Nokia N97 mini

Kizárólag Nokia N-szériával foglalkozó témák
denttech
1. szint
1. szint
Készüléktípus: n900
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Re: Nokia N97 mini

Hozzászólás Szerző: denttech »

Rei írta:
monguz1 írta:Szevasztok!Úgy döntöttem, hogy omnia2 lecserélem egy n97-re!Tudnátok adni egy két tippet, hogy n97 vagy az n97mini???
Szia!

Szerintem a mini jobb, sokat nézegettem őket, elmentem boltba is, megkértem had kapcsoljam be stb, és összességében a mini szimpatikusabb is, kompaktabb, szebb. A kameravédő szerintem felesleges, de ez csak egy vélemény. Engem csak zavart. És mivel a nagytesó után adták ki, a hibák javítva vannak.

Azok a hibák amik a simában voltak a kezdetekben már javítva vannak mind a szoftveres mind a hardveres!
Basslovers
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia Lumia 620 + Nokia E7
Has thanked: 22 times
Been thanked: 2 times

Hozzászólás Szerző: Basslovers »

Sziasztok!

Pár napja váltottam erre a csodás készülékre. Ez előtt s60v3-asom volt, tehát nekem új ez a platform. Jelenleg 11.0.045-os szoftver van rajta.
Lenne pár kérdésem, problémám, amire sajnos nem sikerült választ találnom.

1. GPS
Sajnos elég sokat vacakol a kütyü. Amint megvettem próbálgattam, nagy nehezen tudtam is használni(de ezt a nagyon rossz időjárási feltételeknek tudtam be), sőt navigálásra is sikerült fognom. Aznap este, hogy teljesen friss lappal induljak, csináltam egy hard resetet ami óta nem talál műholdat. Keres, keres, villog a piros pötty, de semmi. Türelmesen, akár 10-15 percig próbálkozva sem történik semmi, hiszen olvastam, hogy első kapcsolódás nyögvenyelős.
Mit tudnék tenni? Van valamilyen ötletetek?

2. Menüanimáció
A gyári illetve utólag telepített témákkal is próbáltam aktiválni az animációt, de sajnos nem történik semmi. Kicsit bosszantó, hogy haverom belépőszintű érintőkijelzős 5230-án gyorsan és látványosan működnek, én pedig nem bírom működésre bírni. Szerintetek ezzel meg tudnám oldani a problémám? Vagy mit ronthattam el?

3. CPU és RAM monitor
Tudtok olyan programot mondani, ami kijelzi a jelenlegi CPU kihasználtságát, illetve, hogy mennyi a szabad RAM-om? S60V3-on a CPU monitort használtam, de itt meg se mukkan.

4. Lejárt tanúsítvány
Azokat a programokat, amik ilyen hibaüzenettel kilépnek telepítéskor, hogy tudom feltenni? S60V3-on visszaállítottam a dátumot és ment, de azt írtátok, hogy ez s60v5-nél nem működik. Csak a hackelés jelent megoldást?

5. Hack
Eddig csak szignózás kikerülését csináltam bonyolultabb, majd később HelloOX módszerrel. Olvastam, hogy ennél a készüléknél csak új rom felrakásával lehet hackelni.
Egyik kérdésem, hogy nekem, aki még sohasem csinált ilyet, ajánljátok? Vagy meg se próbáljam inkább? (Van esetleg más megoldás?)
Másik, hogy az működne, ha OPDA-ról szereznék key és cer fájlokat és egyesével szignóznám a programokat? (Tudom, hogy így a CFW plusz előnyeitől elesnék, mint például több RAM.)

6. TV
Volt itthon megfelelő kábelem, rögtön ki is próbáltam. Ha teljesen bedugtam, akkor a kép nem volt jó (szürke volt, így mászkált le-fel stb.), de amikor a kábelt kicsit kihúztam a telefonból, kb. 1-2 mm-et úgy már tökéletesen ment! Így viszont a hang nem működött, ami az első esetben igen! Nem tudjátok, hogy ez mitől lehet? Az a baja, hogy nem eredeti Nokia TV kábellel csatlakoztam? Elég valószínűtlen nekem...
Másik meg, hogy amikor működik, akkor is marad oldalt, felül és alul egy-egy keskeny csík, pedig minden megfelelően van beállítva. Erre tud valaki valami megoldás? (Érdekesség, hogy amikor videót kezdek el nézni, tökéletesen kihúzza a széleit teljes képernyőn.)

