em volt, ezerszer stabilabban működött.
-ha picivel gyorsabb lenne, az is jó lenne, de nem fő szempont.
Azt ugye nem gondoltad komolyan, hogy végig nézi vki neked a cfw-eket és megmondja, mit tehetsz fel és mit nem? Ha vmi tetszik, szedd le, bontsd ki, nézd meg a rofs2 nevében mi van és ha egyezik a te verzióddal (pl. RM-588_40.0.003_prd.rofs2.V21), akkor azt felrakhatod. Ha olyan találsz, ahol a verziószám 40.6.003, azt is felrakhatod, csak akkor a gyárit nem tudod visszatenni, viszont ami 40-nél kisebb, azzal ne próbálkozz.
Egyébként meg már írtam, hogy a c6 unleahsed tribute-t fel rakhatod, de az 40.6.003-as, tehát a gyárit nem tudod utána visszatenni.
Válasz küldése

Vissza: “Modding”