igen az 5230 az működik...akkor lehet életre kelthető az 5800? a pontos hibaüzeneteket leírtam tegnap a szervíz részlegre.Walaki01 írta:Álljunk meg egy pillanatra!Az 5230 az nem halott.Tehát nem kell neki a dead mode.Ennek viszont az kéne.cracky86 írta:igen az 5230-al minden működik. akkor gondolom alaplap hiba van az 5800-nál...
Nokia 5800XM/NE(1.oldalon fontos infók.Kérdés előtt olvass!)
- cracky86
- 1. szint
- Készüléktípus: N73-5230
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Nokia 5800XM/NE(1.oldalon fontos infók.Kérdés előtt olva
- Walaki01
- 4. szint
- Készüléktípus: Nokia 5800 Xpress Red
- Nem: Férfi
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 130 times
Pár hozzászólással ezelőtt ott volt egy link.Ez a Phoenix oldalra visz,annak is az első oldalára.Ott,ha lefelé mész,megtalálod a szoftveresen halott telefon újraélesztésének a menetét.Azt olvasd el és az ott leírtak szerint,talán összejön a dolog.cracky86 írta:
igen az 5230 az működik...akkor lehet életre kelthető az 5800? a pontos hibaüzeneteket leírtam tegnap a szervíz részlegre.
A hibaüzenetekkel kapcsolatban,ha nem értesz anglul,mint ahogy én sem,akkor ajánlom a google fordítót.
Számolj le a negatív hozzáállással, mint a nem fog sikerülni! Legyél pozitív! Biztosan el fogom rontani.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
- cracky86
- 1. szint
megpróbáltam ismét, de semmi változás... hibaüzi ugyan az, be még mindíg nem kapcsol.
- bladehu2
- 5. szint
- Készüléktípus: G2
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 359 times
de miért kellene hogy bekapcsoljon? én úgy értettem az eddigiekből hogy halott a telód (mert nem kapcsol be csak rezzen egyet) és ezért szeretnéd újraflesselni egy gyári fw-el. amíg az nem sikerül addig mitól kapcsolna be?cracky86 írta:megpróbáltam ismét, de semmi változás... hibaüzi ugyan az, be még mindíg nem kapcsol.
én JAF-ot javasolnám, leírás az egyedi fw 5800-ra topikban. esetleg mielőtt elkezdenéd a flash-t és meg kellene röviden nyomni a bekapcs gombot, a rádugott usb kábel mellett kikapcsolt állapotban párszor röviden megnyomod a telón a bekapcs gombot. ha nincs még telepítve a nokia usb flashing generic driver meg a másik asszem vmi bb5 loader akkor a win eszközkezelőben látnod kell ahogy telepítődnek. ha nem csinál semmit az eszközkezelő, nem jelenik meg új hw egy pillanatra (az csak akkor aktív és akkor látod ha a JAF vagy valami aktiválja, amúgy rejtett/nem csatlakoztatott hw-ként van jelen a gépen) akkor valszeg valami nagyobb baj van, pl el van b.szva a bootloader része is a telónak tehát az semmi otthoni módszerrel nem fog flash módban bootolni. akkor marad az hogy macikánál megpróbálod a boxos módszert, vagy ha még garis akkor irány a szervíz és "hát nem tudom, este kikapcsoltam és reggel már nem lehetett bekapcsolni" mondattal kicserélteted.
ha viszont érzékelte a gép akkor a JAF is jó eséllyel meg fogja találni, akkor a leírások alapján tedd fel rá dead módban a gyári szoftot és reménykedj hogy csak ennyi volt a baja.
- cracky86
- 1. szint
Azért kellene hogy bekapcsoljon, hogy tudjam használni.
A Jaffal is kinlódtam már egy sort, de semmi külömbség.
Tehát:
A készülék így került hozzám, és kíváncsi lettem volna, hogy életre kelthető-e még. De mivel csak !NÉHA! rezzen egyet a power megnyomásakor, ezen kívül se kép se hang, szerintem érthető, hogy várom hogy "bekapcsoljon" legalább a világítást adná vagy bootscreen, és aztán crash..de semmi. Mikor gépre rádugom, powert megnyomom, felcsatlakozik, majd le is pár másodperc után. Ugyanaz a helyzet jaffal és phoenixxel is(hibaüzik), az nsu annyibból kivétel, hogy fel sem ismeri, mivel nem kapcsol be. Remélem így már érthetőbb a dolog, gondolom egy ilyen konkrétabb leírással kellett volna kezdeni. köszi az eddigieket!
