app2sd egyszerüen,gyorsan
Fórum szabályok
Tilos a fórumban az IGO-s, Electronic Arts és Gameloft-os programok kérése, és bármilyen megosztása, belinkelése!
Az ilyen fajta tevékenység kitiltást von maga után.
Tilos a fórumban az IGO-s, Electronic Arts és Gameloft-os programok kérése, és bármilyen megosztása, belinkelése!
Az ilyen fajta tevékenység kitiltást von maga után.
- symbian7610
- 2. szint
- Készüléktípus: Nokia 808 PureView
- Has thanked: 68 times
- Been thanked: 39 times
app2sd egyszerüen,gyorsan
2. Az SD-kártya particionálása (rootolt telefon szükséges!Tesztelve :SE.X10 Mini 2.1,tökéletesen működik.)
Kell nekünk egy SD kártya, amit particionálnunk kell.
(Ezt a műveltetett Én úgy végzem el,hogy a telefonban particionálom meg a kártyát s a továbbiakban is igy másolok illetve törlök róla)
Erre fognak kerülni a programok a belső memóriából.
(A leírás segítséghez egy word doc file képekkel a leírás végén letölthető)
1. és legfontosabb: Végezz biztonsági mentést a művelet előtt!
2. Több féle módon elvégezhető a particionálás, én a MiniTool Partition Wizarddal csináltam.
Letöltöd, telepíted, kártyát berakod a kártyaolvasóba (vagy valami erre alkalmas kütyübe), indítod.
Innen:
http://www5.zippyshare.com/v/85645214/file.html
3. Ráklikkelsz a kártya sorára, és nyomsz a felső menüsorban egy Delete-ét. Ha eddig minden oké, akkor Unallocated felirat fogad a kártyánál az eddigi FAT (vagy amire formázva volt, FAT ill. FAT32-t láttam eddig gyárilag) helyett.
4. Most a felső menüsorban a delete mellett a Create gomb aktívvá vált, ne légy rest, kattanj rá.
Fontos elmondani, hogy a Windows a memóriakártyából egy partíciót lát, így először azt a particiót kell létrehozni, amelyet a továbbiakban is háttértárnak kívánunk használni.
5. Van pár adat amit be kell állítani:
Partition Label: tetszőlegesen beírhatsz valamit
Create As: válaszd ki a Primary-t
File System: FAT vagy FAT 32, attól függ mi volt a delete előtt.
A Drive letter-t és a Clustert nem kell változtatni.
Size and Location: itt a csúszkát húzd a kívánt méretre. Megjegyzés: a majdani partíció, amit a telefon programjainak szánsz, maximum 1,4gb lehet ,mert különben nem lesz stabil a telefon.,de 300-500 MB bőven elég, ennek megfelelően állítsd a csuszkát. Tehát ha 4 GB-os SD kártyád van, akkor ennél a partíciónál a csuszkát húzd kb 3300-3400 MB-ig, és figyeld az Unallocated Space After sort, hogy megmaradjon még a másik partíciónak a kívánt méret. Én egy 512-es kártyát áldoztam be a teszt kedvéért, szóval közel sem kell a fele memóriát ellőnöd.
6. Ezután OK.
7. A kártyán most két sort kell látnod. Egy partíciót, amely már rendelkezik fájlrendszerrel és alatta egy Unallocated sort. Most válaszd ki ezt a sort, és kattints a Create gombra.
8. Feltesz egy kérdést a program, arra vonatkozóan, hogy létre akarsz-e hozni egy második partíciót, mert a Windows csak egyet fog látni, kattints a Yes-re.
9. Adatok:
File System: Ext2
Size and Location: ezt sem kell változtatni már.
10. Katt OK.
11. A bal felső sorban katt az Apply gombra.
12. Rákérdez, hogy biztos vagy e a dolgodban:
13. Lefutnak a dolgok, kis ablakban szöveg, katt az OK-ra.
14. Program bezár, kész a particionált SD kártyád. Total Commanderben ha rámész az SD meghajtójára, láthatod is, hogy mekkora hely maradt a tároláshoz, a progiknak készített partíció már nem látszik.
3. A script installálása és futtatása
1. Felmászol a Marketre és leszeded a Gscript Lite alkalmazást.Sajnos ott már nincs fent.(symbian7610)
de innen letöltető:
http://www8.zippyshare.com/v/98768027/file.html
2.