Köszönöm, hogy végigolvastátok hosszas posztomat!

Előre is köszönöm válaszaitokat!

Üdv

Ui.: Valaki kérdezte előző oldalakon, hogy nem lassítja e be a 16 GB-os kártya a telót. Neki és a többi kétkedőnek üzenném, hogy az összes microsdhc-t olvasni tudó készülék kezeli a 16GB-ot, mint az E51 is és egyáltalán nem lassul!
BlackOps
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint
Készüléktípus: Galaxy S6 Duos
Nem: Férfi
Has thanked: 3 times
Been thanked: 42 times

Hozzászólás Szerző: BlackOps »

Basslovers írta:Sziasztok!

Pár napja váltottam erre a csodás készülékre. Ez előtt s60v3-asom volt, tehát nekem új ez a platform. Jelenleg 11.0.045-os szoftver van rajta.
Lenne pár kérdésem, problémám, amire sajnos nem sikerült választ találnom.

Köszönöm, hogy végigolvastátok hosszas posztomat!
1. GPS
Nekem autóban -többször jeleztem- nagyon jó, egyik leggyorsabb eddig. Próbáld ki az Ovi Térképek 3.04 beta-val, ha van WLAN-od azt is használja, nagyon gyors a kezdeti pozicionálás.

2. Menüanimáció
Engem ez sosem érdekelt

3. CPU és RAM monitor
Jbak taskman jó a memóriára, a CPU meg lényegtelen, de a nokia energy profile mutatja azt is. v5-ön is megy a legújabb.

4. Lejárt tanúsítvány
5. Hack
Szignózok mindent, és nincs gond, javaslom neked is, ha elküldöd az IMEI-t privátban kérek neked cer és key-t.
Okafogyottá válik a hack, meg minden instabilitást okozó rendszernyitó eljárás. A CFW jó lehet, de több ismeret kell, mert így csak másokét tudod használni. ;)
6. TV
Eredeti Nokia kábelt rendesen be kell dugni, és jól műxik, nem kifelé, hanem befelé nyomd. Hangsúlyozom, nekem eredeti van, de ezzel ment az előző 97m, és az n86 is.
Galaxy S6 Duos SM-G920FD :cool3:
G920FXXU3COI9
PHOENIX SEGÉDLET ver.:2.0
Basslovers
1. szint
1. szint

pll írta:1. GPS
Nekem autóban[...]
Először is szeretném megköszönni a gyors választ!

1. GPS
Már ez a verzió volt fenn nekem. Örömteli hír, hogy megy! :D Kb. 15-20 percig hagytam a szabadban hadd keresgéljen, mire visszaértem már talált pozíciót.

2. Menüanimáció
Nekem sem létfontosságú képesség, sőt később valószínűleg ki is kapcsoljam, hogy a rendszer gyorsasága meglegyen. Viszont szeretném, ha egy olyan dolog működne a telefonban, amit alapjáraton tudnia kéne, ha már ennyit fizettem érte.

3. CPU és RAM monitor
Köszi szépen, ki fogom próbálni az általad említett alkalmazásokat!

4. Lejárt tanúsítvány & 5. Hack
Köszönöm, élni fogok a lehetőséggel és küldöm majd privátban.

6. TV
Akkor jövő héten újítok egy eredeti Nokia kábelre! (Egyébként eredeti Sony videokamerához való kábellel használtam a próbánál.)

Szignózás után a letöltések között található programokkal teljes értékűre tudom majd varázsolni a QuickOffice-t?
Ui.: Nem tud valaki olcsón autós tartót minihez?
BlackOps
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint

Basslovers írta:
pll írta:1. GPS
Nekem autóban[...]
Először is szeretném megköszönni a gyors választ!
A sony kameráé sztem csak 3 pólussal bír, a nokia 4.
Autós tartó nekem kettő db cr-117-es van, de nem volt drága. 4-5 eFt és eredeti. (az egyiket meg az újabb minivel kaptam)
cr117.jpg
cr117.jpg (17.8 KiB) Megtekintve 423 alkalommal
Jó minőségű!
G920FXXU3COI9
BlackOps
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint

Basslovers!

Itt vannak a fájlok, benne vannak a rar-ban, a kicsomagolási jelszó az IMEI-d.
cer_key.rar
(10.97 KiB) Letöltve 23 alkalommal.
Sok sikert!
G920FXXU3COI9
Basslovers
1. szint
1. szint

pll írta:Basslovers!

