Mikeanonime írta:Nokia E71 telefonhoz kötődne a kérdésem.
Arra lennék kíváncsi, hogy erre hogyan szakszerű térképet telepíteni. Olvastam párszor, hogy cities mappa, meg qf fájlt törölni. Én eddig ilyet nem csináltam, csak nokia maps loaderben kiválasztottam pl. Hungary-t, és download gombbal települt a telefonra. Ez így jó, vagy ha frissebb térképet akarok átrakni, én is töröljem a cities mappát, és qf fájlt?
Amennyiben kell törölni, tulajdonképpen vele együtt mi az ami törlődik, értem ezalatt, hogy amit a kedvencekbe mentettem le címeket azok törlődnek... stb.?
Nokia Maps Loaderrel térképet lehet csak frissíteni, de maga a nokia maps verziószámát nem? Az csak akkor frissül ha firmware frissítés jön a telefonra?
Amikor csatlakoztatom a telefont Nokia Maps Loaderhez sehol nem írja ki, hogy a térkép milyen verziószámú pl. 3.3 vagy 3.4, 3.6. Mert akkor nem kellene újra-meg újra ugyanazt telepíteni.
A Nokia Maps Loaderben, a download gomb mellett azt hiszem van egy delete data from storage gomb, ez nem a térkép törlésére szolgál a telefonból (Mármint a cities mappa tartalma, és qf fájl)
Segítő válaszukat előre is köszönöm szépen!
Hali! E71-hez sajnos nem volt szerencsém, nem tudom mely nokia ovi maps program verzió kompatibilis vele, de ha jól tudom, akkor hivatalosan a 3.03-as a legfrissebb rá. Sajnos Nokiáéknál elég bonyolult a verzió számozás. Ugyanis nem minden program verzióval kompatibilisek a térkép verziók sem. Ezen topic első oldalán találsz némi verzió infót. Ha ovi suite programot használsz, akkor abba már bele van építve a map loader és a maps updater is. Ovi suite-ra csatlakoztatva a telefont felismeri van-e rá frissebb maps program, ha van akkor felajánlja a legfrissebb rátelepítését. Ez független a telefon szoftver verziójától. Telefon firmware frissítés nélkül is fel lehet rá telepíteni a programot. Ha a friss program fent van az ovi suite azt is meg tudja állapítai van-e frissebb térkép. Ha van annak letöltését is felajánlja. Ha törlöd az e:\cities mappát és qf fájlt, akkor törlődik a maps progiból az összes térkép és hangfájl. De ha ez a mappa és fájl hiányzik az ovi suite sem fogja felismerni, hogy van a telón nokia maps progi. Az elmentett kedvenceid nem fognak törlődni, azt a teló a C:\Private\100012a5\DBS_101FE978_eposlm.ldb fájlban tárolja. Ha törölted a cities mappát és a qf fájlt, el kell indítanod telón a maps progit, hogy újra létrehozza ezeket, persze térkép nem lesz még rajta ettől, azt a maps loaderrel, vagy az ovi suite-tal kell letöltened. A telefonra letöltött térkép verziószámát a telón a nokia maps programot elindítva (pontosan nem tudom hol, mert az én telómra 3.06-os is elérhető és szerintem ennek más a felülete) valahol a névjegyben fogod megtalálni. A map loaderis felajánlja automatikusan, ha friss térkép érhető el a telóra, nem kell állandóan ugyanazt letölteni. Tudtommal a delete data from storage gomb az E:\-re letöltött térképet fogja törölni talán a hangot is, de erre már nem emlékszemem, mert ovi suite-ot használok. És ha jól tudom a qf fájlt és a cities mappát is meghagyja, csak a cities tartalmát fogja némileg törölni.