Hmm, vajon mit csinálhatok rosszul? Mert ezt sehogy se tudom működésre bírni. Pedig minden a helyén. Ez mindenkinek megy, aki próbálta?gabika318 írta:ÚJ mod az első oldalon:
51 - PNHT AutoInstaller On ROM
Nokia 5800 CFW/MOD Lista/Mit-hova-miért-hogyan...
- gemisigo
- 1. szint
- Készüléktípus: Nokia 5800 XpressMusic
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Nokia 5800 CFW/MOD Lista/Mit-hova-miért-hogyan...
- sihumens
- 1. szint
- Készüléktípus: Lumia 1020 + Lumia520
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 1 time
A starter_background_apps.rsc-t is módosítottad és beletetted egy ROM-ba is ugye? Mert utólag hiába teszed a C:-re. Annak a Z:-n kell lennie. Vagyis eddig ott kellett lennie, de lehet, hogy le vagyok maradva már egy kicsit, csak a tanulás elvesz egy csomó időt (hétfőtől érettségi )gemisigo írta:Hmm, vajon mit csinálhatok rosszul? Mert ezt sehogy se tudom működésre bírni. Pedig minden a helyén. Ez mindenkinek megy, aki próbálta?gabika318 írta:ÚJ mod az első oldalon:
51 - PNHT AutoInstaller On ROM
- gemisigo
- 1. szint
Igen, ezért nem értem, hogy miért nem akarja a jót. Az első x alkalommal megtaláltam, miket felejtettem el (hol a file-okat nem illesztettem bele a rom-ba, hol a startert_stb-t nem módosítottam, aztán meg a pnht mappát felejtettem le, de most már minden a helyén, többször is leellenőriztem. Van egy sanda gyanúm, hogy a starterben valami nem smakk, mert az előbb megkerestem xplorerrel az ai.exe-t, elindítottam, és most veszettül nyomatja a háttérben a telepítőket... Lehet, hogy rossz helyre került egy byte.
- gabika318
- Kiemelt 1. szint
- Készüléktípus: Nokia5800 v50 CFW V2 By Gabika
- Kapcsolat:
Srácok nem értem mi a gond, mindent előre moddoltam. Semmi teendő nincs csak az archivumból a ROFS2-be másolni a mappákat
Benne van a módositott scriptinit.txt - létrehozza a pnht mappákat, másolja a beállitást
benne van a módositott starter_background_apps.rsc - automatikusan inditja az AI.EXE-t
CSAK másolni kell. Nekem tökéletesen müxik. Flash után egy kicsit várni kell, majd kb. 3 perc után kiirta, hogy 6 telepitve, 0 hiba.
Benne van a módositott scriptinit.txt - létrehozza a pnht mappákat, másolja a beállitást
benne van a módositott starter_background_apps.rsc - automatikusan inditja az AI.EXE-t
CSAK másolni kell. Nekem tökéletesen müxik. Flash után egy kicsit várni kell, majd kb. 3 perc után kiirta, hogy 6 telepitve, 0 hiba.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabika318 2010-04-27 kedd 21:42:45-kor.
- sihumens
- 1. szint
Na jah.... a starter_background_apps.rsc-t baromira nem mindegy, hogy mivel módosítod, és ha egy hosszabb file nevet írsz annak a helyére, amit ki akarsz cserélni, már kuka az rsc. Eleinte én is sokat sz ptam vele. Jelenleg ami a legjobb (és egyben egyetlen, amivel hosszabb file nevekre lehet lecserélni az eredetit egy rsc-ben) erre az UltraRscEditor_en.exe. Ez alapján totál könnyű lesz szerkeszteni, és szerintem ha ezzel módosítod az rsc-t- már futni fog induláskor is.gemisigo írta:Igen, ezért nem értem, hogy miért nem akarja a jót. Az első x alkalommal megtaláltam, miket felejtettem el (hol a file-okat nem illesztettem bele a rom-ba, hol a startert_stb-t nem módosítottam, aztán meg a pnht mappát felejtettem le, de most már minden a helyén, többször is leellenőriztem. Van egy sanda gyanúm, hogy a starterben valami nem smakk, mert az előbb megkerestem xplorerrel az ai.exe-t, elindítottam, és most veszettül nyomatja a háttérben a telepítőket... Lehet, hogy rossz helyre került egy byte.
- gabika318
- Kiemelt 1. szint
- Készüléktípus: Nokia5800 v50 CFW V2 By Gabika
- Kapcsolat:
még 1x leirom, nem kell RSC-t szerkeszteni, benne van a csomagban
PNHT-AutoInstaller\data\custom\ai\AI.ini
PNHT-AutoInstaller\private\10003a3f\import\apps\AI_reg.rsc
PNHT-AutoInstaller\private\100059C9\ScriptInit.txt
PNHT-AutoInstaller\resource\starter_background_apps.rsc
PNHT-AutoInstaller\sys\bin\AI.exe
PNHT-AutoInstaller\data\custom\ai\AI.ini
PNHT-AutoInstaller\private\10003a3f\import\apps\AI_reg.rsc
PNHT-AutoInstaller\private\100059C9\ScriptInit.txt
PNHT-AutoInstaller\resource\starter_background_apps.rsc
PNHT-AutoInstaller\sys\bin\AI.exe
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabika318 2010-04-27 kedd 21:49:39-kor.