Itt vannak a fájlok, benne vannak a rar-ban, a kicsomagolási jelszó az IMEI-d.
cer_key.rar
Sok sikert!
Nagyon szépen köszönöm!!

Már jön is le, aztán vandálkodok, amíg bírja a készülék! :D
Goldfish
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia N97 mini
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: Goldfish »

Írtam korábban, hogy a telefon restartolgatott náha hívás után. Alig merem leírni, de úgy tűnik, a hard reset megoldotta. Szintén írtam korábban, hogy a headset gombjaival történő vezérlés néha nem ment, csak újra csatlakoztatás esetén. Úgy tűnik, ezen is segített a hard reset. Arra nem jöttem rá, hogy mi okozhatta mindezt.

Érdekel valakit egy Nokia DC-11 külső akkumulátor?
balahu
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N97 Mini
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: balahu »

Hali!
Létezik ehhez a telefonhoz aktív autós tartó? Tehát belerakom a telcsit és tölti is Elég sokat vezetek, és nagyon megszoktam, hogy a telefont csak belerakom a tartóba, oszt nem kell külön dugdosni a töltőt. Valamint ne tapadókorongos legyen, mert jobbszeretem a középkonzolnál, kézközelben mint az ablakban a telefonokat.
Basslovers
1. szint
1. szint

Fantasztikusan megy minden az egyesével való szignózással!

GPS: Sajnos nagyon változó továbbra is, hogyan működik. Egyszer 7-8 mp alatt talál jelet máskor 3-4 percig semmi. Tiszta égbolt, utcán. Ahogy olvastam másnak lakásban is talált, ráadásul gyorsan. Nagyon nem értem... :(

Menüanimáció: Közben rájöttem, hogy ha bekapcsolom, akkor annyit csinál, hogy amikor a főképernyőn lapozok, akkor effekttel vált. De ennyi. Se menübe belépéskor, se máskor semmit nem művel. Nem arra lenne hivatott, hogy a menüben való barangolás közben szép áttűnések legyenek?

Jbak taskman és a Nokia Energy Profile mutatják az értékeket, bár az előbbinél többet tud a program, mint amire nekem szükségem lenne, az utóbbinál pedig nehéz kisakkozni, hogy mit is mutat, ugyanis azt nem írja ki (csak az értéket+mértékegységet).

Foreca Weather: Egyszerűen nem tudom mi van vele. Telepítem OVI store-ból és mindig rosszul rakja fel, mert amikor elindul akkor egy inaktív, vagyis szürke árnyalatú programfelületet kapok. Többször is újrahúztam, de mindig ez volt az eredmény. Régen ezt a programot használtam és szerettem, ezért ragaszkodnék hozzá. AccuWeather nem jó, mert nem rakja ki widget-be az előrejelzést, csak a jelenlegi körülményeket, az SPB Weather pedig olvashatatlan, mert a fekete/szürke árnyalatú widget háttéren nem lehet olvasni a fekete betűket... Szóval valakinek van valami tippje a Forecához?

Windows Live Messenger: Innét az oldalról két féle s60v5-ös verziót is leszedtem és se szignózatlanul se szignózva nem települtek fel (hibaüzenet: tanúsítvány lejárt). Mindenképpen ragaszkodnék ehhez a programhoz, mert a többi messenger kliens nem nyerte el a tetszésemet... Másnál működik? Vagy másnál is volt vele probléma?

ComingNext naptár: feltelepítem a programot, generálok widgeteket a helyekre, de a főképernyőn már nem ajánlja fel a programot. Hogy kéne telepíteni? Mit rontottam el?

Videólejátszás: olvastam, hogy coreplayer és smartmovie is megfekszik a gépen, hát tényleg igaz. Kipróbáltam, hogy Ovi Suite-al tettem rá filmet, de az a probléma, hogy a 42 perces videóból 15 percig lehet ugrálni, utána csak a hang "tekerődik" el a kép marad az utolsó látott képkocka... Ez normális? Ti milyen konvertert használtok, ami gyorsan konvertálja át a filmet, de szép minőségben? A hangsúly a gyorsaságon lenne.

All in One mod-ot mindenkinek ajánlom! Sokkal gyorsabb lett tőle az elforgatás, a fényképnézegetés és úgy alles zusammen a telefon!
balahu írta:Hali![...]
Én úgy tudom, hogy nem létezik ehhez a készülékhez olyan verzió.
Válasz küldése

Vissza: “N-széria”