Nokia N97

Kizárólag Nokia N-szériával foglalkozó témák
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Nem: Férfi
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Re: Nokia N97

Hozzászólás Szerző: Macika »

Slider írta:Nagyon hülye kérdés tudom. De honnan lehet legfőképpen megállapítani, hogy a telefontban a rossz GPS van? Pl mettől meddig vannak a "hibás" készülékek, vagyis amibe rossz GPS került mert az első szériából vannak? Meg lehet valamiről állapítani?

Ha nincs rá Nokia garancia, mennyiért cserélik ki szervízben? Illetve ha a kamera fedő is hibás mert karcolja a kameránál lévő üveget, annak mennyi a cseréje? Valaki cserélt már?

Normál jól működő GPS-el milyen gyorsan kellene hogy az N97 megtalálja a műholdat?

Az A-GPS szó mit tesz pontosan?
Kiegészítve az előttem szólót, nem vagyok biztos benne, hogy érvényes Nokia garancia nélkül kicserélnék ingyen. Még akkor sem, ha elismerten gyári hibás mindkét (GPS-vevő és kameraplexi) alkatrész.

A-GPS nélkül 10-12 perc még jó eredmény, persze mozgás közben sokkal több is lehet. 2-3 percnél hamarabb nem valószínű, de még akár a 15-16 perc is lehet normális. Amennyiben SEMMI kisegítő eszköz (GSM v. GPRS-alapon) nicns hozzá.

Az A-GPS jelentése Assisted GPS, azaz kisegített/kiegészített GPS. Ekkor bekapcsolásonként 1x, az elején 5-8 kB-nyi adatforgalmat generál, melynek köszönhetően pár (max. 10-15) másodperc alatt megtalálja a műholdak pozícióit.
Slider
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N97
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: Slider »

Hi Macika!

Tehát akkor N97 esetében mindenféle rásegítés nélkül a GPS 15-16 perc amíg talál jelet? Uhh akkor mégis csak normális a dolog és nem a GPS vevővel van gond?

Mert ugye az E52-es Nokia esetében a GPS vevő szintén mindenféle rásegítés nélkül zárt térben is kb 1 percen belül talál jelet. Ez hogy lehetséges?
A csúcs n97 pedig nem?

Na most akkor hibás a GPS vevő vagy sem? :):) Elbizonytalanodtam.

Ha nem cserélnek gariba akkor melyik Nokia szervízt javasoljátok? Árakról tud valaki valamit?
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Nem: Férfi
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

Slider írta:Hi Macika!

Tehát akkor N97 esetében mindenféle rásegítés nélkül a GPS 15-16 perc amíg talál jelet? Uhh akkor mégis csak normális a dolog és nem a GPS vevővel van gond?

Mert ugye az E52-es Nokia esetében a GPS vevő szintén mindenféle rásegítés nélkül zárt térben is kb 1 percen belül talál jelet. Ez hogy lehetséges?
A csúcs n97 pedig nem?

Na most akkor hibás a GPS vevő vagy sem? :):) Elbizonytalanodtam.

Ha nem cserélnek gariba akkor melyik Nokia szervízt javasoljátok? Árakról tud valaki valamit?
A kiemelt részt teljesen kizártnak tartom!!!!

Egyet kell tudj.

A progi tudja, hol hagytad abba a navigációt. Ha az a helyzeted megmaradt, akkor gyakorlatilag azonnal van jel, mert legelőször mindig a legutolsó érvényes műholdállásokkal próbálkozik a készülék.
Csinálj egy próbát!
Kapcsold ki a telefon navigációját teljesen (még jobb, ha az egész E52-t) és menj arrébb 2 km-t. Kapcsold be újra. Az, ott más új helyszínnek bizonyul és onnantól kell számolni, mennyi idő a jel megtalálása. Persze ugyanúgy BÁRMIFÉLE kisegítés nélkül (hálózatalapú, A-GPS/kiegészített nincs pipa, egyedül csak a beépített GPS dolgozhat).
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Hozzászólás Szerző: Damir »

Slider írta:Nagyon hülye kérdés tudom. De honnan lehet legfőképpen megállapítani, hogy a telefontban a rossz GPS van? Pl mettől meddig vannak a "hibás" készülékek, vagyis amibe rossz GPS került mert az első szériából vannak? Meg lehet valamiről állapítani?

Ha nincs rá Nokia garancia, mennyiért cserélik ki szervízben? Illetve ha a kamera fedő is hibás mert karcolja a kameránál lévő üveget, annak mennyi a cseréje? Valaki cserélt már?