1.6-os verzióhoz: Letöltöd az app2sd scriptet tartalmazó állományt, magyarítva innen:
http://www.megaupload.com/?d=TV8H4Y88
2.1-es verzióhoz innen tölthető le a script.:
http://addat.hu/1412b1df/app2sdgt540_2_1.zip.html
3. Ezt kicsomagolod és a két mappát felmásolod az SD kártyára.Helyezd vissza a telefonba.
4 A Gscript Lite alkalmazást elindítod. Menü gomb -> Add script -> Load file -> válaszd ki az a2sd.sh-t -> Save. Ezután futtasd a scriptet, ehhez szimplán rá kell tapiznod.
A Gscript alapállapotban
5. Ezután ha mindent jól csináltál ezt kell látnod:
" A programok az Ext2 particióra másolódnak". Egy idő múlva pedig megjelenik a "Kész, újraindítás szükséges" felirat is. Újraindíthatod a telefont, de még ne tedd, előbb olvass tovább.(nálam X10 Minin nem jelent meg a "Kész, újraindítás szükséges" felirat ,kb 30 másod percet vártam s újra indítottam a reboot gombbal a telefont utána check.sh leírás szerint )
Amúgy van egy check.sh script is azok között, amiket felmásoltál. Újraindítás után megnézheted vele, hogy minden oké-e, kiírja hogy működik-e vagy nem.
+1 Fontos megjegyzés
A program azokat az appokat másolja a kártyára, amelyek a telefonban vannak jelenleg. Viszont nem is törli le őket, így most két példány van belőlük, egy a belső memóriában és egy a kártyán. Ez afféle biztonsági dolog, hogy az appjaid ne szálljanak el, ha gond van.
Ha törölni akarod az appokat a belső memóriából arra több mód is van:
a. Teló kikapcs -> Memkari ki -> Bekapcs -> Appok uninstallálása -> Kikapcs -> Memkari vissza -> Bekapcs -> PROFIT!
b. Amíg a script futtatás után nem indítod újra a telót, addig simán eltávolíthatod őket az Alkalmazások eltávolításával.
c. Nem foglalkozol a belső memóriával, mindent úgy hagysz ahogy van, ugyanis a teló azt már úgysem használja a továbbiakban. Bár egy kis belső memóriát nem árt felszabadítani, mert gondolom tele van a belső memóriád, ha már hozzáláttál az app2sd-hez.
A leírás segítséghez egy word doc file képekkel(Szerző: bobace):
http://www16.zippyshare.com/v/78640799/file.html
A leírás :LG GT540 Optimus – korlátlanul című Proharver írás alapján,a szerző engedélyével emeltem ki ezt a részt.
Köszönet érte.
(Szerző: bobace | Dátum: 2010-09-08 08:24 | Rovat: Telefónia | Típus: Bemutató )
Köszi, hogy velem tartottál. Külön köszönet DLDKox és Naras és joestone kollégáknak, nélkülük nem jöhetett volna létre az írás.)
Kell nekünk egy SD kártya, amit particionálnunk kell.
(Ezt a műveltetett Én úgy végzem el,hogy a telefonban particionálom meg a kártyát s a továbbiakban is igy másolok illetve törlök róla)
Erre fognak kerülni a programok a belső memóriából.
(A leírás segítséghez egy word doc file képekkel a leírás végén letölthető)
1. és legfontosabb: Végezz biztonsági mentést a művelet előtt!
2. Több féle módon elvégezhető a particionálás, én a MiniTool Partition Wizarddal csináltam.
Letöltöd, telepíted, kártyát berakod a kártyaolvasóba (vagy valami erre alkalmas kütyübe), indítod.
Innen:
http://www5.zippyshare.com/v/85645214/file.html
3. Ráklikkelsz a kártya sorára, és nyomsz a felső menüsorban egy Delete-ét. Ha eddig minden oké, akkor Unallocated felirat fogad a kártyánál az eddigi FAT (vagy amire formázva volt, FAT ill. FAT32-t láttam eddig gyárilag) helyett.
4. Most a felső menüsorban a delete mellett a Create gomb aktívvá vált, ne légy rest, kattanj rá.
Fontos elmondani, hogy a Windows a memóriakártyából egy partíciót lát, így először azt a particiót kell létrehozni, amelyet a továbbiakban is háttértárnak kívánunk használni.
5. Van pár adat amit be kell állítani:
File System: FAT vagy FAT 32, attól függ mi volt a delete előtt.
