A nagy szervizes topik

A készülékek szervízes tapasztalataival, illetve szervízeléssel kapcsolatos témák
Fórum szabályok
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Nem: Férfi
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Re: A nagy szervizes topik

Hozzászólás Szerző: Macika »

henry545 írta:Hello strust

tegnap vízbe ejtettem 5800-ám. amilyen gyorsan csak tudtam kivettem aksit sim kártyát mem kártyát stb... aztán kiraktam száradni ma reggel megpróbáltam beizzítani de se kép se hang.Nem tudsz rá valami megoldást?
Higgy nekem, szétszedés nélkül szárítgathatod hetekig, akkor is marad benne víz, ami az első bekapcsoláskor zárlatot okoz és megölheti AZONNAL a telót.

Ha az akksi miatt nem kapcsol be (mert kiment benne az egyszerhasználatos biztosíték), akkor szerencséd van, mert még nem égett szét a belseje.

Szedd szét miszlikekre, szárítsd ki úgy, fújd ki az elzárt helyeket magasnyomású levegővel (porpisztoly), akkor TALÁN jó lesz.

És igen, alighanem szükséges lesz egy új akksi is bele. De azért nem árt egy közönséges mérőműszerrel megmérni az akksi feszültségét. Ha 3 V alatti, akkor biztosan kuka.
-Dr-Strust-
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Sony Xperia Z
Has thanked: 31 times
Been thanked: 32 times

Hozzászólás Szerző: -Dr-Strust- »

tegnap vízbe ejtettem 5800-ám. amilyen gyorsan csak tudtam kivettem aksit sim kártyát mem kártyát stb... aztán kiraktam száradni ma reggel megpróbáltam beizzítani de se kép se hang.Nem tudsz rá valami megoldást?
Hali!

Ha leküldöd akkor megnézem... De félek, hogy mire leér addigra már késő lesz... Ki kell tisztítani... Bekapcsolni kár volt :(
Egy próbát megér...

üdv
Kép
Kép
henry545
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 5800
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: henry545 »

Macika írta:

Higgy nekem, szétszedés nélkül szárítgathatod hetekig, akkor is marad benne víz, ami az első bekapcsoláskor zárlatot okoz és megölheti AZONNAL a telót.

Ha az akksi miatt nem kapcsol be (mert kiment benne az egyszerhasználatos biztosíték), akkor szerencséd van, mert még nem égett szét a belseje.

Szedd szét miszlikekre, szárítsd ki úgy, fújd ki az elzárt helyeket magasnyomású levegővel (porpisztoly), akkor TALÁN jó lesz.

És igen, alighanem szükséges lesz egy új akksi is bele. De azért nem árt egy közönséges mérőműszerrel megmérni az akksi feszültségét. Ha 3 V alatti, akkor biztosan kuka.
ma szétszedtem szárítottam, nekem úgy tűnt hogy ,a belseje teljesen rendben van...(szerintem nem égett szét). meg ha faterom hazaér akkor megmérjük az aksi feszültségét. meg holnap leviszem szervizbe megnézetni meg kitisztítani. remélem csak az aksi szart be. nem akarok új telót venni :cry: :cry2:

azért köszi a válaszokat
Macika
6. szint
6. szint

henry545 írta:ma szétszedtem szárítottam, nekem úgy tűnt hogy ,a belseje teljesen rendben van...(szerintem nem égett szét). meg ha faterom hazaér akkor megmérjük az aksi feszültségét. meg holnap leviszem szervizbe megnézetni meg kitisztítani. remélem csak az aksi szart be. nem akarok új telót venni :cry: :cry2:

azért köszi a válaszokat
Rossz volt a sorrend, előbb kellett volna teljesen szétszedni, szárítgatni és csak utána bekapcsolni.

Ahol bennemarad a víz, Te azt nem látod. A BGA-tokozású alkatrészek alatt kb. tizedmilliméteres légrés van.
A főpanelen vannak ilyenek, több is belőlük.

A hajszálcsövesség miatt oda beszalad a víz azonnal és csinálhatsz bármit, természetes úton onnan ki nem tud párologni pár nap alatt!

Két dolognak van esélye ilyenkor, az egyik az izporopilos fürdő ulrahangos mosóban (KIJELZŐ NÉLKÜL!!!), a másik - egyszerűbb - egy porpisztollyal pontosan célozva kifújkálni a BGA-k alatti részt, oldalról.

