Nokia 5800 szerviz
Fórum szabályok
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
-
- Újonc
- Készüléktípus: N95 8GB
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Nokia 5800 szervíz
Az Opera Mobile 10 böngésző másnak sem játssza le pl. a youtube-os videókat?
Úgy látszik, továbbra is a gyári böngésző a legjobb.
- potter55
- Moderátor
- Készüléktípus: Nokia N73
- Nem: Férfi
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 551 times
Az nem tudja lejátszani. De a skyfire igen.djdave128 írta:Az Opera Mobile 10 böngésző másnak sem játssza le pl. a youtube-os videókat?
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.
Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki.
Nokia mobilok zenei klipekben.
-
- Újonc
- Készüléktípus: N95 8GB
Hogy lehet azt elérni, hogy ha lefordítva teszem le a telefont és hívnak ne csörögjön? A mozgásérzékelőknél ki van pipálva a hívások némítása.
- potter55
- Moderátor
- Készüléktípus: Nokia N73
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 551 times
Ha jól tudom az rázásra működik. De ez a program elvileg arra való, amit te akarsz.djdave128 írta:Hogy lehet azt elérni, hogy ha lefordítva teszem le a telefont és hívnak ne csörögjön? A mozgásérzékelőknél ki van pipálva a hívások némítása.
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.
-
- Újonc
Sziasztok!
Tegnap óta vagyok tulajdonosa egy új 5800 Navigation Editionnak. Tetszik a telefon, de a GPS vevővel akadt gondom.
Az alkalmazások alatt van egy HELY menüpont, abban hiába nyomok bármire az jön be, hogy "nincs elérhető műholdadat".
Néha sikerül, és a máhold állapotánál megjelenik pár műhold fekete kis négyzete, de mind üres és így lehet a telefon akár percekig, nem csinál semmit. Illetve kiírja, hogy zárt térben lehet nem működik. Próbáltam már szabad ég alatt is, de semmi.
A helymeghatározási módszerek alatt csak a beépített GPS van bekapcsolva, a többi nem. Gondolom azok szolgáltató felé kellene fizetni az adatforgalomért.
A térkép elindításával sem jön műholdjel
Ezek szerint szervízbe kell vinnem már is? Vagy a szoftverfrissités kellene, esetleg valamit be kellene állítani?
Tegnap óta vagyok tulajdonosa egy új 5800 Navigation Editionnak. Tetszik a telefon, de a GPS vevővel akadt gondom.
Az alkalmazások alatt van egy HELY menüpont, abban hiába nyomok bármire az jön be, hogy "nincs elérhető műholdadat".
Néha sikerül, és a máhold állapotánál megjelenik pár műhold fekete kis négyzete, de mind üres és így lehet a telefon akár percekig, nem csinál semmit. Illetve kiírja, hogy zárt térben lehet nem működik. Próbáltam már szabad ég alatt is, de semmi.
A helymeghatározási módszerek alatt csak a beépített GPS van bekapcsolva, a többi nem. Gondolom azok szolgáltató felé kellene fizetni az adatforgalomért.
Ezek szerint szervízbe kell vinnem már is? Vagy a szoftverfrissités kellene, esetleg valamit be kellene állítani?
- laci64
- Moderátor
- Készüléktípus: Galaxy S2
- Has thanked: 52 times
- Been thanked: 808 times
Az 5800-nak nem erőssége a gps. Első alkalommal akár 10-15 perc is kel neki. Ha utána sem jó, akkor inkább nézesd meg. Lehetőleg szabadba, és ne kézben tartva próbáld.lzh6k4 írta:Sziasztok!
Ha valaki segít itt a fórumba neked egy hozzászólásával, ne felejtsd el megköszönni az idézet gomb felett lévő kis gombbal!
-
- Újonc
Igazad volt, kitettem a szabad ég alá és 10 perc múl va lett jel. Mostmár azért gyorsabb. Csak azt nem értem, hogyha ez így van (hogy nem erőssége a GPS) akkor miért adják Navigation Editionként el? Vagy ezek már továbbfejlesztettek? Kétlem, mert ugyanaz a szoftver megy rá, mint a sima XpressMusicra.laci64 írta:Az 5800-nak nem erőssége a gps. Első alkalommal akár 10-15 perc is kel neki. Ha utána sem jó, akkor inkább nézesd meg. Lehetőleg szabadba, és ne kézben tartva próbáld.lzh6k4 írta:Sziasztok!
- moco
- Fő moderátor
- Készüléktípus: Samsung Note 20
- Nem: Nő
- Has thanked: 930 times
- Been thanked: 1093 times
semmi különbség nincs a sima 5800 és ez között. bőrlehúzás....ugyanis ezt azért adták ki, mert hogy ingyen nokia maps navigáció járt hozzá. igen ám, de közben a sima 5800-ra is (többek között) ingyenessé tették. úgyhogy jól megszivatták azokat, akik vettek/vesznek ilyen telefont.lzh6k4 írta:Csak azt nem értem, hogyha ez így van (hogy nem erőssége a GPS) akkor miért adják Navigation Editionként el? Vagy ezek már továbbfejlesztettek? Kétlem, mert ugyanaz a szoftver megy rá, mint a sima XpressMusicra.
amúgy meg evidens, hogy csak szabad téren talál jelet, mivel a műhold az égben kering.
VESZEKEDNI CSAK PRIVÁTBAN LEHET! AKI A FÓRUMBAN VESZEKSZIK,1 HÉTRE KITILTOM !!
S10+ Dual / SGS4
S10+ Dual / SGS4
-
- Újonc
Gondoltam, hogy valami vakítás van a dologban. Mondjuk én a GPS tartó, autós töltő miatt vettem meg, mert progi úgyis ndrive lesz rajta. A szabad ég megvolt az, hogy 2 perc után nem talált holdat, az verte ki a biztit, gondolni sem mertem volna, hogy 10-15 perc is kell első alkalommal. Mostmar azért olyan 10-20 másodperc alatt találmoco írta:semmi különbség nincs a sima 5800 és ez között. bőrlehúzás....ugyanis ezt azért adták ki, mert hogy ingyen nokia maps navigáció járt hozzá. igen ám, de közben a sima 5800-ra is (többek között) ingyenessé tették. úgyhogy jól megszivatták azokat, akik vettek/vesznek ilyen telefont.lzh6k4 írta:Csak azt nem értem, hogyha ez így van (hogy nem erőssége a GPS) akkor miért adják Navigation Editionként el? Vagy ezek már továbbfejlesztettek? Kétlem, mert ugyanaz a szoftver megy rá, mint a sima XpressMusicra.
amúgy meg evidens, hogy csak szabad téren talál jelet, mivel a műhold az égben kering.
- moco
- Fő moderátor
- Készüléktípus: Samsung Note 20
- Nem: Nő
- Has thanked: 930 times
- Been thanked: 1093 times
Re: Nokia 5800 szerviz
be kell izzulnia, mivel nem gps kütyü, csak van benne. és ugye az nem mindegy. én még ez miatt sem vettem volna meg
a lényeg, hogy most már jó.
a lényeg, hogy most már jó.
VESZEKEDNI CSAK PRIVÁTBAN LEHET! AKI A FÓRUMBAN VESZEKSZIK,1 HÉTRE KITILTOM !!
S10+ Dual / SGS4
S10+ Dual / SGS4