Size and Location: itt a csúszkát húzd a kívánt méretre. Megjegyzés: a majdani partíció, amit a telefon programjainak szánsz, maximum 1,4gb lehet ,mert különben nem lesz stabil a telefon.,de 300-500 MB bőven elég, ennek megfelelően állítsd a csuszkát. Tehát ha 4 GB-os SD kártyád van, akkor ennél a partíciónál a csuszkát húzd kb 3300-3400 MB-ig, és figyeld az Unallocated Space After sort, hogy megmaradjon még a másik partíciónak a kívánt méret. Én egy 512-es kártyát áldoztam be a teszt kedvéért, szóval közel sem kell a fele memóriát ellőnöd.
6. Ezután OK.
7. A kártyán most két sort kell látnod. Egy partíciót, amely már rendelkezik fájlrendszerrel és alatta egy Unallocated sort. Most válaszd ki ezt a sort, és kattints a Create gombra.
8. Feltesz egy kérdést a program, arra vonatkozóan, hogy létre akarsz-e hozni egy második partíciót, mert a Windows csak egyet fog látni, kattints a Yes-re.
9. Adatok:
File System: Ext2
Size and Location: ezt sem kell változtatni már.
10. Katt OK.
11. A bal felső sorban katt az Apply gombra.
12. Rákérdez, hogy biztos vagy e a dolgodban:
13. Lefutnak a dolgok, kis ablakban szöveg, katt az OK-ra.
14. Program bezár, kész a particionált SD kártyád. Total Commanderben ha rámész az SD meghajtójára, láthatod is, hogy mekkora hely maradt a tároláshoz, a progiknak készített partíció már nem látszik.
3. A script installálása és futtatása
1. Felmászol a Marketre és leszeded a Gscript Lite alkalmazást.Sajnos ott már nincs fent.(symbian7610)
de innen letöltető:
http://www8.zippyshare.com/v/98768027/file.html
2.
1.6-os verzióhoz: Letöltöd az app2sd scriptet tartalmazó állományt, magyarítva innen:
http://www.megaupload.com/?d=TV8H4Y88
2.1-es verzióhoz innen tölthető le a script.:
http://addat.hu/1412b1df/app2sdgt540_2_1.zip.html
3. Ezt kicsomagolod és a két mappát felmásolod az SD kártyára.Helyezd vissza a telefonba.
4 A Gscript Lite alkalmazást elindítod. Menü gomb -> Add script -> Load file -> válaszd ki az a2sd.sh-t -> Save. Ezután futtasd a scriptet, ehhez szimplán rá kell tapiznod.
A Gscript alapállapotban
5. Ezután ha mindent jól csináltál ezt kell látnod:
" A programok az Ext2 particióra másolódnak". Egy idő múlva pedig megjelenik a "Kész, újraindítás szükséges" felirat is. Újraindíthatod a telefont, de még ne tedd, előbb olvass tovább.(nálam X10 Minin nem jelent meg a "Kész, újraindítás szükséges" felirat ,kb 30 másod percet vártam s újra indítottam a reboot gombbal a telefont utána check.sh leírás szerint )
Amúgy van egy check.sh script is azok között, amiket felmásoltál. Újraindítás után megnézheted vele, hogy minden oké-e, kiírja hogy működik-e vagy nem.
+1 Fontos megjegyzés
A program azokat az appokat másolja a kártyára, amelyek a telefonban vannak jelenleg. Viszont nem is törli le őket, így most két példány van belőlük, egy a belső memóriában és egy a kártyán. Ez afféle biztonsági dolog, hogy az appjaid ne szálljanak el, ha gond van.
Ha törölni akarod az appokat a belső memóriából arra több mód is van:
a. Teló kikapcs -> Memkari ki -> Bekapcs -> Appok uninstallálása -> Kikapcs -> Memkari vissza -> Bekapcs -> PROFIT!
b. Amíg a script futtatás után nem indítod újra a telót, addig simán eltávolíthatod őket az Alkalmazások eltávolításával.
c. Nem foglalkozol a belső memóriával, mindent úgy hagysz ahogy van, ugyanis a teló azt már úgysem használja a továbbiakban. Bár egy kis belső memóriát nem árt felszabadítani, mert gondolom tele van a belső memóriád, ha már hozzáláttál az app2sd-hez.
A leírás segítséghez egy word doc file képekkel(Szerző: bobace):
http://www16.zippyshare.com/v/78640799/file.html
A leírás :LG GT540 Optimus – korlátlanul című Proharver írás alapján,a szerző engedélyével emeltem ki ezt a részt.
Köszönet érte.