- sihumens
- 1. szint
Jó-jó, értem én, csak ha ő épp másra akar valamit cserélni, akkor csak kell valamit konyítania ehhez az rsc szerkesztéshez, ezért írtam le neki. De innentől privátban folytatjuk akkor, ha kell még segítség....gabika318 írta:még 1x leirom, nem kell RSC-t szerkeszteni, benne van a csomagban
- gemisigo
- 1. szint
Csigavér, nem veszekedni
Nem másoltam minden file-t, mert egyrészt a scriptinit nálam kissé szószátyárabb, azon kívül a starter-ben sem ütöttem ki mindent, ami a csomagban ki volt. Nem tudom, ki hogy van vele, de én speciel szeretem a névjegyzéket a memóban tartani (meg azt is ha nem kell külön ezért elindítanom). Ezért aztán nem a csomagban található került bele, mert választhattam, hogy melyikbe szerkesztek bele, a sajátba írom bele az ai.exe-t, vagy a csomagban lévőben állítom vissza a névjegyzék indítását. És most nem kezdeni vitát arról, hogy melyik járt volna kevesebb byte módosításával A módosítást egy hexaeditorral csináltam, de mivel a két file között az "$" leszámítva is számos eltérés volt, valami elkerülhette a figyelmem (igen, béna voltam, velem is előfordulhat ). Ha lesz rá időm, megnézem az ajánlott rsc szerkesztőt. Valamikor.
Egy kalappal az érettségihez
Nem másoltam minden file-t, mert egyrészt a scriptinit nálam kissé szószátyárabb, azon kívül a starter-ben sem ütöttem ki mindent, ami a csomagban ki volt. Nem tudom, ki hogy van vele, de én speciel szeretem a névjegyzéket a memóban tartani (meg azt is ha nem kell külön ezért elindítanom). Ezért aztán nem a csomagban található került bele, mert választhattam, hogy melyikbe szerkesztek bele, a sajátba írom bele az ai.exe-t, vagy a csomagban lévőben állítom vissza a névjegyzék indítását. És most nem kezdeni vitát arról, hogy melyik járt volna kevesebb byte módosításával A módosítást egy hexaeditorral csináltam, de mivel a két file között az "$" leszámítva is számos eltérés volt, valami elkerülhette a figyelmem (igen, béna voltam, velem is előfordulhat ). Ha lesz rá időm, megnézem az ajánlott rsc szerkesztőt. Valamikor.
Egy kalappal az érettségihez
- sihumens
- 1. szint
Dehogy volt ez veszekedés Csak gabikának mondtuk, hogy nem szeretjük ha minden alkalmazás ki van ütve. Ennyi
Én is, és ami nem muszáj kiütni, azt nem is teszem...gemisigo írta:"...Nem tudom, ki hogy van vele, de én speciel szeretem a névjegyzéket a memóban tartani..."
Dehogy vagy te béna, csak sajnos az rsc kényes egy kicsit, és ha hex editorral (nem módosítassz, hanem) törölsz, vagy elveszel egyetlen egy karaktert is, összeomlik a struktúrája, ezért kell az a progi, amit ajánlottam.gemisigo írta:A módosítást egy hexaeditorral csináltam, de mivel a két file között az "$" leszámítva is számos eltérés volt, valami elkerülhette a figyelmem (igen, béna voltam, velem is előfordulhat )
Köszi, neked meg a szerkesztéshez.gemisigo írta:Egy kalappal az érettségihez
- gemisigo
- 1. szint
Igen, ezt saját bőrön már tapasztaltam anno egy másik rsc-nél, ezért nem is töröltem belőle azt az egy byte-ot, ami felesleg a végén (az ai.exe ugyebár eggyel rövidebb mint az mse.exe vagy mi is a neve), hanem simán helyettesítettem egy szóközzel. Úgy gondoltam, ez nem okozhat problámát, de úgy látszik, ez sem tetszik neki. Mindegy, az ajánlott progit már leszedtem, de most meló miatt nem igazán van időm bármiféle kísérletezgetésre. Majd hétvégén. Még egyszer kössz az ötletet.sihumens írta:Dehogy vagy te béna, csak sajnos az rsc kényes egy kicsit, és ha hex editorral (nem módosítassz, hanem) törölsz, vagy elveszel egyetlen egy karaktert is, összeomlik a struktúrája, ezért kell az a progi, amit ajánlottam.