Valóban nem szabad a lithiumos akksikat lemeríteni, mert attól rövidül az élettartama. Ha lehet, akkor még lemerülés előtt tegyük fel töltőre és addig kell csak tölteni, amíg ki nem jelzi, hogy feltöltődött. Utána ugyanis nem tölt tovább, semmi értelme a töltőn hagyni.joci1986 írta:Én éppen ellenkezőleg tudom (olvastam). Mármint a "csutkára lemerítésről". Kevés dolog árt ezeknek az akkuknak, de ez pont oda tartozik. Mondjuk azt is írták a (talán) cikkben, hogy "hülyebiztos" az akksi, vagyis kikapcsolja a telefont, mielőtt veszélyesen lemerülne Ha pedig mondjuk 2-3 óra alatt fullra feltöltődik, onnantól már csak lóg a dróton, feleslegesen.
Nem a saját véleményem írtam le, csak amit olvastam a témában. Amúgy kevés telefonálással átlagos mennyiségű nyomkodással, kevés programhasználattal nekem ma 7 napja megy a telefon, most van 29%-on 6300-ból 4 napot alig lehetett kiimádkozni
Szóval Olivér, én visszavinném a helyedben, egy próbát megér.
Nokia 5230
-
- 3. szint
- Készüléktípus: Samsung Galaxy S8+
- Has thanked: 51 times
- Been thanked: 32 times
Re: Nokia 5230
-
- Újonc
- Készüléktípus: 5230
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Csak a legelső használatnál kell csutkára meríteni és utána sokáig tölteni. Ezt gyakran le is irják a "user manual"-okban, illetve a boltokban is felhívják erre a figyelmet. Utána már természetesen nem kell hagyni, hogy csutkára lemenjen az energy
Nokia 5230 White (Y)
-
- 1. szint
- Készüléktípus: Galaxy SIII
- Nem: Férfi
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 2 times
Pont ezért kértem ma a segítséget, hogy mitől merülhet le egy éjjel alatt úgy, hogy este még max 1-2 csík hiányzik,összes futó progi kilőve Taskmannal, és reggelre csak kis töltés után kapcsolahtó be
Ha aksihibás, ami nem valószínű, mivel 2 hónap alatt csak 2szer produkálta ezt a hibát, ráadásul mindig full feltöltés van, nem csak hébe-hóba fél órákra...
Ha aksihibás, ami nem valószínű, mivel 2 hónap alatt csak 2szer produkálta ezt a hibát, ráadásul mindig full feltöltés van, nem csak hébe-hóba fél órákra...
-
- Újonc
Akkor lehet hogy a telefonnal van valami... szerintem vidd vissza.
Nokia 5230 White (Y)
- joci1986
- Újonc
- Készüléktípus: 5230 Navi
Az akkukhoz még talán annyit, hogy az eladók nem igazán értenek hozzá (tisztelet a kivételnek), így adják a sok okos tanácsot. Az első feltöltés valszeg megtörténik már a gyártásnál, hiszen nem üres akkuval vesszük a telefont. Ártani nem árt a "3x16 óra töltés", csak felesleges
Arra viszont érdemes figyelni, h ne fél-1 órákra dobáljuk töltőre a masinát teljesen rendszertelenül, mert a lithiumos akksik előre meghatározott töltésszámot bírnak ki, ha jól emlékszem 2-3000 között valahogy. Ezért érdemes a már kellőképpen lemerült akksit fullra tölteni, növelve ezzel a várható élettartamát. (ezt is ugyanott olvastam, ahol az előző hsz-omban írtakat)
Arra viszont érdemes figyelni, h ne fél-1 órákra dobáljuk töltőre a masinát teljesen rendszertelenül, mert a lithiumos akksik előre meghatározott töltésszámot bírnak ki, ha jól emlékszem 2-3000 között valahogy. Ezért érdemes a már kellőképpen lemerült akksit fullra tölteni, növelve ezzel a várható élettartamát. (ezt is ugyanott olvastam, ahol az előző hsz-omban írtakat)
- konczy3
- Újonc
- Készüléktípus: Samsung Galaxy S4
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 1 time
Sziasztok, én kezdő symbianos vok és olyan kérdésem lenne a amit kűldenek fájlt hogy lehet menteni az üzenetek közül, vagy valami progit ajánlhatnátok amivel ki lehet menteni köszi.
