Egyedi firmware 5230-ra (csak óvatosan!)

Készülékek tuningolásával, megváltoztatásával, stb kapcsolatos fórumok
bladehu2
5. szint
5. szint
Készüléktípus: G2
Nem: Férfi
Has thanked: 59 times
Been thanked: 359 times

Re: 5230 egyedi firmware / CFW

Hozzászólás Szerző: bladehu2 »

jeti88 írta:Nem. Hanem mivel azt írja az első oldalon h a PC-nak megfelelő FW töltsük fel a telóra így azt csináltam. De abban nincs, és nem is volt magyar nyel amikor meg vettem. Magyar nyelvű meg csak akkor lett a telefonom amikor az első CFW moddingodat a N5230_Freerom_v1_CFW_12_0_089_EN-HU-et, feltettem, mert ugybár akkor a rofs2-ben voltak a cuccok. Most h mivel már a rofs3-ban vannak, és azt mondtad h az nem tartalmazza a nyelvi file-okat, így egy olyan FW kerestem ami Hun-os volt, bár nem felelt meg a PC. Ezért kérdeztem h elég-e ha csak a rofs2 cserélem ki. De köszi, már meg is kaptam a választ amit kerestem, mivel meg írtad, h ha JAF-al flash-elek dead módban akkor az nem nézi mi a telefon PC-ja.
Ok, kiegészítettem ezzel az első oldalt:
- Ha nincs a PC-dhez megfelelő verziójú FW, akkor javaslom használd a Russian White_Blue Hungary -t (Product code: 0585941), de figyelj arra hogy szervíz esetén vissza kell tudnod rakni a PC-dhez valót, downgradelni (azaz régebbi FW-t rátenni) viszont nem lehet. Tehát vagy bevállalod hogy hátha lesz a szolgáltatós PC-odhoz is egyszer új FW és frissítesz optimistán az újra, vagy megvárod amíg biztosan kijön a PC-dhez való újabb FW és csak akkor frissítesz mert így biztos hogy egy szervízelés esetén vissza tudod rakni a hivatalos verziót. JAF + dead mód használata esetén NEM KELL előzetesen átírni a PC-ot, azt megteszi a JAF a flash-elés során ha eltérő PC-ú FW-el frissítesz.

De lassan már annyi lesz ott az info az egyedi problémák miatt, hogy senki sem fogja elolvasni mert túl hosszú :)
pnorb89
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 5230
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: pnorb89 »

Üdv Mindenki!

Csak annyi lenne a kérdésem, ami a végigrágott FAQ-ok után még mindig nem tiszta, vagy csak nem vagyok benne biztos.
1. Az igényelt szignófileokat ha felhasználtam egy programhoz, akkor azok onnantól használhatatlanok?
2. Ha ezzel a CFW-vel frissíteném a telóm (5230) szoftverét, nem lenne szükség a szignózásra? Mivel a HellOX topicok vezettek ide, hogy ez a módszer elvileg.

Előre is köszönöm a válaszokat,

Kezdő Symbian gazda
Nokia 5230 FreeRomv3
bladehu2
5. szint
5. szint
Készüléktípus: G2
Has thanked: 59 times
Been thanked: 359 times

Hozzászólás Szerző: bladehu2 »

pnorb89 írta:Üdv Mindenki!
Csak annyi lenne a kérdésem, ami a végigrágott FAQ-ok után még mindig nem tiszta, vagy csak nem vagyok benne biztos.
1. Az igényelt szignófileokat ha felhasználtam egy programhoz, akkor azok onnantól használhatatlanok?
2. Ha ezzel a CFW-vel frissíteném a telóm (5230) szoftverét, nem lenne szükség a szignózásra? Mivel a HellOX topicok vezettek ide, hogy ez a módszer elvileg.
Kezdő Symbian gazda
1. a szignó fálok arra valók hogy azzal írd alá a programokat. nem egyszer használatosak :) annyi hogy a telefon imei-éhez tartoznak, tehát addig tudod használni amíg megvan a telefonod, méásik telóhoz új cert fájlok kellenek.
2. a helloox csak arra jó, hogy telepíti a rompatchert, amiben el kell indítani az installserver+ patchet, aminek hatására a telefon nem foglalkozik azzal hogy szignózva van-e egy program vagy sem. továbbá az open4all patch-el "hackelt"-é válik a teló, azaz olyan programokat is lehet telepíteni aminek hozzá kell férnie rendszer könyvtárakhoz.
A CFW-kbe eleve be van építve a rompatcher program, tehát nem kell helloox-al vacakolni (a újabb FW-ken egyenlőre nem is lehet, mert nem működik a helloox).
jandras
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Huawei Ascend Y200
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: jandras »

Nézzetek be kb 20 perc múlva ide: Szenzáció várható!!! Na azért nem akkora, a progi még nincs kiadható állapotban, de ez is érdeklhet minden főzéssel foglalkozó embert. viewtopic.php?f=82&t=2316

