Kiegészítve az előttem szólót, nem vagyok biztos benne, hogy érvényes Nokia garancia nélkül kicserélnék ingyen. Még akkor sem, ha elismerten gyári hibás mindkét (GPS-vevő és kameraplexi) alkatrész.Slider írta:Nagyon hülye kérdés tudom. De honnan lehet legfőképpen megállapítani, hogy a telefontban a rossz GPS van? Pl mettől meddig vannak a "hibás" készülékek, vagyis amibe rossz GPS került mert az első szériából vannak? Meg lehet valamiről állapítani?
Ha nincs rá Nokia garancia, mennyiért cserélik ki szervízben? Illetve ha a kamera fedő is hibás mert karcolja a kameránál lévő üveget, annak mennyi a cseréje? Valaki cserélt már?
Normál jól működő GPS-el milyen gyorsan kellene hogy az N97 megtalálja a műholdat?
Az A-GPS szó mit tesz pontosan?
A-GPS nélkül 10-12 perc még jó eredmény, persze mozgás közben sokkal több is lehet. 2-3 percnél hamarabb nem valószínű, de még akár a 15-16 perc is lehet normális. Amennyiben SEMMI kisegítő eszköz (GSM v. GPRS-alapon) nicns hozzá.
Az A-GPS jelentése Assisted GPS, azaz kisegített/kiegészített GPS. Ekkor bekapcsolásonként 1x, az elején 5-8 kB-nyi adatforgalmat generál, melynek köszönhetően pár (max. 10-15) másodperc alatt megtalálja a műholdak pozícióit.