SPB Mobile Shell (symbian)

Csak a Symbian rendszerprogramokkal kapcsolatos témák
golan7
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Note2 LTE+HUAWEI IDEOS S7 Slim
Nem: Férfi
Has thanked: 141 times
Been thanked: 138 times

Re: SPB Mobile Shell (symbian)

Hozzászólás Szerző: golan7 »

fonix232 írta:
golan7 írta:
Fel tudnád tenni még egyszer valahova, mert innen nem lehet letölteni!
http://www.mediafire.com/?o2tkodkhzzg

Elnézést érte, valahogy törlődött (mellesleg minden régebbi fileom törlődött onnan -.-")
Kösz! :Notworty:
Samsung Galaxy Note II LTE (T-mobil) DN3 Rom
Megosztásom
Mielőtt valamit megkérdeznél használd a keresőt és nézd meg az első oldalt és ha van, a GY.I.K. oldalt!!!
golan7
3. szint
3. szint

Lehet, hogy hülye vagyok a skin-ekhez, de az első oldal elolvasása után akartam a használt skin-eket .rle-be konvertálni! Kitömörítettem a .dat-okat, de azokat amiket használtam azokban nem .png-k voltak hanem .bmp képek! Ez így jó vagy nem? Ha jól tudom az .rle-t használó skinek kevesebb memóriát használnak! :pirul:
Megosztásom
Mielőtt valamit megkérdeznél használd a keresőt és nézd meg az első oldalt és ha van, a GY.I.K. oldalt!!!
fonix232
5. szint
5. szint
Készüléktípus: ZTE Blade
Has thanked: 2 times
Been thanked: 44 times

Hozzászólás Szerző: fonix232 »

golan7 írta:Lehet, hogy hülye vagyok a skin-ekhez, de az első oldal elolvasása után akartam a használt skin-eket .rle-be konvertálni! Kitömörítettem a .dat-okat, de azokat amiket használtam azokban nem .png-k voltak hanem .bmp képek! Ez így jó vagy nem? Ha jól tudom az .rle-t használó skinek kevesebb memóriát használnak! :pirul:

Először átnyomod őket valami progival (photoshop, vagy akármilyen batch compiler) majd ennek a proginak beadod és mehet.
  • ZTE Blade - CyanogenMod 7
  • Haipad M7 - PhoenixMod [0805] v1.1
  • Asus Transformer TF101 32GB - Revolver 2.5, Clemsyn kernel v9, custom sound mod
golan7
3. szint
3. szint

fonix232 írta:
golan7 írta:Lehet, hogy hülye vagyok a skin-ekhez, de az első oldal elolvasása után akartam a használt skin-eket .rle-be konvertálni! Kitömörítettem a .dat-okat, de azokat amiket használtam azokban nem .png-k voltak hanem .bmp képek! Ez így jó vagy nem? Ha jól tudom az .rle-t használó skinek kevesebb memóriát használnak! :pirul:

Először átnyomod őket valami progival (photoshop, vagy akármilyen batch compiler) majd ennek a proginak beadod és mehet.
Tehát: .bmp->.png->.rle? (Batch compiler-el hogy lehet "átnyomni"? Mert Photoshop-om nincs!)
Megosztásom
lilalur
1. szint
1. szint
Has thanked: 5 times
Been thanked: 10 times

Hozzászólás Szerző: lilalur »

Sziasztok. Ismát a modderekhez szólnék:

A napokban látottam meg a dailymobile fórumon hogy megoldható új skineket felvenni egy-egy elemhez (vagyis pl tarthatsz több fajta battery vagy +óraskineket még) Ez jó. (és lehet a FAQ-t majd módosítani megint XD)

A gond viszont hogy a qa:layoutsban kell hozzá matatni. Hogy ez miért baj? A meglátásom, hogy míg egy szimpla grafikai update nem sokat módosít addig a fő leírótárolóban való kavarás már annál többet (de baldehu2 azt hiszem tájékozottabb vagy az SPB lelki világában szóval cáfold meg kérlek ha nem így van). Ezt a részét sok dolog szereti matatni a shellnek (pl a htc 3gombos [az SPB 4 gombos alap alsó menüvel van] fanok pl még most sem csinálták meg 4gombosra a htc kerek barját. De ha egy iylent feltelepítünk és ne mfigyelülnk rá hogy a saját layoutsunk bejegyzéseit is átvigyük az gondokat okozhat. [és jönnek majd a nem működik?, mérneműködik?,etc hozzászólások]) Szóval csak körültekintően és ha ilyent csinálunk a layoutsokba javaslom jelenítsük/különítsük jól el az alapkódtól, hogy aki szereti berhelni de nem sokat konyít hozzá (mint például én is) az is megtalálja könynen mi az amit nem árt továbbörökítenie a layoutsból + nem rosz ha néhány szót írunk is róla a readmeben.

