Nokia N97

Kizárólag Nokia N-szériával foglalkozó témák
fecoodeejay
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia N97
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Nokia N97

Hozzászólás Szerző: fecoodeejay »

Macika írta: A hölgy Szófiában csücsül.
És nem véletlenül töri a magyart. Össze lett vonva a magyar piac a kelet-Európaival, a Nokiának ez így jó.

Tavaly júliusban az N85-re kaptam (24 MUNKAnap szervizben lét után) csereutalványt, amit AZONNAL be tudtam váltani, mivel csak ki kellett nyomtatnom az E-mailt.

Fura, amit írsz, hogy utána még milyen sok időt kellett telefonra várnod, mert a csereutalvány oda érvényes, ahol a javíthatatlan telefont vetted, ott kell helyette másikat adjanak, vagy be kell számítsák egy más Nokiába a beszerzéskori (számlával igazolt) áron, vagy amennyiben ettől elzárkóznak (de csak akkor!!!), vissza kell adják a TELJES akkori brutto vételárat.
Így nem nagyon lehet 1 napnál több a 'várakozás'.

Persze, ha nincs abból a modellből nekik, amire cserélni akarod, akkor lehet várakozás, de ez már - úgy gondolom - nem a Nokia bűne.
Azzal nem is volt gond, hogy cserejegyet kaptam miután kiharcoltam. Visszamentem az üzletbe ahol lett vásárolva aztán már érdekesebb volt a dolog, mert akivel telefonon beszéltem mást mondott mint aki bent ült a boltban az asztal másik oldalán. Annak fingja nemvolt semmiről amit kérdeztem de őszintén felet. Neki csak annyi a dolga, hogy kitöltse a szerviz lapot meg a jótálási jegyet. (de gondolom nem az eszéért alkalmazták hanem a szépségéért)
Amikor lemászott egy fazon az emeletről, hogy a kérdéseimre választ adjon akkor annyit mondott, hogy a nagykernek is lekell tesztelni-e a készüléket, de nem értem, hogy minek mikor cserejeggyel mentem hozzájuk. Válasz csak annyi volt, hogy ez az előirás. Aztán eltelt 3munkanap, felhivtam őket és jött az egyéb indoklásuk a csere iránt, hogy nincs ez a tipus, aztán 5munkanap után leltár van a nagykerben. Aztán 1,5 hét után felhivtak, hogy megvan a teló. Ültem is kocsiba és 1órán belül ot is voltam náluk vidékről.
A hiba kezdetektől jelentkezett de csak azért nemvittem vissza 3 napon belül mert örültem, hogy végre 1,5 hónap után lett telóm, meg nemakartam tovább várni mert a csere vagy javitás is elvett volna egy rakás irőt.

(A legszebb az volt, hogy amikor behalt az első N97 akkor vettem egy 5800-át egy másik üzletből a nejemnek és addig én használtam(volna) amég megjavítják az n97-et. Na az 5800 bírt 1napot és meghalt totálra. Villogott a kijelző, újraindult vagy be sem kapcsolt. Ott is volt harc mire visszafizették az árát. Mert nemtudtak új készüléket adni csak használtat abból a tipusból 10e-el olcsóbban) Úgyhogy csak szívok azóta amióta eladtam az N95-t. Lehet elátkozott engem a régi hűséges társ. Azzal semmi bajom nemvolt, tette a dolgát rendesen. Olyan fényképeket csinált mint álom. De az N97....

