SPB Mobile Shell (symbian)

Csak a Symbian rendszerprogramokkal kapcsolatos témák
csabasoma
Újonc
Újonc
Készüléktípus: HTC Desire S
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Re: SPB Mobile Shell (symbian)

Hozzászólás Szerző: csabasoma »

Sziasztok!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy a program sajátossága, hogy a zöld gomb megnyomására nem a korábban hívott lista jön elő hanem a tárcsázó? Ezt lehet valahol állítani?

Köszönöm
fonix232
5. szint
5. szint
Készüléktípus: ZTE Blade
Nem: Férfi
Has thanked: 2 times
Been thanked: 44 times

Hozzászólás Szerző: fonix232 »

Egy kérdés!

Akkor jelenleg nem lehet új widgeteket hozzáadni, csak a meglévőket szerkeszteni?
  • ZTE Blade - CyanogenMod 7
  • Haipad M7 - PhoenixMod [0805] v1.1
  • Asus Transformer TF101 32GB - Revolver 2.5, Clemsyn kernel v9, custom sound mod
bladehu2
5. szint
5. szint
Készüléktípus: G2
Has thanked: 59 times
Been thanked: 359 times

Hozzászólás Szerző: bladehu2 »

Barthezz2 írta:Ugyan ezzel a témával használom én is az általad készített 5530 rom-ból :) olyan windows tálca szerűségnek néz ki így, és nem olyan natúr kis sáv. Most felpakoltam Mobile Shell-hez készített pack-od is. Nagyon jó, főleg az androidos óra a hozzá igazított előrejelzővel. Viszont a "bejövő elemek" átlátszó tepsis ikonjai eredetiben jobban bejönnek. Azt meg tudom oldani, hogy csak azokat visszacsinálni, minden más meg maradjon olyan amilyenre módosítottad?
Ahogy lilaur is irta, a c: vagy e: ről (én a memkártyára pakoltatom a cuccokat a telepítővel hogy ne zabálja a telmemet, úgyis induláskor tölti be az összes skint, után csak akkor nyúl hozzá az spb ha skint váltasz egy ikonon/widgeten) töröld vagy nevezd át. az átlátszó ikonokat a va_status_widget.dat tartalmazza.
És ha már itt vagyok, akkor részemről pár tipp a következő verzióra:
A felső részen az óra tényleg felesleges, helyette az operátor az jó ötlet. És én megcsinálnám úgy, hogy az alján lévőhöz hasonló, átlátszó(akár ennek a témának a mintájára egy ugyan ilyen sáv, csak átlátszóba) cuccot odatenni, majd kiterjeszteni mögé a hátteret. Erre a sávra mehetne a gyáriak helyett egy módosított ikonsor: fix helyű aksi és térerő jelzővel, és a különböző események(sms, nem fogadott, BT, Wifi...) jelzésével(de ha ez maradna gyári az se gáz). Ha esetleg ki-be kapcsolható is lenne, senki nem köthetne bele :)
igen ezt sokan javasolták a bétateszt során, de erre az volt a válasz, hogy az operátor nevet még talán meg fogják csinálni (korábban a "shell" felirat volt az óra helyén), de a teljes sávot nem engedi a symbian felülcsapni, csak akkor ha full eltüntetik. Ez viszont nehezebb, a handy shell sem ül rá arra a részre ugye.
A másik, hogy jól jönne egy zenelejátszó/rádió widget, akár a korábbi posztokban rejthető módon, vagy csak szimplán mindig ott lévőben is.
ezen dolgoznak, a következő upate-ben valszeg benne lesz már.
Ami még hirtelen eszembe jutott, hogy szerintem kicsit lehetnének kisebbek a Shell menüben lévő ikonok. Most nagyobbnak tűnek, mint gyári menü esetén, és legalább egy akkora méretre visszavenni.
ez szerkeszthető a qa_layouts.dat -ban lévő xml-en át :) majd kisebbre veszem.
bladehu2
5. szint
5. szint

migabi24 írta:Kezd beindulni a moddingolás, egyre minőségibb munkák látnak napvilágot, ha így halad 1-2 hét és tökéletes Sense UI másolatot kapunk a telónkra, ez már nagyon közel jár :arrow:
igen, de ezzel az lesz a baj hogy nem fogod elérni a menüt belőle... én hasonló stílust csinálok de azon rajta lesz mind a két középsp gomb, csak természetesen ehez a íveshez illő gombokkal :)
bladehu2
5. szint
5. szint

hanczur írta:Üdv.A régi 3d sms kezelésre nincs vmi mod mert nekem tetszett a képeken és jó lenne kipróbálni.Meg az se lenne rossz ha plusz widgeteket lehetne bele tenni.Ezt nem lehetne megoldani valahogyan?
sose volt benne 3d sms kezelés, csak a menüje. maga az alkamazás nincs még kész, azért lett kiszedve a menüből is.
bladehu2
5. szint
5. szint

frici50 írta:Ezek szerint ez a a képen lévő ( fekete fehér pötty)háttérkép gyári?
nem ez nem témában van, 'htc_wallaper' vagy 'carbon' néven fut a neten sokfelé.
fonix232
5. szint
5. szint
Készüléktípus: ZTE Blade
Has thanked: 2 times
Been thanked: 44 times

Hozzászólás Szerző: fonix232 »

bladehu2 írta: igen ezt sokan javasolták a bétateszt során, de erre az volt a válasz, hogy az operátor nevet még talán meg fogják csinálni (korábban a "shell" felirat volt az óra helyén), de a teljes sávot nem engedi a symbian felülcsapni, csak akkor ha full eltüntetik. Ez viszont nehezebb, a handy shell sem ül rá arra a részre ugye.
Nem is annyira nehéz mint gondolnád :D
Mivel C++-ban írják az egészet, elég csak a program fő container-ének egy beállítását (fullScreen, topBar, etcetera, nem tudom a pontos nevet) true értékre tenni, és újrafordítani.
ezen dolgoznak, a következő upate-ben valszeg benne lesz már.
Végre! Nem kell többet vacakolni azzal a 3 progival...