Izgalams lehetőségeket ad viszont. Remélem szép munkák születnek majd vele.
A módszert nem írom még le, itt megtalálható elolvasható a menete:http://forum.dailymobile.se/index.php/t ... #msg270325
mert nem sikerült működésre bírnom de várom az építő hozzászólásokat mert érdekelne a hogyanja :)
A problémám a reg-fájlok törlésével elveszítem a 349-et és visszakapom a 85-build alapokat. Amiben se kilépés se beállításvisszaállítások nincsenek (ellenben megjelennek a 3d smsnézőke meg a többi még nem működő részlet widgetjei például) még így egy darabig bolyongok aztán visszamásolom inkább a régi regeket (mert ugye ha valami azt mondja töröld le még nem kell rögtön nekiesni. pl én átmásoltam egy másik könyvtárba csak jótanácsnak szánom a kísérletezgetéshez) DE nem lehet olyan ördöngősség megcsinálni mert már láttható, hogy van akinél működik a dolog.

Sok sikert hozzá!

// ÖTLET a bárhoz:
Legyen oylan mint az iPhone bárja működésileg. Vagyis lehessen rajta elhelyezni ikonokat meg kivenni. Mint mondjuk ahogy a kedvenceket szerkeszted. És az itt található négy ikont pedig lehessen kirakni máshová is ne csak itt jelenjenek meg.

A BMP ->PNG -> RLE vonalhoz:
A bmp képeket át kell alakítani valhogy png-be úgy mehet majd be rle-be. Ezt megteheted bármival ami tud bmp-t png-re alakítani (képátkonvertálásról meg van elég cikk már a neten nem hiszem hogy az SPB topicba kellene erről is tutorialt tartani, de ha nagyon nem megy szívesen segítek), de a photoshop azért a legjobb mert ott tud az ember alakítani az átlátszó részeken.
Vagyis egy jobb képszerkesztő erősen ajánlott ha skinelni akar az ember vagy megvárja hogy a kedvencét a készítője átalakítsa. Amúgy igen. Kevesebb memóriát használ mivel kisebb a fájl amit a memóriába be kell töltenie (ezért nem simán megy a png hanem rle re tömörítve) A fent említett fórumon pl már kezdenek átállni a modderek png->rel re szóval ami késik nem múlik.
lilalur
golan7
3. szint
3. szint

lilalur írta:
A bmp képeket át kell alakítani valhogy png-be úgy mehet majd be rle-be. Ezt megteheted bármival ami tud bmp-t png-re alakítani (képátkonvertálásról meg van elég cikk már a neten nem hiszem hogy az SPB topicba kellene erről is tutorialt tartani, de ha nagyon nem megy szívesen segítek), de a photoshop azért a legjobb mert ott tud az ember alakítani az átlátszó részeken.
Vagyis egy jobb képszerkesztő erősen ajánlott ha skinelni akar az ember vagy megvárja hogy a kedvencét a készítője átalakítsa. Amúgy igen. Kevesebb memóriát használ mivel kisebb a fájl amit a memóriába be kell töltenie (ezért nem simán megy a png hanem rle re tömörítve) A fent említett fórumon pl már kezdenek átállni a modderek png->rel re szóval ami késik nem múlik.
Kösz a segítséget, így már tiszta a kép! :Notworty:
Megosztásom
lilalur
1. szint
1. szint
Has thanked: 5 times

Hozzászólás Szerző: lilalur »

Felkerült a Skinem legfrissebb állapota:
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

A pack tartalma három mutatós óra, egy számlapos és egy bináris. Megváltoztatott főóramenü (az eddig hiányzó kezdőnulla is megjelenik az itt lévő órán) Módosított wierless widget ikonok (jó minőségű szitás alapokon kicsit steampunk hatású és a fényeket javítottam rajta mintha a szitán szűrődne át) módosított névjegyskin, módosított telefonmód ikonok. Időjárásikonok (nagy felhős simple és nagyképváltozós nagyidőjárás widget.) A legtöbb ikon cseréje megtörtént (és nem sok cserélnivaló maradt) Calendar változások.
Az alsó tálca módosult (a qa_layoutshoz nem nyúltam viszont, ez csak grafikai változás, működésében maradt az SPB sajátja) a csúszkát ezen a tálcán megjelenő fénykör reprezentálja.
Módosult carousel megjelenítés.

