feherb írta:Sziasztok!
Nektek meddig bírja az aku. Én már a szervizen gondolkodom, mert katasztrófálisak az eredmények. Normál használat mellett 24 órát sem bír. Ha az E-71-et így használtam, akkor kb 3 napot ment.
Elkezdtem tesztelni a dolgot: Csináltam egy hardresetet semmit extra programot nem tettem fel, online tartalmat, w-lant, 3g-t kikapcsoltam, csak GSM-hálózatot használok. 3 óránként ránézek a töltöttségre, egyébként lezárva a telefon. 3 percet beszéltem rajta. A lefedettség maximális. A nokia energy profiler fut rajta, az átlagos fogyasztás 14 ma. A műszaki leírás szerint így 310 órát kellene bírnia (13 nap). Ha az átlagos fogyasztából számítomk akkor viszont 3,5 nap jönk ki, és inkább ez felel meg a valóságnak (1200 mah/14ma), úgy, hogy a telefon tényleg készenléti üzemmódban pihizik. A feleségem 6120c-je ugyanakkor, ugyanott, 7ma-t fogyaszt. A különbség (érintőképernyő, wlan, kikapcsolva)
Nektek mi a tapasztalatotok? Mennyit bír normál, és mennyit intenzív használat melett?
Esetleg valaki tudná futtatni az energy profilert egy éjszaka (amikor nyugiban van a telefon), és megírni, hogy mennyi a fogyasztás?
Nekem napközbeni folyamatos bluetooth fülessel két napot bír, kb 1,5 óra hívással ki és bejövő.Folyamatos navigációval kb. 2,5 óra.
De az első héten naponta töltenem kellett.Minden este feltettem reggelig kikapcsolt állapotban.1 hét után "magához tért" és beállt az akksi.
Utána felraktam egy taskman progit és a háttérben futó alkalmazásokat mindíg kilövöm.