Siemens c35i-Nokia 3310-SonyE. T310-SonyE. T230-Siemens ST60-SonyE. K310-SonyE. K508-Motorola V360i-Samsung SGH E250-Nokia 3500-Nokia 5530-Samsung Galaxy S-Samsung Galaxy S2-Samsung Galaxy S4
-
- Újonc
- Kapcsolat:
Program amiben beállíthatod, hogy hova mentse a beérkezett fájlokat: BTswitcherkonczy3 írta:Sziasztok, én kezdő symbianos vok és olyan kérdésem lenne a amit kűldenek fájlt hogy lehet menteni az üzenetek közül, vagy valami progit ajánlhatnátok amivel ki lehet menteni köszi.
Az üzeneteknél pl. képnél és videónál ha belemész az üzenetbe megnyitja a fájlt és ha a vissza gombot nyomod felajánlja, hogy mentsd el.
Olvasd mindig a legfrissebb híreket :http://nokia5230stuffs.blogspot.com
- ferret
- Fő moderátor
- Készüléktípus: RedmiNote4+250 old nokia
- Has thanked: 112 times
- Been thanked: 348 times
Vagy x-plore fájlkezelőben az üzenetkezelésbe ha bemész, akkor látod az üzenetek között lévő progikat. Innen akárhova másolhatod, helyezheted őket.black017 írta:Program amiben beállíthatod, hogy hova mentse a beérkezett fájlokat: BTswitcherkonczy3 írta:Sziasztok, én kezdő symbianos vok és olyan kérdésem lenne a amit kűldenek fájlt hogy lehet menteni az üzenetek közül, vagy valami progit ajánlhatnátok amivel ki lehet menteni köszi.
Az üzeneteknél pl. képnél és videónál ha belemész az üzenetbe megnyitja a fájlt és ha a vissza gombot nyomod felajánlja, hogy mentsd el.
-
- Újonc
- Készüléktípus: nokia 5230
Helló!tegnap kiesett telefonom kis zsebemből amikor az eső elöl futottunk, a kb 3centis vízbe ahol kb 5percig volt amíg kerestük.utána működött még mivel haver is hivta .kikapcsoltam gyorsan.hazaérve kiszedtem akksit meg mem kártyát emg sim-et.most bekapcsoltam működik,de működni fog továbbra is szerintetek?ha beszarik garanciába visszavihetem?mondjuk akksi amugy is szar mert ha hozzá se nyulok is max 2 napig birja..
- konczy3
- Újonc
- Készüléktípus: Samsung Galaxy S4
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 1 time
Program amiben beállíthatod, hogy hova mentse a beérkezett fájlokat: BTswitcher
Az üzeneteknél pl. képnél és videónál ha belemész az üzenetbe megnyitja a fájlt és ha a vissza gombot nyomod felajánlja, hogy mentsd el.[/quote]
Vagy x-plore fájlkezelőben az üzenetkezelésbe ha bemész, akkor látod az üzenetek között lévő progikat. Innen akárhova másolhatod, helyezheted őket.[/quote]
Sziasztok, köszi a választ, most már csak olyan gondom lenne több verziót kipróbáltam mindegyikből a btswitcher nem csinál semmit csak 1 ikon jön be de opciókkal el is tűnik, a x-plore meg hiába keresem C kötetbe nem találkja azokat a fájhlokat amiket kűldtek, a vissza gombot meg hiába nyomom nem jön be a mentés.
Az üzeneteknél pl. képnél és videónál ha belemész az üzenetbe megnyitja a fájlt és ha a vissza gombot nyomod felajánlja, hogy mentsd el.[/quote]
Vagy x-plore fájlkezelőben az üzenetkezelésbe ha bemész, akkor látod az üzenetek között lévő progikat. Innen akárhova másolhatod, helyezheted őket.[/quote]
Sziasztok, köszi a választ, most már csak olyan gondom lenne több verziót kipróbáltam mindegyikből a btswitcher nem csinál semmit csak 1 ikon jön be de opciókkal el is tűnik, a x-plore meg hiába keresem C kötetbe nem találkja azokat a fájhlokat amiket kűldtek, a vissza gombot meg hiába nyomom nem jön be a mentés.
Siemens c35i-Nokia 3310-SonyE. T310-SonyE. T230-Siemens ST60-SonyE. K310-SonyE. K508-Motorola V360i-Samsung SGH E250-Nokia 3500-Nokia 5530-Samsung Galaxy S-Samsung Galaxy S2-Samsung Galaxy S4