A nagy szervizes topik

A készülékek szervízes tapasztalataival, illetve szervízeléssel kapcsolatos témák
Fórum szabályok
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
-Dr-Strust-
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Sony Xperia Z
Nem: Férfi
Has thanked: 31 times
Been thanked: 32 times

Re: Nokia C5

Hozzászólás Szerző: -Dr-Strust- »

espi39 írta:Sziasztok!Nagy butaságot csináltam,kimostam a nokia c5 telcsimet a kabátommal:(
Természetesen nem kapcsol be mert úgy raktam be a gépbe,hogy be volt kapcsolva!
Szerintetek lehet még életet lehelni a telcsibe?
Érdemes szétszedni a telcsit és kiszárítani és ha igen hogy tudnám szétszedni a telcsit,mert sehol nem találtam hozzá szétszerelési útmutatót!Hiába garis a készülék tudtommal ilyenkor elveszett a garancia!
Vagy mehet alkatrésznek a cucc,várom a segítő válaszokat!
Üdv Laca
Szia!

Akkut ne tedd bele, ne tedd töltőre, és ne próbálgasd bekapcsolni!
Küld le nekem, kitakarítom ha nem sikerülne a takarítás akkor pedig van egy ravasz kis 5letem amit leírok neked privibe :)

Macika: Nem tudtam, h az összes olyan tella hibás :)
Kép
Kép
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Re: A nagy szervizes topik

Hozzászólás Szerző: Macika »

janko8412 írta:Amúgy a kamerában a GPS adatok megjelenítése nincs bekapcsolva. Tehát ez nem lehet az oka. Ha meg nem érzik, hogy hibásak, és szerintük nincs is baja akkor miért adnak új akksit immár másodszor? Ez vicc. AMúgy szeretem/szerettem ez a telefont. Most egyébként telefoncserén gondolkodom: Nokia N8, Motorola Defy és Samsung Wave között vacilálok. Bár azt hiszem a Wave az már kiesett, alig van rá app. A Nokiát meg ezek után meggondolom. Oprendszer terén meg egyébként is hiányozik már egy kis változatosság. Egyedül a kamerát sajnálnám, mert szeretek fotózgatni telefonnal...
Akkor maradt a Garmin, aminek van egy része, ami a háttérben fut.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Macika
6. szint
6. szint

Re: Nokia C5

espi39 írta:Sziasztok!Nagy butaságot csináltam,kimostam a nokia c5 telcsimet a kabátommal:(
Természetesen nem kapcsol be mert úgy raktam be a gépbe,hogy be volt kapcsolva!
Szerintetek lehet még életet lehelni a telcsibe?
Érdemes szétszedni a telcsit és kiszárítani és ha igen hogy tudnám szétszedni a telcsit,mert sehol nem találtam hozzá szétszerelési útmutatót!Hiába garis a készülék tudtommal ilyenkor elveszett a garancia!
Vagy mehet alkatrésznek a cucc,várom a segítő válaszokat!
Üdv Laca
Ha már próbáltad bekapcsolni (hiszen azt írod, nem kapcsol be), akkor annak már reszeltek.

Ha AZONNAL, a mosóprogram után kikaptad volna az akksit és azóta nem tetted volna bele, akkor kb. 80 % esély lett volna arra, hogy helyre lehet állítani, megfelelő vegyszerrel, ultrahangos mosóval, na meg némi gyakorlattal. Kijelzőt akkor is cserélni kellett volna benne, mert az menthetetlenül tönkre megy ilyenkor.

Így sajnos buktad, de ugyanakkor gazdagabb lettél egy tapasztalattal, hogy ha legközelebb ilyen van, akkor TILOS BEKAPCSOLNI!!
Akksit AZONNAL KI és szakemberhez minél gyorsabban!!!
A forró radiátor NEM szakember!!!
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
janko8412
1. szint
1. szint
Készüléktípus: N86
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: janko8412 »