De szerintem vagy beviszem a szervizbe de előtte veszek 1 új N900-at vagy pedig eladom és úgy veszek N900-at.
De az biztos, hogy lecserélem az N97 telót N900-ra. Remélem jobb lessz és nemfogok vele igy szivni. :hmm2:

Vélemények az N900-ról?
axlfsi
2. szint
2. szint
Készüléktípus: SGS
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Hozzászólás Szerző: axlfsi »

top01 írta:
Macika írta: Elvileg az általam leírt Hard Reset megoldja a problémádat.
A mentésből utána pedig KIZÁRÓLAG a telefonkönyvet, a naptárat és az üzeneteket tedd vissza, MÁST NE!!!
Ha mégsem sikerül feléleszteni 4gombos resettel a telót, akkor még mindig vissza tudom az életbe hozni - megvárhatóan - igaz, az már akkor fizetős.
Köszönöm!
Javaslatod szerint inkább újratelepítettem mindent, ami fontos. És jobb a teló, mint valaha. :-) Új OviMaps fut, és a C:-n több, mint 40 MB szabad hely.
Hmm, ez erdekes. Nekem ugyanilyen allapot utan, csak 32.8 MB szabad hely. SMS semmi nincs, nevjegyzek az van, de nem uberbrutal ... vajon mitol ez a nem kicsi kulonbeg (jah, raadasul a facebook alkalmazast _eltavolitottam_!). :hmm2:
Bezke 4.2 XXJVP KERNEL: TEGRAK build 24 -> OC: valtozo (1-1.2Ghz)
" ... Begbie didn't do drugs either. He just did people ... "
gyugyobacsi76
Újonc
Újonc
Készüléktípus: n97 white v20

Hozzászólás Szerző: gyugyobacsi76 »

Ha csak a fordítás hiányzik, hát tessék:

1. letöltöd a navfirm-mel a szokásos Neked kello FW file-okat.
2. beilleszted a phoenix mappájába, a már jól ismert módon: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-XXX\
3. letöltöd a dailymobile.se oldalról a FW-ednek megfelelo hack file-t: pl 20-as softnál - RM505_507_20.0.019_uda_1_001.uda.fpsx
4. bemásolod ugyainde: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-XXX\, majd overwrite!!!
5. csatlakoztatod a telót pcsuite módban usb-n
6. ellenorzöd, hogy semmilyen nokia - ovi alkalmazás nem fut még a háttérben sem!!!
7. phoenix indítása adminisztrátorként
8. scan products
9. firmware update
10. ha minden jól megy, meglátod a telepíteni kívánt fw részleteit
11. refurbish
12. izgalommal teli várakozás, majd FINISH
13. csodák- csodája: rompatcher a telón alapból installálva
14. letöltöd a dailymobile.se-rol a patch-eket, installálod
15. mosolyogsz a nokia erofeszítésein ami a hackelhetetlenséget illeti....
elég sz@rul nézel ki! ISZOL TE RENDESEN?
ntamas
Újonc
Újonc
Készüléktípus: LUMIA 820 N97 N71
Nem: Férfi
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Hozzászólás Szerző: ntamas »

csabics írta:Fórumtársak .
Használ e vki autóban töltőt?
Hogyan oldja meg? Az átalakitóval vagy vett gyárit/én nem találtam/vagy vmilyen
más micro usb autós töltőt ami jó a keszülékhez?
:hmm2:
Javitom magam :Nokia mobiltöltő DC-6 :D
Szia!
Én anno még az n71-es telómhoz vettem szivargyújtóba való töltőt. Az N97-hez kapott átalakítóval tudom tölteni a telefont. Amikor megvettem az N97-est én is gondolkoztam, hogy veszek hozzá való töltőt de mivel a régi töltővel is működött letettem róla.
axlfsi
2. szint
2. szint

Macika írta:
axlfsi írta:Hm, hat nem is tudom, Macika. Teljesen igazad lehet, de vhogy mindig is odzkodtam (nem tudom miert) a phoenix-szes megoldastol. Valahogy ugy ereztem, hogy macera es nehezkes, sokkal tobb problema lephet fel kozben, stb. ... de most vhogy erot adtal hozza; koszonom!

Mar csak egy dologban kernem a segitseged: amennyiben nem szeretnem (azaz, szeretnem en, de sajnos nincs annyi idom :( ), hogy atolvassam az osszes oldalt a temaban, meg tudnal kerlek nevezni 1-2 olyan (fontos) oldalt, hozzaszolast, amely elegendo lehet a muvelethez. Affinitasom van a dologhoz, van is erzekem az ilyesmihez - szoval nem vagyok egy antitalentum, de azert elolvasnek egy ket josagot, mielott nekikezdek.