A pack tartalmazza a DAT fájlokat, néhány minta JPG-t és a PNG képeket amiket használ. E két utóbbit nem kell felrakni a telefonra, a jpgk szemléltetésre a pngk skinelésre alkalmasak. Ha nem érdekelnek töröld nyugodtan őket a kicsomagolás után.

És megosztom a szerkesztés során használt PSD-fájlokat is (ez elég nagy mennyiség szóval nem fogom vele terhelni a letöltést, külön linkre rakom. Ez a része úgyis csak azokat érdekli akik szerkeszteni akarnak). Innen letölthetitek:
http://www.4shared.com/file/Un2sKCve/PSd.html
A pack sokfajta psd-t tartalmaz nem mind került bele ebbe a skincsomagba. Így nézd őket át. A csomagban szereplők már gondosan lettek összevállogatva így az ott található rátegek segítenek abban hogy módosítsd illetve a legutóbbiakban már felvettem ruler rétegeket amik pontossan behatárolják egyes ikonok lehetséges méretét. Remélem a szerkeszteni vágyóknak segítséget nyújt :)

Kívánom hogy leld bennük örömed :)

-o-------------------------O---Használat--O--------------------------o-
MÁSOD BE A DAT FÁJLOKAT a A telefonon a:
C:\Others\SPBshell
mappába (hallottam olynat is hogy itt c:\Data\Others\spbshell az ahová másolni kell nekem a fentivel működik másnak meg így (vagyis ha mindenkéépen C-re akarod rakni ezt szívleld meg mert nem hiába mondták nekem is!). De amúgy is az ahová rakni érdemes az a memkártya). Vagyis az
E:\Others\SPBshell
mappába (ez az E-n régen nekem még egy Data főkönyvtárban volt, de már nem! Egyébként ajánlott ide másolni!!!)
A C-n vagy az E-n az Others SPBshell mappa alapból nem létezik. Létre kell tehát hozni (figyelj a nevek írására is! OTHERS és SPBSHELL. Létezik sima other mappa is! Oda nem jó!). Ezt akár PCsuite vagy tárolóhely üzemmódban is megteheted.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára lilalur 2010-07-06 kedd 21:29:25-kor.
lilalur
bladehu2
5. szint
5. szint
Készüléktípus: G2
Has thanked: 59 times
Been thanked: 359 times

Hozzászólás Szerző: bladehu2 »