Normál jól működő GPS-el milyen gyorsan kellene hogy az N97 megtalálja a műholdat?

Az A-GPS szó mit tesz pontosan?
Ha jól emlékszek akkor a 2009 jún-júl után gyártott telefonok a jók, az az előttiekkel van probléma.

Ha 2 telefont egymás mellé téve, kikapcsolvás után próbálva is jóval gyorsabban találja meg a jelet a másik telefon, akkor valószínű, hogy rossz a vevő. Nekem eddig nem tűnt fel, hogy lassabb lenne a többi telefonnál.

Árakat meg csak a Nokia tud, hívd fel valamelyik boltot.
farek00
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Samsung galaxy S2 16GB

Hozzászólás Szerző: farek00 »

Helló! Nagyon idegesítő és érthetetlen problémám van kérlek segítsetek! Tegnap este étteremben voltunk és fényképet akartam csinálni barátnőmről és az összes fénykép bal felén egy kivakított rész de csa amikor vakuzok! Ha kikapcsolom akkor jók a képek csak nem tiszták! Nappal semmi gond gyönyőrű képeket csinál és még azt nem értem amikor közel tartom mongyuk csak az arcát fényképezem vakuval akkor meg jó! Mit lehet ezzel tenni vagy gyárilag ijenek? Köszi! :?3: :?3: :sly: :hmm2:
Nokia 3310 > Nokia 3410 > Nokia 5510 > Sony ericsson K700i > Nokia 6600 > Sony ericsson W800i > Sony ericsson W810i > Lg Ku990i viewty > Nokia N95 8Gb > Nokia N97 Black > Samsung Galaxy S BLACK 16GB + 32GB 2.2 Froyo
cecinho
2. szint
2. szint
Készüléktípus: N97 Black

Hozzászólás Szerző: cecinho »

Macika írta:
Damir írta:Sajnos nekem is volt ilyen tapasztalatom a gyári szoftverrel, mondjuk csak egyszer. :roll:

Más: Senki nem tette még fel az új szoftvert? Ez hogyan lehet? :D
Mert annyira bejön cechino főzete, hogy nem váltok. Sajátot csinálni meg lusta voltam egyelőre, de olyan jót úgysem tudnék főzni, mint cechino.

Most várok, hátha megcsinálja erre is... ;)
Off:
Sziasztok!
Hazaértem, és örömmel értesültem nyaralásom alatt h új FW-t dobott ki a Nokia nekünk. Meg is fogom csinálni az új főzetet, pár napot várjatok rá. A héten meglesz 1-2 nap teszteléssel egybekötve (csak hogy ne legyen semmi gáz).
Kis türelmet kérek tőletek...

Ja másik: Majd csinálok több verzát, hogy ki mit akar látni a CFW-ben (viszont ez korlátos lesz, max 4 más-más összetételű CFW)
SGS2
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint

Köszönjük előre is ;)
molnarp
1. szint
1. szint

Hozzászólás Szerző: molnarp »

Esetleg megoldanád hogy fényképezésnél ne az első kamerahang legyen a néma, hanem vmelyik másik bénább effekt?
GaborN97
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: GaborN97 »

farek00 írta:Helló! Nagyon idegesítő és érthetetlen problémám van kérlek segítsetek! Tegnap este étteremben voltunk és fényképet akartam csinálni barátnőmről és az összes fénykép bal felén egy kivakított rész de csa amikor vakuzok! Ha kikapcsolom akkor jók a képek csak nem tiszták! Nappal semmi gond gyönyőrű képeket csinál és még azt nem értem amikor közel tartom mongyuk csak az arcát fényképezem vakuval akkor meg jó! Mit lehet ezzel tenni vagy gyárilag ijenek? Köszi! :?3: :?3: :sly: :hmm2:
hali. Ugyanez a helyzet nalunk is. Itt vagyunk a balatonparton es tegnap este fenykepezgettunk es a kep bal oldalan ilyen fenykorok.. Nem a legjobb, ha par kepnel lenne akkor meg erdekes lenne. De azz osszes tavolabbi vakusnal..
Szoval ha van valakinek otlete, akkor en is szivesen hallgatom:)
amugy nappal szep kepeket csinal 80%ban, de van olyan is h egy tavoli kepen az arc szetesik..
Szoval nem a legjobb a kameraja, de viszont progival nagyon jol hasznalhato zseblablampakent:)

sorry az ekezetek hianya miatt, de telorol vagyok es igy kenyelmes irni:P
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint

Szerintem karcos a kamerafedő lencsétek, azért van a fehér pötty.
Válasz küldése

Vissza: “N-széria”