A helyzet az, hogy nincs telepítva Garmin. Egy jó ideje rászoktam az OVI Maps-ra. Mivel egyrészt ingyenes lett a Nokia navis megoldása másrész sokat fejlődött az elmúlt 1-2 évben. Véleményem szerint használható, és jobban tetszik kinézetre is mint a Garmin. Jó ideig használtam azt is. Illetve ez kényelmesebb is letölti és telepíti magának, és még törvényes is. :D
Macika írta:
janko8412 írta:Amúgy a kamerában a GPS adatok megjelenítése nincs bekapcsolva. Tehát ez nem lehet az oka. Ha meg nem érzik, hogy hibásak, és szerintük nincs is baja akkor miért adnak új akksit immár másodszor? Ez vicc. AMúgy szeretem/szerettem ez a telefont. Most egyébként telefoncserén gondolkodom: Nokia N8, Motorola Defy és Samsung Wave között vacilálok. Bár azt hiszem a Wave az már kiesett, alig van rá app. A Nokiát meg ezek után meggondolom. Oprendszer terén meg egyébként is hiányozik már egy kis változatosság. Egyedül a kamerát sajnálnám, mert szeretek fotózgatni telefonnal...
Akkor maradt a Garmin, aminek van egy része, ami a háttérben fut.
üdv.: janko8412
Macika
6. szint
6. szint

janko8412 írta:A helyzet az, hogy nincs telepítva Garmin. Egy jó ideje rászoktam az OVI Maps-ra. Mivel egyrészt ingyenes lett a Nokia navis megoldása másrész sokat fejlődött az elmúlt 1-2 évben. Véleményem szerint használható, és jobban tetszik kinézetre is mint a Garmin. Jó ideig használtam azt is. Illetve ez kényelmesebb is letölti és telepíti magának, és még törvényes is. :D
Hát, ha sem Garmin, sem GPS-alapú fotózás nicns, akkor lehet, hogy mégis egyedi hiba.

Azért egy full reset után (felrakva a csont üres, memóriakártya nélküli telefonra az Energy Profilert) megnézném a fogyasztási értékeket...
Sir Winston Churchill
Kolondrum
2. szint
2. szint
Készüléktípus: 9110i-7650-E90V2-808 PureView
Has thanked: 3 times
Been thanked: 8 times

Hozzászólás Szerző: Kolondrum »

Mennyi de mennyien jöttek ázottal, "nem kapcsol be próbáltam tölteni is". Mondom Ámen!
Kb olyan dolog a víz mint a kígyómarás, gyorsan kell cselekedni! De hát ha mindenki tudná mindig mit kell tenni akkor nem lennének gazdag emberek és uncsi lenne a világ.
Funny! >> http://href.hu/x/ah8g - http://href.hu/x/ah0m - http://href.hu/x/ah0n href.hu/x/ah8h
Katalin Katalin miért töröltetted magad? 2012.06
janko8412
1. szint
1. szint

A telefon amúgy szokott a szervizből elhozás után is mindenféle telepítés előtt is merülni, mert mondom már nem is mertem soha belakni a telót. Legutóbb is amiket telepítettem rá: OVI Maps, EA Games-es Tetris, Energy Profiler, SPB Weather (kézileg frissítem mindig, szóval volt, hogy egy jó pár napig el se indítottam, így nem is frissült, wlan kapcsolatot is csak akkor létesít, ha rá is kattintok a frissítésre miután elindítottam). Resetelni meg már nem nagyon szeretném megint, múlt héten állítottam be mindent megint. Illetve az e-mail-t se lőttem be rajt szóval nem használom azt sem rajt. Ez már kezd nem uncsi, hanem idegesítő lenni! Pénteken ugye meghalt a teló, feltöltöttem délbe és 5kor már fel kellett tennem megint. Had ne mondjam, hogy szombaton is lemerült r*hadt gyorsan.
Macika írta:
janko8412 írta:A helyzet az, hogy nincs telepítva Garmin. Egy jó ideje rászoktam az OVI Maps-ra. Mivel egyrészt ingyenes lett a Nokia navis megoldása másrész sokat fejlődött az elmúlt 1-2 évben. Véleményem szerint használható, és jobban tetszik kinézetre is mint a Garmin. Jó ideig használtam azt is. Illetve ez kényelmesebb is letölti és telepíti magának, és még törvényes is. :D
Hát, ha sem Garmin, sem GPS-alapú fotózás nicns, akkor lehet, hogy mégis egyedi hiba.

