Nokia N900

Kizárólag Nokia N-szériával foglalkozó témák
Motyon
1. szint
1. szint
Készüléktípus: N95 8GB
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Nokia N900

Hozzászólás Szerző: Motyon »

Szellei írta:Az U gombot addig kell nyomni míg jobb felső sarokban meg nem jelenik az ikon. Ha nem jelenik meg próbáld meg más gépén! Nekem az otthoni asztali gépemen az USB szarakodik. Régen felismerte, de mikor másoltam rá csak 1 megával másolt, utána feltelepítettem az USB 2.0 funkcióját, azóta másol 15megával viszont nem ismeri fel flashelésnél. Szerencsémre van egy laptopom amin hiba nélkül működik.
Attól hogy te nem boldogulsz vele, még nem a telefon a szar. Régebben nekem is hetente flashelni kellett, most viszont 2hónapja volt utoljára :) Tanul az ember a hibáiból! ;)
Más: http://www.youtube.com/watch?v=j9mOuTYMRvA& ;)
megnézem akkor majd más gépeken is :) köszi a segítséget ;) milyen oprendszer van a gépen amelyiken működik?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Motyon 2010-11-24 szer. 18:48:02-kor.
Motyon
1. szint
1. szint

Flashhh írta:
Andy1210 írta:am nemtom ti mit csináltok a telótokkal... én széjjelvissza csinálok rajta mindent, egyszer volt, hogy feltoltam az összes debianos rendszercsomit a maemo-sok helyett, nem kell mondanom, reflash lett a vége. Ennyire soha nem sikerült még elrontanom, hogy ne tudjam reflashelni, pedig higgyétek el próbálkoztam :D

szóval ti vagy selejtes telót vettetek, vagy valami nagyon durva dolgot műveltetek :D
En is csodalkozom... amator vagyok elegge, csak segitseggel tudok hozzanyulni ha komolyabb dolgot kell csinalni legyen az tutorial vagy valaki innen a forumrol. Ket es fel honap alatt kb 4 kernel volt a telefonon overclockoltam, volt rajta nitdroid, multiboot, most neopwn ps3at jailbreakeltem vele stbstb de még egyszer se kellett reflashelni. Le is kopogom. Fogalmam sincs hogyan kezdenek hozza, foleg hogy 64bites win7 van a gepemen :D
nekem azért kell reflashelni, mert feltettem rá a hen-t, ami elrontotta.
Speedoox23
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N900

Hozzászólás Szerző: Speedoox23 »

Helló. Lenne egy olyan kérdésem hogy Ad hoc módban 2 N900at hogy tudnék egymáshoz csatlakoztatni. Anno N95ön csináltam, de ott volt otthoni hálózat és az bekapcsolta a wifim. De itt nincs. Valami megoldás van rá?
dnorbb
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia N900
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: dnorbb »

Üdv mindenkinek!
Olvasgattam a fórumot és itt-ott találtam félmegoldást a kérdésemre, ami a következő nemes egyszerűséggel:
Milyen antivírus szoftverek léteznek Maemora/N900-ra?
Aki tud nekem linket vágni ide (akár a fórumról, akár a netről bárhonnan), az kérem tegye meg.
Egyébként örülök, hogy bekerültem az N900 tulajdonosok körébe.
Mikor kézbe veszi az ember ezt a kis gépet rájön, hogy egyszerű használni, de a végtelenségig lehet tuningolni.
Remélem én is tudok majd segíteni a jövőbeni kérdésre vágyóknak.
Előre is köszi. :)
Necc
2. szint
2. szint
Készüléktípus: N900 + E63 + BH503 +Venus5 GPS
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Necc »

Lacaboy írta:Sziasztok.

Erről vki tud vmit: http://nokia-n900.com/store/solar-charg ... ping-1050/

Érdemes megvenni??Mert ennyiért megérné...
Pedig ne tedd.
1) tul kicsi a napelem felulete
2) "- Output voltage: 5.5v +/- 0.2v" tulfeszultseget adsz az N900-ra, tonkreteszed vele! A megengedheto terheleses feszultseg ertekek: 4.3V-5.3V ez a kutyu pedig kb. 5.3V-ot ad le terhelve, azaz nagyon a megengedheto maximumon van.