lilalur írta:Sziasztok. Ismát a modderekhez szólnék:
A napokban látottam meg a dailymobile fórumon hogy megoldható új skineket felvenni egy-egy elemhez (vagyis pl tarthatsz több fajta battery vagy +óraskineket még) Ez jó. (és lehet a FAQ-t majd módosítani megint XD)
azért az igazsághoz az is hozzátartozik hogy ezeket a dolgokat már réges rég felfedezték az xda-s modderek még a 3.01-es spbshell-nél ;)
A gond viszont hogy a qa:layoutsban kell hozzá matatni. Hogy ez miért baj? A meglátásom, hogy míg egy szimpla grafikai update nem sokat módosít addig a fő leírótárolóban való kavarás már annál többet (de baldehu2 azt hiszem tájékozottabb vagy az SPB lelki világában szóval cáfold meg kérlek ha nem így van).
Ez így van. A qa_layouts ban előszeretettel módosítják a főmenü gombok elhelyezkedését, a widgetek tulajdonságait amiből persze következik hogy a mások által készített skinek hülyén fognak esetleg kinézni. De részben igaz ez a frafikai fájlokra is, hiszen pl egy htc menübarhoz szükséges grafikai elemek két .dat -ban is vannak (egyikben a menübár, másikban a széleken lévő gombok). Ha ezek sem együtt vannak cserélve akkor megint csak katyvasz lesz a kinézet. tovább bonyolítja hogy ezen fájlok tartalmazzák még a wireless widgetek skinjeit és a zenelejátszót is, tehát egy jobban tetsző wireless widget skin miatti dat fájl csere után is fura szélső gombok fognak megjelenni a htc bar két szélén.
Ezt a részét sok dolog szereti matatni a shellnek (pl a htc 3gombos [az SPB 4 gombos alap alsó menüvel van] fanok pl még most sem csinálták meg 4gombosra a htc kerek barját. De ha egy iylent feltelepítünk és ne mfigyelülnk rá hogy a saját layoutsunk bejegyzéseit is átvigyük az gondokat okozhat. [és jönnek majd a nem működik?, mérneműködik?,etc hozzászólások]) Szóval csak körültekintően és ha ilyent csinálunk a layoutsokba javaslom jelenítsük/különítsük jól el az alapkódtól, hogy aki szereti berhelni de nem sokat konyít hozzá (mint például én is) az is megtalálja könynen mi az amit nem árt továbbörökítenie a layoutsból + nem rosz ha néhány szót írunk is róla a readmeben.
Én eleve csak annyit matattam benne ami nem okoz hibát (más színű és vastag operátor szöveg, akku százalék közelebb az akku ikon aljához) :)
Izgalams lehetőségeket ad viszont. Remélem szép munkák születnek majd vele.
A módszert nem írom még le, itt megtalálható elolvasható a menete:http://forum.dailymobile.se/index.php/t ... #msg270325
mert nem sikerült működésre bírnom de várom az építő hozzászólásokat mert érdekelne a hogyanja :)
Akit komolyabban érdekel az keressen rá a forum.xda-developers.com -on az "SPB mobile shell tricks widgets" -re, érdemes átnézni a 3.01-es topicokat is mivel az elv ugyanaz mint a 3.5-nél.
A problémám a reg-fájlok törlésével elveszítem a 349-et és visszakapom a 85-build alapokat. Amiben se kilépés se beállításvisszaállítások nincsenek (ellenben megjelennek a 3d smsnézőke meg a többi még nem működő részlet widgetjei például) még így egy darabig bolyongok aztán visszamásolom inkább a régi regeket (mert ugye ha valami azt mondja töröld le még nem kell rögtön nekiesni. pl én átmásoltam egy másik könyvtárba csak jótanácsnak szánom a kísérletezgetéshez) DE nem lehet olyan ördöngősség megcsinálni mert már láttható, hogy van akinél működik a dolog.
Na ezt nem értem hogy csinálod, a reg csak a beállításokat tartalmazza, annak a törlésével hogy jön vissza a 85-ös build exe-je? :hmm2:
Amúgy igen. Kevesebb memóriát használ mivel kisebb a fájl amit a memóriába be kell töltenie (ezért nem simán megy a png hanem rle re tömörítve) A fent említett fórumon pl már kezdenek átállni a modderek png->rel re szóval ami késik nem múlik.
Ehez csak annyit hogy a lényeg nem is annyira a kisebb méret, hanem az hogy nem kell minden dat-ot kicsomagolnia és az egész tartalmát a memóriába töltenie, hanem az RLE fájlból közvetlenül olvassa ki a szükséges elemeket és csak azokat tartja egy mamória cache-ben (amit mellesleg tud úgy üríteni hogy a nem használt elemeket kidobja ha esetleg kezd kevés lenni a memória).
felixo
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Samsung Galaxy S 4
Has thanked: 93 times

Hozzászólás Szerző: felixo »

Nem tudja valaki, hogy v3-as telóra nem fog kijönni !? :roll:
-- Galaxy S 4 --
fonix232
5. szint
5. szint
Készüléktípus: ZTE Blade
Has thanked: 2 times
Been thanked: 44 times

Hozzászólás Szerző: fonix232 »

felixo írta:Nem tudja valaki, hogy v3-as telóra nem fog kijönni !? :roll:
Nem fog, csakis touch-ra. Mint ahogy láttad, eddig is csak tapis telefonokon volt.
  • ZTE Blade - CyanogenMod 7
  • Haipad M7 - PhoenixMod [0805] v1.1
  • Asus Transformer TF101 32GB - Revolver 2.5, Clemsyn kernel v9, custom sound mod
Válasz küldése

Vissza: “Rendszerprogramok”