Mindkettőhöz gyakorlat kell.

Nem akarlak elkeseríteni, de az a meggondolatlan bekapcsolás sanszos, hogy a telód életébe került...

Pedig annyiszor leírtam már. És mások is...
tenkjuh
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Samsung Galaxy S5
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: tenkjuh »

A beázásról nekem is van emlékem! Még siemenc cf 62 uszott! :D Mivel épp emelkedett hangulatban voltam az uszolecke után egy nyakpánttal pörgettem :D:D: a viz csapott belőle ki aztán néhány nap pihi még most is müködik bár amilyen primitiv telo nincs mi elrmoljon!!
Tubi tulajnak jobbulást a telonak4! :szia:
Macika
6. szint
6. szint

tenkjuh írta:A beázásról nekem is van emlékem! Még siemenc cf 62 uszott! :D Mivel épp emelkedett hangulatban voltam az uszolecke után egy nyakpánttal pörgettem :D:D: a viz csapott belőle ki aztán néhány nap pihi még most is müködik bár amilyen primitiv telo nincs mi elrmoljon!!
Tubi tulajnak jobbulást a telonak4! :szia:
Az 5800 kicsit bonyolultabb főpanellel rendelkezik, mint a Siemens.
Egyébként a centrifuga sem rossz ötlet a víztelenítésre... ;)

Valószínűleg akkor még több anyagot tettek a panel nyomtatott áramköreibe. Az azóta eltelt 5-6 év alatt szabályozták azt is, mennyi káros anyagot tartalmazhat egy-egy panel, ólommentes forrasztás, stb-stb. Ez mind a 'vízállóságot' csökkentette...
zomatt
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 5500

Hozzászólás Szerző: zomatt »

Hali!
Van egy kis problémám az 5500-mmal. Nem működik a giroszkópom.
Pontos hibajelenség:
Ha beállítom, hogy zenevezérlés:Belépek a lejátszóba, majd "alk.bezárva: Main" hibaüzenet. Ettől függetlenül elindul a lejátszó, csak nem lehet vezérelni a giroszkóppal.
Ha beállítom, hogy sport:A gyakorlás indítása csak második indításra sikerül, nem érzékel semmit.
Próbaképpen felraktam az eredeti golyós játékot (Groove Labirinth): Első indítás után kilép, másodikra nem, viszont itt sem működik a giroszkóp.
Előzmény:néhány hónapja akartam felrakni valami giroszkópos progit, aminek a telepítésébe belefagyott(nem emlékszem már, pontosan mi volt). Újraindítottam, működött a telefon, ráhagytam. Azóta nem foglalkoztam vele, hogy működik-e a giroszkóp, csak most.
Próbálkozás a hibajelenség megszüntetésére:
Nokia software updaterrel újraflashelni. Semmi eredményt nem hozott, sőt elég érdekesen viselkedett, ugyanis a flashelés végén a telefon újraindult, de minden a helyén maradt, egyedül a dátumot felejtette el.
Egyébként annak ellenére, hogy ez egy ütésálló telefon, nem dobáltam...
Ezt a kérdést az 5500-s topikban is feltettem, de azt szerintem kevesebben olvassák, mint ez, ezért merészkedtem itt is megkérdezni ugyan azt.Bocsi azoktól, akik kétszer látták a kérdést.
Van valakinek ötlete, mi lehet a gond?
-Dr-Strust-
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Sony Xperia Z
Has thanked: 31 times
Been thanked: 32 times

Hozzászólás Szerző: -Dr-Strust- »

Csinálj egy 3 gombos formatot ;)
Kép
Kép
lsebestyen
1. szint
1. szint
Készüléktípus: ZTE Blade Froyo

Hozzászólás Szerző: lsebestyen »

egy hard reset megoldaná a dolgot...." kikapcsolt állapotban: *+zöld+3+bekapcsológomb nyomva tartása bekapcsoláskor." csak előtte mentsd le a cuccod, mert ez full gyári állapotba rakja. wáá, látom lassabb voltam:D :yeah:
"Be the change you want to see in the world"
zomatt
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 5500

Hozzászólás Szerző: zomatt »

Sajnos nem segít. További ötlet?
Válasz küldése

Vissza: “Szervíz”