Mas:

Minden (esz nelkuli) reflash manias figyelmebe ajanlom:
http://www.smartnews.hu/2010/11/backupm ... keszitese/
A normális világ elleni védekezésül hülyékkel veszem körbe magam!
Szellei
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Samsung Galaxy S II
Nem: Férfi
Has thanked: 8 times
Been thanked: 16 times

Hozzászólás Szerző: Szellei »

Motyon írta:
Szellei írta:Az U gombot addig kell nyomni míg jobb felső sarokban meg nem jelenik az ikon. Ha nem jelenik meg próbáld meg más gépén! Nekem az otthoni asztali gépemen az USB szarakodik. Régen felismerte, de mikor másoltam rá csak 1 megával másolt, utána feltelepítettem az USB 2.0 funkcióját, azóta másol 15megával viszont nem ismeri fel flashelésnél. Szerencsémre van egy laptopom amin hiba nélkül működik.
Attól hogy te nem boldogulsz vele, még nem a telefon a szar. Régebben nekem is hetente flashelni kellett, most viszont 2hónapja volt utoljára :) Tanul az ember a hibáiból! ;)
Más: http://www.youtube.com/watch?v=j9mOuTYMRvA& ;)
megnézem akkor majd más gépeken is :) köszi a segítséget ;) milyen oprendszer van a gépen amelyiken működik?
Az asztali gépen, és a laptopomon is 32bites xp van. Az asztali gépet mai napig nem tudom miért nem működik a flasher. Laptopon kifogástalanul megy!
"apt-get moo" ;)
Venemo
2. szint
2. szint
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Venemo »

dnorbb írta:Üdv mindenkinek!
Olvasgattam a fórumot és itt-ott találtam félmegoldást a kérdésemre, ami a következő nemes egyszerűséggel:
Milyen antivírus szoftverek léteznek Maemora/N900-ra?
Nem tudok egyetlen ilyen létezéséről sem, de tudok a témáról egyet s mást mondani:
- Asztali gépekre írt vírusok nyilvánvaló okokból nem futnak az N900-on, mert más processzorarchitektúrát használ. (Asztali gépek: x86, mobil eszközök: ARM)
- Ha USB-n csatlakoztatod, és úgy teszel fel rá egy direkt erre írt vírust, az sem fog működni, mert a VFAT partíció (ez az, amit látsz, amikor Mass Storage módban csatlakoztatod) noexec módban van mount-olva. Ez azt jelenti, hogy arról a partícióról SEMMILYEN fájlt nem lehet futtatni.

Még egy gondolat:
- Ezek nem vírusok ugyan, de ha egy rosszul megírt / hibás alkalmazást raksz fel, az persze azt művel az N900-addal, amit csak akar. Ezért van az, hogy erősen nem ajánlott a -testing és -devel katalógusokból mindenfélét felrakni. Ellenben az Extras-ban megtalálható alkalmazások tesztelésen esnek át az oda kerülés előtt, tehát azok miatt nem kell aggódni.

Tehát összességében vírus ugyan kerülhet az N900-ra (pl. ha pendrive módban csatlakoztatod), de az magát az N900-at nem fogja megfertőzni soha sem.
Szellei
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Samsung Galaxy S II
Nem: Férfi
Has thanked: 8 times
Been thanked: 16 times

Hozzászólás Szerző: Szellei »

Necc írta:
Lacaboy írta:Sziasztok.

Erről vki tud vmit: http://nokia-n900.com/store/solar-charg ... ping-1050/

Érdemes megvenni??Mert ennyiért megérné...
Pedig ne tedd.
1) tul kicsi a napelem felulete
2) "- Output voltage: 5.5v +/- 0.2v" tulfeszultseget adsz az N900-ra, tonkreteszed vele! A megengedheto terheleses feszultseg ertekek: 4.3V-5.3V ez a kutyu pedig kb. 5.3V-ot ad le terhelve, azaz nagyon a megengedheto maximumon van.

Mas:

Minden (esz nelkuli) reflash manias figyelmebe ajanlom:
http://www.smartnews.hu/2010/11/backupm ... keszitese/
Tessék olvasni Necc honlapját! Szeressük ám a Smartnews-t :taps4: ;)
"apt-get moo" ;)
Venemo
2. szint
2. szint
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Venemo »

Motyon írta:most vettem utoljára nokiát az biztos. tudtok mondani boltot, vagy helyet ahol újra tudják nekem flashelni? aztán gyorsan eladom... hátha van olyan nemnormális aki megveszi.
Szia Motyon!

Nem tudom, hogy azóta sikerült-e megoldanod, de ha Budapesten vagy a környékén laksz, akkor én szívesen reflash-elem neked. (Nappal általában a BME környékén megtalálható vagyok.)
Motyon
1. szint
1. szint

Venemo írta:
Motyon írta:most vettem utoljára nokiát az biztos. tudtok mondani boltot, vagy helyet ahol újra tudják nekem flashelni? aztán gyorsan eladom... hátha van olyan nemnormális aki megveszi.
Szia Motyon!

Nem tudom, hogy azóta sikerült-e megoldanod, de ha Budapesten vagy a környékén laksz, akkor én szívesen reflash-elem neked. (Nappal általában a BME környékén megtalálható vagyok.)
Szórakozok még vele, hátha megy :) ha mégse, szólok majd. Nagyon köszönöm a segítséget :)
Válasz küldése

Vissza: “N-széria”