Elore is nagyon koszonom a segitseged :up:
Nézd, iszonyat egyszerű az egész.
Navifirmmel letöltöd a kívánt PC-hez való FW-t, berakod a C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-XXX (XXX a telefonod kódja) könyvtárba.
Scan product, majd Flashing -> Firmware update.
Ott refurbish, türelem és mosoly!
Nos, ha az elokeszuleteket nem nezzuk (phoenix eleg lassan jott le rapidrol, es a fw sem 1 perc volt), akkor az egesz flash muvelet nem volt tobb mint 4(!) perc. Koszonom megegyszer a batoritas, valoban gyerekjatek az egesz es tudom mar mi riasztott vissza korabban ettol; mi az a 200+ forumoldal, ami a temaban irodott?! :shock: Minden oldalon visszakerdeztek alapdolgokra, ahelyett, hogy figyelmesen elolvastak volna az elso oldalt, ahol nagy alapossaggal, minden le van irva? Pff :sly:

Mindesetre, annyit meg azert furcsalok, hogy miutan fullra reseteltem mindent es a memot is formaztam, sot, meg a facebookot is eltavolitottam (1MB ugyebar a C-n), es csak visszaraktam a naptarat, memokat, nevjegyzeket es az sms-eket (ez nincs is), valamint ugyanazt, az uj, 3.03-as Maps-szot, amit egy forumtarsam par hozzaszolassal feljebb, kapasbol majdnem 8MB-tal kevesebb helyem van a C-n, mint neki :blink: :hmm2:
Hm, igy nez ki a C:
40 MB Memory in use
33 MB Free memory
189 kb Calendar
325 kb Contacts
493 kb Messages
...
14 MB SIS applications (ezek konkretan vajon mik lehetnek es eltavolithatok-e?)
25 MB Other files (ezek meg vegkepp micsodak?)
Szabo01
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Samsung i9100

Hozzászólás Szerző: Szabo01 »

Ha csinálok a telefonon egy hard resetet az mindent töröl a c-ről?
szmayer
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N97

Hozzászólás Szerző: szmayer »

Sziasztok

Egy gyors kérdéslem lenne. Szoftverfrissítés előt is és utána is érdemes vagy kell hard resetet csinálni????
Előre is kösz
Üdv:szmayer
axlfsi
2. szint
2. szint

szmayer írta:Sziasztok

Egy gyors kérdéslem lenne. Szoftverfrissítés előt is és utána is érdemes vagy kell hard resetet csinálni????
Előre is kösz
Elotte nincs igazan jelentosege, de utana annal inkabb - sot, a memoriat formazni legalabb olyan fontos. ... szvsz
szmayer
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N97

Hozzászólás Szerző: szmayer »

axlfsi írta:
szmayer írta:Sziasztok

Előre is kösz
Elotte nincs igazan jelentosege, de utana annal inkabb - sot, a memoriat formazni legalabb olyan fontos. ... szvsz
Szia
Köszönöm a gyors választ
Üdv: szmayer
axlfsi
2. szint
2. szint

farkas-laci írta:
balla62 írta:Sziasztok! Megjelent a Nokialino-forumon a heck-je az uj sw-nek.De elég trükkős.Sw frissitéssel lehet heckkelni.Le kell tőlteni valami fajlt és azt kell bemásolni a sw-e majd frissiteni. Utánna rompach és kész. Jólenne ha valaki olyan is megnézné aki elég jó olaszból.
http://forum.dailymobile.se/index.php/t ... #msg169737
ez a legegyszerűbb!
Valaki megcsinalta mar? Nem gond, csak nem szivesen jatszadoznek el vele, ha nem igazan jol mukodik. Ertem ez alatt, hogy esetleg instabilla valik tole a telefon (jobban, mint amennyire alabol az :wacko: :D ).
Válasz küldése

Vissza: “N-széria”