Azért egy full reset után (felrakva a csont üres, memóriakártya nélküli telefonra az Energy Profilert) megnézném a fogyasztási értékeket...
Macika
6. szint
6. szint

janko8412 írta:A telefon amúgy szokott a szervizből elhozás után is mindenféle telepítés előtt is merülni, mert mondom már nem is mertem soha belakni a telót. Legutóbb is amiket telepítettem rá: OVI Maps, EA Games-es Tetris, Energy Profiler, SPB Weather (kézileg frissítem mindig, szóval volt, hogy egy jó pár napig el se indítottam, így nem is frissült, wlan kapcsolatot is csak akkor létesít, ha rá is kattintok a frissítésre miután elindítottam). Resetelni meg már nem nagyon szeretném megint, múlt héten állítottam be mindent megint. Illetve az e-mail-t se lőttem be rajt szóval nem használom azt sem rajt. Ez már kezd nem uncsi, hanem idegesítő lenni! Pénteken ugye meghalt a teló, feltöltöttem délbe és 5kor már fel kellett tennem megint. Had ne mondjam, hogy szombaton is lemerült r*hadt gyorsan.
Értelek, de a Szerviz MINDIG úgy vizsgálja a készüléket, gyári alapállapotban.
Ha úgy nem jön elő a hiba, akkor egyértelmű, hogy a feltelepített szoftverek valamelyike okozza. ÉS onnantól nem is fognak garanciálisan tenni semmit.

Az pedig hogy akksit cseréltek, az azért volt, mert az Általad írt fogyasztási értékek igen megviselik az akksit.

Mellesleg igen érdekes, mivel általában mindenki törött programokat használ, nem egyszer olyan adatforgalmat generálnak a drágák, amire az ember nem is gondolna.
Nem mondom, hogy az esetedben is ez lenne, csak úgy eszembe jutott.
Sir Winston Churchill
Kolondrum
2. szint
2. szint
Készüléktípus: 9110i-7650-E90V2-808 PureView
Has thanked: 3 times
Been thanked: 8 times

Hozzászólás Szerző: Kolondrum »

janko8412! Kicsit más szemszögből is meg lehetne vizsgálni a merülés dolgot. Energy pro 1.23, ott csekkolható mennyit eszik idle a telefon és egyes alkalmazások alatt. Bőven 1w alatt kell lenni a fogyasztásnak ha megy a világítás és csak az energy pro fut, kikapcsolt kijelzőnél készenlétben meg 0.0X W körül.
Elég sokoldalú progi, OVI-ból free tölthető, meg itt is fent van.

http://noob.hu/2010/11/10/Idle_kulso.jpg
Funny! >> http://href.hu/x/ah8g - http://href.hu/x/ah0m - http://href.hu/x/ah0n href.hu/x/ah8h
Katalin Katalin miért töröltetted magad? 2012.06
janko8412
1. szint
1. szint

Macika írta:
janko8412 írta:A telefon amúgy szokott a szervizből elhozás után is mindenféle telepítés előtt is merülni, mert mondom már nem is mertem soha belakni a telót. Legutóbb is amiket telepítettem rá: OVI Maps, EA Games-es Tetris, Energy Profiler, SPB Weather (kézileg frissítem mindig, szóval volt, hogy egy jó pár napig el se indítottam, így nem is frissült, wlan kapcsolatot is csak akkor létesít, ha rá is kattintok a frissítésre miután elindítottam). Resetelni meg már nem nagyon szeretném megint, múlt héten állítottam be mindent megint. Illetve az e-mail-t se lőttem be rajt szóval nem használom azt sem rajt. Ez már kezd nem uncsi, hanem idegesítő lenni! Pénteken ugye meghalt a teló, feltöltöttem délbe és 5kor már fel kellett tennem megint. Had ne mondjam, hogy szombaton is lemerült r*hadt gyorsan.
Értelek, de a Szerviz MINDIG úgy vizsgálja a készüléket, gyári alapállapotban.
Ha úgy nem jön elő a hiba, akkor egyértelmű, hogy a feltelepített szoftverek valamelyike okozza. ÉS onnantól nem is fognak garanciálisan tenni semmit.

Az pedig hogy akksit cseréltek, az azért volt, mert az Általad írt fogyasztási értékek igen megviselik az akksit.

Mellesleg igen érdekes, mivel általában mindenki törött programokat használ, nem egyszer olyan adatforgalmat generálnak a drágák, amire az ember nem is gondolna.
Nem mondom, hogy az esetedben is ez lenne, csak úgy eszembe jutott.

A programot én is szoktam használni, ezt írtam is. Én mondjuk a mAh adatot szoktam nézni, mert az akkunak is az a paraméterét tudom, hogy 1200 mAh-s. Így könnyebben látom a kettő között az összefüggés. Amúgy most megnéztem és nekem 0,30 mAh-t fogyaszt alapban kinyitva ez felel meg úgy ~70 mAh-s fogyasztásnak. Én ugyanis egyrészt sötétebb témát is használok másrészt pedig a kijelzőm fényereje is 50%-on van mindig.
Válasz küldése

Vissza: “Szervíz”