Tehát:
A készülék így került hozzám, és kíváncsi lettem volna, hogy életre kelthető-e még. De mivel csak !NÉHA! rezzen egyet a power megnyomásakor, ezen kívül se kép se hang, szerintem érthető, hogy várom hogy "bekapcsoljon" legalább a világítást adná vagy bootscreen, és aztán crash..de semmi. Mikor gépre rádugom, powert megnyomom, felcsatlakozik, majd le is pár másodperc után. Ugyanaz a helyzet jaffal és phoenixxel is(hibaüzik), az nsu annyibból kivétel, hogy fel sem ismeri, mivel nem kapcsol be. Remélem így már érthetőbb a dolog, gondolom egy ilyen konkrétabb leírással kellett volna kezdeni. köszi az eddigieket!
- bladehu2
- 5. szint
- Készüléktípus: G2
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 359 times
hát az NSU csak működő, bekapcsolt telót tud frissíteni tehát azzal eleve kár is próbálkozni. lehet hogy triviális, de próbáltad már rádugni töltőre és várni vele 5-10percet hogy micsinál? kérdezem ezt azért mert ma reggel az asszonynál lévő 5800-am (amit este feltöltött) meg se nyikkant. jelenség hasonló, power gombra csak néha egy kis villanás meg rezdülés. rádugtam töltőre (hiába mondta hogy dehát fel volt töltve) 5 perc után bekapcsolt. valami csontra merítette, ennyi volt a baja. esetleg tedd bele az 5230 feltöltött akksiját (ugyanaz a típus) próbaképp, és ha azzal sem kapcsol be akkor próbáld meg azért azzal flesselni JAF-al. amikor gépre rádugod és megnyomod power gombot akkor az rendben van ha csak egy pillanatra csatlakozik, csatlakozva csak akkor marad amikor a jaf-ban indítod a flash-t és akkor nyomod meg a power gombot röviden, mivel ekor a jaf csatlakozik hozzá és akkor aktív marad a flash mód.cracky86 írta:Azért kellene hogy bekapcsoljon, hogy tudjam használni.
Tehát:
- cracky86
- 1. szint
Akksicserén túlestem, próbáltam mindkettővel már. A flash-t nem tudja elkezdeni valamiért mindkét progival hibát ír ki, bármit állítgatok. Dead mode-ot nem akarja elindítani, ill. elindul, majd mikor visszacsatlakoztatná a készüléket, akkor dobja a hibaüzit mindkét progi.
-
- 1. szint
- Készüléktípus: Galaxy S
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 5 times
sziasztok!azt meg lehet valahogy oldani,h a fájlkezelő alapból tudja kezelni a zip fájlokat.nekem az x plore annyira nem jön be.
XXJVR+CF-ROOT+EXT4
- Walaki01
- 4. szint
- Készüléktípus: Nokia 5800 Xpress Red
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 130 times
Akkor,vagy szervíz,vagy vedd fel pirvátban a kapcsolatot Macika fórumtárssal!Ő ezeknek a dolgoknak a tudora.cracky86 írta:Akksicserén túlestem, próbáltam mindkettővel már. A flash-t nem tudja elkezdeni valamiért mindkét progival hibát ír ki, bármit állítgatok. Dead mode-ot nem akarja elindítani, ill. elindul, majd mikor visszacsatlakoztatná a készüléket, akkor dobja a hibaüzit mindkét progi.
Számolj le a negatív hozzáállással, mint a nem fog sikerülni! Legyél pozitív! Biztosan el fogom rontani.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
- sludgeboy
- 1. szint
- Készüléktípus: Samsung Galaxy S2
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 5 times
- Kapcsolat:
ezt dobd fel nekem segített bár lehet nem ilyen megoldásra gondoltál http://nokiaprogramok.hu/modules.php?na ... w&id=31727menyuska írta:sziasztok!azt meg lehet valahogy oldani,h a fájlkezelő alapból tudja kezelni a zip fájlokat.nekem az x plore annyira nem jön be.
"Dead but dreaming for her light, at the gates, of silent memory"
●►[ROM][V7.8] Dirty Unicorns 4.4.4 [i9100] ◄●
●►[ROM][V7.8] Dirty Unicorns 4.4.4 [i9100] ◄●