Opera Mobile & Opera Mini

Csak a Symbian hálózatot, internetet kezelő programok témái
letoltoos
Újonc
Újonc
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Opera symbian

Hozzászólás Szerző: letoltoos »

Damir írta:Már régebben mondtam neked, hogy a Miniben is lehet kijelölni szöveget, igaz nem rendszer szinten, hanem csak a programon belül. Illetve a Miniben is lehet használni a gyári bevitelt, csak be kell állítani a beállításokban. ;)

Tegyük azt is hozzá, hogy a Minivel lehet normálisan netezni, a sima meg marha gyorsan bezabálja a RAM-ot és lassabb , még Turboval is. Sajnos a simát nem optimalizálták rendesen...
N97-en a Mini 4-5 oldalt is vígan elbír, míg a sima 2-3-at alig.
írtam is! :whistle:

"- szöveget másolhatunk ki rendszer szinten(!) - ezt a mini csak a programon belül tudta, tehát egy jegyzettömb tartalmát, nem lehetett egy oldalra bemásolni, vagy fordítva;"

A natív T9 bevitelt az Opera Mobile a betákban nem támogatta, ezt azóta tudja, hogy kijött a teljes kiadás, én ezzel nem mondtam azt, hogy a Mini se tudta volna!

RAM kérdésben nem tudok állást foglalni, de tartok tőle, hogy nem beszélsz hülyeséget! Igaz, én a nyo'cgével van, hogy akár kétszer ennyi oldalt is futtatok (hírlapokat olvasgatva kilököm az érdekes cikkeket a következő fülre), bár kétségtelen, hogy lassabban hajt így, mint amikor az első oldalt nyitom meg.

Turbót meg nem használok, nem is használnék sehogy se, azért is utálom a Skyfire-t is, mert betölt ilyen szär felbontású képeket az oldalról, amitől elég hitványul néz ki az egész, érezhetően "mobilos".
letoltoos
Újonc
Újonc

kleingy írta:Én Wi-Fi-hez Opera Mobile-t használok, mobilnettel pedig Minit. :)
Ha a Turbo-funkció adatforgalom sprólása az oka, akkor érdemes volna megnézned, hogy a Mobile-ban nincsen-e benne, mivel tudtommal igen, bár én -- mint mondott -- nem használom, szó'al nem t'om...
MrAngelo írta:...és a minivel is lehet akár jegyzetbe is másolni, 'csupán' annyit kell tenni, hogy miután kijelöltük a szöveget, kiválasztjuk a 'keresés ezzel' funkciót majd teljes képernyős szerkesztésre kattintunk (ha nem ez van beállítva) és innen már ki tudjuk másolni. Persze ez kissé körülményes de valamit valamiért. Egyébként én a mini 4.2-t és a mobile-t használom. De utóbbit csak nagyon ritkán. A mini 5 már fent sincs.
Én azokat a frankó átmeneteket hiányolom a -- talán -- 4.2-es miniből, az adta, amúgy visoznt nem voltam elragadtatva a dologtól...
MrAngelo
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint
Készüléktípus: LG G4 + Sony Xperia Tab Z
Nem: Férfi
Has thanked: 52 times
Been thanked: 86 times

Hozzászólás Szerző: MrAngelo »

letoltoos írta:Igaz, én a nyo'cgével van, hogy akár kétszer ennyi oldalt is futtatok...
A nyolcgének semmi köze a RAM-hoz. ;)
letoltoos
Újonc
Újonc

MrAngelo írta:
letoltoos írta:Igaz, én a nyo'cgével van, hogy akár kétszer ennyi oldalt is futtatok...
A nyolcgének semmi köze a RAM-hoz. ;)
Annyiban igen, hogy Damir kécülékében 23 megával kevesebb RAM van, tehát hamarabb elfogy, mint az enyémben, így én kevésbé tapasztalhatom, amit ő! ;)

Ah, igen, jut eszembe Damir! Biztos emlékszel, hogy említettem, hogy azt tapasztaltam, hogy van virtuális-memóriája a telefonoknak, és ha nincs hely a C meghajtón, akkor van, hogy elkezd sipákolni különböző alkalmazásokkor, hogy nincs elég memória. Nah, időközben megtaláltam, hogy mely programoknál, de sajnos nem írtam le, és elfelejtettem, viszont találtam valami mást! ;)

"N95 8GB (N95-2)[...]