(Szerző: bobace | Dátum: 2010-09-08 08:24 | Rovat: Telefónia | Típus: Bemutató )
Köszi, hogy velem tartottál. Külön köszönet DLDKox és Naras és joestone kollégáknak, nélkülük nem jöhetett volna létre az írás.)
A hozzászólást 5 alkalommal szerkesztették, utoljára symbian7610 2010-11-21 vas. 21:12:50-kor.
Nokia 808 PureView FP 2
Kingston microSD XC 64GB Class 10.
- csoszkaa
- 2. szint
- Készüléktípus: Pulse Mini+8GB MicroSD
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 0
Re: app2sd egyszerüen,gyorsan
valami olyant is mondtak hogy recoveryben partition sd ott kitöltöd ami kell aztán ext2 to ext3 és automatica oda teszi az appokat de nekem ez nem jött be.
rövidebb/egyszerűbb megoldás nincs?
-
- 1. szint
- Készüléktípus: E52 N9
- Been thanked: 16 times
- Kapcsolat:
Ez tipus függö .Meg hogy a recoveryböl mit tudsz csinálni.csoszkaa írta:valami olyant is mondtak hogy recoveryben partition sd ott kitöltöd ami kell aztán ext2 to ext3 és automatica oda teszi az appokat de nekem ez nem jött be.
-
- 1. szint
- Készüléktípus: E52 N9
- Been thanked: 16 times
- Kapcsolat:
Érdekes.Még azonos tipuson belül is lehet más.csoszkaa írta:pulse mini-ről van szó...
a recovery meg egységes.
-
- 1. szint
- Készüléktípus: Lumia 950
- Has thanked: 0
hello megcsináltam pc n minden ugy volt ahogy le van irva de ha beteszem a memkarit kiirja hogy blank sd card vagyis nem látja,de ha pcre kötöm az látja a karit elvileg a root is azt irta hogy kész,lehet hogy mégsem és azért nem látja!?
-
- 1. szint
- Készüléktípus: Lumia 950
végül más módon de sikerült.Letöltöttem egy appcard progit megcsináltam a rootot majd a telefonon tudtam particionálni,átraktam mindent oda volt pár dolog ami nem indult el de majd potlom,DE és itt jön a gondom a marketböl mostmár nem tudok telepiteni semmit azt irja ki hogy sikertelen,de ha apk fájlt letöltöm valahonnan felteszem akkor tudom telepiteni,ez azt jelenti,hogy közvetlen a marketböl már nem tölthetek,telepithetek???? köszi
- fonix232
- 5. szint
- Készüléktípus: ZTE Blade
- Nem: Férfi
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 44 times
Amit te leírtál, az a memkártya formázása recovery-ből. Ez csak létrehozza a megfelelő FAT32, Ext2/3/4, és SWAP meghajtókat. Így nem kell vele gépen geccsolni!csoszkaa írta:valami olyant is mondtak hogy recoveryben partition sd ott kitöltöd ami kell aztán ext2 to ext3 és automatica oda teszi az appokat de nekem ez nem jött be.
De így sem lesz automatikus az Apps2SD! Neked kell kézzel beállítani, vagy olyan ROMot keresni ami támogatja azt automatikusan.
- ZTE Blade - CyanogenMod 7
- Haipad M7 - PhoenixMod [0805] v1.1
- Asus Transformer TF101 32GB - Revolver 2.5, Clemsyn kernel v9, custom sound mod
- symbian7610
- 2. szint
- Készüléktípus: Nokia 808 PureView
- Has thanked: 68 times
- Been thanked: 39 times
Így igaz!fonix232 írta:Amit te leírtál, az a memkártya formázása recovery-ből. Ez csak létrehozza a megfelelő FAT32, Ext2/3/4, és SWAP meghajtókat. Így nem kell vele gépen geccsolni!csoszkaa írta:valami olyant is mondtak hogy recoveryben partition sd ott kitöltöd ami kell aztán ext2 to ext3 és automatica oda teszi az appokat de nekem ez nem jött be.
De így sem lesz automatikus az Apps2SD! Neked kell kézzel beállítani, vagy olyan ROMot keresni ami támogatja azt automatikusan.
Nokia 808 PureView FP 2
- Lasy
- Újonc
- Készüléktípus: VODA845
- Kapcsolat:
Látom mindenhol megtalállak a pulse-oddal, de nem értem miért nem olyan helyen keresed a választ ami a te telefonoddal foglalkozik.csoszkaa írta:valami olyant is mondtak
Na mindegy is a lényeg, hogy ezt ki kell próbálnom.