Amúgy kezdem összegyűjteni a SenseUI-hoz az alkatrészeket. Az alsó sáv már megvan, most jól jönne egy olyan kis mod ami a görgetősávot a Professional és Lifestyle nézetben átteszi egy kicsit hajlítottra (olyan SenseUI stílusra, a Bar fölött, itt a videó: http://www.youtube.com/watch?v=aaFH0vI2w1A az a kis sáv benne a fehér ugráló pöcök lapváltásnál), illetve a kérdés még mindig áll: lehet más nevű widgeteket betenni vagy ahhoz is szerkesztés kell valahol, esetleg csak felülírni lehet?
  • ZTE Blade - CyanogenMod 7
  • Haipad M7 - PhoenixMod [0805] v1.1
  • Asus Transformer TF101 32GB - Revolver 2.5, Clemsyn kernel v9, custom sound mod
bladehu2
5. szint
5. szint

hanczur írta:Igen tetszik.De tudod mi lenne az igazi?Ha olyan főzött rom lenne amibe ilyen lenne a menü és nem csak egy programként futna.De biztos eljön az az idő is.
szerintem már belerakható lenne, annyi a baja hogy ha jön ki update akkor azt nem lehet telepíteni ha a program a romban van.
bladehu2
5. szint
5. szint

fonix232 írta:Nem is annyira nehéz mint gondolnád :D
Mivel C++-ban írják az egészet, elég csak a program fő container-ének egy beállítását (fullScreen, topBar, etcetera, nem tudom a pontos nevet) true értékre tenni, és újrafordítani.
Nekem nehéz lenne mivel nem foglalkozok programozással (ahogy a fejlesztőink meg nem foglalkoznak virtualizálással, ez ilyen hallgatólagos egyezeség nálunk :D ), de ha ez ilyen egyszerű lenne
valszeg már megoldották volna. Egy ilyen progihoz összerakásához némileg több tudás kell mint egy konténer érték beállítás, szóval valszeg nem azzal van a gond hogy szegények nem tudják mit hogy lehet ártírni. Nem hülyegyerekek ezek az orosz fejlesztők :)
Végre! Nem kell többet vacakolni azzal a 3 progival...
amik nekem baromira nem is működnek... mondjuk pont le..om a gyári zenelejátszót gombokkal vagy anélkül :)
Amúgy kezdem összegyűjteni a SenseUI-hoz az alkatrészeket. Az alsó sáv már megvan, most jól jönne egy olyan kis mod ami a görgetősávot a Professional és Lifestyle nézetben átteszi egy kicsit hajlítottra (olyan SenseUI stílusra, a Bar fölött, itt a videó: http://www.youtube.com/watch?v=aaFH0vI2w1A az a kis sáv benne a fehér ugráló pöcök lapváltásnál), illetve a kérdés még mindig áll: lehet más nevű widgeteket betenni vagy ahhoz is szerkesztés kell valahol, esetleg csak felülírni lehet?
na az íves sávot megcsinálni.. az kemény lesz. a widgetekel meg az a gáz hogy az xml csak egy leíró, azzal nem lehet hozzáadni. én azzal próbálkoztam tegnap hogy egy widgethez több skin lehetőséget berakni. nem lehet (egyenlőre), ez is az exében van :(
lilalur
1. szint
1. szint
Has thanked: 5 times
Been thanked: 10 times

Hozzászólás Szerző: lilalur »

bladehu2 írta:na az íves sávot megcsinálni.. az kemény lesz. a widgetekel meg az a gáz hogy az xml csak egy leíró, azzal nem lehet hozzáadni. én azzal próbálkoztam tegnap hogy egy widgethez több skin lehetőséget berakni. nem lehet (egyenlőre), ez is az exében van :(
Aláírom. A +skinnel már próbálkoztam de nem megy viszont az elsőben a képeket sem engedte cserélni úgyhogy erre várni kell.

Az íves sáv :D wehe. Na az nem semmi.
De néhány érdekesség: Maga a kép lehet akármekkora azt nem baj ha nem maceráljuk xml.ben hacsak nem fontos hogy mindenhol rá lehessen bökni. Az íves sávnál viszont valahogy meg kellene oldani, hogy ívesen is csússzon. És ezt egyenlőre még nem látom, hogy hogyan mehetne.
A fehér kis sliderrel és a fekete csíkkal az a prob hogy két külön képről van szó. Szóval hiába teszed ívessé mindekttőt azok attól még vízszintesen csúszkálnak majd egymáson, a slider mozgására leírást pedig még nem találtam, de gyanítom hogy ilyen mértékűt ami ide kéne nem is fogok simán az xmlben.
Megoldás lehetne ha a fekete csík lenne a maszkja a fehér sávnak. Ekkor elég lenne egy kívánt méretű fehér kockát felvenni ami kitolti a teljes magasságát az ívnek, mivel a fekete csík a maszk így csak a hajlítás részén engednénk látszani a kockát (így sem lenne a legszebb de működne), illetve ha kocka helyett egy kört használnánk egész sokat dobna rajta :D csak a baj hogy ez két kölön kép .
lilalur
Válasz küldése

Vissza: “Rendszerprogramok”