Improvements

[...]Demand paging (although the N95 supports this too, since firmware version 20.0.015[19])"

Emiatt kaptam betelt memóriáról tanúskodó üzeneteket, amikor még közel sem volt tele a ténylegesen RAM-nak szánt memóriatár!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára letoltoos 2010-07-02 pén. 15:50:47-kor.
MrAngelo
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint

letoltoos írta:Annyiban igen, hogy Damir kécülékében 23 megával kevesebb RAM van, tehát hamarabb elfogy, mint az enyémben, így én kevésbé tapasztalhatom, amit ő! ;)
Ja, így oké. Csak sokan nem értik, hogy ha van 8GB helyük, akkor hogy lehet 'kevés memória' üzenet. Azt hittem Te is... ;)
letoltoos
Újonc
Újonc

MrAngelo írta:
letoltoos írta:Annyiban igen, hogy Damir kécülékében 23 megával kevesebb RAM van, tehát hamarabb elfogy, mint az enyémben, így én kevésbé tapasztalhatom, amit ő! ;)
Ja, így oké. Csak sokan nem értik, hogy ha van 8GB helyük, akkor hogy lehet 'kevés memória' üzenet. Azt hittem Te is... ;)
Szuper, majdnem pont erről kezdtem beszélni! :) Ugyanis ellenben a mainstream hiedelemmel, nem csak a D meghajtó funkcionál RAM-ként, erre még a régi Symbian-eken figyeltem fel, mint a 6630-as, amin például ha volt 4587 KB szabad helyed a C-én, akkor pont annyi RAM-od is volt.

Azért ezen túl léptek, bár egy időben elég szkeptikus voltam ezzel kapcsolatban, de ténylegesen van külön, nem csak leparticionált RAM ezekben a telókban, csak mellé még itt-ott használja a C-ét is!
letoltoos
Újonc
Újonc

Volna egy nagy gondom!

Az Opera Mobile legújabb verzióját eddig egy másik telefonon használtam, és a régi béta 10-est felül akartam frissíteni egy N95 8gb-on, de frissítési hibát ír, ráadásul letörölni sem lehet. Próbáltam siscontenttel minden honnan letörölni, ahová csak feltelepítette magát, de úgy sem megy. Próbáltam úgy, hogy rádugtam adatátviteli módban a gépre, és megpróbáltam úgy feltelepíteni a C-re de úgy is frissítési hibát ír.

Valakinek volt már ilyen issúja? Megoldás bárkinél? Újrahúzni nem akarnám.... :confused3:
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Hozzászólás Szerző: Damir »

Bocs, de ömlesztve válaszolok, és nem idézgetek :D

Ha a miniben a rendszerbevitelt használjuk, akkor tudunk bemásolni bárhonnan, viszont kimásolni egy oldalról sehogy se fogunk tudni.

Az Opera Mini is a Turbot használja, viszont sokkal jobban és szebben teszi ezt, nem mellesleg gyorsabban.

A memóriához, ami kicsit OFF, de belefér még. A böngészők használnak cache-t, szerintem az telik be egy idő után. Ez a baja a gyári böngészőnek is, hogy marha gyorsan telepiszkítja és bezáródik. A Minivel ezt nagyon nehéz elérni, a másik 2-vel már nem annyira.

Törlés: próbáld ki a batch uninstallsert, hátha az lekaparja. Különben hack-elt telón simán le tudod úgy törölni, hogy törlöd a megfelelő dolgokat a mappákból. "Telepíteni" is lehet így, hogy csak bemásolgatod. ;)
MrAngelo
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint

Damir írta:Ha a miniben a rendszerbevitelt használjuk, akkor tudunk bemásolni bárhonnan, viszont kimásolni egy oldalról sehogy se fogunk tudni.
De tudunk. Fentebb írtam. ;) kicsit trükközni kell de működik.
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Hozzászólás Szerző: Damir »

MrAngelo írta:
Damir írta:Ha a miniben a rendszerbevitelt használjuk, akkor tudunk bemásolni bárhonnan, viszont kimásolni egy oldalról sehogy se fogunk tudni.
De tudunk. Fentebb írtam. ;) kicsit trükközni kell de működik.
Na pont az felett siklottam el :D

Köszi! :Notworty:
Válasz küldése

Vissza: “Hálózat, internet”