Előre is bocsi a modiktól, de ezt több topikba is postázom.
pnorb89
Újonc
Újonc

bladehu2 írta:
pnorb89 írta:Üdv Mindenki!
Kezdő Symbian gazda
1. a szignó fálok arra valók hogy azzal írd alá a programokat. nem egyszer használatosak :) annyi hogy a telefon imei-éhez tartoznak, tehát addig tudod használni amíg megvan a telefonod, méásik telóhoz új cert fájlok kellenek.
2. a helloox csak arra jó, hogy telepíti a rompatchert, amiben el kell indítani az installserver+ patchet, aminek hatására a telefon nem foglalkozik azzal hogy szignózva van-e egy program vagy sem. továbbá az open4all patch-el "hackelt"-é válik a teló, azaz olyan programokat is lehet telepíteni aminek hozzá kell férnie rendszer könyvtárakhoz.
A CFW-kbe eleve be van építve a rompatcher program, tehát nem kell helloox-al vacakolni (a újabb FW-ken egyenlőre nem is lehet, mert nem működik a helloox).
Felraktam a CFW-t, a gyökérbe is beraktam a fileokat az E ből. az installok közül a Ram-Control-t próbáltam felrakni: tanusítványhiba, (tehát még mindig szignóznom kéne?), az Xplore felment és működik. A kérdésem az volna, (bár lehet hülyén hangzik) ez a 3-as ROM tartalmazza a V1 és V2 módosításait is? mert pl a BOOT mappával nemigen akar foglalkozni, maradt a Nokiás indítókép, és a lezáró is, plusz még mindig fennáll a szignózás gondja. Annyira nem zavar, csak azt hittem ez is meg van oldva benne.

* XPlore-ral mérve nekem csak 44 mega helyem van a C:-n és össz. 30 akárhány megát ír ki a D: meghajtónak, ami a RAM lehet? Az összes előtelepített alatt mit értesz, és hogyan tudom eltávolítani?
"75,5MB szabad hely a c: -n és 64MB szabad RAM (az össszes előtelepített program eltávolítása után, Se7en témával, x-plore -al mérve)"

Várom válaszod. :hmm2:
Nokia 5230 FreeRomv3
mgTerminator
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Samsung Galaxy S4
Has thanked: 12 times
Been thanked: 74 times

Hozzászólás Szerző: mgTerminator »

pnorb89 írta:Felraktam a CFW-t, a gyökérbe is beraktam a fileokat az E ből. az installok közül a Ram-Control-t próbáltam felrakni: tanusítványhiba, (tehát még mindig szignóznom kéne?), az Xplore felment és működik. A kérdésem az volna, (bár lehet hülyén hangzik) ez a 3-as ROM tartalmazza a V1 és V2 módosításait is? mert pl a BOOT mappával nemigen akar foglalkozni, maradt a Nokiás indítókép, és a lezáró is, plusz még mindig fennáll a szignózás gondja. Annyira nem zavar, csak azt hittem ez is meg van oldva benne.

* XPlore-ral mérve nekem csak 44 mega helyem van a C:-n és össz. 30 akárhány megát ír ki a D: meghajtónak, ami a RAM lehet? Az összes előtelepített alatt mit értesz, és hogyan tudom eltávolítani?
"75,5MB szabad hely a c: -n és 64MB szabad RAM (az össszes előtelepített program eltávolítása után, Se7en témával, x-plore -al mérve)"

Várom válaszod. :hmm2:
:hmm2: ez nagyon úgy hangzik mintha nem sikerült volna a flashelés! Esetleg próbáld újra vagy megpróbálkozhatsz az enyémmel is ;)
Kép
Samsung Galaxy S4
pnorb89
Újonc
Újonc

<terminator> írta: :hmm2: ez nagyon úgy hangzik mintha nem sikerült volna a flashelés! Esetleg próbáld újra vagy megpróbálkozhatsz az enyémmel is ;)
:eges: Hmm... ez érdekes. Tényleg volt egy hiba. Nem volt nekem se normal, se local módban a JAF, én raktam be Localba majd normalba és azt hittem kész.
de akkor mit ronthattam el?

*egy youtube- os video alapján megcsináltam a flash.t de elfelejtettem kitörölni a memkártyás cuccokat (Private mappa éssatöbbi). Nagy baj lehet belőle?
BTW a Nokia Hacked képernyő nagyon über! Grat hozzá! :taps2: :taps2:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pnorb89 2010-05-13 csüt. 20:51:56-kor.
Nokia 5230 FreeRomv3
mgTerminator
4. szint
4. szint

pnorb89 írta:
<terminator> írta: :hmm2: ez nagyon úgy hangzik mintha nem sikerült volna a flashelés! Esetleg próbáld újra vagy megpróbálkozhatsz az enyémmel is ;)
:eges: Hmm... ez érdekes. Tényleg volt egy hiba. Nem volt nekem se normal, se local módban a JAF, én raktam be Localba majd normalba és azt hittem kész.
de akkor mit ronthattam el?
*Win 7 64 bitem van, mindent átraktam ahogy kell (Admin jog stb) azonban JAF telepítésnél valami hibát írt ki az install közepén kb. JAF reinstall, vagy menjek át XPre?
Nekem is win7 van 32 bit, de ettől függetlenül a 64biten is mennie kell, nem próbáltam. Mikor és milyen hibát írt ki egész pontosan? Mert ahogy a szavaidból kivettem a jaf működött :hmm2:
Kép
Samsung Galaxy S4
pnorb89
Újonc
Újonc

szerkesztettem, ott van fennt. csak gyorsabb voltál! :D

No', mivel most már a flash megvan, a RAM még mindig csak 44 MB, és a C:-n még mindig 45 MB szabad hely van. Próbálok egy RAM info installt.

*RAM info még mindig tanus. hiba, kamerahang 4 esen néma, Se7en téma nagyon jó, Boot is müxik.
*Érdekességképpen a leírással ellentétben a youtube vidiben a csávó amikor az MCU és stb gombokkal egyenként tallózza be a fileokat és kapcsolgatja a telót akkor ment nekem is a flashelés... :shifty:
Nokia 5230 FreeRomv3
mgTerminator
4. szint
4. szint

pnorb89 írta:elfelejtettem kitörölni a memkártyás cuccokat (Private mappa éssatöbbi). Nagy baj lehet belőle?
Hát nem ártana azért kitörölni hogy később ne érjenek meglepetések...
Kép
Samsung Galaxy S4
Válasz küldése

Vissza: “Modding”