Általános kérdések GPS-el kapcsolatban (GYIK az 1. oldalon)

GPS-ekkel kapcsolatos témák
MrAngelo
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint
Készüléktípus: LG G4 + Sony Xperia Tab Z
Nem: Férfi
Has thanked: 52 times
Been thanked: 86 times

Re: Általános kérdések GPS-el kapcsolatban

Hozzászólás Szerző: MrAngelo »

mullerakos írta:Köszönöm Szépen! Ez, hoyg átírjam a kapcsolatot nem jutott eszembe, csak az, hoyg helymeghatározási módszereknél kikapcsolom. De ez így korrektebb. Talán azért, nem ugrott be, mert használom a netet:) Köszi még egyszer! Üdv!
Szívesen de attól tartok nem egészen értelek. :king: Az volt a bajod, hogy PESTEN (nem külföldön) csinált adatforgalmat. És ha amúgy is használod a netet akkor miért írtad át a H.F. pontot!? Én arra a részre gondoltam, hogy fizess elő havi ötszázér' egy pár megás netre és ezzel meg van oldva az A-GPS probléma.
kemeh1
Újonc
Újonc
Készüléktípus: n82
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: kemeh1 »

Sziasztok,
lehet nem pont ide tartozik a problémám, de épp a Garmin programmal kapcsolatos. N95-ösöm van. Feltelepítettem és minden OK volt, kipróbáltam és működött. Egyszer leesett a telóm, darabokba összeszedtem, de nem lett semmi baja, a memóriakártya is üzemel szépen. Ma akartam a Garmint elindítani, de eltünt az ikonja az alkalmazásoknál!! Megnéztem és azok a programok, amik a belső memóriában vannak, azoknak ikonjai megvannak, de ez az egy a memóriakártyán van és ennek nincs. Hogy tudom valahogy megoldani ezt? Vagy újra kell telepítenem a programot?
Köszi. K
laci64
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Galaxy S2
Been thanked: 808 times

Hozzászólás Szerző: laci64 »

kemeh1 írta:Sziasztok,
lehet nem pont ide tartozik a problémám, de épp a Garmin programmal kapcsolatos. N95-ösöm van. Feltelepítettem és minden OK volt, kipróbáltam és működött. Egyszer leesett a telóm, darabokba összeszedtem, de nem lett semmi baja, a memóriakártya is üzemel szépen. Ma akartam a Garmint elindítani, de eltünt az ikonja az alkalmazásoknál!! Megnéztem és azok a programok, amik a belső memóriában vannak, azoknak ikonjai megvannak, de ez az egy a memóriakártyán van és ennek nincs. Hogy tudom valahogy megoldani ezt? Vagy újra kell telepítenem a programot?
Köszi. K
Telepítsd újra a kártyáról. A következő ilyen jellegű kérdésedet majd a garminxt oldalon tedd fel légyszi, mert oda tartozik.
Ha valaki segít itt a fórumba neked egy hozzászólásával, ne felejtsd el megköszönni az idézet gomb felett lévő :up: kis gombbal!
kemeh1
Újonc
Újonc
Készüléktípus: n82

Hozzászólás Szerző: kemeh1 »

Ok, köszi a gyors választ. Most még küzdök a telefonnal.
K
mullerakos
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia C7

Hozzászólás Szerző: mullerakos »

Szívesen de attól tartok nem egészen értelek. :king: Az volt a bajod, hogy PESTEN (nem külföldön) csinált adatforgalmat. És ha amúgy is használod a netet akkor miért írtad át a H.F. pontot!? Én arra a részre gondoltam, hogy fizess elő havi ötszázér' egy pár megás netre és ezzel meg van oldva az A-GPS probléma.[/quote]

Nem azzal volt, a baj, hogy fizetni kell, hanem, hogy 10-15 perc naviért 1000-1200 Ft ot kellet fizetni. Meg egyáltalán... Egy rendes gps ingyen el navigál, csak meg kell venni. Ez megint csak a mobilszolgáltatók kapzsisága, hogy fizessünk érte, ill. az adatforgalomért. Nekem úgy tűnik, hogy semmivel nem lassabb a navigálás telefonnal, mint rendes gps el. Azért kapcsoltam ki, mert hiába tiltottam le a helymeghatározási módszereknél, hajlamos volt csatlakozni. Így meg had próbálkozzon.
MrAngelo
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint
Készüléktípus: LG G4 + Sony Xperia Tab Z
Been thanked: 86 times

Hozzászólás Szerző: MrAngelo »

mullerakos írta: Nem azzal volt, a baj, hogy fizetni kell, hanem, hogy 10-15 perc naviért 1000-1200 Ft ot kellet fizetni. Meg egyáltalán... Egy rendes gps ingyen el navigál, csak meg kell venni. Ez megint csak a mobilszolgáltatók kapzsisága, hogy fizessünk érte, ill. az adatforgalomért. Nekem úgy tűnik, hogy semmivel nem lassabb a navigálás telefonnal, mint rendes gps el. Azért kapcsoltam ki, mert hiába tiltottam le a helymeghatározási módszereknél, hajlamos volt csatlakozni. Így meg had próbálkozzon.
Ez viszont nem az A-GPS miatt volt. Mert az max 10 KB-ot eszik. Szerintem azért volt akkora adatforgalmad mert előzőleg nem volt letöltve a térkép és így amerre jártál vagy terveztél, letöltötte azt a részt.
És hogy az internet használatért fizetni kell az szerintem simán csak üzlet mint kapzsiság. ;)
kozel
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: kozel »

Sziasztok! 5230ra feltettem a garmin 5.00.50s60.9 verziot. de ha jol tudom ettöl van egy frissebb változat is? Érdemes lecserélni vagy maradhat. Eddig semmi gondom nem volt vele.
BlackOps
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint
Készüléktípus: Galaxy S6 Duos
Has thanked: 3 times
Been thanked: 42 times

Hozzászólás Szerző: BlackOps »

kozel írta:Sziasztok! 5230ra feltettem a garmin 5.00.50s60.9 verziot. de ha jol tudom ettöl van egy frissebb változat is? Érdemes lecserélni vagy maradhat. Eddig semmi gondom nem volt vele.
Hány helyre szórtad be ugyan azt a kérdést?
FÓRUMSZABÁLYZAT :jobbra: :deal:
Galaxy S6 Duos SM-G920FD :cool3:
G920FXXU3COI9
PHOENIX SEGÉDLET ver.:2.0
kozel
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: kozel »

Elnézést!
Szilvush
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia 5230

Hozzászólás Szerző: Szilvush »

Sziasztok!

Léci segítsetek! Én nagyon amatőr vagyok ebben a témában. Napokban vettünk egy Nokia 5230-ast telefont. Hiába próbálok bármit nem megy rajta a GPS. Elsőnek próbálkoztam az -OVival, most a Garminnal, de csak a nagy zöld semmit mutatja. Azt írja nincs kapcsolat. Kinnt mutat vagy 6 műholdat, de még sem mutat semmit! Áhhh mi lehet a gond????
Válasz küldése

Vissza: “GPS és navigációs szoftverek”