A menüs témához:
Ezt te helyezheted el az ablak bármely szélén vagy akárhol ha szeretnéd akár többet is (pl az óra alatt egy naptárat tartalmazó amit ha akarsz így előhívsz, vagy a naptár ott van rendesen és van egy bejegyzésed valamelyiken amire ha ráböksz így jön be a hozzá tartozó szöveg) mint egy widgetet (és kb akkora is lenne mint a bele rakott cucc) A touchwiz felületen nem nagyon vállogathatsz akarsz e ilyent vagy nem, és hogy hol legyenek és milyen és mennyi...stb + ez nem is teljesen olyan azért.
Például belerakod a zenelejátszó widgetet amiben van lehetőséged a zene lejátszására megállítására, kírja a szám címét, állíthatod a hangerőt...stb. Ha nem kell visszacsúsztatod a szélre és nézegeted...amit eddig nézegettél az meg fut tovább

Persze ide nem árt még okoskodni hogy pl egy lejátszówidget hogyan fusson. (lehet túl macerás is megcsinálni de ez végül is csak egy brainstorming

Ha véletlenül ráböksz a szélére nem ugrana elő rögtön (pl legalább félig ki kelljen húzni ehhez) így minimális lenne a véletlen már megint ezt hoztam elő (ellentétben pl az Orange új főképernyőjével a Cunamival ami hatalmas és nagyon szeretem, de a menüje az idegeimre megy néha

Ja és persze így útban lenne a lapok közötti navigáláshoz lehet éppen ezért képzeljétek el úgy hogy bármelyik szélre mehetne, úgy rakhatnád ki mint egy widgetet.
És egy másik ötlet amit a naptárhoz lehetne használni de ezt meg már szerintem írtam is. Mind1 itt annak is a szemléltetése

Intelligens menü vagyis oda nyilik ahol elfér... Így nem vinné el majd a teljes képernyőt a naptár a bejegyzéseivel, mégis teljes lenne. Agendába bejutni pedig akkor lehetne ha a felső sorra kattintunk vagy megkeressük a manüből vagy bánom is én de nem a teljes felületről (ez jelenleg zavar benne, mert nagy helyet foglal és könnyű véletlenül bejutni)
Tovább bonyolítva be lehetne állítani prioritásokat az egyes bejegyzésekhez vagyis hogy mennyiren sürgős és azok más szinnel szerepelnének esetleg automatikus ébersztőbe is menne egy egy ilyen (úgy értem a prioros napokon kapna valami figyelmeztetőt. egy nagy felkijáltójeles ikont középre ami csak akkor "múlik el" ha rábökünk stb hogy biztos ne felejtsük el)
Természetesen mindegyik szabadon skinezhető lenne mint a mostaniak.
Hopp erről új ötlet: widget játékok. Olyan köriksz vagy go vagy hasonló pici táblás játék ami futna egy felugró menüben vagy egy ilyen beúszóban is. Jópofa lenne, bár nem használnám
Ellenben amit örömmel üdvözölnék az egy normális PRC könyveket kezelő e-book olvasó. A mobilpocket teljesen tökéletes lenne ha végre működne rendesen a tapis telefonokon is és nem kéne a gombokka szerencsétlenkedni ilyenkor (persze tudom van megoldás rá de az elég macerás (külön láthatatlan billenytűzetet futtatni a háttérben meg hasonlók, inkább gombozok), vagy a prc formátum le van védve és csak az ő lejátszójuk ismerheti fel?).
Oh! és majd elfelejtettem. Egy háttérbe küldő gomb a rendezési nézetnél. Vagyis mikor kijön hogyaz a dott elemmel mi mindent szeretnénk csinálni (töröl, szerkeszt, felületváltoztat) legyen egy iylen opció hogy hátra küldés.