Sziasztok!
Pár napja váltottam erre a csodás készülékre. Ez előtt s60v3-asom volt, tehát nekem új ez a platform. Jelenleg 11.0.045-os szoftver van rajta.
Lenne pár kérdésem, problémám, amire sajnos nem sikerült választ találnom.
1. GPS
Sajnos elég sokat vacakol a kütyü. Amint megvettem próbálgattam, nagy nehezen tudtam is használni(de ezt a nagyon rossz időjárási feltételeknek tudtam be), sőt navigálásra is sikerült fognom. Aznap este, hogy teljesen friss lappal induljak, csináltam egy hard resetet ami óta nem talál műholdat. Keres, keres, villog a piros pötty, de semmi. Türelmesen, akár 10-15 percig próbálkozva sem történik semmi, hiszen olvastam, hogy első kapcsolódás nyögvenyelős.
Mit tudnék tenni? Van valamilyen ötletetek?
2. Menüanimáció
A gyári illetve utólag telepített témákkal is próbáltam aktiválni az animációt, de sajnos nem történik semmi. Kicsit bosszantó, hogy haverom belépőszintű érintőkijelzős 5230-án gyorsan és látványosan működnek, én pedig nem bírom működésre bírni. Szerintetek
ezzel meg tudnám oldani a problémám? Vagy mit ronthattam el?
3. CPU és RAM monitor
Tudtok olyan programot mondani, ami kijelzi a jelenlegi CPU kihasználtságát, illetve, hogy mennyi a szabad RAM-om? S60V3-on a CPU monitort használtam, de itt meg se mukkan.
4. Lejárt tanúsítvány
Azokat a programokat, amik ilyen hibaüzenettel kilépnek telepítéskor, hogy tudom feltenni? S60V3-on visszaállítottam a dátumot és ment, de azt írtátok, hogy ez s60v5-nél nem működik. Csak a hackelés jelent megoldást?
5. Hack
Eddig csak szignózás kikerülését csináltam bonyolultabb, majd később HelloOX módszerrel. Olvastam, hogy ennél a készüléknél csak új rom felrakásával lehet hackelni.
Egyik kérdésem, hogy nekem, aki még sohasem csinált ilyet, ajánljátok? Vagy meg se próbáljam inkább? (Van esetleg más megoldás?)
Másik, hogy az működne, ha OPDA-ról szereznék key és cer fájlokat és egyesével szignóznám a programokat? (Tudom, hogy így a CFW plusz előnyeitől elesnék, mint például több RAM.)
6. TV
Volt itthon megfelelő kábelem, rögtön ki is próbáltam. Ha teljesen bedugtam, akkor a kép nem volt jó (szürke volt, így mászkált le-fel stb.), de amikor a kábelt kicsit kihúztam a telefonból, kb. 1-2 mm-et úgy már tökéletesen ment! Így viszont a hang nem működött, ami az első esetben igen! Nem tudjátok, hogy ez mitől lehet? Az a baja, hogy nem eredeti Nokia TV kábellel csatlakoztam? Elég valószínűtlen nekem...
Másik meg, hogy amikor működik, akkor is marad oldalt, felül és alul egy-egy keskeny csík, pedig minden megfelelően van beállítva. Erre tud valaki valami megoldás? (Érdekesség, hogy amikor videót kezdek el nézni, tökéletesen kihúzza a széleit teljes képernyőn.)
Köszönöm, hogy végigolvastátok hosszas posztomat!
Előre is köszönöm válaszaitokat!
Üdv
Ui.: Valaki kérdezte előző oldalakon, hogy nem lassítja e be a 16 GB-os kártya a telót. Neki és a többi kétkedőnek üzenném, hogy az összes microsdhc-t olvasni tudó készülék kezeli a 16GB-ot, mint az E51 is és egyáltalán nem lassul!